Joshua21 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 αγόρασα από εταιρεία, όχι από ιδιώτη Γερμανό. Το τιμολόγιο γράφει κανονικά τον ΦΠΑ. Betrag-netto .... <ποσό>, 19% MwSt. ..... <ποσό>, και από κάτω το ολικό ποσό που πλήρωσα... §25a δεν βλέπω να γράφει πουθενά... Παράβολα για έκδοση αδείας σε εισαγόμενο μεταχειρισμένο 75 ευρώ λέει ο ιντερνές, από όσο έψαξα... Έχεις δίκιο, δεν θυμόμουν καλά, αλλά μέχρι τα 200 και τα 300 που λες έχει μεγάλη απόσταση... Ok, το τιμολόγιο σου σωστά δεν γράφει πάνω §25a αφού μπήκε και ΦΠΑ πάνω στην αξία, μόνο στην περίπτωση που δεν είχε εκπέσει ο ΦΠΑ από τον πωλητή θα είχε αυτή τη σήμανση. Τώρα μπορείς να κοιτάξεις τη διασάφηση, και να δεις τι ακριβώς επιβαρύνσεις είχες στο τελωνείο. Αν στην έχει δώσει ο έμπορος... που κανονικά θα έπρεπε να σου είχε δώσει αποδείξεις για ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα έξοδα(δεν θα σου πω για τη δική μου αμυδρή υποψία...). Όσο για το τέλος αδείας ναι, σωστά στα λέει ο "ιντερνές", 75€ είναι είτε ταξινομείται πρώτη φορά καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είτε μεταβιβάζεται. Αυτό όμως αφορά ΜΟΝΟ το έντυπο αδείας... Δες εδώ: Πινακίδες : κάνα 300 όλα μαζί αν το αναλάβει άτομο που διεκπεραιώνει θέματα που αφορούν το υπουργείο συγκοινωνιών (τεχνικά γραφεία - σχόλες οδηγών) αν το αναλάβετε γλυτώνετε κάνα κατοστάρικο αλλά δεν αξίζει.. πολύ τρέξιμο εάν δεν ξέρεις. Στην ίδια σελίδα: Hyundai Genesis Coupe 1998cc USA CIF 18400 (αν παρουσιαστεί υπoτιμολόγηση γλυτώνεις κάνα 5χιλιαρο στο σύνολο) Φ.Π.Α και Δασμός 6072 Τέλος Ταξινόμησης 40% 9053 300 Εκτελωνιστής 300 Πινακίδες http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=7321&start=840 Ξέρω δεν είναι κάτι επίσημο, αλλά αν ψάξεις λίγο θα δεις πολλές αναφορές για 300€ ως έξοδα πινακίδων.
leftermann Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Οκ, Τζοσουα. Ο καθείς βγάζει τα συμπεράσματά του. 1
Joshua21 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Οκ, Τζοσουα. Ο καθείς βγάζει τα συμπεράσματά του. Εδώ συμφωνούμε απόλυτα
pomolo Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Αν το φορτώσεις σε νταλίκα, 600 ως 900 ευρώ ανάλογα με το πού βρίσκεται στην Γερμανία (τιμές προ διετίας, όταν το έψαχνα). Οδικώς μόνος σου, φτηνότερα. Από εκεί και πέρα, αμοιβή εκτελωνιστή και κάτι ψιλοπαράβολα (κάπου 80-90 ευρώ ήταν για μένα), δασμό δεν πληρώνεις σαν τρίτεκνος, πινακίδες (κάπου στο 50άρικο), κτεο (γύρω στα 40) , τέλη κυκλοφορίας (ανάλογα το αμάξι). Έχε τον νού σου να είναι πληρωμένος ο ΦΠΑ στην Γερμανία, αλλιώς θα έχεις να τον πληρώσεις εδώ (23%) Ο έμπορος θα σε χρεώσει κατά βούληση. Όλα τα παραπάνω + την αμοιβή που κρίνει... έχεις μήπως στοιχεία του εκτελωνιστή για να τον χρησιμοποιήσω κι εγώ? το αυτοκίνητο το έφερα μόνος μου από τη Γερμανία.
pomolo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 αν κάποιος γνωρίζει κάποιον εκτελωνιστή στη Θεσσαλονίκη, που να ασχολείται με αυτοκίνητα και να χρεώνει λογικές αμοιβές (γύρω στα 100 ευρώ), παρακαλώ να κοινοποιήσει τα στοιχεία του.
paylidis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 αν κάποιος γνωρίζει κάποιον εκτελωνιστή στη Θεσσαλονίκη, που να ασχολείται με αυτοκίνητα και να χρεώνει λογικές αμοιβές (γύρω στα 100 ευρώ), παρακαλώ να κοινοποιήσει τα στοιχεία του. δε νομίζω οτι θα βρεις τόσο φθηνά... το '09 και ο φθηνότερος τότε μου πήρε 150 πολύ φιλικη τιμή για γνωστό (Πειραιά)
s93060 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 καμια γνωμη γιαυτο παιδια? http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4966275/ και για εμπορο και για αυτοκινητο ευχαριστω!
Support81 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 ξερεις κανεις πως γίνεται μεταβίβαση απο ιδιωτη? και αν γινεται να την εξ αποστάσεως? απο Βέλγιο
sakaflias Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 ισχυουν αυτα τα παραπανω πλεον. ποιος νομο ισχυει για τους τριτεκνους;
orfeas76 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Ποιές είναι οι τελικές χρεώσεις για τρίτεκνο? Δεν απαλλάσσεται από Τελωνείο? Επίσης προσωρινές γερμανικές πινακίδες για το ταξίδι βγαίνουν εύκολα? Ασφάλεια? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα