Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα την απόφαση να ξεκινήσω να μαθαίνω τις τεχνολογίες της Microsoft. Επειδή όμως δε χρησιμοποιώ Windows έψαξα και βρήκα σα μία καλή λύση στο πρόβλημά μου το MonoDevelop IDE. Το ξέρω είναι χαζό να προγραμματίζω C# σε Linux, αλλά μέχρι να φτάσω σε κάποιο επίπεδο δε θέλω να ξεβολευτώ από το Linux. Αν γνωρίζετε το εν λόγω IDE, υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση του σε περιβάλλον Linux; Απλά για να ξέρω μέχρι πού μπορώ να  φτάσω.

Όσον αφορά την εκμάθηση C# ξεκίνησα με κάποια παραδείγματα από το MSDN, μόνο και μόνο για να δω τις βασικές διαφορές με τη Java και ύστερα θα κάτσω να διαβάσω για να πέσω στα πιο βαθιά. Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό online οδηγό ή και βιβλίο;

Δημοσ.

Το MSDN προσωπικά το θεωρώ δύσχρηστο, έχει τα πάντα αλλά σου σπάει τα @ όταν ψάχνεις μια απλή σύνταξη εντολής καμιά φορά.

Προσωπικά για C# έχω βρει ένα ωραίο site που τα λέει πολύ ωραία-κατανοητά -> http://www.dotnetperls.com/

(έχει λίγο υλικό αλλά ότι έχει το έχει γράψει πολύ κατανοητά)

Ότι χρειάζομαι το γράφω στο Google και μετά επιλέγω αυτό το site

Πχ θέλω κάτι για τις λίστες... "C# Lists"->Google->http://www.dotnetperls.com/list (1o 1o μου το έβγαλε)

Δημοσ.

Το MSDN προσωπικά το θεωρώ δύσχρηστο, έχει τα πάντα αλλά σου σπάει τα @ όταν ψάχνεις μια απλή σύνταξη εντολής καμιά φορά.

Προσωπικά για C# έχω βρει ένα ωραίο site που τα λέει πολύ ωραία-κατανοητά -> http://www.dotnetperls.com/

(έχει λίγο υλικό αλλά ότι έχει το έχει γράψει πολύ κατανοητά)

Ότι χρειάζομαι το γράφω στο Google και μετά επιλέγω αυτό το site

Πχ θέλω κάτι για τις λίστες... "C# Lists"->Google->http://www.dotnetperls.com/list (1o 1o μου το έβγαλε)

Ευχαριστώ! :) Θα το κοιτάξω και θα σου πω.

Δημοσ.

Βιβλία:

[Το τελευταίο όχι με μεγάλη σιγουριά]

Αξίζει να τα μελετήσεις αυτά τα βιβλία και όχι μόνο να διαβάζεις πληροφορίες απο link σε link, κατά τη γνώμη μου.

(Μπορείς να τα βρεις σε torrent μου έχουν πει)

Τώρα όσο για το monodevelop αλλά και το mono-project γενικότερα.

( Πριν ξεκινήσω να σου πω πως δεν είμαι φανατικός καμίας ομάδας, στρατοπέδου ή ο,τι άλλο. "Αγαπάω" σχεδόν τα πάντα. Στον υπολογιστή απο τον οποίο σου γράφω αυτή τη στιγμή έχω 4 διανομές linux, windows 8.1 και windows 7. Θα σου εξηγήσω γιατί το λέω αυτό. )

Το mono-project και το monodevelop ide είναι μια ιστορία αρκετά μπερδεμένη (τουλάχιστον για μένα). Ήταν project της Novell τώρα έχει αλλάξει χέρια.

Για κάποιο λόγο που δεν ξέρω ενώ το mono-project ενώ έχει φτάσει στην έκδοση 3.2.4 με όλες τις προηγούμενες εκδόσεις επίσημα να έχουν σταματήσει να συνεχίζονται, βρίσκω στα περισσότερα repos των διανομών αυτές τις παλιές εκδόσεις. 

Το ίδιο ισχύει και για το monodevelop. Έχει φτάσει στην έκδοση 4.2.2 και στα διάφορα repos βρίσκω αρκετά παλιότερες μόνο (με εξαίρεση το opensuse).

Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς παίζεται με την όλη ιστορία του mono.

Όλα αυτά (μαζί με το αρκετά μπερδεμένο κομμάτι των διάφορων μερών του .net ή και της C# γλώσσας που άλλα υποστηρίζονται από το mono άλλα όχι και άλλα έχουν σταματήσει να υποστηρίζονται πριν καιρό) με οδηγούν στο να πιστεύω πως ίσως -εάν δεν έχει απόλυτα συγκεκριμένο λόγο να το κάνεις το αντίθετο- αν θέλεις αν ασχοληθείς με .net και c#, κάν' το σε windows. 

Και δεν το λέω γιατί έχω φανατισμό -όπως είπα παραπάνω- προς κανένα στρατόπεδο.

Φτιάξε ενα vm με windows και βάλε το δωρεάν (ή όχι) visual studio και μάθε εκεί.

Αυτά.

• Like 1
Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ! Μία τέτοια απάντηση περίμενα για την επιλογή περιβάλλοντος.

Θα αποφύγω τη vm καθώς είμαι σε laptop με περιορισμένη RAM όποτε πρέπει

να ξεσκονίσω το partition με τα windows.

Δημοσ.

Πάντως όσον αφορά το Mono αυτό καθαυτό υπάρχει πολύ καλή υποστήριξη για τα διάφορα μέρη της BCL γενικά:

The easiest way to describe what Mono currently supports is:
Everything in .NET 4.5 except WPF, WWF, and with limited WCF and limited ASP.NET 4.5 async stack.

(υπάρχουν επιπλέον ασυμβατότητες οι οποίες αφορούν κώδικα που είναι ήδη γραμμένος, π.χ. μπορείς μια χαρά να κάνεις P/Invoke σε Mono αλλά αν πάρεις έτοιμο κώδικα ο οποίος κάνει call μια function καθαρά των Windows προφανώς δε θα δουλέψει -- αλλά αυτά δεν αφορούν κώδικα που γράφεις εσύ)

Επομένως δε νομίζω πως γενικά "κινδυνεύεις" αν κάνεις development κατευθείαν σε Linux. Πρακτικά τα μειονεκτήματα είναι πως δεν έχεις WPF (κλάιν μάιν) και πως αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις έτοιμες libraries μπορεί να μην είναι συμβατές λόγω του ότι γράφτηκαν χωρίς να τους ενδιαφέρει το portability (βέβαια αυτό θα είναι μάλλον η εξαίρεση και όχι ο κανόνας).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...