Kostasspil Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Με αφορμή την συνέχεια της συζήτησης, εντελώς εγκυκλοπαιδικά, τα καταστήματα που πουλάνε συστήματα ασφαλείας που έχουν κάτι μόνιτορ και περνάς και βλέπεις τον εαυτό σου, παρανομούν; Ρωτάω γιατί γράφτηκε πως απαγορεύεται η κάμερα να στοχεύει εξωτερικό χώρο, αλλά προφανώς για να με πιάνει όταν περνάω, χτυπάει πεζοδρόμιο
Ntinaras Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 32 λεπτά πριν, cosmicray είπε Καλησπέρα παιδιά. Δεν γνωρίζω αν είναι ενεργό το θέμα αλλά ας κάνω και γω μια ερώτηση επιλύουν θέματος. Εργοδοτης μου μου επιβάλει να έχω ανοιχτό το gps και τα δεδομένα για να βλέπει άμα πάσα στιγμή που είμαι. ( οδηγός) Παράνομο η όχι;;;;;; Στο κινητο σου?
cosmicray Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Το εταιρικό αλλά πρέπει να το έχω πάντα μαζί μου στην δουλειά Στο αμάξι συμφωνώ είναι και θέμα κλοπής αλλά είναι το ίδιο και για το κινητό ;;;;;;
giorgolavos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 hours ago, Kostasspil said: Με αφορμή την συνέχεια της συζήτησης, εντελώς εγκυκλοπαιδικά, τα καταστήματα που πουλάνε συστήματα ασφαλείας που έχουν κάτι μόνιτορ και περνάς και βλέπεις τον εαυτό σου, παρανομούν; Ρωτάω γιατί γράφτηκε πως απαγορεύεται η κάμερα να στοχεύει εξωτερικό χώρο, αλλά προφανώς για να με πιάνει όταν περνάω, χτυπάει πεζοδρόμιο Αν θυμαμαι καλα, απαγορευεται η καμερα να ειναι εξωτερικα του καταστηματος. Αν ειναι εσωτερικα μπορει να κοιταει οπου θελει. Επισης, στην περιπτωση που αναφερεις νομιζω οτι επειδη ειναι για επιδειξη του προιοντος που πουλαει, παλι δεν παρανομει. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από giorgolavos 1
cosmicray Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, phanispal είπε Σ' έχει βάλει να υπογράψεις; Όχι αδελφέ και δε πιστεύω να υπάρχει κάτι τέτοιο
zio10 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 15 ώρες πριν, cosmicray είπε Καλησπέρα παιδιά. Δεν γνωρίζω αν είναι ενεργό το θέμα αλλά ας κάνω και γω μια ερώτηση επιλύουν θέματος. Εργοδοτης μου μου επιβάλει να έχω ανοιχτό το gps και τα δεδομένα για να βλέπει άμα πάσα στιγμή που είμαι. ( οδηγός) Παράνομο η όχι;;;;;; Δε μου φαίνεται παράνομο ή περίεργο. Τι θα άλλαζε αν είχε gps για να βλέπει που είναι το αμάξι του;
pp6210 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 8 λεπτά πριν, zio10 είπε Δε μου φαίνεται παράνομο ή περίεργο. Τι θα άλλαζε αν είχε gps για να βλέπει που είναι το αμάξι του; μα το κινητό το έχει μαζί του συνέχεια. δεν το αφήνει στο αυτοκινητο..... cosmicray οπωσδήποτε ερώτημα στην ΑΠΠΔ (dpa.gr) ή σε κάποιον γνωστό σου δικηγόρο, αν όντως δεν πρέπει να σε παρακολουθεί τότε πες του οτι θα είναι ανοιχτό το gps και data για να παρακολουθεί το αυτοκίνητο αλλά το κινητό θα μένει στο αυτοκίνητο όταν βγαίνεις απο αυτό.
zio10 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, pp6210 είπε μα το κινητό το έχει μαζί του συνέχεια. δεν το αφήνει στο αυτοκινητο..... cosmicray οπωσδήποτε ερώτημα στην ΑΠΠΔ (dpa.gr) ή σε κάποιον γνωστό σου δικηγόρο, αν όντως δεν πρέπει να σε παρακολουθεί τότε πες του οτι θα είναι ανοιχτό το gps και data για να παρακολουθεί το αυτοκίνητο αλλά το κινητό θα μένει στο αυτοκίνητο όταν βγαίνεις απο αυτό. Αφού είναι οδηγός όμως υποτίθεται ότι σχεδόν όλη την ώρα που δουλεύει πρέπει να είναι στο αυτοκίνητο. Άρα ο εργοδότης τσεκάρει αν όντως το αυτοκίνητο είναι εκεί που πρέπει να είναι κι αν γίνεται σωστά η δουλειά.
