Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας..

Εχω στην κατοχη μου ενα λαπτοπ ACER ASPIRE 8942G με επεξεργαστη IntelCore i5-450M Mobile 2400 MHz.

Θελω να το αναβαθμισω σε intelcore i7 !!

Τι πρεπει να γραψω για να ψαξω επεξεργαστη που να ταιριαζει ; Γιατι αποτι ειδα υπαρχουν πολλων ειδων..Για να το παραγγειλω μεσω online shop...

Οποιοσδηποτε που ξερει παρακαλω πολυ ας ριξει τα φωτα του.

Ευχαριστω

(πιο κατω εχω screenshot απτα στοιχεια του λαπτοπ)

post-239328-0-06801600-1391169011_thumb.jpg

Δημοσ.

Το HM55 δέχεται και επεξεργαστές i7.

Η οικονομικότερη και όχι τόσο δυσεύρετη λύση είναι ο i7 720QM, αλλά επειδή είναι ACER, δεν ξέρεις αν η υπάρχουσα ψύξη του επαρκή όπως και η υποστήριξή του από το BIOS και τα VRMs, θέλει λύσιμο και προσοχή και γενικά ο i7 720QM δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο, θα σου συνιστούσα να το πουλήσεις και να πάρεις ένα καινούριο με κάποια διαφορά και θα γλυτώσεις από κόπο και έξοδα ανούσια.

Δημοσ.

Γιατι δεν αξιζει να το κανω i7 ? Ειναι πολυ καλο λαπτοπ, 18 ιντσες .Ηδη εχω σκασει λεφτα πανω του σε ssd και ram Μνημες.Δεν ειναι κανα λαπτοπ της πλακας.Αλλα οπως λεει και ο φιλος παπαδοπουλος πιο πανω ισως δεν ψυχει σωστα μετα...

Δημοσ.

Διαβασε τα topic που παρεθεσα, εχουν συζητηθει αυτα που ρωτας!
:shifty:
Το 3ο μαλιστα αναφερεται και στο <Fan control utility - optimized ini
for an Acer Aspire 8942G Core i5 and i7!
> θα σε βοηθησει και αυτο
:-)

Δημοσ.

Διαβασε τα topic που παρεθεσα, εχουν συζητηθει αυτα που ρωτας!

:shifty:

Το 3ο μαλιστα αναφερεται και στο <Fan control utility - optimized ini

for an Acer Aspire 8942G Core i5 and i7!> θα σε βοηθησει και αυτο

:-)

Καλό είναι με μπαλώματα να μή γίνεται δουλειά.

Αν η ψύκτρα από μαμά δε κρατάει, το να ανεβάζουμε στροφές στο φανάκι κάνοντας edit στο ini είναι λύση της πλάκας και αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις.

Δεν έχω διαβάσει αυτά που λέγονται στα πόστς, όμως από εμπειρία αν η ψύκτρα είναι φτιαγμένη να απάγει λιγότερο σε κανονικές συνθήκες, τότε μόνο προβλήματα θα υπάρχουν παρά οφέλη στο μετέπειτα.

Δημοσ.

Εν πολλοις. οταν χρηστες εχουν πετυχημενο αποτελεσμα ως προς αυτο που ηθελαν,
δεν μπορουμε να τους κατηγορησουμε, οτι ολοι βλεπουν συννενοημενοι ιδιο ονειρο..!!
:rolleyes:

Οσο για τα προγραμματα γενικως, αρκετα λυνουν χερια και προβληματα,
ορισμενα ενιοτε θα επρεπε να τα <υιοθετησουν> μεγαλες εταιρειες και να
προσφερονται εξαρχης, ως (extra) software εργαλεια στους χρηστες τους
:(

Δημοσ.

Αυτό που ξαναλέω είναι ότι με software δε μπορείς να προσφέρεις μόνιμη λύση σε ζήτημα που οφείλεται στο Hardware.

Είναι σαν να πας να τρέξεις Photoshop σε επεξεργαστή Pentium II με Tweaks...

Θα παίξει αλλά υπό προϋποθέσεις και ο επόμενος που θα το πάρει θα βλασφημίσει την ώρα και τη στιγμή μόλις κάνει format για παράδειγμα.

Δημοσ.

topic starter τσεκαρε και το εξης: στη σελιδα σχετικα με τον 720qm
http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i7-720QM-Notebook-Processor.23035.0.html
αναφερονται και 16 μοντελα Acer που τον εχουν, 8 μαλιστα ειναι
894*κατι, οποτε ψαξε το κ ετσι: μηπως εχεις καποιο απο μοντελα
που τον φορουσαν κανονικα και με το καλημερα =εξαρχης (αλλα
εβαλαν i5, για να προκυπτουν & προσιτοτερα κομματια αγορας..)

~ ~
οσο για τα προγραμματα, ειναι καλυτερα να υπαρχουν, παρα οχι!
βοηθανε σε θεματα που μπορει να υπαρχουν δυστυχως ακομη &
σε αρχικα configurations, διχως ο χρηστης να κανει upgrade κλπ
[καλυτερα ομως να μην ανοιξουμε/παμε @ τετοια συζητηση, γιατι
δεν τελειωνει -δε θα ειχε να κανει μονο με Acer, ακομη και Apple..]  

Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ...Μαλλον θα βαλω τον 720qm.. αν και ειναι λιγο ακριβουτσικος αλλα πιστευω θα κανει δουλεια σε σχεση με τον i5 μου.Τωρα οσο για τα προγραμματα...θα δειξει κατα ποσο θα με κανουν δουλεια..Αν και...πιστευω οτι ισως στα ''βαρια'' προγραματα θα εχω προβλημα στις υψηλες θερμοκρασιες!! Ηδη τωρα με τον ''μανατο'' τον cpu, και οταν επεξεργαζομαι κατι σε βαρυ προγραμμα ή παιζω κανα καλο high end παιχνιδι, ανεβαζει θερμοκρασια και το ανεμιστηρακι γυριζει πολλες στροφες...Σαν βεντυλατερ αυτοκινητου ακουγεται.Και πιανω απο κατω το λαπτοπ, προς τη μερια που ειναι οι θυριδες του αερα και.....τηγανιζεις αυγα..Δε ξερω..ισως ειναι της καρτας γραφικων το προβλημα θερμοκρασιας...Το ανοιξα, το καθαρισα, δεν υπαρχουνε σκονες...εχω ενα θεματακι με την θερμοκρασια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...