cosgous Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά, αποφάσισα να κάνω upgrade τη ram από το laptop μου σε 4gb και με το καινούργιο module δεν κάνει boot (ούτε single channel), δεν μπαίνει στο bios, η οθόνη παραμένει μαύρη. Το laptop μου είναι acer aspire 5732z και έχει ram τις παρακάτω (τις έχω επισυνάψει από cpu-z). Πήγα και αγόρασα σήμερα αυτή http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-hardware/mnimes-ram/Adata-NB-RAM-2GB-DIMM-DDR3-1333-BULK-AD3S1333C2G9-B.htm Θα την επιστρέψω αλλά ποια να πάρω;
SPANK Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Αυτη που έχεις ειναι στα 1066 ενω αυτη που πήρες στα 1333 και ισως να ειναι εκει το πρόβλημα η απλα να πρόκειται για ασυμβατότητα με την συγκεκριμένη. Οταν την βάζεις δηλαδη μονη της επανω δεν ανάβει καν ?
cosgous Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μόνη της όταν είναι ανάβει το laptop αλλά η οθόνη του παραμένει μαύρη (ούτε bios, ούτε τίποτα). Το ότι είναι στα 1333 δεν σημαίνει ότι μπορεί να δουλέψει και σε χαμηλότερες συχνότητες η κάνω λάθος;
SPANK Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Ναι αυτο σημαίνει οποτε ισως να πρόκεται απλα για ασυμβατότητα με την συγκεκριμένη ram, αν εχεις πειράξει τιποτα στο bios πριν την βάλεις γύρνα τα ολα στα default
cosgous Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Το έκανα αν και το bios στα laptop της acer είναι λίγο άθλιο(οι μόνες επιλογές είναι boot order) αλλά πάλι τα ίδια. Μπορείς να μου προτείνεις κάποια που να είναι συμβατή ή κάποιο τρόπο για να μάθω ποιές είναι συμβατές προκειμένου να την επιστρέψω;
SPANK Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Βασικα κατι περίεργο παρατήρησα , στο cpuz λεει οτι εχεις ddr3 επανω αλλα έψαξα λιγο το laptop στο google και λεει οτι παίρνει ddr2 .....
cosgous Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 είναι 2-3 εκδόσεις του ίδiου laptop γι'αυτό μάλλον θα είδες και ddr2.
SPANK Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Φυσιολογικά τοτε θα πρέπει να εκανε να μην ειχες πρόβλημα , δοκίμασε και την transcend http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-hardware/mnimes-ram/Transcend-2GB-DDR3-1333-Dimm-Bulk-JM1333KSN-2G.htm
cosgous Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Θα την επιστρέψω αύριο και θα πάρω την Trascend. Μήπως ξέρεις τι σημαίνει το bulk δίπλα από το όνομα της μνήμης; γιατί με μια πρόχειρη αναζήτηση δεν έβγαλα άκρη. Πάντως και με την acer που επικοινώνησα μου είπαν για μνήμη kn.2gb0b.023 που είναι μια kingston ddr3 στα 1333 οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να μην λειτουργεί η adata μιας και είναι ίδιων χαρακτηριστικών.
SPANK Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 bulk μαλλον σημαίνει οτι δεν εχει κουτάκι και στην δίνουν ετσι χύμα
cosgous Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 οκ ευχαριστώ. Θα πάρω την άλλη αύριο και ας ελπίσουμε οτι θα δουλέψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα