Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γκαντεμια. Δεν μπορουσαμε να ειμαστε εμεις στον ομιλο τους? Αυτοι παρτυ θα κανανε ετσι και αλλιως και με την Σερβια και θα συναντουσαν την Ισπανια ημιτελικα. Τωρα ως τον τελικο την αποφευγουν.

Αν του εδιναν αλλες οδηγιες(αυτες που εχουν ολοι οι παικτες τωρα, φετος) παλι πιστευεις θα κρατουσε τη μπαλα στατικη?

Δεν είναι σωστό το με τα "αν". Ας είμαστε σε όποιον όμιλο θέλει. Άσε που με πληρωμένη συμμετοχή, δεν μας "αξίζει" κι όλας το να θέλουμε και καλό πλέισινγκ...(βασικά δεν θα έπρεπε καν να έχουμε πάει Ισπανία, ακριβώς επειδή δεν μας άξιζε, αλλά και γιατί πληρώθηκε ένα μύριο για αυτό το "πανηγύρι"...Η ομάδα βέβαια δεν φταίει για όλο αυτό, αλλά...).

Το θέμα είναι να φτιάξει χαρακτήρα αυτή η ομάδα, και όχι να φέρει "υψηλά αποτελέσματα". Όσο κι αν όλοι μας γουστάρουμε μέχρι και χρυσό.

Τέλος, και παρά τα παραπάνω, οι Ισπανοί δεν παίζουν "σοβαρά" μέχρι στιγμής (αλλά πώς να τους "κατηγορήσεις" κι όλας...). Μπλαζέ και ξεδιπλώνοντας ταλέντο ανά βούληση είναι (και αρκεί για να κάνουν και σκούπες κι όλα). Και δεν έχουν επίσης καν "πιεστεί" (ποιός και γιατί άλλωστε να δοκιμάσει να τα δώσει όλα εναντίον τους, μπας και κλέψει νίκη, στα μέχρι τώρα. Αλλά μιλάμε να φτύσει αίμα ε). Και γενικά ΑΝ υπάρχει κάτι που σκέφτονται, αυτό είναι μάλλον "ο τελικός. Με τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ". Πράγμα που σημαίνει ότι αν είναι να παίξουν σοβαρά-σοβαρά, θα είναι στον τελικό πάνω απ' όλα.

Αυτό δε σημαίνει ότι είναι κι ηλίθιοι. Έχουν και το περσινό παράδειγμα του ότι δεν πα' να είσαι θεωρητικά ισχυρότατος (έστω και χωρίς Πάου), και σίγουρα δε θα πάρουν αψήφιστα τον προημιτελικό ή κυρίως τον ημιτελικό που θα παίξουν (και δη μέσα στο σπίτι τους). Αλλά πιστεύω πως πάνω απ' όλα η σκέψη τους ήταν και θα είναι στην πλειονότητά της, στους Αμερικάνους.

ΑΝ λοιπόν έχουμε ΜΙΑ ευκαιρία για...χρυσό, είναι να πέσουμε πάνω τους στον ημιτελικό. Οπότε, από ΑΥΤΗΝ την θεωρητική άποψη, καλύτερα να έχουμε ημιτελικό μαζί τους, παρά τελικό. Μπας και τους τον κλέψουμε (που δεν παίζει, αλλά λέμε τώρα).

-----

Περί Σπανούλη που λες, δεν είμαι σίγουρος ότι ξέρουμε οι κοινοί θνητοί τί ακριβώς παίζει με την περίπτωσή του, ώστε να αποφανθούμε εάν αρκούν οι προπονητικές οδηγίες για το πώς θα παίξει.

