Greek_Tornado Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα Έχω το Philips MZ-9, ένα στερεοφωνικό με πολύ καλό ήχο που το λατρεύω εδώ και πολλά χρόνια. Κάποια στιγμή όταν το μετέφερα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου πριν αρκετό καιρό, λογικά από τους κραδασμούς και τις λακούβες έπαθε ζημιά το CD tray και γενικά ο μηχανισμός που παίζει audio CD. Ούτε το tray μπαινοβγαίνει ούτε CD μπορεί να παίξει ακόμη κι αν το βάλεις μέσα χειροκίνητα. Μου έμεινε ως ραδιόφωνο και ενισχυτής για home cinema δίπλα στην τηλεόραση (κασέτες προφανώς έχουν καταργηθεί με τέτοιο άθλιο ήχο). Το ξέρω ότι είναι αρχαίο και ότι θα πρεπε να ψάξω για καινούριο αλλά πρώτον δεν υπάρχουν πια τέτοια all-in-one συστηματάκια (είτε αγοράζεις home cinema εξοπλισμό είτε πανάκριβα μετά HiFi σε "φέτες" με ενισχυτές χωριστά και ηχεία χωριστά κλπ) και δεύτερον είναι συναισθηματικοί οι λόγοι γιατί μ'αρέσει σαν Design και σαν ήχος. Η ερώτησή μου είναι αν μπορώ να βρω ανταλλακτικά γι'αυτό το πράμα κάπου στο internet να το μαστορέψω μόνος, γιατί έχω ψάξει παντού και δε βρίσκω καν το μοντέλο πόσο μάλλον ανταλλακτικά γι'αυτό.
TheELF Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Η ερώτησή μου είναι αν μπορώ να βρω ανταλλακτικά γι'αυτό το πράμα κάπου στο internet να το μαστορέψω μόνος, γιατί έχω ψάξει παντού και δε βρίσκω καν το μοντέλο πόσο μάλλον ανταλλακτικά γι'αυτό. Πρέπει να το ανοίξεις και να δεις τι έχει χαλάσει,λογικά κάποιο/α από τα γρανάζια θα έχει χαλάσει ή αν είσαι τυχερός θα έχει φύγει απλά κάποιο λαστιχάκι από την θέση του, οπότε θα πρέπει να δεις το νούμερο που έχει πάνω του,μπορείς και με το ανταλλακτικό στο χέρι να πας σε μαγαζιά που πουλάνε υλικό για ηλεκτρονικούς(τεχνικούς) .
Greek_Tornado Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Το άνοιξα αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να βγάλω την καλωδιοταινία που έδινε ρεύμα στον όλο μηχανισμό του CD γιατί είχε κολλήσει κι έκανε έναν ήχο συνεχώς (δεν ξέρω τι προσπαθούσε να κάνει και κολλούσε - λογικά το γύρισμα του tray). Οπότε έψαχνα για ανταλλακτικό ολόκληρο το CD tray.
TheELF Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Οπότε έψαχνα για ανταλλακτικό ολόκληρο το CD tray. Μόνο αν πάρεις σβάρνα όλα τα μαγαζάκια που κάνουν επισκευές και τύχει να το έχει κάποιος(ή κάποιο αρκετά όμοιο ώστε να κάνει) , το να το παραγγείλεις ακόμα και αν το βρεις θα είναι απαγορευτικό το κόστος του. Αν φοβάσαι να το ανοίξεις να δεις τι έχει χαλάσει μέσα σε αυτό τότε καλύτερα πάρε ένα μικρό cd/mp3 player σύνδεσε το στο aux που λογικά θα έχει και θα είσαι άρχοντας.
deesnider Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Σε κάποιο επίσημο service τής Philips, έχεις ρωτήσει; Εγώ από 'κει θα ξεκινούσα.
graphist83 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Ο κωδικός του servo σου είναι ο VAM2201. Ολόκληρος ο μηχανισμός με μοτέρ, πλακέτες και κεφαλή, κοστίζει 90 με 100€. Σε ημιτανσιον κοστίζει 15€ (αβέβαιο ποσο θα κρατήσει). Αν ομως εχει χαλάσει κάποιο εξάρτημα του μηχανισμού εναι κριμα καθώς κοστίζουν απο 5 μεχρι 10€ Βεβαία εαν προσθέσεις τα μεταφορικά των εξαρτημάτων + την αξια τους + την ταρίφα για τον κοπο του ηλεκτρονικού (ειναι μανίκι καθώς εχει πολυ ξεβίδωμα). Ισως και αν μην αξιζει. Απο καινούργια σαφώς και υπάρχουν http://www.skroutz.gr/c/566/ixosysthmata.html?keyphrase=mini+hifi&order_dir=asc&page=2 1
Greek_Tornado Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Graphist83 με άφησες λίγο άφωνο με τον κωδικό του servo! Εννοείται πως δεν το παραγγέλνω αφού πρώτον δεν ξέρω ποιο είναι γνήσιο και ποιο ιμιτασιον (έριξα μια ματιά στο eBay ας πούμε και όλα ήταν περί τα 20 ΜΕ 30 δολάρια) και δεύτερον πρέπει να βρω τεχνικό να μου το περάσει. Θα κάνω μια βόλτα εδώ στο Βόλο να βρω άτομο να μου δώσει κοστολόγιο εργασίας και μια διάγνωση πρώτα και θα αποφασίσω αν θα προχωρήσω σε παραγγελία του servo. Όντως υπάρχουν ακόμα mini hifi δεν το ήξερα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα