Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας λόγος που προτιμώ το Amazon είναι ότι αποδίδει ΦΠΑ στη χώρα αγοράς, δηλαδή στο ελληνικό κράτος εν προκειμένω. 

Απο που προκυπτει αυτο? Εχω παρατηρησει οτι αν αγορασω με registered VAT (χωρις να πληρωσω ΦΠΑ δλδ με επαγγελματικο ΑΦΜ) δεν αποδιδεται πουθενα το ΦΠΑ.

Αν παλι κανω απλη αγορα λιανικης, το ΦΠΑ που πληρωνω ειναι καπου 20% (το οποιο ειναι του Ην. Βασ. και οχι της Ελλαδος)

Νομιζω οτι δεν αποδιδει ΦΠΑ σε αλλες χωρες

Δημοσ.

Ένας λόγος που προτιμώ το Amazon είναι ότι αποδίδει ΦΠΑ στη χώρα αγοράς, δηλαδή στο ελληνικό κράτος εν προκειμένω. 

Απο που προκυπτει αυτο? Εχω παρατηρησει οτι αν αγορασω με registered VAT (χωρις να πληρωσω ΦΠΑ δλδ με επαγγελματικο ΑΦΜ) δεν αποδιδεται πουθενα το ΦΠΑ.

Αν παλι κανω απλη αγορα λιανικης, το ΦΠΑ που πληρωνω ειναι καπου 20% (το οποιο ειναι του Ην. Βασ. και οχι της Ελλαδος)

Δεν ξέρω τι γίνεται με το επαγγελματικό αφμ. Το ΦΠΑ είναι 23% στις αγορές λιανικής και η απόδειξη έχει πάνω ελληνικό αφμ και ονομασία μιας ελληνικής εταιρείας που λογικά είναι αντιπρόσωπος.
  • Like 1
Δημοσ.

Επαγγελματικό ΑΦΜ σου έχει άμεσα επιστροφή ΦΠΑ.. Δηλαδή δεν το πληρώνεις.. Αυτό ισχύει για όλη την Ευρώπη..

Δημοσ.

<p>Απο που προκυπτει αυτο? Εχω παρατηρησει οτι αν αγορασω με registered VAT (χωρις να πληρωσω ΦΠΑ δλδ με επαγγελματικο ΑΦΜ) δεν αποδιδεται πουθενα το ΦΠΑ.</p>

Ε ναι, προφανώς αν δεν αποδώσεις εσύ ο ίδιος το ΦΠΑ εκ των υστέρων ποιος και πού θα το αποδώσει; το αμαζον λες ευθύνεται για αυτό; ;)

Sent from my XT890 using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...