anrim27 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Γεια σας. Έχω στο desktop μου περασμένα τα windows 7,χωρίς να τα έχω αγορασμενα. Απλα τα έχω εγκαταστήσει και μετα απο κάποιο χρονικό διαστημα(κάνα μήνα μάλλον ; ) μετα την εκκίνηση του υπολογιστη μου βγαζει ενα μήνυμα που μου ζητάει να δώσω τον αριθμο κλειδί. Έχω παταω 'να ερωτηθω αργότερα' και μπαίνω κανονικά στα windows(με κάποιους περιορισμούς στις ρυθμίσεις των windows).Αυτό το κάνω για κάνα χρονο τώρα. 1) Καταρχάς,αυτό που κάνω είναι παράνομο; 2) Σήμερα το πρωι,πήρε τηλέφωνο ένας τύπος στο σπίτι(στο σταθερό-το desktop έχει σύνδεση adsl σε αυτό τον αριθμο) που μιλούσε αγγλικά.Εγώ δεν βρίσκομαι σπίτι και σηκωσε το τηλ η αδερφή μου. Δεν κατάλαβε και πολλά όμως. Απο οτι μου είπε την ρώτησε αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τα windows και κάτι αλλά ακαταλαβιστικα Έχετε καμια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει;
SPANK Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 1) Αν δεν εχεις αγορασμένα τα windows και τα εχεις περάσει απο τον θείο προφανώς και εισαι παράνομος 2) Αυτο με τον τύπο που πήρε τηλέφωνο και αν αντιμετωπίζεις καποιος πρόβλημα με τα windows απο που προκύπτει ? Μηπως εχεις κολλήσει κανα trojan η εχει μπει κανενας στον υπολογιστή σου και σε παίρνουν τηλέφωνα και καλα να σου φτιάξουν τα windows ?
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 2) Σήμερα το πρωι,πήρε τηλέφωνο ένας τύπος στο σπίτι(στο σταθερό-το desktop έχει σύνδεση adsl σε αυτό τον αριθμο) που μιλούσε αγγλικά.Εγώ δεν βρίσκομαι σπίτι και σηκωσε το τηλ η αδερφή μου. Δεν κατάλαβε και πολλά όμως. Απο οτι μου είπε την ρώτησε αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τα windows και κάτι αλλά ακαταλαβιστικα Έχετε καμια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει; Ο συγκεκριμενος "κυριος" θα προσπαθησει να σε πεισει οτι εχουν προβλημα τα Windows σου και πως το pc σου δημιουργει προβληματα. Στην πορεια της συζητησης θα σου ζητησει να κατεβασεις καποιο software τυπου remote access για να "διορθωσει το προβλημα". ΠΡΟΦΑΝΩΣ η ολη ιστορια δεν ειναι αθωα και ως στοχο εχει την υποκλοπη τυχον πολυτιμων πληροφοριων που εχεις αποθηκευεμενες στο pc σου. 1ο βημα συμβουλευεις καθε χρηστη του υπολογιστη (μαμα, αδερφη, μπαμπα, θειο, φιλο) για το τι συμβαινει σε περιπτωση αντιστοιχου τηλεφωνηματος. 2ο βημα εαν τυχει να απαντησεις εσυ στο τηλεφωνο ξεκινας το trolling και κρατας τον συγκεκριμενο "κυριο" οση περισσοτερη ωρα μπορεις, παιζοντας τον ασχετο. Και στον τελος τον στελνεις στο διαολο οπως του αξιζει. 3ο βημα (προαιρετικο) ηχογραφεις την συζητηση οπως εκανε αυτος ο παλικαρος για 43 ολοκληρα λεπτα Το γεγονος πως το τηλεφωνημα επεσε οταν προεκυψε καποιο προβλημα στο pc σου δεν ειναι σχετικο, καθως αυτη ακριβως ειναι η λογικη αυτων των τηλεφωνηματων: "Ολο και καποιον ασχετο με Windows pc θα πετυχουμε, ο οποιος πιθανοτατα θα αντιμετωπιζει καποιο προβλημα (καθοτι ασχετος) και δεν θα εχει ιδεα ή δεν θα μπορει να επιβεβαιωσει εαν σχετιζεται οντως το τηλεφωνημα με το προβλημα. Οποτε τον οδηγουμε στο συμπερασμα πως ολα γινονται για το καλο του, επιβεβαιωνοντας πως ειμαστε super duper techies με αναφορα τεχνολογικων ορων που πιθανοτατα δεν καταλαβαινει το υποψηφιο θυμα". Δεν εχω ξανακουσει για Ελλαδα κατι αντιστοιχο παντως. Αρχισαν να ασχολουνται και με μας? 6
SPANK Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Απίστευτο θράσος παντως να παίρνουν τηλέφωνο και στο σπίτι , απορώ που βρίσκους τους αριθμούς. Επείδη μαλλον κατι εχεις κολλήσει στο pc η τα windows ειναι " πειραγμένα " , κατεβασε και κανε scan με malwarebytes και superantispyware , για τα υπόλοιπα σε κατατόπησε ο GIO
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 [..]απορώ που βρίσκους τους αριθμούς. Brute forcing, δεν στοχευουν καποιον συγκεκριμενα. Κλισεις μεχρι να πετυχουν το καταλληλο θυμα. Αλλα εαν αρχισει το trolling απο την αναποδη, θα το σκεφτονται πριν καλεσουν. Πως και πως περιμενω αντιστοιχο τηλεφωνημα.
anrim27 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δεν ξέρω ακριβως τι είπε αυτός που τηλεφώνησε. Εκανα την σκέψη οτι αφού αναφέρθηκε στα windows , θα είπε οτι με κάποιο τροπο είδαμε οτι χρησιμοποιείς παρανομα windows...και ψαρωσα. Σας ευχαριστώ πολύ, δεν είχα ιδεα οτι μπορεί να παιζει κάτι τέτοιο. Θα τους φτιαξω αμα ξαναπάρουν. 1
aris1986 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Aυτο ειχε γινει πριν 2 χρονια στον ξαδερφο μου. Ακριβως και καλα για τον ιδιο λογο. Δεν τον πιστευαμε. Ελεγε καποιος σαν κινεζος με σπαστα αγγλικα μου μιλαγε μου λεγε που να μπω τι να κανω κτλπ. Τον τρολαρε βεβαια γιατι δεν ηξερε και καλα αγγλικα και μετα απο λιγη ωρα του ελεγε του στυλ βουλωσε το, θα σε μπιμπ κτλπ
kostas_dr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 θα είπε οτι με κάποιο τροπο είδαμε οτι χρησιμοποιείς παρανομα windows...
anrim27 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Τοσο δυσκολο ειναι κατι τετοιο ε...Σκεφτηκα οτι ισως να επισκεφθηκα καποια σελιδα και απο εκει να φανηκε... Η αναγνωριση κλισεων μου δειχνει οτι το τηλ απο το οποιο πηραν ειναι 00119. Ξαναπηραν χθες. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2014 από anrim27
arc Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Αν θες να διασκεδάσεις και εχεις χρονο τρολαρε τους μεχρι αηδίας Κανε πως δεν καταλαβαίνεις και στο τελος πες οτι δεν εχεις windows αλλά dos Στην αναγκη στήσε ένα virtual box και βαλε τους να συνδεθουν εκεί
anrim27 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μολις εκανα ενα scan με malwarebytes και βρηκε μια 'απειλη' (Απειλη)PUP.Optional.WebSearchInfo (Κατηγορια)Registry Key Εχει καμια σχεση?
SPANK Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Σχέση δεν ξέρω αν υπάρχει σίγουρα ομως δεν ειναι καλο οποτε σβήστο
anrim27 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) ...το supersntispyware, μου βρηκε 124 Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2014 από anrim27
Hawk7 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2014 ...το supersntispyware, μου βρηκε 124 Ο αριθμος πολλες φορες των "απειλων" μπορει να μην παιζει ρολο,διοτι αρκετα anti-malwares,και τα cookies τα θεωρουνε απειλη.Το "ποιοτικο" ειδος εχει σημασια. Παντως απο αυτα που λες,και αν αυτα που βρηκε το supersntispyware ειναι σοβαρα,θελεις format.Μετα απο ενα σημειο,worms και trojans και πολλα αλλα,μολυνουν το λειτουργικο σε πολλα επιπεδα.Πολυ δυσκολο να καθαρισει,και να βρεθουνε ολα απο αντι-ιικα. Για το αν ειναι τα windows activated,αυτο ειναι αλλο ζητημα που δδεν μπορει να σχολιαστει εδω.Απλα ψαξε λιγο παραπανω,και θα βρεις σιγουρα κατι καλο. Oσο δε για το τηλεφωνημα,βαλε κανα cdακι της ωρας να παιζει,αφησε τον να απολαμβανει το dj προγραμματακι,και θα το κλεισει καποια στιγμη. Ρωτα τον τι προτιμαει κιολας,για να το απολαυσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα