Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 985
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οσοι ειδαν τι εκανε ο Μπογδανοβιτς στους τελικους του πρωταθληματος Σερβιας, δεν εντυπωσιαζονται απο την κραση του.

Σχεδον μονος του πηρε τους τελικους, ηταν ασταματητος ανεξαρτητως κρισιμοτητας και χρονικου σημειου του παιχνιδιου. Αν -χτυπα ξυλο- δεν εχει θεματα με τραυματισμους, εχει λαμπρο μελλον μπροστα του και ολα τα φοντα να ξεπερασει θρυλους του σερβικου μπασκετ.

Οι Γαλλοι σημερα θα το γυρναγαν με 3ποντα, αλλα η αληθεια ειναι οτι οσο αξιζαν την προκριση επι των Ισπανων, αλλο τοσο δεν αξιζαν να παρουν προκριση σημερα με τετοιο τροπο.

Δημοσ.

Πως γίνεται οι Σέρβοι να πήγαν τελικό ρε? Αφού είναι(?ήταν?) χειρότερη ομάδα από εμάς. Και ποια Βραζιλία τώρα, ξέρουν αυτοί από μπάσκετ? Και ποια Γαλλία τώρα ρε, χωρίς Πάρκερ?

Στα σοβαρά, τους βλέπω τους Αμερικάνους  να τους ρίχνουν άνετα 100αρα. Έτσι όπως κρίθηκε το ματς, έφτυσαν αίμα στο τέλος. Πότε είναι ξέρουμε? Και θα το δείχνει ο Αντ1 ή ούτε καν?

Δημοσ.

Η φάση στο τελος με τον Ντιαο που όπως είναι μαζεμένοι τους μιλάει θυμισε το περσινο με τον Παρκερ στα αποδυτήρια με τους Ισπανούς στο ημίχρονο

Δημοσ.

Οσοι ειδαν τι εκανε ο Μπογδανοβιτς στους τελικους του πρωταθληματος Σερβιας, δεν εντυπωσιαζονται απο την κραση του.

Σχεδον μονος του πηρε τους τελικους, ηταν ασταματητος ανεξαρτητως κρισιμοτητας και χρονικου σημειου του παιχνιδιου. Αν -χτυπα ξυλο- δεν εχει θεματα με τραυματισμους, εχει λαμπρο μελλον μπροστα του και ολα τα φοντα να ξεπερασει θρυλους του σερβικου μπασκετ.

Το πρωτάθλημα Σερβίας δεν είναι όμως και ιδανικό κριτήριο Μίντι, ώστε να μην έχει κανείς αμφιβολίες (...σαν ένδειξη, σύμφωνοι, υπαρκτή).

Ο μικρός (μη ξεχνιόμαστε) είχε ευκαιρία ν' αποδείξει κάποια πράγματα στο Μούντο.

Και γενικά, είναι όντως αρκετά θετικό το πρόσημό του πλέον.

Η επόμενή του ευκαιρία για αποδείξεις είναι τη χρονιά που έρχεται, φουλ θροτλ σ' Ευρωλίγκα.

Και πάλι βέβαια (πες πως δεν πάει τόσο καλά), είναι πολύ μικρός, ακόμη και για να τον "θάψει" κανείς (όχι ότι πιστεύω πως θα κάνει πράγματα για ν' αξίζει θάψιμο, αλλά λέω).

Γενικώς εδώ είμαστε και θα τον βλέπουμε...

Και θα το δείχνει ο Αντ1 ή ούτε καν?

...για μισό, αγωνιείς για το αν θα το δεις υπό περιγραφή Φίλοι-pussy δηλαδή....;

Είσαι ατρόμητος αδερφέ μου!

• Like 4
Δημοσ.

...για μισό, αγωνιείς για το αν θα το δεις υπό περιγραφή Φίλοι-pussy δηλαδή....;

Είσαι ατρόμητος αδερφέ μου!

Τι να πω, μου αρέσει να ζω επικίνδυνα  :D

Δημοσ.

Το πρωτάθλημα Σερβίας δεν είναι όμως και ιδανικό κριτήριο Μίντι, ώστε να μην έχει κανείς αμφιβολίες (...σαν ένδειξη, σύμφωνοι, υπαρκτή).

Οχι απλα ιδανικο, αλλα ΙΔΑΝΙΚΟΤΑΤΟ.