katz Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 1/31/2014 στις 6:43 ΜΜ, giorgolavos είπε Μετα απο αρκετα χρονια ως προϊσταμενος σε εταιρεια security και, επισης, πολλα χρονια σε control room (το δωματιο μου απ'οπου παρακολουθουνται τα παντα) να σου πω για τις καμερες οτι πρεπει να υπαρχει σε εμφανες σημειο πινακιδα που να αναφερει οτι υπαρχουν καμερες, να υπαρχει ΜΟΝΟ ΕΝΑ ατομο που θα εχει προσβαση στο στις καμερες και στο ιστορικο καταγραφης, το οποιο ατομο θα πρεπει να ειναι δηλωμενο με τα στοιχεια ταυτοτητος του στην αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων να μην ειναι σκοπος της καμερα η παρακολουθηση των υπαλληλων, και γι'αυτο δεν μπορει κανενα βιντεο να ειναι αποδεικτικο στοιχειο για απολυση εκτος αν ο υπαλληλος κλεβει κατι (π.χ. δεν μπορει να απολυθει επειδη τον ειδε το αφεντικο απο την καμερα να λουφαρει) τα παραπανω αρθρα εχουν ασαφειες. π.χ. σε καταστημα ρουχων απαγορευονται οι καμερες παρολο που ειναι εμπορικο. για τα mail και τους υπολογιστες δεν μου χρειαστηκε ποτε και δεν ξερω κατι αλλα πιθανον να ισχυει κατι παρομοιο. Απλα σε πολλες εταιρειες πλεον οταν σε προσλαμβανουν σε βαζουν να υπογραφεις ενα συμφωνιτικο εμπιστευτικοτητας (ή καπως ετσι) που μεσες ακρες λεει μεσα πως οτιδηποτε γνωση αποκτησεις για την λειτουργια και την πολιτικη της εταιρειας απαγορευεται να τα ναφερεις σε αλλους ή να χρησιμοποιησεις αυτη τη γνωση για να βρεις δουλεια σε ανταγωνιστρια εταιρεια. **εχω σταματησει να δουλευω στον συγκεκριμενο τομεα ααπο το 2011, μπορει κατι απο αυτα που λεω να μην ισχυει πλεον. Kαλα κρασια. Ολα αυτα παρακαμπτονται πολυ ευκολα Κι εμεις εχουμε καμερες "δηθεν" για τον εξοπλισμο Το ΕΝΑ ατομο που λες ειναι ο διευθυντης Προφανως και δεν θα απολυσει καποιον λογω του βιντεο, θα δει το βιντεο και θα επικαλεστει κατι αλλο Τριχες ειναι αυτα. Δεν σε προστατευει κανενας σαν εργαζομενο Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από katz 1
pp6210 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 19 λεπτά πριν, zio10 είπε Αφού είναι οδηγός όμως υποτίθεται ότι σχεδόν όλη την ώρα που δουλεύει πρέπει να είναι στο αυτοκίνητο. Άρα ο εργοδότης τσεκάρει αν όντως το αυτοκίνητο είναι εκεί που πρέπει να είναι κι αν γίνεται σωστά η δουλειά. το ίδιο λέμε, ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να κανει track το επαγγελματικό όχημα και μπορεί να βάλει car gps αλλά με το εταιρικό κινητό που του έχει δώσει θα μπορεί να κάνει τρακ και που πήγε π.χ. να φάει στο διάλλειμά του. Αν λοιπόν συμφωνηθεί οτι το τηλέφωνο μένει στο αυτοκίνητο έχει καλώς, αλλιώς πιθανώς είναι θέμα, δεν το γνωρίζω επακριβώς γιαυτό πρότεινα να ρωτήσει ειδικότερα 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Εννοείται. Πάντα πρέπει να υποθέτεις ακόμη και αν δεν είσαι βέβαιος ότι γίνεται παρακολούθηση , όπως Κάμερες στο χώρο εργασίας, σελίδες που επισκέπτεσαι στο διαδίκτυο (υπολογιστής του γραφείου ή συσκευές πχ το κινητό σου συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο της εταιρείας), keystroke logging, GPS στο εταιρικό αυτοκίνητο κτλ.
cosmicray Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Μπορείς να το δεχτείς σαν οδηγός ότι το όχημα έχει gps αλλά το να σου έχει gps στο κινητό νομίζω δε στέκει. Τα έχουν γ.......ει όλα εγώ αυτό ξέρω. Προστασία εργαζομένου δεν υπάρχει πλέον.
cosmicray Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Κάτι άλλο παιδιά να ρωτήσω υπάρχει κάποια εφαρμογή που να την βάλω στο δικό μου το κινητό και να μπλοκάρει το σήμα του GPS στο εταιρικό κινητό. Είναι και τα δυο Android
*nenya* Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 9 hours ago, oneiricocelot said: Εννοείται. Πάντα πρέπει να υποθέτεις ακόμη και αν δεν είσαι βέβαιος ότι γίνεται παρακολούθηση , όπως Κάμερες στο χώρο εργασίας, σελίδες που επισκέπτεσαι στο διαδίκτυο (υπολογιστής του γραφείου ή συσκευές πχ το κινητό σου συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο της εταιρείας), keystroke logging, GPS στο εταιρικό αυτοκίνητο κτλ. Ακριβώς. Πχ εδώ που εργάζομαι, επειδή τυχαίνει να λέω και μερικές κουβέντες παραπάνω με τους τεχνικούς, μού'χουν πει ότι φυσικά και μπορούν να δουν πού σερφάρει ο καθένας μας, τί κατεβάζει κλπ. Δεν κάθονται όλη μέρα να μας παρακολουθούν, αλλά ο διευθυντής ανά πάσα στιγμή μπορεί να ζητήσει να μάθει για κάποιους υπαλλήλους τί κάνουν στα PC τους, αν τού'χει πει ο υπεύθυνος τμήματος ότι υποψιάζεται κάτι, ότι βλέπει υπαλλήλους να χαζολογούν κλπ... [πχ πριν χρόνια έναν τον έδιωξαν επειδή χάζευε σε τσοντοσάιτ]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα