programmer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Καλημέρα παιδιά σκέφτομαι να ξεκινήσω προγραμματισμό αλλά θέλω μια διευκρίνηση ο προγραμματισμός είναι καθαρά μαθηματικά ? γενικά και στα μαθηματικά δεν ήμουν και πολύ καλός που σημαίνει αυτό ότι θα τον καταλάβω δύσκολα?.. υπάρχει τομέας προγραμματισμού που να μην περιέχει μαθηματικά? η δυο ειδικότητες που μου αρέσουν είναι ο προγραμματιστής και ο τεχνικός υπολογιστών εσείς σαν ποιο έμπειροι τι με συμβουλέυεται να κάνω μου αρέσει το hardware και το sofware
nikolaos p. Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Προγραμματισμός και μαθηματικά συνδέονται πολύ στενά, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι ο προγραμματισμός είναι τα "αυστηρά θεωρητικά" μαθηματικά, που συνήθως αντιπαθούν οι περισσότεροι ως μάθημα! Για ποια εκπαιδευτική βαθμίδα μιλάμε;
programmer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Σκέφτομαι να ξεκινήσω κάποιο ιεκ με ειδικότητα τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής ή Τεχνικός υπολογιστών (hardware)
mtsouk Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Τεχνικός υπολογιστών (hardware) δεν έχει μεγάλη σχέση με Μαθηματικά. Εσένα τι σου αρέσει πιο πολύ από τα δύο; Όταν όμως λέμε Μαθηματικά και Προγραμματισμός, μην φανταστείς τρελά πράγματα. Νομίζω ότι αν διαβάσεις μπορείς να τα φέρεις βόλτα. Στην αρχή θα σου φανούν λίγο δύσκολα αλλά σιγά-σιγά δεν θα είναι πια πρόβλημα. φιλικά,
programmer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 και τα δυο μου αρέσουν πάρα πολύ δεν έχω αποφασίσει ακόμα...
geo1st487 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Πιστευω πως για να γινεις ενας καλος προγραμματιστης χρειαζονται πολυ περισσοτερες γνωσεις πανω στο αντικειμενο και πολυ περισσοτερο διαβασμα απ' το να γινεις ενας καλος τεχνικος Η/Υ. Απο την αλλη ο προγραμματιστης συνηθως πληρωνεται (οχι παντα) καλυτερα απο τον τεχνικο Η/Υ. Απο εκει και περα οτι αγαπας...
defacer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 ή Τεχνικός υπολογιστών (hardware) Απολύτως καμία σχέση ούτε με προγραμματισμό ούτε με μαθηματικά. 3
gon1332 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Έχω την εντύπωση πως ένας Τεχνικός υπολογιστών ασχολείται και με το software και με το hardware ενός υπολογιστή. Προσοχή όμως. Όχι με την σχεδίαση και ανάπτυξη software ή hardware, αλλά με το στήσιμο έτοιμων υλικών, διάγνωση και διόρθωση προβλημάτων, συντήρηση Η/Υ και άλλα παρεμφερή. 1
arc Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 O προγραμματισμός απαιτεί μαθηματική λογική σκέψης και πολύ λιγότερο γνώσεις θεωρητικών μαθηματικών. Η αλήθεια ειναι οτι αν αρχισεις να προγραμματίζεις κάτι σοβαρό, κάποια θεωρητικά μαθηματικά θα σου δώσουν τη προγραμματιστική λύση που θα χρειαζεσαι (πχ πινακες). Άρα αν δεν εχεις με τίποτα μαθηματικό τρόπο σκέψης (μεθοδικότητα, αναλυση, προτεραιότητες, κλπ) μην ασχοληθείς με προγραμματισμό Καλημέρα παιδιά σκέφτομαι να ξεκινήσω προγραμματισμό αλλά θέλω μια διευκρίνηση ο προγραμματισμός είναι καθαρά μαθηματικά ? γενικά και στα μαθηματικά δεν ήμουν και πολύ καλός που σημαίνει αυτό ότι θα τον καταλάβω δύσκολα?.. υπάρχει τομέας προγραμματισμού που να μην περιέχει μαθηματικά? η δυο ειδικότητες που μου αρέσουν είναι ο προγραμματιστής και ο τεχνικός υπολογιστών εσείς σαν ποιο έμπειροι τι με συμβουλέυεται να κάνω μου αρέσει το hardware και το sofware To login σου ειναι «all the money» ... programmer 2
Aztec Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Ο προγραμματισμός είναι κάτι που το έχεις η δεν το έχεις. Δεν είναι κακό κάποιος να μην κατέχει τον αλγοριθμικο τρόπο σκέψης . Αλλα δεν το εχουν όλοι. Απο εκεί και πέρα ο προγραμματισμός είναι συνυφασμένος με τον τομέα εφαρμογής . Αν μιλάμε για database centric εφαρμογές συνήθως δεν χρειάζεται καλή γνώση μαθηματικών. Ουσιαστικά θα κανεις δυο τρεις σβούρες τα δεδομενα και θα τα καταλήγεις αλλου. Συνήθως εκεί χρειάζεται να ξέρεις το business κομμάτι(ERP , CRM , Banking ) Όμως υπάρχουν τομείς που θα χρειαστεί να έχεις . Αν δουλέψεις πχ σε οπλικά συστήματα και πρέπει να υπολογίσεις τροχιές ε πρέπει να έχεις κάποια βασικη γνωση. Φυσικά το κενο μπορείς να το καλύψεις όταν θα σου ζητηθεί χώρος πρόβλημα. Το βασικό είναι να μάθεις να σκέφτεσαι , να ψάχνεις και με τα διαθέσιμα εργαλεία σου να μπορείς να δωσεις λύση. 2
programmer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Σας ευχαριστώ όλους μάλλον για τεχνικός υπολογιστών θα πάω ...
programmer Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Πιστευω πως για να γινεις ενας καλος προγραμματιστης χρειαζονται πολυ περισσοτερες γνωσεις πανω στο αντικειμενο και πολυ περισσοτερο διαβασμα απ' το να γινεις ενας καλος τεχνικος Η/Υ. Απο την αλλη ο προγραμματιστης συνηθως πληρωνεται (οχι παντα) καλυτερα απο τον τεχνικο Η/Υ. Απο εκει και περα οτι αγαπας... και ο τεχνικος υπολογιστων πληρωνεται αρκετα καλα γιατι μαθαινει πολλα πραγματα πανω στα δικτυα και να κανει το συστημα να πηγαινει γρηγορα ξερει τι ακριβως χρειαζεται ενα pc τι τροποποιησεις να κανει τι hardware πρεπει να βαλει δεν ειναι παντα software το θεμα να πηγαινει γρηγορα το pc.. πιστευω και στον τεχνικο υπολογηστων τον εχουν αδικησει πολυ απο θεμα χρηματων..
defacer Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Κοίτα, ίσως να μη καταλαβαίνουμε τι ακριβώς εννοείς "τεχνικός υπολογιστών σε ΙΕΚ" (καλό θα ήταν να δώσεις κανένα link για να συννενοούμαστε σίγουρα) αλλά εγώ καταλαβαίνω κάτι σαν αυτό. Αν όντως κάτι τέτοιο περιγράφεις, τότε συγγνώμη αλλά πρέπει να σε προσγειώσω απότομα σχετικά με το τι ακριβώς δουλειά είναι αυτή για την οποία σε προετοιμάζει μια τέτοια σχολή. Κατά 99% θα κάνεις δύο ειδών πράγματα: "Δεν ανοίγει ο υπολογιστής, κάνει μπιπ μπιπ" => άνοιγμα κουτιού, ψάξιμο να δεις τι φταίει (cpu? ram? psu?), αλλαγή του φταίχτη, δοκιμή, κλείσιμο κουτιού, έτοιμος. "Δε μπορώ να τυπώσω" => πας στα printer settings, είναι εγκατεστημένος ο εκτυπωτής; τον βλέπει; driver έχουμε; κλπ κλπ. Δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθείς με δίκτυα παρά μόνο όσον αφορά την περίπτωση "δεν έχω internet", αν τύχει και ασχοληθείς αυτό μάλλον άσχημο θα είναι για σένα μιας και δείχνει πως ο εργοδότης σου έχει ένα άτομο για όλες τις δουλειές επομένως τα μοναδικά του κριτήρια είναι α) να δουλεύουν τα πράγματα στο γραφείο και β) βασικά με χαμηλό κόστος. Μη περιμένεις "έρευνα και ανάπτυξη" σε τέτοιες συνθήκες. Δεν υπάρχει ούτε περίπτωση να ασχοληθείς με το να πηγαίνει το σύστημα γρήγορα και τα υπόλοιπα που λες για τον απλό λόγο ότι σ' αυτά τα συστήματα το ζητούμενο είναι να μπορεί ο κόσμος να ανοίξει Word με όσο το δυνατό λιγότερη ενασχόληση και μικρότερο κόστος για την επιχείρηση. Καμία σχέση ούτε οποιαδήποτε βελτιστοποίηση ("if it works, don't fix it") εκτός από αυτή που θα κάνεις όταν κάποιος άνιωθος έχει εγκαταστήσει 7 antivirus μαζί ή έχει βάλει 2 GB αρχεία στο desktop στο roaming profile και σαν αποτέλεσμα περιμένει 5 λεπτά στο login. Επίσης καμία σχέση με το τι hardware πρέπει να βάλεις μιας και η απάντηση σ' αυτό είναι "ο,τι υπάρχει στην αποθήκη". Το τι θα κάνεις στο σπίτι σου για hobby είναι άλλο θέμα, απλά μην έχεις ψευδαισθήσεις όσον αφορά τη δουλειά. Επίσης καλό είναι να προσγειώσεις και τις προσδοκίες σου σχετικά με την αμοιβή. Όταν λες "πιστεύω τον έχουν αδικήσει", πώς το εννοείς αυτό δεδομένου ότι μιλάμε για μια δουλειά στην οποία βγαίνεις με ΟΚ επίπεδο από μαζική παραγωγή ΙΕΚ; (και "προγραμματιστής" βγαίνεις από μαζική παραγωγή ΙΕΚ, αλλά αν μείνεις μόνο σ' αυτά που μαθαίνεις στο ΙΕΚ σε άθλιο επίπεδο). 1
Moderators Kercyn Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Να συμπληρώσω πάνω στα πολύ ωραία που είπε ο defacer. Στα ΙΕΚ για τεχνικούς Η/Υ δε μαθαίνεις ούτε να στήνεις δίκτυα με 2000 pc, ούτε τι ακριβώς χρειάζεται ένα pc ούτε πώς να κάνεις το pc να πάει πιο γρήγορα. Έχω ένα φίλο που πάει στις σχολές του ΟΑΕΔ (επιπέδου ΙΕΚ είναι) και εκεί τουλάχιστον κάνουν πολύ βασικά πράγματα (χρήση word, λίγο pascal, λίγο subnetting κλπ). Στην πρακτική του σε τομέα του δημοσίου, κάνει αυτά ακριβώς που λέει ο defacer (έλα να μου ανοίξεις το word να γράψω, πώς εκτυπώνω κάτι που θέλω κλπ). Και έχε υπ' όψη σου ότι οι εργαζόμενοι εκεί υποτίθεται έχουν περάσει σεμινάρια χρήσης Η/Υ.
nilosgr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 και ο τεχνικος υπολογιστων πληρωνεται αρκετα καλα γιατι μαθαινει πολλα πραγματα πανω στα δικτυα και να κανει το συστημα να πηγαινει γρηγορα ξερει τι ακριβως χρειαζεται ενα pc τι τροποποιησεις να κανει τι hardware πρεπει να βαλει δεν ειναι παντα software το θεμα να πηγαινει γρηγορα το pc.. πιστευω και στον τεχνικο υπολογηστων τον εχουν αδικησει πολυ απο θεμα χρηματων.. Αρχη-δια... Πηγεναι στο Πλαισιο και ρωτα εναν "Τεχνικο Η/Υ", ποιες οι διαφορες αναμεσα σε TCP και UDP TCP is a connection oriented stream over an IP network. It guarantees that all sent packets will reach the destination in the correct order. This imply the use of acknowledgement packets sent back to the sender, and automatic retransmission, causing additional delays and a general less efficient transmission then UDP. UDP a is connection less protocol. Communication is datagram oriented. The integrity is guaranteed only on the single datagram. Datagrams reach destination and can arrive out of order or don't arrive at all. Is more efficient than TCP because it uses non ack. It's generally used for real time communication, where a little percentage of packet loss rate is preferable to the overhead of a TCP connection. In certain situations UDP is used because it allows broadcast packet trasmission. This is sometimes fundamental in cases like DHCP protocol, because the client machine hasn't still received an IP address (this is the DHCP negotiaton protocol purpose) and there will be any way to establish a TCP stream without the IP addreess itself.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα