Προς το περιεχόμενο

Λύση προβλήματος netmod σε USB (χωρίς αγορά άλλου modem)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά σε όλους.

Παραθέτω τη λύση του προβλήματος που είχα με το netmod σε USB. Ελπίζω να βοηθήσει και άλλους χωρίς να χρειαστεί η αγορά άλλου modem.

Το πρόβλημα:

Αρχικά είχα το netmod στη σειριακή θύρα χωρίς προβλήματα, αλλά επειδή τώρα έχω 128kb ISDN ήθελα να το βάλω στη USB (η σειριακή υποστηρίζει μέχρι και 115.2 kbits). Όπως και παλιά στα 64k είχα το ίδιο πρόβλημα. Μετά από κάποια ώρα, το netmod σταματούσε ν’ ανταποκρίνεται και δεν μπορούσα ούτε shutdown να κάνω το PC. Μερικές φορές έφτιαχνε, άλλες όμως επέμενε στο κόλλημα. Το πρόβλημα έγινε λιγότερο συχνό όταν άλλαξα στο BIOS τις USB από 2.0+1,1 σε σκέτες 1.1 αλλά αρκετά τακτικό.

Η λύση:

Ενώ είχα το PC σε μπαλαντέζα για προστασία από υπερτάσεις και βυθίσεις ρεύματος, το netmod ήτανε σε άλλη (απροστάτευτη) μπρίζα. Υποψιάστηκα ότι μάλλον θα φταίει το τροφοδοτικό του netmod όταν πρόσεξα ότι μου έριχνε τη σύνδεση όταν άνοιξα κάποιο διακόπτη. Είχα και κάτι φτηνιάρικα ηχεία μαζί με το netmod και έκαναν ένα μικρό κλικ. Από τότε που έβαλα το netmod στην προστατευμένη μπαλαντέζα δε μου κόπηκε η σύνδεση με USB τις τελευταίες τρεις μέρες.

Η εξήγηση:

Η μπαλαντέζα που χρησιμοποιώ είναι μία Sigma FS UNITEK (http://www.unitek-europe.com/Produits/SIGMA/SIGMA-en.html) η οποία κόβει τάσεις πάνω από 775V με ανταπόκριση μικρότερη από 1ns. Επίσης παρέχει και EMI/RFI φίλτρα που κόβουν ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο στις συχνότητες 100kHz-100MHz.

Πιστεύω ότι όταν ανοίγω διακόπτες ή συσκευές στο σπίτι (TV, ψυγείο, θερμοσίφωνας κλπ) αυτά στέλνουν στην ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού σπινθήρες τάσης ή αρμονικές ηλεκτρομαγνητικού θορύβου. Αυτές μάλλον δεν κόβονται από το netmod και ο θόρυβος μεταφέρεται στη USB. Μάλλον το κάνει και στη σειριακή, αλλά η σειριακές είναι πολύ πιο ανθεκτικές σε τέτοια φαινόμενα. To USB 2.0 είναι ακόμη πιο ευαίσθητο απο τ ο 1.1 εφόσον δουλεύει σε ψηλότερη συχνότητα. Με την προστασία της μπαλαντέζας αυτά μάλλον δεν παιρνάνε τώρα.

Σημείωση:

Το netmod δεν παρέχει προστασία σε σπινθήρες και υποτάσεις. Το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ50082, το οποίο συμμορφώνεται το netmod, δεν προβλέπει προστασία για υπερτάσεις και υποτάσεις. Τα καινούργια πρότυπα της Ευρωπαϊκής ένωσης θα προβλέπουν αλλά δεν ισχύουν ακόμη.

Αυτά. Ελπίζω τα παραπάνω να βοηθήσουν μερικούς άλλους που έχουν παρόμοιο πρόβλημα με το netmod στη USB. Αυτό δούλεψε για μένα! Δεν πιστεύω ότι η προστασία από υπερτάσεις και υποτάσεις είναι λύση για όλους. Το netmod έχει και άλλα προβλήματα.

Αν κάποιος δοκιμάσει (ή δοκίμασε στο παρελθόν) κάτι παρόμοιο ας μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Εχω και εγω ενα μαλλον παρομοιο προβλημα , ακουγονται και σε μενα αυτα τα χαρακτηριστικα "κλικ" απο τα ηχεια οταν ανοιγοκλεινεις φωτα και επισης οταν συνδεσω το pc στο netmod ειτε με serial ειτε με usb ακουγεται ενας εντονος θορυβος (σαν φυσημα) στο τηλεφωνο και πεφτει η γραμμη μερικες φορες!

Να δοκιμασω να παρω σταθεροποιητη λες...?

Δημοσ.

genikos enas statheropoiitis kanei kalo.ego exo ips alla kai prin apo to ups exo ena statheropoiiti gia kalitera akoma.to reuma ine xalia tin simeron imera.bebea to netmod exei pola provlimata apo mono tou.merika theloun firmware update alla pezoun monoama ta sindeseis me siriaki ktl ktl.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...