Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσύ ότι συνδέεται στο Pc μπορεί να το λες κάρτα ήχου, είναι δικό σου ορισμός…

Κάρτα ήχου --> τελικός = λάθος σύνδεση

Ο καθένας κάνει ότι θέλει στα μηχανήματα του, εγώ οφείλω να του πω την σύνδεση που πρέπει να κάνει αφού ρωτάει, του έχω εξηγήσει πώς να πάει από το pc στον τελικό, του είπα ότι ρισκάρει ενισχυτή ηχεία, μετά εξήγησα για ποιο λόγο είναι λάθος η όλη σύνδεση κτλ.

Δεν μπορώ να προτείνω κάρτα ήχου, από την στιγμή που η κάρτα ήχου δεν θα του λύσει το πρόβλημα, έτσι είπα 2 άλλες πιθανές λύσεις, κατά την δική μου άποψη.

Μπορεί ο καθένας να συμφωνήσει/διαφωνησει και να γίνει διάλογος.

Όσο για τα high-end, πας και ρωτάς σε 2-3 καταστήματα (δεν δαγκώνουν), και σου λένε αυτοί αν είναι σωστή η σύνδεση, αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα…

Τώρα για τα club με laptop από onboard δεν είναι club, είναι καταστήματα γενικής χρήσης, σήμερα παίζουν μουσική, αύριο πουλάνε τυρόπιτες, μεθαύριο είναι εστιατόρια κτλ. Για να παίξεις μόνο με laptop, χρειάζεσαι 2 κάρτες ήχου… :P

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάρτα ήχου --> τελικός = λάθος σύνδεση

ρισκάρει ενισχυτή ηχεία

Σού είπα και στο προηγούμενο post μου ότι αυτό που λες - η λέξη «λάθος» συγκεκριμένα - δεν ισχύει σε απόλυτο βαθμό. Ποιοτικά, προφανώς και δεν παίρνει κανείς το ίδιο αποτέλεσμα, που θα έπαιρνε αν χρησιμοποιούσε έναν ανεξάρτητο προενισχυτή Hi-Fi ή Hi-End.

Από τεχνικής πλευράς όμως, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ούτε ρισκάρει κανείς τίποτα, όσο αφορά την υγεία των μηχανημάτων του, συνδέοντας τον τελικό απευθείας στην κάρτα ήχου. Το να μην πάρεις τη μέγιστη ποιότητα, δε λέγεται ρίσκο. Ρίσκο λέγεται το να κινδυνεύει κάποια συσκευή να καταστραφεί, ή να παρουσιάσει πρόβλημα σε κάποιο υλικό και αυτή η περίπτωση - κατά κανόνα, το τονίζω - δεν υφίσταται.

Ο δικός μου τελικός - και δεν είναι η μοναδική περίπτωση τελικού, που ξέρω ότι έχει συνδεθεί κατά τον ίδιο τρόπο με κάρτα ήχου - λειτουργούσε χωρίς το ελάχιστο πρόβλημα και συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι και σήμερα στο πατρικό μου - σαν κομμάτι «κλασσικού» στερεοφωνικού πλέον με ανεξάρτητο «κανονικό» προενισχυτή - όπου έχει στήσει τα μηχανήματά μου ο πατέρας μου.

Όσο για την ποιότητα που άκουγα τότε, μια χαρά ήταν για τα δεδομένα τού υλικού που έπαιζα. MP3 τον «τάιζα» και μάλιστα όχι ιδιαίτερα υψηλού bitrate. Ό,τι μπορούσε να δώσει, το έδινε.

Πόσα ωμ είναι τα Roister ?

Αυτό αφορά το αν τα ηχεία «δένουν» από πλευράς αντίστασης με τον τελικό ενισχυτή. Δεν έχει τίποτα να κάνει με το αν και κατά πόσο λειτουργεί σωστά η σύνδεση με την κάρτα ήχου.

