Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα.

εδω και μερικες εβδομαδες ο υπολογιστης κανει κατι κουλα.

Η θα κολλαει στο εικονιδιο της εναρξης των windows ενω φενεται σαν να εχει μπει κανονικα γτ ο ανεμηστιρας στην καρτα γραφικων ψαμηλωνει.

'Η θα κολλαει σε ακυρη χρονικη στιγμη οταν ακουω μουσικη η οταν ειμαι στο ιντερνετ.

Για καποιο περιεργο λογο ομως η μουσικη απο πισω παιζει κανονικα αλλα δν κουνιεται ουτε ποντικι ουτε τπτ.

Επισης Υπαρχει περιπτωση  ο υπολογιστης να μην κολλησει καθολου για μια μερα.

μεχρη στιγμης εχω δοκιμασει τα εξης :

1, να κανω φορματ

2, να αλλαξω καλωδια σκληρου idie

3, να αλλαξω και τα καλωδια τροφοδωσιας ωστε το καλωδιο που παει στον σκληρο να μην συνδεεται            πουθενα αλλου

4, και να αφαιρεσω τις μνημες μια μια (και ελενχο)

5. οι θερμοκρασιες gpu και cpu ειναι αψογες

win 7 x64

mobo :Asus p5q pro

cpu : q6600

ram : 4x1g teamgroup

psu : chieftec 550W (δν ξερω που λεει ακριβος το μοντελο)

gpu : 9600gt

Επεξ/σία από DjAde
Δημοσ.

Τι windows έχεις?επίσης τα windows σε τι τρέχουν ssd?η hdd?και ακόμα ένα τελευταίο όταν κολλάει..μετά ξεκολλάει μόνο του ή κάνεις εσύ rr?

α) αν έχεις windows 7 κάποια περίοδο είχαν ένα θέμα με κάποια αρχεία και δεν ξέρω αν το έχουν φτιάξει με κάποιο patch

β)αν τα έχεις σε ssd ελπίζω να μην έχεις κάνει κάποιο defragment στο σκληρό.

αν μπορείς να δώσεις κ άλλες πληροφορίες θα βοηθούσες.

Δημοσ.

και οι δυο ειναι hdd

ενας που εχει και τα windows ειναι WD απο τους παλιους ide

και ο αλλος ειναι WD wd 500 green

το pc κολλαει τελειως δν μπορω να κανω κατι μονο να κανω επανεκινηση

αλλα μερικες φορες κανει και μονο του επανεκινηση.

πριν κανω φορματ ειχα πανω δυο διαφορετικες μητρικες και δν ειχα κανενα παρομοιο προβλημα

γιαυτο εκανα και φορματ μηπως και ηθελε fresh instal

δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα παρατηρησα οτι οταν προσπαθω κανω οc την καρτα γραφικων στις ιδιες ρυθμισεις που δουλευε στις προηγουμενες mobo σταθερα τωρα κολαει το pc

Δημοσ.

Αν και φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με την κάρτα γραφικών, εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα στο δίσκο, το καλώδιο ide (άσχετα ότι το έχεις αλλάξει), μπορεί να μην κάνει καλή επαφή, μπορεί ο δίσκος να έχει ζημιά στα pin, δες τα pin στην μητρική.

Τι καλώδιο ide πήρες ?

Δες στο hdsentinel αν σου γράφει τίποτα στην πρώτη καρτέλα, δηλαδή ότι “έχει χάσει την επαφή με τον δίσκο  πχ 500 φορές” (δεν θυμάμαι πως ακριβώς αναφέρει το πρόβλημα).

Δημοσ.

δν τα πειραζω τα ρευματα στοκ ειναι,απλα αναφερα οτι μολισ δοκιμασω να κανω o.c freezαρει.

οι θερμοκρασιες ειναι πανω κατω 30CPU και 35GPU

το καλωδιο το ειχα απο ποιο παλια ειναι το κλασικο πλακε.Υπαρχουν ide καλωδια με διαφορετικα χαρακτηριστικα?

αν ναι που τα γραφει?

στο hard disk sentinel γραφει : Problems occurred between the communication of the disk and the host 91 times. In case of a sudden crash or reboot it is recommended to try a different, short data cable (avoid round cables, use 80 wire standard cables instead).

κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οτι πλεον το pc οταν ανοιγει για πρωτη φορα κωλαει στο εικονιδιο των windows καθε φορα και κανω restart για να δουλεψει.

τωρα δοκιμασα να ανοιξω το pc και να κανω restart κατευθειαν και μπηκε με την πρωτη

Δημοσ.

Θα πάρεις (αν δεν έχεις) ένα ata (ide) UDMA 133 καλώδιο για τον δίσκο.

Υπάρχουν 133/100/66…

Δεν είναι τόσο θέμα ταχύτητας καλωδίου, η ταχύτητα είναι για να μην υπάρχει μπουκάλι, ωστόσο οι δίσκοι είναι αργοί. Αφού υποστηρίζει η μητρική ide 133 παίρνεις το γρηγορότερο…

Είναι θέμα καλού/κακού καλωδίου, εσύ έχεις αποσυνδέσεις του δίσκου, που μπορεί να είναι από το καλώδιο/μητρική/δίσκο τσέκαρε τα pins μήπως λείπει κανένα ή είναι στραβωμένο…

Δημοσ.

καλησπέρα φιλε μ. Ειχα και εγω ακριβως τα ιδια προβλήματα με τα ιδια ακριβως specs απλα ειχα 2χ2 gb ram. καλωδια αλλαξα, παστα άλλαξα, ραμ άλλαξα,  καρτα γραφικών αλλαξα, σκληρο αλλαξα, ολα αυτα σε διαστημα 2 χρονων και τουλάχιστον format καθε 6 μηνες με διαφορετικά windows 7 χρονια το ειχα το pc. το προβλημα εφτιαχνε για καποιο καιρο αλλα μετα παλι τα ιδια, ειδικα αυτο το πραγμα π έπαιζα π.χ. 4-7 ωρες καποιο παιχνιδι και μολις εβαζα μουσικη η καποιο video μπαμ να κολάι ηταν πολυ ενοχλητικο.Δεν ξερω αν ειναι ακριβως το ιδιο δλδ μην σε παρω στο λαιμο μ αλλα το μονο π δεν ειχα αλλάξει ήταν η μητρικη. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ εδω τα παιδια να σε βοηθήσουν η το πρόβλημα συνεχίζει η αλλαξε μητρικη η παρε αλλο pc. ελπίζω να την βρεις την λύση και υπομονή :)

Δημοσ.

κανε απεγκατασταση τους drivers της καρτας γραφικων και διεγραψε τους κιολας.

οταβν κανει επανεκιννηση ασε να φορτωσει αυτους που δινουν τα windows.

αν ετσι σταματησουν τα κολληματα ,ψαχνεις τι παιζει με την καρτα

Δημοσ.

Θα πάρεις (αν δεν έχεις) ένα ata (ide) UDMA 133 καλώδιο για τον δίσκο.

Υπάρχουν 133/100/66…

Δεν είναι τόσο θέμα ταχύτητας καλωδίου, η ταχύτητα είναι για να μην υπάρχει μπουκάλι, ωστόσο οι δίσκοι είναι αργοί. Αφού υποστηρίζει η μητρική ide 133 παίρνεις το γρηγορότερο…

Είναι θέμα καλού/κακού καλωδίου, εσύ έχεις αποσυνδέσεις του δίσκου, που μπορεί να είναι από το καλώδιο/μητρική/δίσκο τσέκαρε τα pins μήπως λείπει κανένα ή είναι στραβωμένο…

ενα απο τα καλωδια που εχω λεειhung fu awm 2676 e97252-H vw-1  105c 150v 32 AWQ -019 

αν ειναι θεμα σκληρου λογικα αν βαλω portable windows να τρεχουν απο cd η απο στικακι δν θα κολαει ετσι?

καλησπέρα φιλε μ. Ειχα και εγω ακριβως τα ιδια προβλήματα με τα ιδια ακριβως specs απλα ειχα 2χ2 gb ram. καλωδια αλλαξα, παστα άλλαξα, ραμ άλλαξα,  καρτα γραφικών αλλαξα, σκληρο αλλαξα, ολα αυτα σε διαστημα 2 χρονων και τουλάχιστον format καθε 6 μηνες με διαφορετικά windows 7 χρονια το ειχα το pc. το προβλημα εφτιαχνε για καποιο καιρο αλλα μετα παλι τα ιδια, ειδικα αυτο το πραγμα π έπαιζα π.χ. 4-7 ωρες καποιο παιχνιδι και μολις εβαζα μουσικη η καποιο video μπαμ να κολάι ηταν πολυ ενοχλητικο.Δεν ξερω αν ειναι ακριβως το ιδιο δλδ μην σε παρω στο λαιμο μ αλλα το μονο π δεν ειχα αλλάξει ήταν η μητρικη. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ εδω τα παιδια να σε βοηθήσουν η το πρόβλημα συνεχίζει η αλλαξε μητρικη η παρε αλλο pc. ελπίζω να την βρεις την λύση και υπομονή :)

ειχες δοκιμασει αλλο τροφοδοτικο γτ εσενα απο οτι καταλαβα κολαγε στα παιχνιδια εμενα δν εχει τυχει να κολησει μεσα σε παιχνιδι μονο οταν κανω απλα πραγματα: μουσικη ιντερνετ κτλπ.

κανε απεγκατασταση τους drivers της καρτας γραφικων και διεγραψε τους κιολας.

οταβν κανει επανεκιννηση ασε να φορτωσει αυτους που δινουν τα windows.

αν ετσι σταματησουν τα κολληματα ,ψαχνεις τι παιζει με την καρτα

τωρα που το λες μου ειχε βγαλει κανα δυο φορες οτι σταματησαν να λειτουργουν οι drivers της καρτα γραφικων αλλα δν κολησες.

παρολαυτα μου εκανε τα ιδια προβληματα πριν περασω και τους drivers

Δημοσ.

αν ειναι θεμα σκληρου λογικα αν βαλω portable windows να τρεχουν απο cd η απο στικακι δν θα κολαει ετσι?

Φτιάξε ένα linux bootable cd/usb, και κάνε boot χωρίς δίσκο (βγάλε τα καλώδια).

Έχεις σίγουρα πρόβλημα στην σύνδεση του δίσκου, αυτό δεν σημαίνει ότι φταίει/δεν φταίει ο δίσκος.

Το ίδιο πρόβλημα μπορεί να το συναντήσεις και σε sata δίσκο, άπλα σε sata μπορείς να αλλάξεις θύρα στην μητρική/καλώδιο, εσύ έχεις μια θύρα για ide και γενικά οι παλιές συνδέσεις έχουν πρόβλημα με τα pins/καλώδια…

Κοίταξες τα pin που σου είπα ?

Αγόρασε ένα καλώδιο δεν είναι ακριβό…

without%20foil.jpg

πχ εδώ εχει σπάσει το πρώτο Pin από την κάτω σειρά, αυτά τα pins πρέπει να τσεκάρεις στην μητρική/δίσκο, να δεις αν ειναι πατάνε ίσια/αν λείπει κάποιο...

Το pin που λείπει στην μέση, δεν ειναι τιποτα, ετσι ειναι σε όλα τα ide...

Δημοσ.

δεν εχει κανενα ποδαρακι σπασμενο πουθενα ουτε η mobo ουτε ο σκληρος.

και κατι παραξενο που παρατηρησα,τοσο καιρο ο σκληρος ο παλιος που εχω τα windows δν ειχε καθολου jumper και οταν δοκιμασα να βαλω στην θεση μαστερ δεν φορτωνε και σταματαγε αμεσος μετα το ποστ και ελεγε initialiazing.

Μονο σαν slave δουλευει η χωρις jumper.

Το προβλημα που κολαγε logo οταν ανοιγε  λυθηκε, στο bios ειχε μια επιλογη που λεει ποιον απο τους σκληρους θες να ειναι πρωτος

και εγω ειχα το αλλον σκληρο και μαλλον οταν εκανα εγκατασταση τα windows περναγε μισα στον εναν και μισα στον αλλον.

τα freezarismata δυστιχως συνεχιζουν,θα εγκαταστησω σε καινουργιο σκληρο σατα τα windows για να δω αν θα συνεχισει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...