fitifititis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Παιδιά έχω ένα laptop ASUS N56VZ-S4016H με: i7-3610QM @ 2.3Ghz (Turbo Boost +1Ghz) 8 GB RAM Nvdia GEFORCE GT650M 2 GB Σκληρό 1TB 5400rpm Windows 8.1 Νοιώθω συνεχώς το bottleneck από τον αργό σκληρό δίσκο και ενώ ο επεξεργαστής και η RAM δεν αγγίζουν σχεδόν ποτέ το 100%, πολύ συχνά καθυστερεί λόγω του 100% στο δίσκο. Πολύ συχνά και το torrent βγάζει το μήνυμα disk οverloaded 100% και αναγκάζομαι να το σκοτώσω από το task manager, για να φάει πόση ώρα να ξανατσεκάρει όλα τα κατεβάσματα από την αρχή μόλις το ανοίξω... Επίσης ο δίσκος γέμισε πλήρως στις πρώτες 3 εβδομάδες που είχα τον υπολογιστή. Σκεφτόμουν λοιπόν να αφαιρέσω το Optical Drive (Blue-Ray Writer) και να το αντικαταστήσω με δεύτερο σκληρό. Ιδού λοιπόν το δίλημα (ή μάλλον τρίλημα): Νέος SSD για να τελειώσει το φρενάρισμα των επιδόσεων από το σκληρό, ή νέος δίσκος Hybrid για να προσθέσω άλλο ένα TΒ; Ακόμη αξίζει το Hybrid, ή είναι καλύτερος ένας HDD στις 7200 στροφές; Τέλος έχω δει εναν Hybrid που έχει 1TB HDD και 120GB SSD, ο οποίος κοστίζει χρυσάφι βέβαιαLINK, αλλά αν είναι αυτό το μέλλον των Hybrid, ίσως αξίζει η αναμονή μέχρι να γίνει πιο mainstream. Το βασικό δίλημα είναι αν αξίζει η επένδυση σε SSD, καθώς είναι κρίμα να χαραμίζεται τόσο δυνατό μηχάνιμα από τον αργό σκληρό, ή (αυτό που φοβάμαι) είναι μέτρια η αύξηση της ταχήτητας με τον SSD σε συνδιασμό με αργό σκληρό, οπότε να κοιτάξω να καλύψω τις ανάγκες μου σε χωρητικότητα με έναν καλό HDD (Hybrid ή 7200rpm). Ευχαριστώ
kaklikos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Εγω στο δικο μου λαπτοπ θα εβαζα εναν ssd 128 η 256 σε μια καλη τιμη και θα παιζα μπαλα με εναν εξωτερικο για τυχων ταινιες σειρες και ιστοριες τετοιες. 2
fitifititis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Έχω και εξωτερικό 1TB, τερματισμένος κι αυτός... Μου τι σπάνε στους εξωτερικούς τα καλοδιάκια... μέσα σε μια βδομάδα χαλάνε και μετά δεν κάνει καθόλου καλή επαφή... Δεν ξέρω από τι μία μου φαίνεται πολύ ελκυστικό να έχω άλλο ένα TB εκεί μέσα, από την άλλη το λυπάμαι να ζορίζεται με τέτοιον επεξεργαστή και RAM... Φοβάμαι και τα SSD πως δε θα είναι τόσο γρήγορα σε συνδιασμό με HDD, σε σχέση με το να ήταν μόνα τους...
zarzonis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Πάρε έναν ssd 256 για το μηχάνημα και έναν εξωτερικό σκληρό της αρεσκείας σου και θα είσαι οκ. Δεν υπάρχει καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή. Οι hybrid δεν είναι τόσο καλοί και σε καμία περίπτωση σαν σκέτος ssd. Γενικότερα μέρα με νύχτα ένας hdd με έναν ssd. Ένας καλός εξωτερικός και βολικός πολύ είναι αυτός. http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00CSH19PI/ref=noref?ie=UTF8&psc=1&s=computers 2TB και δεν χρειάζεται και ξεχωριστό καλώδιο τροφοδοσίας. Ό,τι χρειάζεται το παίρνει από το usb.
casperino Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Το πρόβλημα είναι οτι πήρες ενα μηχάνημα και εξαρχης δεν προέβλεψες τις οποιες ανάγκες σου. Εχεις ενα μείον με τον 5400 σκληρό οντως στις επιδοσεις αλλα απο την αλλη να σκέφτεσαι να βγάλεις το Blue-Ray Writer; Κάτι που το έχεις πληρώσει... Κρίμα... Βάλε εναν SSD, παρε μερικα δισκακια και γράψε οσα δεδομένα δεν χρειάζεσαι αμεσα για να μειώσεις χώρο. Παρε μια θήκη μετα και μετέτρεψε τον εσωτερικο σε εξωτερικο. Κοίταξε και για NAS λύσεις, οπως τo D-Link NAS ShareCenter Pulse DNS-320. στα 70 ευρω, βάζεις και τους δυο σκληρους που έχεις,,, Βασικα προέβλεψε τις μελλοντικές σου ανάγκες, προκειμένου να μην κάνεις άστοχες αγορές, οι οποίες σου κοστίζουν και σε χρόνο και σε χρήμα...
fitifititis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Κοίτα, το Blue Ray ούτε το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, ούτε πρόκειται και στο άμεσο, ή μακρινό κατά πάσα πιθανότητα μέλλον... Από τη μέρα που το αγόρασα σκεφτόμουν να το αφαιρέσω για δεύτερο σκληρό. Ίσως το κρατήσω για να το συνδέω εξωτερικά, αλλά είμαι σίγουρος πως ποτέ δε θα έχω αυτή την ανάγκη....Το μόνο πράγμα που νοιώθω άσχημα είναι ο σκληρός που είναι στις 5400 αντί για 7200 στροφές. Αλλά όταν το αγόρασα δεν είδα και κανένα άλλο με πιο γρήγορο σκληρό που τουλάχιστον να μην ήταν πολύ πιο ακριβό. Μια καλή λύση ίσως ήταν να έπαιρνα ένα με εξαρχής SSD και να έβαζα σα δεύτερο σκληρό κάποιο μεγάλο και γρήγορο σχετικά HDD, αλλά τώρα περσινά ξινά σταφύλλια. Πάντως οι εξωτερικοί δε με ελκύουν στη χρήση. Μ'αρέσει να έχω όλα μου τα αρχεία on site... έτοιμα για ανάγνωση...
zarzonis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Λάπτοπ πήρες. Αν θες να έχεις στο λάπτοπ σου αρχεία 2TB πολύ φοβάμαι ότι θα απογοητευτείς. Αν βγάλεις το οπτικό μέσο πολλές φορές που θα σου χρειαστεί να βάλεις cd, θα ψάχνεσαι. Και δεν εννοώ μόνο για την εγκατάσταση των windows. Από δίσκο 5400 σε 7200 δεν θα δεις τρελή διαφορά. Είναι αρκετά μικρή. Αντιθέτως με τον SSD θα δεις τεράστια διαφορά. Δυστυχώς με αυτά που ζητάς, δεν έχεις και πολλές επιλογές.
fitifititis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Αποφάσισα να ακολουθήσω τη μέση λύση και να βάλω έναν SSD 500GB και ταχύτητα και σεβαστό μέγεθος. Για την αγορά του caddy που θα αντικαταστήσει το Blue Ray έχετε καμία ιδέα; Είναι αξιόπιστα αυτά στο ebay που είναι πολύ πιο φθηνά από άλλα sites;
IceFrog Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 φιλε σηκωσε ενα nas να βρεις τη υγεια σου. πετας χρηματα με τον ssd αυτη τη στιγμη. εσυ θελεις ενα μερος να αποθηκευεις πραγματα και με το nas θα καθαρισεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα