Προς το περιεχόμενο

Windows 8.1 RT + Desktop applications

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξέρω αν το θέμα θεωρείται πως παραβαίνει τους όρους του φόρουμ, υπήρξε και ανάλογη ανακοίνωση από ό,τι ξέρω της Microsoft, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θεωρείται κατακριτέο να συζητηθεί δημόσια..

Έπεσε στα χέρια μου tablet φίλου Dell XPS 10, μου είπε ότι δεν βγάζει και πολλή άκρη, οπότε σκέφτηκε να μου το δώσει να το δουλέψω λίγο. Εκεί λοιπόν διαπίστωσα πως φοράει Windows 8.1 RT. Να πω την πικρή αλήθεια νιώθω και κάποιες μικρές τύψεις, γιατί με συμβουλεύτηκε πριν την αγορά, δεν έδωσα σημασία στο "RT" στο τέλος (προσωπικά στο PC μου έχω ακόμα Windows 7 64), του είπα πως απλά είναι λίγο διαφορετικό το interface, αλλά θα το συνηθίσει. :oops:

Το πήρα λοιπόν στο χέρια μου, πάω να περάσω Chrome, βλέπω δεν υπάρχει κάτι στο Store, πάω να κάνω manually το install, βλέπω το μήνυμα πως δεν μπορεί να γίνει εγκατάσταση, και τόοοοοοοτε μου κόβει να κάνω ένα γκουγκλοάρισμα για τα RT και πέφτω πάνω στους περιορισμούς κλπ που έχουν..

Μέσα στο ψάξιμο που έκανα είδα πως έχει βγει (μάλιστα κάπου είδα να αναφέρει για ΕΠΙΣΗΜΟ, τώρα τι σημαίνει αυτό ακριβώς δεν ξέρω) jailbreak tool, που επιτρέπει στα Windows RT να τρέχουν desktop εφαρμογές. Δεν ζητάω πληροφορίες για το πού μπορώ να βρω κάποιο τέτοιο εργαλείο, ήθελα απλά να ρωτήσω αν το έχει κάνει κανείς, αν είναι ασφαλές, και στην τελική αν μπορώ, για οποιοδήποτε λόγο ( :whistle:) να πάρω κάποιο image του tablet όπως είναι τώρα, κάτι σαν nandroid backup όπως κάνουμε σε Android συσκευές, ή κάποιο clone tool, στυλ Norton Ghost, με το οποίο να μπορώ να πάρω image της συσκευής στην τωρινή της κατάσταση για να μπορώ να την επαναφέρω σε οποιαδήποτε στραβή ( :whistle:) για να μην χάσει και ο άνθρωπος την εγγύησή του...

Το θέμα είναι πως δεν το θέλει για κάποια βαριά χρήση, σαν εργαλείο παρουσίασης στην δουλειά του το θέλει, απλά μπήκαμε πχ με τον native Browser (IE 10 έχει νομίζω) και προσπάθησε να μπει στο site της εταιρίας του (custom made με HTML5 από τα λίγα που είδα) και έτρωγε κάτι σκαλώματα. Πχ σε μια γκάλερι που είχε στο site, δεν πήγαινε εύκολα από την μια στην άλλη, ενώ πχ στο κινητό μου που μπαίνω από chrome με ένα tap στην άκρη της εικόνας πάει στην επόμενη.. Τέτοια απλά πράγματα θέλει. Άντε καμιά gallery από φωτογραφίες με πράγματα της δουλειάς, καμιά φόρμα, τέτοια απλά πράγματα. Και είναι κρίμα να έχει προβλήματα σε τόσο απλές λειτουργίες, που (θέλω να πιστεύω δηλαδή) πως θα λύνονταν απλά αν μπορούσε να περάσει έναν Chrome ή ένα Firefox...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν σου πω οτι φτες εσυ,εκτως απο αδικο θα ειναι και ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ!
Καποιος αλλος(ονοματα δε λαμε :devil: ) τα εκανε μανταρα και τρεχει τωρα ο κοσμακις!!! :mad:
Ευτυχως τη λυση την εδωσαν ΟΛΕ οι κατασκευαστριες εταιριες.πλην της ms και της nokia, και βγαζουν tablets ΜΟΝΟ με full windows 8/8.1!

Στο θεμα σου για jaillbraek κοιτα στο XDA ,για το τι μπορεις και τι οχι οσο αφορα τις desktop εφαρμογες!
Για crome,η μονη περιπτωσει να αποκτησει η RT,ειναι να βγαλει τη μετρο εφαρμογη που ανακοινωσε η google που θα λειτουργει σαν το crome os,με ολες τις υπηρεσιες της μαζενενες σ'αυτο το app!Μεχρι τοτε,υπομονη!
Για εναλλακτικο browser κοιτα το UC browser που ειναι και multiplatform και παρα πολυ καλο!

Οσο για τη χρηση που το θελει,πιστευω οτι η RT εκδοση μπορει να τον βολεψει και πλεον το store εχει αρκετες εφαρμογες για να καλυψουν τουλαχιστον το 90% αυτο που χρειαζεται!

Για να βλεπει video με υποτιτυλους κοιτα για το pressPlay video και το video+subtitles DX,απλα εχει ενα θαμα ακομη να αναγνωρισουν ολους του ελλ. υποτιτλους.Για παραδειγμα απο τους 10 υποτιτλους που θα βρεις για μια σειρα οι 4 να φαινονται σωστα τα ελληνικα και οι υπολοιποι να τα διαβαζει κινεζικα! :P

Δυστυχως οσο αφορα καποια εργαλεια που ζητας για την rt δε μπορω να σε βοηθησω,γιατι μονο με κανονικα windows tablet εχω επαφη και αυτα λειτουργουν με τα ιδια δεδομενα οπως τα windows7!

Επεξ/σία από ektor7

Μην νιώθεις άσχημα, κι εγώ πήρα tablet (Asus) για την κοπέλα μου κι ούτε που είδα το RT στο τέλος... το τι καντήλια έχω κατεβάσει στην microsoft δεν λέγεται!! και στο τρίμηνο κυκλοφόρησαν με κανονικά windows στην ίδια τιμή...

Το jailbreak tool δεν τρέχει (προς το παρόν) στα 8.1 αλλά μόνο στα 8 αν το tablet το πήρε με 8.1 προς το παρόν το ξεχνάει το  jailbreak tool... άλλωστε και να έτρεχε δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές για ARM εκτός από καμιά δεκαριά ανοιχτού κώδικα (Notepad++, Filezilla κλπ) που έχουν μετατρέψει τα παιδιά στο XDA forum

Θα πρέπει όλοι μας (που έχουμε RT) να συμβιβαστούμε με τις εφαρμογές του windows store... μέχρι να πετάξουμε από κανένα παράθυρο το tablet :)

• Like 1

Είναι αυτό που λέμε έρευνα αγοράς. Browsing και απλές tablet διαδικασίες μια χαρά τις κάνουν και τα Rt αλλά αν σκεφτείς πως στα ίδια λεφτά η και λιγότερα αγοράζεις χ86 μηχάνημα είναι απλά μια πολύ κακη αγορά.

Το windows store που το Παρακολουθώ τον τελευταίο χρόνο βελτιώνεται συνεχώς όποτε με λίγο ψάξιμο και υπομονή θα κάνεις τη δουλειά σου 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...