Δημοσ.

Ολα τα ηχεια μου 8Ω ειναι. Να σου γραψω ολα τα specs για να μην ρωτας ενα ενα?

Ρώτησα γιατί τα Roister είναι λίγο περίεργα και λίγο GR... :P

Αυτό αφορά το αν τα ηχεία «δένουν» από πλευράς αντίστασης με τον τελικό ενισχυτή. Δεν έχει τίποτα να κάνει με το αν και κατά πόσο λειτουργεί σωστά η σύνδεση με την κάρτα ήχου.

Λες να γράφω σε τέτοιο θέμα και να μην ξέρω τι είναι τα ωμ ?

Για αρχή ο καθένας σπίτι του μπορεί να κάνει ότι θέλει, αυτό δεν σημαίνει ότι βγαίνει σε ένα “δημόσιο” φόρουμ, και προτείνει/παρακινει τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Τι μπορεί να πάθει ένα ηχείο όταν το οδηγάς με παραμόρφωση σε μεγάλη ένταση για μεγάλο χρονικό διάστημα ?

Τι μπορεί να πάθει ένα ηχείο 60 wrms από ένα ενισχυτή 100 wrms ?

Αν δεν δουλέψει η όποια προστασία του τελικού τι μπορεί να γίνει ?

Αν εσύ έχεις στο pc πχ 60% master ένταση γιατί οδηγάς με μεγάλο τελικό με μικρά ηχεία, και καθίσω εγώ στο pc σου και βάλω master 100% τι μπορεί να γίνει ? Αν βλέπω μια ταινία και ξαφνικά γίνει μια έκρηξη στην ταινία, ποιος θα προλάβει και τι ? Άλλο στέρεο άλλο 5,1…

Αν πάθει ζημιά ένα ηχείο (ήταν η ώρα του να χαλάσει) και δεν φταίει ούτε το pc ούτε o τελικός, και πας σε ένα ηλεκτρονικό για επισκευή, και του πεις την σύνδεση, τι θα σου πει ο ηλεκτρονικός ?

Μπορούμε να βγάλουμε ένα γενικό κανόνα, “παιδιά όποιος δεν έχει προενισχυτή, κανένα πρόβλημα, οδηγήστε τον τελικό με την κάρτα ήχου”, έτσι αόριστα, χωρίς να ξέρουμε λεπτομέριες, τις ικανότητες του χρήστη κτλ. Αν καεί κάποιο ηχείο ποιος θα το πληρώσει ?

Δημοσ.

Λογικά, υποθέτω πως ξέρεις. Απλά επεσήμανα ότι η διευκρίνιση που ζητάς, έχει τόση σχέση με το ερώτημα και τον προβληματισμό τού t.s., όση και το τι χρώμα είναι τα ηχεία του: Καμία.

Δημοσ.

Μ'αρεσει που φουντωσε η συζητηση, και η αντιπαραθεση,που την θεορω ασυζητητι καλοπροαιρετη, γιατι συμαινουν μεταφορα γνωσης. Προσωπικα καταλαβα ολα οσα ειπωθηκαν. Δεν θα αρνηθω οτι με γοητευσε η λυση των Ναυτιλων, οδηγουμενοι απο μονομπλοκ Mark Levinson, και συνοδευομενοι απο ενα Velodyne. Για κεντρικο και περιφεριακα θα ελεγα ηλεκτρτοστατικα Magnepan. Συστημα 7.1 δεν το συζητω. Μια χαρα θα τα οδηγησει η onboard καρτα μου. Παιδια, μπορει να μην εχω τις επιστημονικες σας γνωσεις ουτε την ακουστικη εμπυρια που αρκετοι ισως διαθετετε. Ομως βλεποντας τον τροπο συνδεσης, απο καρφι σε 2 RCA, σταματησε να με ενδιαφερει το θεμα της καρτας ηχου σε ρολο προενισχυτη. Παμε για νορμαλ προενισχυτη, εστω και μεταχειρισμενο.

Τουλαχιστον μεχρι να πουλησω κανα τανκερ και να παρω Μαρκους και Ναυτιλους

Ρώτησα γιατί τα Roister είναι λίγο περίεργα και λίγο GR... :P

Αυτα που εχω εγω εκτος απο τα μεγαφωνα που ειναι Δανεζικα, το υπολοιπο ηχειο ναι ειταν πολυ GR. Τα μετεπειτα Roister/Rois με καμπινες φασον απο Ρουμανια και Κινα, μεγαφωνα Δανεζικα και κροσοβερ δεν ξερω που? Δεν ξερω αν μπορουμε να τα λεμε πολυ η λιγο GR.Παντως αυτα που εχω μαλον ευκολοδηγητα ειναι 92dB

Δημοσ.

Παμε για νορμαλ προενισχυτη, εστω και μεταχειρισμενο.

Αν πάρεις κάποιον προενισχυτή αξιοπρεπούς κατηγορίας - όσο υψηλότερης σού επιτρέπουν τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις, αλλά όχι δυσανάλογης με την κατηγορία τού τελικού, διότι δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο - θα έχεις ασυζητητί καλύτερη απόδοση ήχου, από εκείνη που θα είχες μέσω μιας απλής κάρτας ήχου.

Είμαι χρόνια εκτός τής συγκεκριμένης αγοράς, οπότε δε μπορώ να σού προτείνω κάτι συγκεκριμένο, αλλά αφού έχεις ήδη τελικό τής Rotel (η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των σοβαρών κατασκευαστών τής mid-level κατηγορίας), ρίξε μια ματιά και στους δικούς της προενισχυτές.

Σ' εμένα πάντως, ο προενισχυτής RC-980 και οι δύο τελικοί RB-970, όλα εκείνα τα χρόνια που τους χρησιμοποιούσα - και για τα λεφτά που είχα δώσει - άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν πάρεις κάποιον προενισχυτή αξιοπρεπούς κατηγορίας - όσο υψηλότερης σού επιτρέπουν τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις, αλλά όχι δυσανάλογης με την κατηγορία τού τελικού, διότι δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο - θα έχεις ασυζητητί καλύτερη απόδοση ήχου, από εκείνη που θα είχες μέσω μιας απλής κάρτας ήχου.

Είμαι χρόνια εκτός τής συγκεκριμένης αγοράς, οπότε δε μπορώ να σού προτείνω κάτι συγκεκριμένο, αλλά αφού έχεις ήδη τελικό τής Rotel (η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των σοβαρών κατασκευαστών τής mid-level κατηγορίας), ρίξε μια ματιά και στους δικούς της προενισχυτές.

Σ' εμένα πάντως, ο προενισχυτής RC-980 και οι δύο τελικοί RB-970, όλα εκείνα τα χρόνια που τους χρησιμοποιούσα - και για τα λεφτά που είχα δώσει - άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.

Κρινοντας απο τον τελικο μου,18 χρονια τον εχω, συμφωνω μαζυ σου. Που ειναι ο 980 σου? τον πουλας?
Δημοσ.

Chris2756

Αφού έμαθα τα “rms” (μεγάλη συζήτηση η μέτρηση των watt) και τα ωμ (πολλοί κάνουν λάθος στα ωμ), θα σου πω τι θα έκανα εγώ αν είχα το δικό σου σύστημα…

Θα πουλούσα τα 3 Roister + τον τελικό, θα πήγαινα μια γύρα σε μαγαζιά, θα άκουγα συστήματα λίγων εκατοντάδων ευρώ έως πολύ ακριβά, θα συζητούσα το πρόβλημα μου με πωλητές/ιδιοκτητες μαγαζιών (του είδους). Αν είχα λίγα λεφτά + αυτά από την πώληση, θα έκανα υποβάθμιση του συστήματος όσο αναφορά τα watt, θα αγόραζα 3 ηχεία(2 front. 1 midle) 60 rms, και ένα av power amp με “5x60” rms, με έξοδο για ενεργό sub.

Μπορείς να βρεις αξιοπρεπή ενισχυτή από 500+ ευρώ και ανεβαίνεις όσο αντέχει η τσέπη σου, εκεί στα 1000+ είναι μια καλή αγορά (σε περίοδο κρίσης)…

Δημοσ.

Κρινοντας απο τον τελικο μου,18 χρονια τον εχω, συμφωνω μαζυ σου. Που ειναι ο 980 σου? τον πουλας?

Τον χρησιμοποιεί ο πατέρας πλέον, μαζί με όλο το υπόλοιπο σύστημα που ζει και βασιλεύει, αλλά ούτως ή άλλως δε σού κάνει: Είναι στερεοφωνικός, όχι 5.1 ;)

Για αρχή ο καθένας σπίτι του μπορεί να κάνει ότι θέλει, αυτό δεν σημαίνει ότι βγαίνει σε ένα “δημόσιο” φόρουμ, και προτείνει/παρακινει τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Στο forum, μιλάμε βάσει των εμπειριών μας και των όποιων γνώσεων πιστεύουμε ότι έχουμε. Δεν επιβάλουμε σε κανέναν να ακολουθήσει τις προτάσεις μας. Αυτός που ρωτάει τις αξιολογεί και αποφασίζει για το αν είναι ασφαλές να τις εφαρμόσει.

Τις γνώσεις τού τυχαίου υπαλλήλου που θα συναντήσεις σ' ένα κατάστημα, τις γνωρίζεις αποδεδειγμένα; Τις προτάσεις του - που είναι μόνο λόγια και όχι γραπτές, ώστε να έχεις αποδείξεις για το ότι ήταν πιθανώς εσφαλμένες - τις ακολουθείς στα τυφλά; Αν σού πει ο τάδε άσχετος πωλητής, να αφαιρέσεις τους ανεμιστήρες από το case σου, διότι ...επιβαρύνουν το τροφοδοτικό, θα το κάνεις;

Αυτά που πρότεινα εγώ τουλάχιστον, είπα ότι τα προτείνω μετά από προσωπική δοκιμή και πολυετή χρήση, κατά την οποία είχα άριστα αποτελέσματα και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Έφερα δε και άλλα παραδείγματα: σύνδεση πηγής ήχου - όπως είναι ένα c.d. player - σε ενεργά p.c. speakers, ή απευθείας σε τελικό ενισχυτή, η οποία λειτουργεί κανονικά.

Η κάρτα ήχου, τι έχεις την εντύπωση ότι είναι ουσιαστικά; Κάτι διαφορετικό από μια πηγή ήχου με εξόδους line; Ασχέτως αν έχει και πρόσθετες δυνατότητες, αποκωδικοποιητές ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, ανάλογα με το μοντέλο της, λειτουργεί κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο και παρέχει προενίσχυση σήματος στην έξοδό της, ακριβώς όπως μια οποιαδήποτε άλλη πηγή. 

Τι μπορεί να πάθει ένα ηχείο όταν το οδηγάς με παραμόρφωση σε μεγάλη ένταση για μεγάλο χρονικό διάστημα ?

Να «κάψει» tweeters και - ίσως - mid range μεγάφωνα, ακριβώς λόγω τού clipping, είναι η πιο συχνή περίπτωση. Αυτό τι σχέση έχει με το ερώτημα τού t.s. ;

Τι μπορεί να πάθει ένα ηχείο 60 wrms από ένα ενισχυτή 100 wrms ?

Αν δεν υπερβάλλεις με την ένταση που δίνεις, τίποτε απολύτως. Αν υπερβάλλεις, θα σού ξεπατώσει την ανάρτηση των μεγαφώνων και - ανάλογα με την ευαισθησία των ηχείων - πιθανότατα θα κάψει και κάποια απ' αυτά. Αυτό πάλι;

Αν δεν δουλέψει η όποια προστασία του τελικού τι μπορεί να γίνει ?

Ό,τι θα γινόταν και αν τον χρησιμοποιούσες με κοινό προενισχυτή και δε δούλευε η «προστασία» στην οποία αναφέρεσαι...

Αν εσύ έχεις στο pc πχ 60% master ένταση γιατί οδηγάς με μεγάλο τελικό με μικρά ηχεία, και καθίσω εγώ στο pc σου και βάλω master 100% τι μπορεί να γίνει ? Αν βλέπω μια ταινία και ξαφνικά γίνει μια έκρηξη στην ταινία, ποιος θα προλάβει και τι ? Άλλο στέρεο άλλο 5,1…

Θα γίνει, ό,τι θα γινόταν αν  έβαζες ένα c.d. να παίξει, έχοντας το volume τού ενισχυτή ξεχασμένο σχεδόν στο τέρμα: Τής τρελής! Από το να χαιρετήσεις τα ηχεία σου, μέχρι να δημιουργήσεις πρόβλημα στην έξοδο τού ενισχυτή. Αν είσαι αδιάφορος και απρόσεκτος, ό,τι μπορείς να πάθεις με τις ...εκρήξεις στο 5.1, το παθαίνεις για πλάκα και στο stereo.

Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, φταίει ο ανθρώπινος παράγοντας ο οποίος, είτε λόγω αγνής ηλιθιότητας, είτε λόγω επιθυμίας να σού κάνει ζημιά, βάζει το χεράκι του. Το χεράκι του θα μπορούσε να το βάλει και στο στερεοφωνικό μου αν ήθελε, και να μού τα τινάξει όλα στον αέρα, αν δεν το αντιλαμβανόμουν εγκαίρως. Η κάρτα ήχου όμως, ούτε ηλίθια είναι, ούτε δολιοφθορέας. Έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία τής επιτρέπουν να λειτουργήσει ως προενισχυτής. Συνεχίζω να μην εντοπίζω τη σύνδεση με το θέμα μας, εν τω μεταξύ...

Αν πάθει ζημιά ένα ηχείο (ήταν η ώρα του να χαλάσει) και δεν φταίει ούτε το pc ούτε o τελικός, και πας σε ένα ηλεκτρονικό για επισκευή, και του πεις την σύνδεση, τι θα σου πει ο ηλεκτρονικός ?

Αν μού πει πως για τη ζημιά στα ηχεία, φταίει το ότι οδηγούσα τον τελικό με την κάρτα ήχου - πράγμα το οποίο φυσικά και θα τού το πω αν με ρωτήσει, διότι δεν είναι λάθος όπως σού είπα πριν - δεν πρόκειται να μείνω ούτε λεπτό παραπάνω μέσα στο τσαντίρι του, διότι θα μού έχει αποδείξει ότι είναι άσχετος με το αντικείμενό του. Τόσο απλά...

Αν καεί κάποιο ηχείο ποιος θα το πληρώσει ?

Φαντάζομαι πως εννοείς, ότι για την πιθανή ζημιά, ευθύνεται και ο χρήστης τού forum που έδωσε την εσφαλμένη οδηγία και - τουλάχιστον από ηθικής σκοπιάς - θα έπρεπε να τον επιβαρύνει το κόστος της.

Άρα, λογικά, στις περιπτώσεις που παίρνεις μια σωστή πληροφορία/οδηγία/πρόταση από κάποιον χρήστη τού forum, με αποτέλεσμα να λύσεις ένα πρόβλημά σου, τού ζητάς μέσω p.m. αριθμό τραπεζικού λογαριασμού και τον πληρώνεις, έτσι δεν είναι; Εκτός κι αν οι σωστές προτάσεις (οφείλουν να) δίνονται από καλή καρδιά και μόνο όταν έχουμε πρόβλημα θυμόμαστε το κόστος... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις γνώσεις τού τυχαίου υπαλλήλου που θα συναντήσεις σ' ένα κατάστημα, τις γνωρίζεις αποδεδειγμένα; Τις προτάσεις του - που είναι μόνο λόγια και όχι γραπτές, ώστε να έχεις αποδείξεις για το ότι ήταν πιθανώς εσφαλμένες - τις ακολουθείς στα τυφλά; Αν σού πει ο τάδε άσχετος πωλητής, να αφαιρέσεις τους ανεμιστήρες από το case σου, διότι ...επιβαρύνουν το τροφοδοτικό, θα το κάνεις;

Όσο για τα high-end, πας και ρωτάς σε 2-3 καταστήματα (δεν δαγκώνουν), και σου λένε αυτοί αν είναι σωστή η σύνδεση, αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα…

Θα πουλούσα τα 3 Roister + τον τελικό, θα πήγαινα μια γύρα σε μαγαζιά, θα άκουγα συστήματα λίγων εκατοντάδων ευρώ έως πολύ ακριβά, θα συζητούσα το πρόβλημα μου με πωλητές/ιδιοκτητες μαγαζιών (του είδους).

Έχει ιδιοκτήτη να συζητήσεις ο κοτσόβολος ? το public ? Το mediamarkt ?

Διαβάζεις στα ποστ που τον στέλνω ή φαντάζεσαι ?

Θα πουλάει το καλώδιο 500 ευρώ και θα έχει άσχετο πωλητή?

Υπάρχει μια λογική γενικά στο forum ότι όλοι οι πωλητές είναι άσχετοι.

Υπάρχουν μαγαζιά που δεν είναι άσχετοι…

Φαντάζομαι πως εννοείς, ότι για την πιθανή ζημιά, ευθύνεται και ο χρήστης τού forum που έδωσε την εσφαλμένη οδηγία και - τουλάχιστον από ηθικής σκοπιάς

Εδώ δεν μιλάμε για εσφαλμένη οδηγία, μιλάμε για το αν μια κάρτα ήχου μπορεί να αντικαταστήσει ένα προενισχυτή, και εμφανίζεσαι/παρουσιαζεσαι ως τεχνικός (το δηλώνεις), και ότι από τεχνικής απόψεως μπορεί να γίνει κτλ

Δεν μιλάμε για κάποιο λάθος που κάνεις σε ένα ποστ, κάτι που δεν είδες, κάτι που έγραψες βιαστικά, προσπαθείς να δημιουργήσεις ένα κανόνα ότι κάρτα ήχου = προενισχυτής.

Φυσικά και είναι λάθος από ηθικής πλευράς, γιατί αυτός που έχει έναν τελικό ενισχυτή, το σύστημα του δεν κάνει 100/200 ευρώ, κάνει 1000+ ή 5000+ κτλ Δηλαδή να διαβάσει κάποιος το κείμενο και να κάψει ένα ηχείο που μπορεί να κάνει ποιο πολλά από το αμάξι σου…

Κάνε αναζήτηση στο Google προενισχυτης home cinema

Το παρόν νήμα βγαίνει στην πρώτη σελίδα, έβδομο site, δες πόσο εύκολα μπορεί να γίνει η ζημιά…

https://www.google.gr/search?q=%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82+%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%84%CE%B7%CF%82&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a&channel=sb&gws_rd=cr&ei=gb3yUoSgB8qPtAb3sYH4DA#channel=sb&q=%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%84%CE%B7%CF%82+home+cinema&rls=org.mozilla:el:official&spell=1

Επεξ/σία από Ziant
Δημοσ.

O TS ρώτησε εαν μπορεί να συνδέσει μια 5,1 κάρτα ήχου με τον τελικό του. Εν συντομία, ναι μπορεί.

Αναφορικά μια σύγχρονη καρτα ήχου όπως η xonar βγάζει περι τα  2 Vrms Unbalanced. Τα ροτελακια (που τα ξερω και καλά) στην είσοδο τους απαιτούν περί τα 1 εως 1,5V. Βεβαία η προσαρμογή δεν θα είναι τέλεια αλλά αποτέλεσμα θα έχουμε.

Επιπλέον μια σύγχρονη κάρτα ήχου αποκωδικοποιεί και ολα τα τελευταία φόρμά, οπως DTS, Pro Logic, τα DTS HD κτλ.

Σαφώς και δεν είναι σωστή λύση και σαφώς δεν αξιοποιεί τις δυνατότητες του μηχανήματος. Όταν όμως εχει ενα μηχάνημα χωρίς προενισχυτη είναι άχρηστο και δεν παρέχει κανένα αποτέλεσμα. (Νομίζω είναι χειρότερο, το κανένα από το μέτριο που θα έχει με το pc).

Η λύση του: ξεφορτώσου τα ολα και στήσε ένα νέο σύστημα είναι απλή στην θεωρεία, αλλα πολύ δύσκολη στην υλοποίηση οταν ειναι να μπει το χέρι στην τσέπη. Πόσο μάλλον οταν ο TS αναφέρει οτι δεν θελει να ξοδευτεί (πλήρως κατανοητό). Το να συζηταμε για επίπεδο hi-end είναι ανούσιο καθώς αυτο άφορα μια ''ειδική'' ελίτ ανθρώπων, τόσο σε απαιτησεις οσο και σε budget..

Οσο για τα hi-end μαγαζιά, μην αναφερθώ τωρα για τους πωλητές...... Ενα κλασσικό παράδειγμα εξαπάτησης (μπορεί και ασχετοσύνης) θα το καταλάβετε με μια λέξη...  Κεφάλαιο ''Καλώδια''.... Το τι μ@λ@κι@ εχω ακούσει σε αυτό το κεφάλαιο ειναι άξια παροχής οσκαρ... Βεβαία τα καλώδια εχουν μεικτή κερδοφορία απο 200% εως και 2000%!!!!!

Παρεμπίπτοντος, τα roister που κατεχει ναι μεν ειναι ειναι gr σχεδίασης (και μάλιστα καλής) αλλα φοράνε μονάδες απο την σοβαρότατη Δανέζικη VIFA.. (και τα ohm τους δεν παίζουν κανένα ρόλο για τον rotel που εχει εύρος απο 16-4, το αποτέλεσμα σαφώς και θα διαφοροποιηθεί)

Τέλος είναι πολύ πιο επικίνδυνο να εχεις μικρο ενισχυτή σε watt με μεγάλα ηχεία απο οτι το αντίθετο. Σε αυτήν την περίπτωση τα ηχεία καίγονται πανεύκολα. Αν θέλετε να το αναλύσω απο ηλεκτρονικής απόψεως το γιατί, πολύ ευχαρίστως.

Προενισχυτής 5,1 με χαμηλό κόστος δεν υπάρχει. Μονο σε used η εαν χρησιμοποιηθεί κάποιος οικονομικός ολοκληρωμένος AV με pre out 5,1 ωστε να κάνει αυτός τα χρέη προ για τον rotel.  Παράδειγμα ο Yamaha RX-V775 με κόστος περίπου 650€.

Έχει τα πάντα, ενα κάρο συνδέσεις ψηφιακές - αναλογικές, αναλύει σύγχρονα φόρμά και παρέχει 5,1 pre out. Σε ρεύματα στα χαρτιά ειναι παρόμοιος με τον rotel, αλλα θεωρώ οτι ο πάππους ενδεχομένως να εχει περισσότερο τσαγανό.

Σε όποια περίπτωση, αγαπητέ chris η θα χρησιμοποιήσεις τον yamaha ως προ για τον rotel η μόνο του ως ολοκληρωμένο. Δοκιμάζεις και κρίνεις βάση του αποτελέσματος. Πάντως πιο φθηνή λύση δε θα βρεις.

Αν απο την αλλη ακόμα και τα 650€ δεν είναι η ώρα τους να δοθούν, (είπαμε δύσκολες οι εποχές) αγόρασε 3 σετ jack to rca που ειναι πάμφθηνα και δοκίμασε την λύση με το pc. Τέσταρε με το level της χαμηλά (μην εχεις παρατράγουδα) και δώσε οσο χρειαστείς λίγο λίγο. Δεν χάνεις τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Ο ενισχυτής που έχει βγάζει 100 watt ανά κανάλι στα 8 ωμ, στα 4 ωμ θα βγάλει πχ 200 (λιγότερα θα βγάλει). Δεν είναι μόνο ότι κινδυνεύει ο ενισχυτής (έχει προστασία μπορεί να κλείσει)(αν και ο συγκεκριμένος δουλεύει και στα 4 ωμ), κινδυνεύει και το ηχείο. Συνήθως την πατάνε τα ηχεία (αν και αυτά έχουν προστασίες), πρώτα κοιτάμε τα ηχεία και μετά τον ενισχυτή. Ξέχασες τα ηχεία … :P

Τώρα σε θέμα αναλογίας watt rms ηχείου ενισχυτή, υπάρχουν πολλές σχόλες, εγώ βάζω πάντα λίγο μεγαλύτερα ηχεία (αν και πέφτει κλέψιμο στα rms) ή στα ίδια rms με τον ενισχυτή.

Επειδή έχουμε και κλαμπατο στην παρέα, με λίγο μεγαλύτερα ηχεία, σε club με πολλά kw ήχο, χωρίς κόφτη, καταφέρνεις να κλείνουν οι ενισχυτές και όχι να κόβουν συχνότητες / κλείνουν τα ηχεία, έτσι δεν καις τίποτα…

Ο φίλος εδώ έχει 2x130 , 1x100, 2x60 rms στα 8 ωμ, πριν ρωτήσουμε δεν ξέραμε τι είχε, αυτά τα 2x60 πως τα βλέπεις ? Μπορεί να είναι αθάνατα, μπορεί με μια γκαζιά να τα θρηνήσουμε…

Αν και έκανες edit και αφαίρεσες το κείμενο για τα ωμ, εγώ σου αφήνω την απάντηση, δεν ήμουν αρκετά γρήγορος να σε κάνω quote

Στο θέμα των καλωδίων στα high-end συστήματα δεν φταίνε οι πωλητές, υπάρχει μια παράνοια από τους αγοραστές, ότι θα αλλάξουν τον ήχο με ένα καλώδιο, και επειδή τα μηχανήματα κάνουν χιλιάδες ευρώ και δεν μπορούν να τα αλλάζουν κάθε μέρα, αλλάζουν καλώδια κάθε τρεις και λίγο. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση, γιατί έχω ακούσει αρκετές φορές να αλλάζει συμπεριφορά ο ήχος ανάλογα τα καλώδια σε λαμπάτους ενισχυτές, άλλα από την άλλη αρκετές φορές δεν έχω καταλάβει διαφορά. Το θέμα είναι ο κάτοχος του συστήματος αν καταλαβαίνει διαφορά ή νομίζει ότι καταλαβαίνει, σε διάφορα τεστ που έχουμε κάνει για πλάκα, χωρίς να βλέπει ο ιδιοκτήτης τι καλώδια φοράει, έχω δει άτομα να καταλαβαίνουν πότε βάζεις δικό τους καλώδιο και πότε όχι, με δικό τους cd/δισκο αναφοράς επάνω…

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...