Μιλαμε για τελικους Παρτιζαν-Ερυθρος Αστερας ετσι; Παιζει ναναι και το πιο σκληρο ντερμπι στην Ευρωπη το συγκεκριμενο. Οταν λοιπον στους 4 αυτους τελικους σου εχει Μ.Ο. 31 ποντους ανα παιχνιδι (!), 5 ριμπαουντ, 5 ασσιστ, οταν παιρνει τελευταιες επιθεσεις μεσα στην εδρα του Ερυθρου Αστερα (ισως την πιο καυτη εδρα στην Ευρωπη), τοτε καταλαβαινει κανεις οτι δεν μιλαμε για παιχτακι της σειρας, ουτε για κανενα ταλαντουχο πιτσιρικο που περιμενουμε να τσαμπουκαλευτει και να κανει το μπαμ. Μιλαμε για κατι πολυ ξεχωριστο απο τα συνηθισμενα.

Μιλαμε για αυτον στον οποιο η Ευρωλιγκα εδωσε τον τιτλο ανερχομενο αστερι για τη σεζον 2014. Μια διοργανωση στην οποια ειχε Μ.Ο 17 ποντους ανα αγωνα στα 21 του φετος.

Μιλαμε για παιχτη που ο αλλοπροσαλος Βουγιοσεβιτς τον εβαζε να παιζει σε οτι θεση του κατεβει, εως και ασσο και ο μικρος συνεχιζε να βγαζει ματια. Nα κι ενα στιγμιοτυπο με τον προπονητη του της σερβικης σχολης :D

Ολα μαζι , πανω απ'ολα η εικονα στους τελικους Σερβιας, βγαζουν τη σουμα που βλεπουμε στο συγκεκριμενο Μουντομπασκετ. Εκπληξη θα ηταν να μην απεδιδε οσο αποδιδει αυτη τη στιγμη. Αν με ρωτας, περιμενα ακομα περισσοτερα.

bonus: Οι ποντοι του στους τελικους Σερβιας. Αρκει αυτο το βιντεακι για να καταλαβεις τι σου ερχοταν στο Μουντομπασκετ ;)

https://www.youtube.com/watch?v=mPDjIPOTuaQ

Δημοσ.

Έχω ήδη δει (κι έχω διαβάσει σχετικά) στιγμιότυπα (όχι φουλ αγώνες βέβαια) από τους σερβοτελικούς πάντως.

Θενκς ένιγουέι που μπήκες στον κόπο να ποστάρεις πράγματα (προφανώς όχι για πάρτη μου και μόνο, συν το ότι έτσι εκδηλώνεις ΚΑΙ την "χαρά" σου για το παιδί. Και σίγουρα όχι απλώς για να μου "αποδείξεις πράγματα"...).

Και σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ. Απλά είμαι πιο επιφυλακτικός.

Για την ακρίβεια, διαφωνώ εδώ που τα λέμε σε κάτι : στο ότι θεωρείς τέτοιας δυναμικότητας τους τελικούς του σερβοπρωταθλήματος, σε σχέση με το πώς ενδέχεται να παρουσιαστεί στην Ευρωλίγκα ο μικρός. Φρονώ ότι καμμία σχέση. Είναι σα να βλέπουμε Πανιώνιο-ΠΑΟΚ και να βγάζουμε συμπεράσματα για το πώς θα πάνε συγκεκριμένοι παίκτες που εκεί γαμήσανε, στην Ευρωλίγκα μετά. 

Προσοχή, με αυτό δεν εννοώ πως θα πάει άπατος. Το είπα ήδη μεν αυτό, αλλά το ξανατονίζω. Απλά λέω "είναι καλές ενδείξεις αυτά που λες, αλλά δεν αρκούν ακόμη για αποδείξεις". Και με αυτό το σκεπτικό, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου που είπα.

...όπως βέβαια ήδη είπα, περίμενα με τους "πάλιουρες" Γάλλους, να ψιλομασήσει και να τα ψιλοσκατώσει ίσως κι όλας, όταν η μπάλα τυχόν θα έκαιγε προς το τέλος. Μικρός άλλωστε, και θα ήταν και δικιολογημένος. Και όντως ήρθαν έτσι τα πράγμα που η μπάλα όχι μόνο έκαψε, αλλά έπεσε και λίγο κι ο Θεοδόσης (που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν το Α και το Ω για τους Σέρβους). Και ο μικρός όχι μόνο δεν μάσησε, αλλά έβαλε σερί 7 (νόμιζω) και ξαναμπούσταρε την ομάδα του. Ωραίος και του το αναγνωρίζω. Και το κρατάω. Και βλέπουμε.......

(...διότι και ο έτερος Μπογδάνος ας πούμε επί περαδείγματι, επροβλέπετο πέρσι να γαμήσει και να δείρει αδιακρίτως, αλλά δεν του βγήκε κι έτσι ακριβώς. Βέβαια είναι -για εμένα έστω- προφανές το ότι ο Κροάτης είναι λίγο πιο ντίβα-ματήριαλ, ενώ το Σερβάκι πιο ντογκφάητερ, αλλά για να δούμε πως θα εξελιχθεί. Διότι καλά τα αλώνια, αλλά στα σαλόνια είθισται και να αλλοιώνονται χαρακτήρες...)

*...και κάτι για το βιντεάκι με Ντούλε : ....σαν τί να μας πούνε μετά "για την αθλητική ζωή τους", Σιγάλας με κάτι σκατονερομπούκαλα και Κόνιαρης με την ταυτότητα διαπίστευσης...    :mrgreen:

• Like 1
Δημοσ.

Και οι Σέρβοι πάντως λίγοι μέχρι τώρα εεε;  :P

Εχουν παρουσιάσει ναι μεν κάποια θετικά στοιχεία, αλλά για να τους δούμε επιτέλους και με κανέναν σοβαρό αντίπαλο και όχι με αυτά τα καφενεία και τις πρώην ομάδες που κατέβηκαν στην Ισπανία για διακοπές. :whistle:    :ph34r:

Δημοσ.

Για να ξέρουμε τί λέμε :

Κι η Εθνική Κλωτσοσκουφίου το 2004 έζμπρωξε.

Όχι, δεν τους συγκρίνω ντε και καλά με τους μπασκετοσέρβους του '14.

Άλλωστε η δουλειά που γίνεται με τους Σέρβους στις Εθνικές τους, ήταν, είναι και θα είναι άλλη ιστορία.

Απλώς θέλω να πω ότι σε τουρνουά μερικών βδομάδων με τα μισά παιχνίδια νοκάουτ, "όλα γίνονται", και πολλά μετράνε : ψυχολογία, μομέντουμ, πρόγραμμα αγώνων, φυσική κατάσταση, φάρδος, μήκος, ύψος και άλλα πολλά.

Για παράδειγμα ούτε ο Τεός από τη νεά σαιζόν θα έχει γίνει άλλος άνθρωπος. Κατά πάσα πιθανότητα δηλαδή. Οπότε μπορεί να φτάσει πάλι η Τσουσουκού Φ4 και να της γαμήσει εκ νέου τα πρέκια με μαλακίες. Οπότε τί να το κάνω εγώ που με την Εθνική του ξεκαβλώνει μια στα τόσα καλοκαίρια.

Ο Κάλινιτς μπορεί να αποδειχθεί ένας άλλος Kέσελης.

Ο Μπογδάνος μπορεί να τα βρει σκούρα με τα θηρία της Ευρωλίγκας και την πίεση του μεγαλοκλάμπ και του μεγαλοζότς και να χτυπήσει πίσω.

Με άλλα λόγια, η σερβοεθνική ζει μέρες δόξας και ονείρου. Καλά κάνει γιατί έτσι όπως έπαιξε, της αξίζει. Ας το χαρεί γιατί μπορεί του χρόνου και να την σκορπίσουν οι Γάλλοι, οι Ισπανοί, οι Λιθουανοί, οι Τούρκοι, Εμείς, οι Κροάτες, κτλ.

Αν αντιθέτως πάει και χτυπήσει μετάλλιο, θα σημαίνει ότι ειδικά το φετεινό το άξιζε...ακόμη πιο πραγματικά.

• Like 1
Δημοσ.

Ο Μπογκντάνοβιτς μας κάνει να συνειδητοποιούμε οτι σαν λαός ποτέ δεν είχαμε, ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσουμε τέτοιο σκόρερ. Ο Γκάλης ένας ήταν, και αυτός έμαθε μπάσκετ στις ΗΠΑ. Όσο οι προπονητές εδώ παίρνουν τα παιδιά απο μικρές ηλικίες και τα βάζουν στα "συστήματα", ενώ δεν τα βελτιώνουν ατομικά, τόσο θα συνεχίζουμε να βαφτίσουμε τον Μάτζαρη και τον Σλούκα των 5 πόντων μ.ο ως το "μέλλον" του ελληνικού μπάσκετ, όταν οι άλλοι έχουν Μπογκτάνοβιτς. Όταν οι άλλοι είχαν τον Τεόντοσιτς στην ηλικία των δικών μας ταλέντων, να γίνεται ο MVP της Ευρωλίγκας. Μια ζωή στη μιζέρια θα είμαστε αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία μπασκετική.

• Like 1
Δημοσ.

^...Είμαστε χώρα που δεν πέρασε ούτε "τους κομμουνισμούς" της Σερβίας (και τη σχετική στρατοκρατορία σε όλα τα επίπεδα ζωής), αλλά αντιθέτως πέρασε εποχές σχετικής οικονομικής χλίδας (προφανώς όχι ως σύνολο, αλλά μιλάμε γα τους..."αρίστους" της φυλής, στους οποίους τίνι τρόπω συμπεριλαμβάνονται και οι αθλητές διεθνούς πρωταθλητικού επιπέδου...) από τη δεκαετία του 50 για μισό ακόμη αιώνα (...λεπτομέρειες για δάνεια κλπ την εποχή του μεγάλου μπουμ της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών την τελευταία 30ετία περιττό να τις αναφέρω/τις ξέρουμε πλέον όλοι...). Στον τομέα του μπάσκετ συγκεκριμένα, από τις "μέρες του '87 και μετά", το χρήμα έπεσε άθφονο, με το οποίοιο ταΐσαμε μάλιστα και μπόλικους από τους αντίστοιχους "αρίστους" των Γιούγκων (και δη Σέρβων) σε διάφορα πόστα, όταν κάναν' την τιτοχώρα χαρτοπόλεμο με πόλεμο κανονικό κι αυτοί την κοπανούσαν αριστεροδέξια, ούτως ώστε "να μας μάθουν καλύτερα το άθλημα" (και να μας φέρουν και τίτλους με τις αποδόσεις των), και γενικά τα δικά μας φυντάνια μεγάλωσαν με την προοπτική του "-...γιέ μου, πού πας;" "-μάνα, θα φύγω, θα πάω, στις μπασκέτες" για να δρέψουν κι αυτά κα'να εκατομμύριο (είτε δραχμικό, είτε από το άλλο, το ακόμη πιο νόστιμο).

Το λοιπόν, με την παραπάνω πάρλα, τί θέλω να πω; Ότι "σαν τί περίμενες", από μια χώρα ψιλοφλούφλικη; "Μια χώρα ευκαιρίας" (για πολλούς και διαφόρους); Όταν απογαμηθήκανε Σέρβοι, Κροάτες, Βόσνιοι, αυτό που έμεινε από πίσω ήταν μια κατεστραμμένη αλλά και ακόμη πιο ατσαλωμένη από την κομμουνιστική, γενιά. Αυτοί που παίζαν μπάσκετ ήταν αυτοί που νιώθανε. Δεν ήταν σαν τα δικά μας τα βουτυρόπαιδα που παίζανε μπας και γίνουνε φίρμες. Κι αυτοί που μείνανε από όσους τους μαθαίνανε μπάσκετ, το κάνανε γιατί το αγαπάγανε, κι όχι για να χωθούν από 'δω κι από 'κει σε διάφορες μεγαλοκαρέκλες μια μέρα.

Χοντροκομμένα ολίγον τί τα παραπάνω, το παραδέχομαι. Αλλά νομίζω έχουν βάση αν κοιτάξει κανείς λίγο κάποια δεδομένα.

Και σήμερα, τί "νοοτροπία μπασκετική" να κοιτάξουμε...Είμαστε σε μία κάθετη πτώση εδώ και κοντά πενταετία, και προοπτική δεν υπάρχει καν για το πότε θα σκάσουμε στον πάτο...

Μιλάς περί "νοοτροπίας μπασκετικής", σε μία χώρα που ο πρόεδρας της ομοσπονδιάρας της, αγόρασε τη συμμετοχή της (χωρίς καν να ρωτήσει κανέναν) στο τουρνουά που ζήσαμε, με γύρω στο 1 μύριο, και πριν αλέκτωρ φωνήσαι, κότσαρε χαράτσι 5 Ευρά στην ανανέωση των δελτίων των απανταχού την χώραν αθλητών και 10 στην έκδοση (ή το ανάποδο ίσως, δεν θυμάμαι - το γαμησιάτικο του πράγματος παραμένει πάντως...).

Εν ολίγοις, τί ψάχνεις ρε Τηλέμαχε........

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...