zanskou Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Η Yahoo! ανακοίνωσε χθες πως εντόπισε μια συντονισμένη προσπάθεια παραβίασης λογαριασμών της υπηρεσίας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από κάποιο άτομο ή μια ομάδα που ουσιαστικά επιχείρησαν να αποκτήσουν πρόσβαση με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο.Η εταιρεία ξεκαθάρισε ωστόσο πως θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο η επίθεση αυτή να προέκυψε ως αποτέλεσμα παραβίαση των δικών της συστημάτων, και μια πιθανότερη εκδοχή είναι να προήλθε από κάποια εξωτερική βάση δεδομένων στην οποία υπήρχαν usernames και πιθανοί κωδικοί. Πλέον η Yahoo!, παράλληλα με το συντονισμό των ενεργειών της με τις αρχές για τον εντοπισμό των υπευθύνων προτρέπει όλους ανεξαρτήτως τους χρήστες να αλλάξουν κωδικό αλλά και να ενεργοποιήσουν το "Two-factor authentication" που έχει ενσωματωθεί στην υπηρεσία εδώ και περίπου δύο χρόνια. Τέλος, ειδικά για τους χρήστες των οποίων οι λογαριασμοί υπέστησαν (ή έγινε απόπειρα) παραβίαση θα υπάρξει ενημέρωση τόσο μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφία όσο και μέσω SMS (εάν έχουν καταχωρήσει το κινητό τους τηλέφωνο). Site: The Next Web
jmirko15 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δικαιολογίες για να μαζέψει και τα τηλέφωνα μας; Google την είδαν; 1
wnet Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 έχει καιρό που κλειδώνει λογαριασμούς (και μετά χρειάζεται τηλέφωνο) επειδή ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού έτυχε να δει το email του από άλλο pc... οπότε ναι.... δεν θα παραξενευτώ αν όντως το κάνει για τα τηλέφωνα.... 2
Mesies Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Παλικάρια χρησιμοποιώ την υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας εντατικά πάνω από μία 10ετία και είμαι ευχαριστημένος. Ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Όντως εάν χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία της από κάποια άλλη χώρα, δεν σου επιτρέπει την πρόσβαση στον λογαριασμό σου μέχρι να αποδείξεις ότι είσαι ο νόμιμος κάτοχος του. Αυτό γίνεται με κάποιο δευτερεύον email εάν έχεις επιλέξει τέτοιο τρόπο ενημέρωσης. Πιθανόν και με sms όπως αναφέρει το άρθρο. Επειδή τυχαίνει να μετακινούμαι συχνά με βολεύει η υπηρεσία της και ήταν πάντα αξιόπιστη.
keysmith Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 ξέρω κόσμο που κλειδώθηκε επειδή μπήκε από άλλο pc μέ το έτσι θέλω και δεν μπόρεσε να ξεκλειδωθεί ποτέ! Δεν δεχόταν τον κωδικό και δεχόταν μονο ερώτηση ασφαλείας (που δεν θυμόταν τι είχε γράψει). Εντωμεταξύ η ερώτηση "ασφαλείας" (my arc) είναι "πιο αδύναμη" (καθώς μαντεύεται, συνάγεται, ανακαλύπτεται) από τον κωδικό και όποιος ξέρει από ασφάλεια υπολογιστών ΔΕΝ την χρησιμοποιεί και όταν είναι υποχρεωτικό απλά γράφει αρλούμπες στην απάντηση ώστε να την αχρηστεύσει. Κλείδωσαν πόσο κόσμο με τις βλακείες/ασχετοσύνη τους (δεν τους κλείδωσε κανένας χάκερ η yahoo τους κλείδωσε) ενώ πόσες φορές δεν λειτουργεί η υπηρεσία τους κτλ. Οι άνθρωποι είναι άσχετοι (από ασφάλεια τουλάχιστον). Όχι τηλέφωνα δεν θα πάρουν απλά διώχνουν τον κόσμο τους πιο γρήγορα! Απαράδεκτη η yahoo! 4
nicoc89 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 μου είχαν κλειδώσει τα account μουκάποια ηταν παλιά απο τοτε που δεν ήξερα πόσο συμαντικό ειναι να κρατάς τα secret q&a ή να τα θυμάσαι. Αποτέλεσμα ? δεν κατάφερα να τα πάρω πίσωαπο τότε ΜΟΝΟ gmail , με πραγματικά στοιχεία και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Εγω παλι χρησιμοποιω yahoo mail τουλαχιστον 10 χρονια, μπαινω καθημερινα απο 3-4 διαφορετικους υπολογιστες και πραγματικα ποτε δεν συνεβη το παραμικρο. Μονο μια φορα διαπιστωσα οτι εστελνε spam mails στις επαφες μου, πραγμα που διορθωθηκε με αλλαγη κωδικου.
fingolfingr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 ξέρω κόσμο που κλειδώθηκε επειδή μπήκε από άλλο pc μέ το έτσι θέλω και δεν μπόρεσε να ξεκλειδωθεί ποτέ! Δεν δεχόταν τον κωδικό και δεχόταν μονο ερώτηση ασφαλείας (που δεν θυμόταν τι είχε γράψει). Πριν λίγο καιρό κλείδωσαν τον λογαριασμό του αδελφού μου ενώ πάντα μπαίνει μόνο από το laptop του και το κινητό του. Ερωτήσεις ασφαλείας δεν θυμόταν. Τους έστειλε λοιπόν ένα mail από τον hotmail λογαριασμό του, τους εξήγησε ότι το χρησιμοποιεί σαν κύριο και του απάντησαν με ένα Link από όπου τον ξεκλείδωσε. Προσωπικά μου φάνηκε εντελώς παράλογο με πόση ευκολία του έδωσαν πάλι πρόσβαση χωρίς να τους αναφέρει ούτε καν τον παλιό κωδικό. Ίσως να βοήθησε ότι ο λογαριασμός hotmail είχε το ίδιο όνομα πριν το @ άλλα και πάλι δεν είναι λογικό.
Galaxia Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ διάβασα πως σε μία εξωτερική βάση δεδομένων όπου είχαν δοθεί e-mail της yahoo, όπου το password ήταν ίδιο με του yahoo, τα mail παραβιάστηκαν. Απλό και λογικό. Άλλο password για το mail μας, άλλο για οτιδήποτε άλλο!
keysmith Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Πριν λίγο καιρό κλείδωσαν τον λογαριασμό του αδελφού μου ενώ πάντα μπαίνει μόνο από το laptop του και το κινητό του. Ερωτήσεις ασφαλείας δεν θυμόταν. Τους έστειλε λοιπόν ένα mail από τον hotmail λογαριασμό του, τους εξήγησε ότι το χρησιμοποιεί σαν κύριο και του απάντησαν με ένα Link από όπου τον ξεκλείδωσε. Προσωπικά μου φάνηκε εντελώς παράλογο με πόση ευκολία του έδωσαν πάλι πρόσβαση χωρίς να τους αναφέρει ούτε καν τον παλιό κωδικό. Ίσως να βοήθησε ότι ο λογαριασμός hotmail είχε το ίδιο όνομα πριν το @ άλλα και πάλι δεν είναι λογικό. μια συνάδελφος που κλειδώθηκε δεν μπορέσαμε να βρούμε mail να στείλουμε να διαμαρτυρηθούμε ή το κάναμε και δεν απάντησαν δεν θυμάμαι. Γινόταν μάλιστα κάτι τραγελαφικό, ακολουθούσες μια ατέρμονα διαδικασία. Έλεγες ξέχασα την ερώτηση ασφαλείας και σου ζητούσε την ερώτηση ασφαλείας στο τέλος, κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι.. για γέλια και για κλαματα. Είναι ΓΕΛΟΙΟ να σου αρνείται πρόσβαση και ενώ ξέρεις τον κωδικό επειδή δεν ξέρεις την ερώτηση ασφαλείας (πως την λενε την μαμά σου). θεωρεί την ερώτηση ασφαλείας ισχυρότερη από τον κωδικό, λες και παραβιάστηκε ποτέ ο λογαριασμό σου. Κλειδώνεσαι επειδή ξέρεις τον κωδικό σου. Δεν σε κλειδώνει κάποια επίθεση ή δικιά σου ενέργεια (πχ δεν έδωσε σωστά κωδικό), αλλα σε κλειδώνουν μονοι τους αυτοί επειδή.. άλλαξες PC! Κάνουν DoS στον εαυτό τους!!! Δεν υπάρχουν πιο άσχετοι από την yahoo σε θέμα ασφάλειας πληροφοριών. Τέλος!
lambros Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Πριν λίγο καιρό κλείδωσαν τον λογαριασμό του αδελφού μου ενώ πάντα μπαίνει μόνο από το laptop του και το κινητό του. Ερωτήσεις ασφαλείας δεν θυμόταν. Τους έστειλε λοιπόν ένα mail από τον hotmail λογαριασμό του, τους εξήγησε ότι το χρησιμοποιεί σαν κύριο και του απάντησαν με ένα Link από όπου τον ξεκλείδωσε. Προσωπικά μου φάνηκε εντελώς παράλογο με πόση ευκολία του έδωσαν πάλι πρόσβαση χωρίς να τους αναφέρει ούτε καν τον παλιό κωδικό. Ίσως να βοήθησε ότι ο λογαριασμός hotmail είχε το ίδιο όνομα πριν το @ άλλα και πάλι δεν είναι λογικό. Σε ποιο λογιαριασμο εστειλες εμαιλ θυμασαι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα