eleonora234 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα Θέλω να μάθω sql server (έχω γνώσεις σε sql) αλλα δεν γνωρίζω ποιές είναι οι απαιτήσεις προκειμένου να λειτουργήσει ο sql server στο pc μου.Αν γνωρίζει κάποιος ας με βοηθήσει!
Noobie Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Αν είσαι νεόφερτος/η και εκτός από SQL θες να ασχοληθείς γενικά με ιστοσελίδες και βάσεις δεδομένων, θα σου πρότεινα να εγκαταστήσεις λογισμικό όπως το XAMPP. ( http://www.apachefriends.org/index.html ) Στην ουσία αυτό το λογισμικό συνδυάζει web server (Apache), MySQL, υποστήριξη για PHP και κάποια άλλα πρόσθετα. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση και στην χρήση!
eleonora234 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 χρησιμοποιώ xampp εδώ και χρόνια απλά θα ήθελα συγκεκριμένα να μάθω πως λειτουργεί ο sql server...
Noobie Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 χρησιμοποιώ xampp εδώ και χρόνια απλά θα ήθελα συγκεκριμένα να μάθω πως λειτουργεί ο sql server... Οκ, από εδώ μπορείς να κατεβάσεις την δωρέαν έκδοση του MySQL: http://dev.mysql.com/downloads/mysql/ Όταν λες "θέλω να ξέρω πως λειτουργεί ο sql server" τι εννοείς ακριβώς;
eleonora234 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 εννοώ αν πρέπει να έχω εγκατεστημένο κάποιο άλλο πρόγραμμα προκειμένου να λειτουργήσει?χρειάζεται κάποιο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα?οι βάσεις που έχω στο phpmyadmin μπορούν να μεταφερθούν στον sql server?
Noobie Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 εννοώ αν πρέπει να έχω εγκατεστημένο κάποιο άλλο πρόγραμμα προκειμένου να λειτουργήσει?χρειάζεται κάποιο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα?οι βάσεις που έχω στο phpmyadmin μπορούν να μεταφερθούν στον sql server? Όχι, δεν χρειάζεται κάποιο άλλο πρόγραμμα για να λειτουργήσει. Όσο αναφορά το λειτουργικό σύστημα, μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε αυτά για τα οποία έχει φτιαχτεί. Στην σελίδα που σου έδωσα προηγουμένως, διαλέγεις το λειτουργικό σύστημα που επιθυμείς και κατεβαίνει η κατάλληλη έκδοση. Ναι μπορείς να μεταφέρεις την βάση σου, στο PHPMyAdmin διαλέγεις αριστερά την βάση σου και στην συνέχεια διαλέγεις Εξαγωγή. Αυτό που θα κάνει είναι να δημιουργήσει ένα αρχείο τύπου SQL που έχει τα στοιχεία/δεδομένα της βάσης σου, και μπορείς να το κάνεις εισαγωγή σε άλλο server. Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις ξανά PHPMyAdmin για την διαχείριση της βάσης σου, μπορείς απλά να πατήσεις Εισαγωγή στην κεντρική σελίδα του PHPMyAdmin, διαλέγεις το αρχείο σου, πατάς Εκτέλεση και θα δημιουργήσει την βάση σου.
eleonora234 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Διάβασα ότι προκειμένου να λειτουργήσει ο sql server χρειάζεται Microsoft .Net Framework δεν ισχύει δηλαδή κάτι τέτοιο?
Noobie Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Διάβασα ότι προκειμένου να λειτουργήσει ο sql server χρειάζεται Microsoft .Net Framework δεν ισχύει δηλαδή κάτι τέτοιο? Αν κατεβάσεις το SQL Server της Microsoft, τότε ναι χρειάζεται και αυτό. Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις όμως αυτό, μπορείς να κατεβάσεις το MySQL αντί αυτού.
eleonora234 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Το αρχείο που κατέβασα μέσα στο bin έχει κάποια exe πιο απο όλα πρέπει να τρέξω?
Noobie Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Το αρχείο που κατέβασα μέσα στο bin έχει κάποια exe πιο απο όλα πρέπει να τρέξω? Στην σελίδα που σου έστειλα, θα έπρεπε να κατεβάσεις καλύτερα το πρώτο που είναι το Installer, όχι τα από κάτω. Αν πατούσες το πρώτο θα σε πήγαινε εδώ: http://dev.mysql.com/downloads/installer/5.6.html Από εκεί μπορείς να κατεβάσεις το αρχείο εγκατάστασης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα