Προς το περιεχόμενο

Bioshock Infinite [PS3][Xbox 360]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπόρεσα να βρώ κάποιο κατάλληλο topic γι' αυτό ανοίγω αυτό. Με αφορμή τα δωρεάν παιχνίδια του PS+ το κατέβασα και έχω φτάσει περίπου μέχρι την μέση. Είναι πραγματικά καλοφτιαγμένο παιχνίδι, πολύ όμορφο level artwork αλλά θεωρώ τις βαθμολογίες που πήρε τραβηγμένες μέχρι το κόκκαλο. Αρκετά απλοϊκό gameplay και enemy AI που θυμίζει FPS προηγουμένων δεκαετιών, απαρχαιωμένα mechanics και interactions και γενικά πολύ λίγα πράγματα απο πλευράς challenge προς τον παίκτη.

Το έχω ήδη ψιλοβαρεθεί και δεν καίγομαι να το τελειώσω, αλλά λόγω του πολύ ενδιαφέροντος story του μάλλον δεν θα το αφήσω στη μέση. Έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με ένα story driven FPS, γεγονός το οποίο μάλλον επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του gameplay.

Πάντως τώρα συνειδητοποιώ το πόσο μεγάλο χάσμα είχε απ' τους έταιρους συνδιεκδικητές του GOTY φέτος. Σε σχέση με τα 2 καλύτερα της χρονιάς (LOU-GTA), μοιάζει με παιχνίδι 5 ετών πρίν. 

• Like 3
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εντάξει, υπάρχουν κι άλλοι που το βλέπουν, ευτυχώς :D

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κατ' εμέ το καλύτερο παράδειγμα προϊόντος άψογα στημένου hype machine και marketing. Αν προσλάβει η Nintendo τους υπεύθυνους προώθησης του Bioshock Infinite τα έλυσε τα προβλήματά της :P

Ούτε η ιστορία άξιζε τον εκθειασμό που εξέλαβε, και μάλιστα πολλά σημεία που χειρίστηκε πολύ επιπόλαια και ανεύθυνα δε θίχτηκαν καθόλου από τον κριτικό τύπο, παρά μόνο μετά από μήνες σε editorials μεμονωμένα, ή σε συζητήσεις περί GOTY awards. Κάτι είναι κι αυτό, υποθέτω, αλλά αυτά έχουν περισσότερη αξία όταν είναι επίκαιρα, όχι μισό χρόνο και βάλε μετά. Δες το Top 10 του Angry Joe, ας πούμε, τα λέει αρκετά καλά. Αφού κι αν το τελειώσεις, φυσικά, όχι τώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Μονο η ιστορια του καλυπτει οτι αλλο κακο υπαρχει για καποιους .Εμενα δεν με χαλασε, ουτε με κουρασε το gameplay.Δειτε το τελος, κατεβαστε το dlc burial at sea, διαβαστε την ιστορια του bioshock απο την αρχη ,αν δεν εχετε παιξει τα προηγουμενα δυο παιξτε τα και τελος αν εχετε καλο pc να προτιμησετε να το παιξετε εκει.Ειναι παιχνιδαρα κατα την γνωμη μ και αξιζει απολυτα τους βαθμους που εχει αποκομισει.

Η αποψη του angry joe η του boogie2988 ειναι δικες τους αποψεις και δεν παει να πει οτι ειναι και οι σωστες.Αν και συμφωνω με πολλα απο αυτα που λενε δεν δεχομαι να με κατευθυνουν στο τι ειναι καλο η κακο για αυτους να παιξω.

• Like 2
Δημοσ.

Τον Angry Joe δεν τον παρέθεσα ώς Βίβλο ούτε για να σου πει τι να παίξεις. Τον παρέθεσα επειδή συμφωνώ μαζί του. Οπότε, αν διαφωνείς μαζί του διαφωνείς κατ' επέκταση και με εμένα, και σε περισσότερα πράγματα, καθώς ο Τζο δεν κάλυψε όλα τα προβλήματα που έχει το παιχνίδι σε επίπεδο γραψίματος.

Αν, και το τονίζω αυτό το αν, είσαι πρόθυμος να κάνεις διάλογο με συγκεκριμένα επιχειρήματα για να στηρίξεις την άποψή σου ότι έχει καλή ιστορία, που μάλιστα καλύπτει τα απλοϊκό κι επαναλαμβανόμενο gameplay, ευπρόσδεκτη η όποια διαφωνία. Γι' αυτό είμαστε εδώ, άλλωστε, για να συζητάμε για το χόμπι μας. Αν πρόκειται να μου πεις απλώς να πάω να διαβάσω την ιστορία για να την καταλάβω, ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω.

Δημοσ.

Τον Angry Joe δεν τον παρέθεσα ώς Βίβλο ούτε για να σου πει τι να παίξεις. Τον παρέθεσα επειδή συμφωνώ μαζί του. Οπότε, αν διαφωνείς μαζί του διαφωνείς κατ' επέκταση και με εμένα, και σε περισσότερα πράγματα, καθώς ο Τζο δεν κάλυψε όλα τα προβλήματα που έχει το παιχνίδι σε επίπεδο γραψίματος.

Αν, και το τονίζω αυτό το αν, είσαι πρόθυμος να κάνεις διάλογο με συγκεκριμένα επιχειρήματα για να στηρίξεις την άποψή σου ότι έχει καλή ιστορία, που μάλιστα καλύπτει τα απλοϊκό κι επαναλαμβανόμενο gameplay, ευπρόσδεκτη η όποια διαφωνία. Γι' αυτό είμαστε εδώ, άλλωστε, για να συζητάμε για το χόμπι μας. Αν πρόκειται να μου πεις απλώς να πάω να διαβάσω την ιστορία για να την καταλάβω, ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω.

Aν δεν εχεις παιξει τα πρηγουμενα θα πρεπει να σου γραψω εκθεση εδω.Και δεν γινεται να τα συζητησουμε περιληπτικα γιατι εχει παρα πολλες λεπτομερειες που εχουν μεγαλη σημασια.Δεν προσπαθω να σε πεισω ,αν δεν σου αρεσει το game καλως,απλα λυσε μια απορια το infinite το εχεις τελειωσει?Αν το εχεις τελειωσει πρεπει να εχεις πολλες αποριες γιατι παιχνιδι που μονο για το τελος του υπαρχει 2 σελιδες επεξηγηση και απειρα βιντεο στο youtube μονο τυχαια ιστορια δεν εχει.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω παίξει και τελειώσει και το πρώτο και το Infinite. Επειδή ίσως να μην το ξέρεις (κρίνοντας μόνο από τον αριθμό των posts μόνο, θα μπορούσες κάλλιστα απλώς να παρακολουθείς το φόρουμ και να μην ποστάρεις συχνά), δεν εκφράζω ποτέ απόψεις αν δεν έχω ολοκληρώσει ή παίξει πάνω από μισό παιχνίδι. Εκτός αν είναι unplayable, ξέρω 'γώ. 

Δημοσ.

Η ιστορια και το art του infinite ειναι οτι πιο κοντα στα δικα μου γουστα, το gameplay ειναι αμφιλεγομενο, εγω προσωπικα το βρηκα μια χαρα να κανει τη δουλεια για αυτο που ηθελε να πετυχει.. 

• Like 2
Δημοσ.

Τεσπα, ειπα την αποψη μ για το game οπως εγραψα και παραπανω δεν θελω να αφιερωσω τοσο χρονο για να εξηγησω το γιατι μαρεσε η ιστορια.Απλα πες μ και εσυ ποιο game σε εντυπωσιασε το 2013 η ιστορια του ,μιας και κανουμε συζητηση.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί να σου αρέσει οτιδήποτε χωρίς να το θεωρείς και καλό. Δε θα έρθω ποτέ να σου πω ότι το Zoolander ή το Vampire's Kiss είναι καλές ταινίες, αλλά τις γουστάρω τίγκα και τις δύο. Εκεί είναι η ένστασή μου ;)

Δε θα σου πω ποτέ ότι κακώς σου άρεσε το Infinite, αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το "έχει πολύ καλή ιστορία" ή "είναι καλογραμμένο". Θεωρώ πως είναι σημαντικό να καταλαβαίνουμε και να αναγνωρίζουμε τι προβλήματα έχουν αυτά που καταναλώνουμε, ώστε να μπορούμε να έχουμε και μια κριτική στάση απέναντί τους και, κυρίως, ώστε να μην τη "γλυτώνουν" με φτηνά τρικ και βαρύγδουπους αυτοχαρακτηρισμούς.

Το Infinite είχε πλασαριστεί, παρουσιαστεί, προωθηθεί και εκληφθεί τελικά από τη μεγαλύτερη μερίδα της βιομηχανίας και του τύπου ως ενήλικο και σοβαρό έργο τέχνης, ως το αριστούργημα των videogames, και ο Λεβίν ως ιδιοφυϊα. Ε, δεν ήταν τελικά τίποτα από όλα αυτά. Και όταν θες να σε αντιμετωπίσουν ως τέτοιο πρέπει να έχεις και τα κότσια να πεις κάτι με τις θεματικές που θίγεις, όχι να τα εκμεταλλευτείς όλα με τον πλέον επιφανειακό κι επιπόλαιο τρόπο χάριν εντυπωσιασμού στα τελευταία 30 λεπτά.

Κι εδώ έρχομαι στην ερώτησή σου. Δε με ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός στην τέχνη που καταναλώνω ή συμμετέχω. Με ενδιαφέρει η ουσία, η τόλμη και η ανθρώπινη κατάσταση. Υπό αυτή την έννοια, ότι δηλαδή με "εντυπωσίασε" το ότι δεν προσπάθησε να εντυπωσιάσει και είπε κάτι πολύ προσγειωμένο, ανθρώπινο και με τολμηρό τέλος σε ένα υπερκορεσμένο setting, το The Last of Us το θεωρώ το αποκορύφωμα του έτους που πέρασε, και πιθανότατα και της γενιάς. Το The Swapper, επίσης, μου άρεσε πολύ. Το Gemini Rue είχε καλές προθέσεις, αλλά αδέξιο γράψιμο. Και από τα πολύ λίγα που έχω δει από φίλο μου, καθώς πριν από μια βδμοάδα το αγόρασα εγώ κι ακόμα δεν έχω ασχοληθεί πολύ πέρα από το να κάνω βλακείες, το κομμάτι του Μάικλ στο GTA V φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, κάτι που δεν περίμενα καθόλου να βρω σε GTA.

Δημοσ.

Το Infinite είχε πλασαριστεί, παρουσιαστεί, προωθηθεί και εκληφθεί τελικά από τη μεγαλύτερη μερίδα της βιομηχανίας και του τύπου ως ενήλικο και σοβαρό έργο τέχνης, ως το αριστούργημα των videogames, και ο Λεβίν ως ιδιοφυϊα. Ε, δεν ήταν τελικά τίποτα από όλα αυτά. 

Εισαι κάποιου είδους κριτικός τέχνης/videogames με superior γούστο και αντίληψη απο τους υπόλοιπους?? :P  To infinite δίκαια πηρε τις βαθμολογιες που πηρε για μεγαλη μεριδα κοσμου οπως και το TLOU, ειναι οτι λεγαμε και εκει δεν γινεται να αρεσει σε ολους.

• Like 1
Δημοσ.

Οσοι το πήραν στα σοβαρά το παιχνίδι δεν το εκθείασαν. Ακόμα και αυτοί που τους άρεσε τα έθιξαν αυτά που λέω όταν τους πέρασε το αρχικό hype. Φυσικά, τότε βγήκαν όλα τα fanboys 15χρονα στα σχόλια να τους πουν ότι είναι attention whores ή αυτιστικοί ή να φωνάζουν στο κάθε σάιτ να τους απολύσει, επειδή δεν ξέρουν τι λένε. Αυτή είναι η ποιότητα του διαλόγου στα videogames, δυστυχώς. Υπήρχαν και οι άλλοι γραφικοί, φυσικά, που έλεγαν "έλα μωρέ, παιχνίδι είναι, τι περιμένεις από ένα shooter;"

Εκτός αν το πάμε στο "είναι καλό...για βιντεοπαιχνίδι", το οποίο δεν μπορώ να το πάρω στα σοβαρά :P

Και ξανατονίζω, άλλο "μου αρέσει/δε μου αρέσει" κι άλλο κάνω διάλογο και κριτική πέρα από τα γούστα μου. Να θυμίσω πάλι τον Νικόλα Κλωβό (Nicolas Cage :P ) και τις ταινίες του ;)

Δημοσ.

Δεν καταλαβα ακομα τι δεν σου αρεσε στην ιστορια του infinite εκτος του οτι μαλλον το παιχνιδι(και τετοια παιχνιδια γενικα) δεν ειναι του γουστου σου, το TLOU μια απλη κλισε ιστοριουλα ειναι με καπως ενδιαφέρον χαρακτηρες δεν την συγκρινω καν εγω με τα bioshock.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...