Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Asus ανακοίνωσε χθες το πρωί την επικείμενη κυκλοφορία ενός νέου nettop, το οποίο θα αποτελέσει μέρος της σειράς Eee Box και θα έχει την κωδική ονομασία EB1037.Ο νέος αυτός μινι-υπολογιστής, τον οποίο μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε θα είναι εξοπλισμένος με έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Celeron J1900 SoC χρονισμένο στα 2.42 GHz καθώς και 8 GB DDR3 μνήμης, ενώ η κάρτα γραφικών του θα είναι η NVIDIA GeForce GT 820M ενώ η ψύξη του θα είναι πλήρως παθητική τόσο στον επεξεργαστή όσο και στην κάρτα γραφικών.

Στον τομέα της αποθήκευσης η εταιρεία θα προσφέρει δυνατότητα επιλογής μεταξύ σκληρού δίσκου χωρητικότητας από 320Gb έως και 1ΤΒ ή SSD χωρητικότητας από 64 GB έως και 128 GB. Παράλληλα το νέο Eee Box θα διαθέτει συσκευή ανάγνωσης μνημών 4-σε-1, δύο θύρες USB 3.0, τέσσερις θύρες USB 2.0, gigabit Ethernet, WiFi, Bluetooth 4.0 καθώς και εξόδους εικόνας HDMI και D-Sub.

Η τιμή του θα ξεκινά από τα 299 ευρώ.

Link.png Site: TechPowerup

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών θα έχει δικιά της μνήμη ή θα γίνεται shared με την μνήμη ram; Λειτουργικό σύστημα; και CD-DVD Rom - Recorder;

edit

τώρα είδα ότι η κάρτα γραφικών έχει 512mb dedicated memory

Δημοσ.

Εκεί στην asus φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά την αγορά.

Οι τιμές τους είναι σχεδόν πάντα πολύ σωστές και ανταγωνιστικές.

Η κάρτα γραφικών θα έχει δικιά της μνήμη ή θα γίνεται shared με την μνήμη ram; Λειτουργικό σύστημα; και CD-DVD Rom - Recorder;

edit

τώρα είδα ότι η κάρτα γραφικών έχει 512mb dedicated memory

Νομίζω ότι αξίζει να στο δώσει 300 έτσι όπως είναι.

Δεν είναι και επιστήμη ποια να βάλεις μόνος σου τα windows.

Εάν είναι τόσο μεγάλη ανάγκη το DVD-ROM βάζεις εξωτερικό.

• Like 1
Δημοσ.

Εκεί στην asus φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά την αγορά.

Οι τιμές τους είναι σχεδόν πάντα πολύ σωστές και ανταγωνιστικές.

Νομίζω ότι αξίζει να στο δώσει 300 έτσι όπως είναι.

Δεν είναι και επιστήμη ποια να βάλεις μόνος σου τα windows.

Εάν είναι τόσο μεγάλη ανάγκη το DVD-ROM βάζεις εξωτερικό.

Ξέρω να βάζω λειτουργικό σύστημα, είτε Windows είτε Linux. Αλλά είναι πολλοί που δεν έχουν εξωτερικό dvd-rom. Εγώ προσωπικά έχω αλλά πολλές φορές έρχονται και μου το ζητάνε γιατί δεν έχει κανείς από τους γνωστούς μου.

Δημοσ.

Η δική μου απορία άγνοιας είναι, γιατί να δώσει κάποιος 300 ευρώ για ένα nettop χωρίς οθόνη και να μην πάρει ένα netbook ή να μην δώσει κάτι παραπάνω για ένα laptop?

• Like 3
Δημοσ.

Η δική μου απορία άγνοιας είναι, γιατί να δώσει κάποιος 300 ευρώ για ένα nettop χωρίς οθόνη και να μην πάρει ένα netbook ή να μην δώσει κάτι παραπάνω για ένα laptop?

Έχεις εμπειρία χρήσης netbook? Εγώ δεν κατάφερα να κάνω ποτέ κάτι με αυτά, ούτε με linuxaki για coding... Για μένα τα netbook είναι απλά μια κοροϊδία.

Όσον αφορά το EB1037, αν ξεκινάει στα 300 μια χαρά είναι για γραφεία (ή για σαλόνια) που έχουν ήδη οθόνες, κομψό και διακριτικό (+ παθητική ψύξη)

Οι απορίες μου:

- πόσο καλή είναι η υλοποίηση της παθητικής ψύξης

- πόσο καλός είναι ο επεξεργαστής, αν κ από την σελίδα της Intel φαίνεται να τραβάει...

• Like 2
Δημοσ.

Ξέρω να βάζω λειτουργικό σύστημα, είτε Windows είτε Linux. Αλλά είναι πολλοί που δεν έχουν εξωτερικό dvd-rom. Εγώ προσωπικά έχω αλλά πολλές φορές έρχονται και μου το ζητάνε γιατί δεν έχει κανείς από τους γνωστούς μου.

Να τους δείξεις λοιπόν ότι γίνεται να τα περάσουν και με usb τα windows ή τα linux.

• Like 3
Δημοσ.

Για htpc δεν κανει αν δεν εχει haswell η ταινια εχει λοξυγκα η παει σαν αμαξι που το οδηγαει γυναικα.

Ποτε δεν καταλαβα την χρηση του nettop λες και θα το κουβας μαζι σου η θα το εχεις στην πλατη και πρεπει να ειναι τοσο μικρο και ειδικα οταν με τα ιδια λεφτα περνεις κανονικο laptop

Κατοχυρωνω μια πατεντα! Nettop με ενσωματωμενο προτζεκτορα η το αναποδο.

:P :D :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...