Κι εννοώ ότι προφανώς δεν γυρνάει ο Σπανούλης και τρομοκρατεί τον μπασκετόκοσμο "κανονίστε να έχω εγώ τη μπάλα, μη σας γαμήσω ό,τι έχετε και δεν έχετε μέχρι 10ης γενιάς. Κι ας κάνω λάθη. Κι ας γαμηθεί και το παιχνίδι. Ακούτε; Δεν σας ακούω!". Αναφορικά με την ΕΘνική τουλάχιστον, είχε "χριστεί" τα τελευταία χρόνια "ο φύσει και θέσει ηγέτης της" (περίπου τα ίδια συνέβαιναν και στον ΟΣΦΠ βέβαια). Τους θυμόμαστε πολύ καλά άλλωστε τους δημοσιογραφάρες, ειδικά πέρσι, "ξαφνικά" να μας τα ζαλίζουν εν χορώ με αυτήν την ατάκα. Ποιός τον έχρισε, δεν ξέρω. Μπορεί ο Σωληνακόπουλος. Μπορεί όλο το περί αυτού συνάφι. Μπορεί και τα "αθλητικοδημοσιογραφικά κέντρα εξουσίας". Μπορεί ένας συνδυασμός όλων τους. Τα δε κίνητρά τους για κάτι τέτοιο, δεν μπορώ να τα ξέρω. Ίσως το πιθανότερο να είναι ότι πάντα ΥΠΑΡΧΕΙ η ανάγκη "ηγετοποίησης" ατόμων στις κοινωνίες (τις επί μέρους -αθλητικές πχ- αλλά και φυσικά γενικότερα). Ίσως και απλά να τον πιστεύανε τόσο πολύ από την άλλη (σε συνδυασμό με την ανάγκη για έναν "ηγέτη"). Ίσως και να είναι απλά αποτέλεσμα μιας ενστικτώδους δημοσιοσχετίστικης/επικοινωνιακής κούρσας στη  οποία τρέχουν άπαντες στις μέρες μας (οι "φίρμες", "πουλάνε". Με διάφορους τρόπους. Γι' αυτό ας τις προβάλλουμε, και βρίσκουμε μετά και τον τρόπο να τις πουλήσουμε, αν δεν τον έχουμε ήδη ξεκαθαρισμένο ας πούμε). Σε όλο αυτό το πιθανό τελευταίο, σαφώς και είχε συμβάλλει το στάτους του ως "(τέως, έστω) ΝΒΑer". Μεγάλος κράχτης αυτά τα τρία αρχικά. Και στο κάτω-κάτω, δεν θέλει και πολύ η "αγιοποίηση" προσώπων στις κοινωνίες του σήμερα, ακόμη κι αν φαίνεται ότι δεν το αξίζουν και τόσο ακριβώς. Τεσπα, για να μην το παρακουράζω, λόγοι και τρόποι για να "γίνει" το όνομα Σπανούλης "brand-name", υπήρξαν δυνητικά. Σε όλο αυτό, ο ίδιος νομίζω ότι απλώς ήταν "παθητικός θεατής" και απλά χαιρότανε την ευκαιρία να βγάλει τον περίφημο "αθλητικό του εγωισμό". Δηλαδή ΔΕΝ τον έχω για "δολοπλόκο" που "φρόντισε" να το εκθρέψει όλο αυτό. Σε φάση "...α είμαι ηγέτης από εδώ και πέρα; Ωραία. Δώστε μου τη μπάλα και θα σας δείξω τί μπορώ να κάνω!".

Εν ολίγοις, περίπου πιστεύω ότι ο Σπανούλης "χρίστικε ηγέτης από την μοίρα", κι απλά το ένα έφερνε το άλλο. Σαν ένα κουτσομπολιό ένα πράμμα που δεν ξέρει κανείς ποιός το ξεκίνησε, αλλά όλοι συμβάλλουν στη διατήρηση και γιγάντωσή του.

Και έγινε ΧΩΡΙΣ να έχει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά : πιο πολύ με έναν σχετικά ικανό (καμικάζι) στρατιώτη μου κάνει, παρά για "ηγέτης". Για την ακρίβεια, και λόγω "παλαιότητας" και λόγω στυλ (το μπουκαδόρικο κατά βάση), ΗΤΑΝ ο λογικά επόμενος "ηγέτης", μετά τους Παπαλουκά και Διαμαντίδη (ο Ζήσης πολύ λίγος, παρ' ό,τι γκαρντ - περισσότερο φύσει ρολίστας, κι ο δε παλιοσειράς Φώτσης, με συγκεκριμένο αγωνιστικό αλλά και προσωπικό χαρακτήρα που δεν επρόκειτο ποτέ να βασίσει κανείς την περιστροφή της ομάδας γύρω του). Συν το ότι αυτό ακριβώς ήταν κανονισμένο -υπό του Ίβκοβιτς- να γίνει, από τότε που μετακινήθηκε από ΠΑΟ σε ΟΣΦΠ, εκείνο το διάστημα που και η Εθνική "έμεινε από ηγέτες" (σε παρένθεση, διότι ούτε ακριβώς ο Παπαλουκάς ήταν τέτοιος -περισσότερο "φύσει" ηγήθηκε σε διάφορες περιπτώσεις- κι ο δε Διαμαντίδης ποτέ δεν έβγαλε στην πράξη τέτοιο αγωνιστικό στάτους στην Εθνική της προηγούμενης δεκαετίας. Περισσότερο "ένας από τους -μπόλικους- στρατιώτες της" ήταν. Ήταν όμως ήδη κι ο αδιαμφισβήτητος άξονας γύρω από τον οποίον έβγαινε το παιχνίδι του τότε ΠΑΟ...).

Και κάπου εκεί πιθανώς και η ομοσπονδία (ο Γιώργαρος κατά βάση) έδινε το οκ για τη νέα αυτή κατάσταση, και οι προπονητές το ακολουθούσαν (ίσως λίγο γιατί το ήθελαν, ίσως λίγο γιατί απλά δεν ήθελαν να πάνε κόντρα στον όλο "μύθο"), και τα ΜΜΕ το στήριζαν με τις κωρώνες τους (οι τουλάχιστον μισοί εξ' αυτών για λόγους "οπαδικών συμφερόντων"), και οι από κάποια στιγμή και έπειτα επιτυχίες του ΟΣΦΠ (που έφεραν και την "καταξίωση μέσα από το συνάφι" για τον Σπανούλη = διάφοροι τίτλοι, άλλοι ίσως σχετικά εύστοχοι / άλλοι ίσως όχι και τόσο), για τις οποίες φυσικά και συνετέλεσε και ο ίδιος ως ένα βαθμό (σε καμμία περίπτωση όμως στο "απόλυτο" που βαυκαλίζονται διάφοροι να του αποδίδουν, διανθίζοντάς τον με...γλαφυρές περιγραφές όπως "....ο που πήρε τους αμούστακους από το χέρι και τους έφτασε στην Γιουροκούπα"...).

Με λίγα λόγια, και χωρίς ποτέ ο Σπανούλης να έχει ΚΑΝ βγάλει ηγετική καθοδήγηση στην Εθνική, "κατέληξε" κάποια στιγμή να παίρνει συνέχεια την μπάλα, να γυρνάνε όλοι γύρω-γύρω από αυτόν, να κάνει ό,τι του καπνίσει συχνόπυκνα, και οι υπόλοιποι να κάθονται και να κοιτάνε σαν τους μαλάκες (χωρίς να εξελίσσονται οι μονάδες της ομάδας αλλά και η ίδια η ομάδα ως σύνολο) και χωρίς σοβαρό αποτέλεσμα...

Του 'μεινε η ρετσέτα του "ηγέτη" όμως. Κι από κάποιο σημείο και μετά, είχαμε την...τραγική ανούσια επανάληψή της εν είδει εξύμνησης, με αντίκρυσμα κάτι πεθαμένες θέσεις σε Ευρωπαϊκά, κάτι καταποντισμούς σε Παγκόσμια, και κάτι ντροπιαστικές ήττες σε Ολυμπιακούς, ενώ από το '06 και μετά πάντα είχαμε στο μυαλό μας "πώς θα κάνουμε καλά τους Ισπανούς να πάρουμε κα'να μετάλλιο - και δη χρυσό".

Το αν σε ΟΛΟ αυτό θα μπορούσε να βάλει χέρι προπονητής της Εθνικής, δεν το ξέρω. Όπως και δεν ξέρω πόσο στην ουσία ευθύνονται Καζλάουσκας, Ζούρος, Τρινκιέρι, από "τακτικής απόψεως", και αν δηλαδή "φταίγανε αυτοί, και όχι ο -κάθε- Σπανούλης". Και οι τρεις είναι σχετικά καταξιωμένοι άλλωστε (για το "σχετικά" ευθύνεται ο Ζούρος). Τώρα φταίει το τακτικό τους πλάνο γενικώς; Φταίνε που δεν είχανε τ' αρχίδια να αλλάξουν την διαχείριση του Σπανούλη; Φταίει ο Σπανούλης "που έκανε ό,τι του λέγανε"; Ή φταίει που ίσως και να τους έλεγε τί να του...πούνε....; Δεν ξέρω. Γενικά έχω την αίσθηση, όπως ήδη είπα, ότι δεν ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ποτέ ο Σπανούλης "να κάνει κουμάντο". Ούτε άλλα του λέγανε κι αυτός τους έγραφε κι έκανε τα δικά του. Μ' άλλα λόγια, δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να αποδώσω άμεσα ευθύνη σε κάποιον για το "ηγεμονικό" (και όχι ηγετικό...) παιχνίδι του Σπανούλη. Είναι κάτι λες και "ιτ τζαστ χάππεντ" (και κανείς δεν έκανε κάτι για να το αλλάξει, ενώ η κατάσταση φώναζε από μόνη της ότι χρειάζεται αλλαγές).

Ανάλογα "ηγεμονικός" υπήρξε κι ο (μέγας) Γκάλης. Και ΟΧΙ "ηγετικός". Εξ' ου και οι γνωστές γκρίνιες που έχουν αποδοθεί σε συμπαίκτες του (αλλά και προπονητές του). Μόνο που ΕΚΕΙΝΟΣ τα ΕΠΑΙΡΝΕ τα παιχνίδια "(σχεδόν) μόνος του"......

Η σούμα όλων αυτών (για όσους έχουν και λίγο μυαλό και δεν διαβλέπουν "απλώς αντιπάθεια προς τον Σπανούλη"...), είναι ότι ο Σπανούλης μέχρι κάποια χρόνια ήταν ένα ΠΟΛΥ καλό εξάρτημα, μαζί με άλλα εξαρτήματα της Εθνικής, και η μηχανή της δούλευε πολύ όμορφα. Από κάποια σημείο και μετά, βρέθηκε να προσπαθεί ενώ είναι πιστόνι, να παίξει τον ρόλο του τιμονιού. Και το πράγμα έκτοτε δεν πήγε καλά.

Δεν ξέρω πώς θα χειριζόταν το θέμα ο Κατσικάρης, αν ο Σπανούλης έλεγε "κατεβαίνω Ισπανία". Όπως και δεν ξέρω αν ΤΥΧΟΝ το....χειρίστηκε ήδη....(ο νωών νοείτω). Δεν ξέρω αν υπήρξε και κα'νας άλλος (ο νωών και πάλι) που να "φρόντισε" ώστε ο Σπανούλης να συναινέσει σε μία καλοκαιρινή αγρανάπαυση. Δεν ξέρω βέβαια καν αν όντως απλά ο Σπανούλης ένιωσε την ανάγκη να ξεκουραστεί, ή ίσως ΚΑΙ θεώρησε ότι "καλύτερα για ΟΛΟΥΣ αν κάτσει σπίτι αυτό το καλοκαίρι".

Ούτε και θα μάθω ποτέ, αν θ' άλλαζε κάτι με αυτόν ο Κατσικάρης, ή αν θα είχαμε και πάλι μία από τα ίδια, και η Εθνική ΔΕΝ θ' αλλαζε φιλοσοφία αγωνιστικής προσέγγισης.

Εγώ αυτό που κρατάω είναι ότι για ΟΛΟΥΣ, ήταν καλό που ο Σπανούλης δεν πήγε Ισπανία. Και θα ήταν το ίδιο, ασχέτως αν εκ του αποτελέσματος αποδεικνυόταν αλλιώς : ας αντί για 5/5 είχαμε κάνει 3/2 ή 2/3. Ας πχ έδειχνε ότι ο Καλάθης ήταν στην πράξη πολύ λίγος απ' ό,τι τελικά παρουσιάστηκε, ας έδειχνε ότι ο Ζήσης έμοιαζε απελπιστικά μόνος κι εξοντωμένος, ας έδειχνε ότι ο Σλούκας δεν ήταν ούτε για τα πανηγύρια. ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ μια αλλαγή σελίδας.

Κι ας επιστρέψει του χρόνου με το καλό ο Σπανούλης. Αρκεί να μη γυρίσει βέβαια μαζί του και η Εθνική, σελίδα προς τα πίσω.

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1
  • Απαντ. 985
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δες τα ισπανακια που τα βρισκουν σκουρα με τους σενεγαλεζους που νικησαμε για προπονηση

καλα παμε να τους πατησουμε τους κουραδες  ελλαδαρα

το καλαθι απο κατω το μετρησαν?

Δημοσ.

Επιθετικο φαουλ και μετραει το καλαθι. Αυτος ο κανονας ισχυει στην Ισπανια μονο??

Κανονισμος που ισχυει εδω και χρονια ειναι.

Δημοσ.

