Προς το περιεχόμενο

Μεταχειρισμένη περιπέτεια

foufidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν θέλω να το κουράσω μάγκες.

Ψάχνω να αγοράσω ενα συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου Audi A4, και ταυτόχρονα να ανταλλάξω το δικό μου και να πληρώσω τη διαφορά.

Λοιπόν, πράγματι έχουν πέσει οι τιμές των μεταχειρισμένων που πουλάνε οι μαντράδες, αλλά ταυτόχρονα οι τύποι θέλουν να αγοράσουν τζάμπα τα αυτοκίνητα που τους πας.

Αν για παράδειγμα το Car Και το autotriti έχουν τιμή για το δικό μου αμάξι 5-6 χιλιάρικα, αυτοί θέλουν να το αγοράσουν με 3.

Εντάξει ρε φίλε, να βγάλεις κέρδος, αλλά όχι και να μου πιεις το αίμα.

Αυτές είναι νοοτροπίες της Ελλάδας πριν το 2010 οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν πεθάνει. Λυπάμαι που το λέω, αλλά θα λουκετάρουν και άλλες μάντρες.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα θα κλείσουν και άλλες μάντρες, αλλά αυτό έχει να κάνει γενικότερα με την κρίση. Όπως μπαίνουν λουκέτα σε κάθε είδους επιχείριση τα τελευταία χρόνια.

Οπως ειπώθηκε πουλά το πρώτα εσυ κ μετα με το μετρητο πήγαινε και θα πέσει και αλλο η τιμη του Α4. Πρόσεξε το όμως γιατι βγάζουν πολλα προβλήματα κάποια καινουρια. Το εψαξες καλα;

δηλαδή ένα αμάξι που στο car.gr πουλιέται από 5 ως 6.000 ευρώ, πόσο είναι λογικό να το αγοράσει ένας μαντράς; Υποθέτοντας ότι ο μαντράς είναι ένας καλός, σωστός επαγγελματίας.

Εσυ δηλαδη τι περιμενεις?Να το δινουν οι ιδιωτες 5 χιλλιαρικα και να στο αγορασει ο μαντρας 4,5 χιλλιαδες ?Οταν καποιος παει το μηχανακι για πωληση [ειτε μηχανακι ειτε καποιο αλλο μτχ]ειτε ανταλλαγη σε επαγγελματια,Το παει γαιτι εχει αμεσα αναγκη καποια μετρητα.Με λιγα λογια παει να το σκοτωσει.Τωρα αν εσυ θες να το πουλησεις και να παρεις το μαξ της αξιας του βαλτο αγγελια και περιμενε[αν δεν το σκοτωβσεις θα περιμενεις παρα πολυ].

Πάντα έτσι λειτουργούσαν οι περισσότεροι μαντράδες, μην σου πω και χειρότερα.

Πχ για ανταλλαγή όταν είχα ρωτήσει το '10 (για αμάξι που τελικά πούλησα 7.200) ένας μαντράς μου το έπαιρνε για 2.500-3.000 βαριά βαριά και μου είπε και 2-3 μπαρούφες να το δικαιολογήσει (το έβγαζε μοντέλο 99 ενώ είχε VIN 2002 και λοιπά τρελά...).

πουλησε το μονος σου στο car.Εαν θες να το πουλησεις γρηγορα εαν ειναι σε καλη κατασταση παντα βαλτο ενα 500αρικο κατω απο τα αλλα της κατηγοριας του ωστε να τραβηξεις και τα βλεπματα των υποψηφιων

Δεν θέλω να το κουράσω μάγκες.

Ψάχνω να αγοράσω ενα συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου Audi A4, και ταυτόχρονα να ανταλλάξω το δικό μου και να πληρώσω τη διαφορά.

Λοιπόν, πράγματι έχουν πέσει οι τιμές των μεταχειρισμένων που πουλάνε οι μαντράδες, αλλά ταυτόχρονα οι τύποι θέλουν να αγοράσουν τζάμπα τα αυτοκίνητα που τους πας.

Αν για παράδειγμα το Car Και το autotriti έχουν τιμή για το δικό μου αμάξι 5-6 χιλιάρικα, αυτοί θέλουν να το αγοράσουν με 3.

Εντάξει ρε φίλε, να βγάλεις κέρδος, αλλά όχι και να μου πιεις το αίμα.

Αυτές είναι νοοτροπίες της Ελλάδας πριν το 2010 οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν πεθάνει. Λυπάμαι που το λέω, αλλά θα λουκετάρουν και άλλες μάντρες.

Εν μέρη έχουν δίκιο για αυτή την διαφορά χρημάτων. Όταν η αγορά αυτοκινήτου δεν κινείται τότε είναι λογικό να είναι μεγαλύτερο το κέρδος τους ανα μονάδα πώλησης για να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες και να χουν στην τελική ένα καθαρό κέρδος  σε σύγκριση με το να πουλάγαν αυτοκίνητα πριν την κρίση που μιας και η αγορά τότε ήταν σε πολύ καλα επίπεδα είχαν περιθώρια να πουλήσουν με μικρότερο κέρδος γιατί ξεραν ότι θα ξαναπουλήσουν σύντομα. 

δηλαδή ένα αμάξι που στο car.gr πουλιέται από 5 ως 6.000 ευρώ, πόσο είναι λογικό να το αγοράσει ένας μαντράς; Υποθέτοντας ότι ο μαντράς είναι ένας καλός, σωστός επαγγελματίας.

Πρώτα από όλα όταν στο car.gr ζητάνε 5-6k δεν σημαίνει ότι μπορεί να πιάσει τόσα... πιστεύω πως αν αντιπροτείνεις 3.500 πχ σε 10 από αυτούς, ο ένας τουλάχιστον θα δεχτεί. Οπότε πόσο αξίζει? 6.000 που ζητάει κάποιος αλλά εδώ και 2 μήνες δεν τον έχουν πάρει ούτε ένα τηλέφωνο ή 3.500?

Τώρα ο μαντράς ο καλός και σωστός επαγγελματίας θα συνυπολογίσει πολλά πράγματα:

* Αν δώσει ανταλλαγή κάποιο άλλο. Φαντάζομαι θα έχεις προσέξει αγγελίες(ακόμα και ιδιωτών) στο car.gr που ζητάνε 4.000€ πχ αλλά με ανταλλαγή 4.750€.

* Στην περίπτωση ανταλλαγής θα συνυπολογίσει και το πόσο εύκολα θα μπορούσε να πουλήσει αυτό που θα δώσει για ανταλλαγή.

* Την εμπορικότητα του αυτοκινήτου που πρόκειται να αγοράσει.

* Το αν έχει ή όχι έτοιμο υποψήφιο αγοραστή για να πουλήσει γρήγορα αυτό που θα αγοράσει.

* Τις ανάγκες της μάντρας του. Αν πχ έχει ήδη 2-3 corsa 1.0 ή αν είναι γεμάτος από μικρά και έχει έλλειψη από μικρομεσαία, δεν πρόκειται να αγοράσει corsa. Εκτός βέβαια αν πρόκειται για εξευτελιστική τιμή.

* Το αν έχει στην τσέπη του χρήματα...

Καταλαβαίνεις λοιπόν πως δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση στο ερώτημα σου. Πόσο μάλλον σήμερα που όπως είπαν και παραπάνω η αγορά είναι νεκρή... Μια και γίνονται λιγότερες πωλήσεις, κάθε αυτοκίνητο επιβαρύνεται περισσότερο από τα λειτουργικά έξοδα. Άσε που πλέον τα αυτοκίνητα χάνουν πιο γρήγορα την αξία τους, και φτηνά να αγοράσει σήμερα, σε 6 μήνες ίσως και να μη μπορεί να πάρει καν πίσω τα λεφτά που έδωσε...

Το αμάξι το οποίο κάνει 5 με 6 χιλιάρικα στο car, ο μαντράς το θέλει με 3.

Εγώ είμαι σίγουρος ότι βγάζει κέρδοςκαι από τα 2 αυτοκίνητα.

Τελικά ποιο αμάξι είναι αυτό?

Γιατί δεν το πουλάς μόνος? Δεν είναι λογικό ο μαντράς που πρέπει να βγάλει κέρδος μετά να σου το αγοράζει όσο φθηνότερα γίνεται?

οι αντιπροσωπιες ειναι χειροτερες.αν τους πας αμαξι που το εχεις παρει απο αυτους και εχεις κανει ολα τα service σαυτους λιγοτερο θα σου πει απο τον μαντρα.λογικο να μην στο παρει 5000 γιατι αυτος μετα θελει να του πουλησει και να βγαλει κερδος συν του οτι υπαρχει ο κινδυνος να του μεινει απουλητο πολυ καιρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...