Και το ΜΥΘΙΚΑ χειροτερο; Μετρησε για την Ισπανια καλαθι που μπηκε απο κατω απο την μπασκετα!!!!!!!
Ναι δεν κανω πλακα. Με την διαφορά στους 7 μολις, αντιστεκονται δηλαδη οι Σενεγαλεζοι.

Οι κανονισμοι του μπασκετ αλλαζουν στην Ισπανια. Ή αλλαζουν για την Ισπανια.

Εαν δεν μετρουσε το τριποντο(οπως δεν επρεπε να μετρησει) και το καλαθι απο κατω(!!!!!!!!!) η διαφορα θα ηταν στους 5(υποθετικα).

Κανονισμος που ισχυει εδω και χρονια ειναι.

Εχω μεινει πισω δηλαδη?

Θα το δω....

Ο κανονισμος για το καλαθι απο κατω τι λεει? :-D :-D  ΕΛΕΟΣ με την ευνοια στην Ισπανια. Κοιμουνται οι διαιτητες??????

Δημοσ.

Αραχτε λιγο το μονο ''κακο'' τους παιχνιδι κανουν οι Ισπανοι, γιατι ειναι χαλαροι. Αερα θα πανε τελικο..

Δημοσ.

το μονο παιχνιδι πιεσης ειναι με την χειροτερη ομαδα του τουρνουα  

καλάθι και foul από καλάθι ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΣΚΕΤΑ
γελάει ο κόσμος με το πανηγύρι της ισπανίας
τι αλλο θα δουμε
Δημοσ.

Εχω μεινει πισω δηλαδη?

Θα το δω....

Ο κανονισμος για το καλαθι απο κατω τι λεει? :-D :-D  ΕΛΕΟΣ με την ευνοια στην Ισπανια. Κοιμουνται οι διαιτητες??????

Eπειδη δεν το διατυπωσα σωστα κι επειδη ειναι ειδικη η περιπτωση, να διευκρινησω οτι δεν βλεπω το ματς των Ισπανων και δεν ειδα την φαση, αρα δεν γνωριζω για το αν το σφυριγμα στη συγκεκριμενη φαση ειναι σωστο. Ειναι συγκεκριμενες οι περιπτωσεις στις οποιες την ιδια ωρα που καταλογιζεται επιθετικο, μπορει να μετρησει και το καλαθι.

Αν πχ ο παιχτης εχει αφησει την μπαλα στον αερα, και στο μεταξυ χτυπησει τον αμυνομενο αντικανονικα τοτε μετραει το καλαθι, ειναι και επιθετικο φαουλ. Εγινε κατι τετοιο στο σημερινο παιχνιδι;

Δημοσ.

Eπειδη δεν το διατυπωσα σωστα κι επειδη ειναι ειδικη η περιπτωση, να διευκρινησω οτι δεν βλεπω το ματς των Ισπανων και δεν ειδα την φαση, αρα δεν γνωριζω για το αν το σφυριγμα στη συγκεκριμενη φαση ειναι σωστο. Ειναι συγκεκριμενες οι περιπτωσεις στις οποιες την ιδια ωρα που καταλογιζεται επιθετικο, μπορει να μετρησει και το καλαθι.

Τι φάση εννοείς;

Δημοσ.

Αν πχ ο παιχτης εχει αφησει την μπαλα στον αερα, και στο μεταξυ χτυπησει τον αμυνομενο αντικανονικα τοτε μετραει το καλαθι, ειναι και επιθετικο φαουλ. Εγινε κατι τετοιο στο σημερινο παιχνιδι;

Όχι δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

χέστηκε πάνω του ο rudy ο ψευτομαγκας μόλις πήγε για τσαμπουκά ο αραπακλας

ε Rudy κλασσικος θρασυδειλος χρονια τωρα..

Δημοσ.

χέστηκε πάνω του ο rudy ο ψευτομαγκας μόλις πήγε για τσαμπουκά ο αραπακλας

Πάντως αν κάνουν τέτοιες γελοιότητες με τους Σενεγαλέζους, φανταστείτε τι θα γίνει στα άλλα παιχνίδια.

Δημοσ.

Δεν θα ειδατε τον Ρουμπιο με την Σερβια προχθες @0:45 :P

Kερδιζουν 19 ποντους 2 λεπτα πριν την ληξη και κανουν θεατρο για να ξεγελασουν τα κορακια και να παρουν πισω μια κατοχη που χασαν μονοι τους. Κλασσικοι Ισπανοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...