Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια,

έχω  μια παρομοια ερωτηση και για να μην ανοίγω νέο θέμα ρωτάω εδώ.

ενας γνωστός μου, εχει ενα pc σχετικα παλιό, με μονο εξοδο vga. εχει επισης μια τηλεοραση καινουρια, και θελει να τα συνδεσει.

για τον σκοπο αυτο εχει ενα καλωδιο vga που ομως οταν το συνδεσε εμφανισε μηνυμα "μη υποστηριζομνενος τυπος καλωδιου " ή κατι τετοιο.

εχετε να προτεινετε καποια λύση /ιδέα ?

αλλαγες καρτας γραφικών και hdmi μαλλον δε θα 'θελε λόγω κοστους.

Δημοσ.

Το θέμα είναι εάν η διαφορά εικονας ανάμεσα σε DVI και VGA σύνδεσης είναι εμφανη

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο μέσος χρήστης δεν θα μπορεί να αντιληφθεί την διαφορά. Ο μέσος χρήστης γενικά μπορεί να δει ότι κάτι δεν πάει καλά, άλλα μπορεί να μην φταίει η σύνδεση, αλλά η κάρτα γραφικών/drivers/ρυθμίσεις/οθόνη κτλ, που έχουν άμεση σχέση με την ανάλυση και την ποιότητα της πηγής πχ ταινία. Αν η ταινία έχει συμπιεστεί με λάθος τρόπο ή σε μικρή ανάλυση, ότι καλώδιο και να βάλεις θα παίζει χάλια. Η πηγή μπορεί να είναι ένα game, το οποίο μπορεί να έχει χάλια γραφικά (άσχετα την ανάλυση), άρα πάλι τα ίδια.

Αφού βρεις την σωστή πηγή εικόνας, πρέπει να εκπαιδεύσεις το μάτι σου ώστε να μπορεί να δει διαφορές, όταν η ίδια πηγή παίζει σε διαφορετικά συστήματα/οθόνες.  Όταν αρχίσεις και βλέπεις διαφορές πραγματικές και όχι φανταστικές, είσαι σε θέση να καταλάβεις την διαφορά.

Από την στιγμή που η μετατροπή του σήματος γίνεται 2 φορές, από ψηφιακό σε αναλογικό και από αναλογικό σε ψηφιακό, έχεις χάσει ποιότητα, και αν το μάτι σου είναι εκπαιδευμένο θα μπορείς να δεις την διαφορά, στην κατάλληλη ανάλυση.

για τον σκοπο αυτο εχει ενα καλωδιο vga που ομως οταν το συνδεσε εμφανισε μηνυμα "μη υποστηριζομνενος τυπος καλωδιου " ή κατι τετοιο.

Μήπως το μήνυμα έγραφε οτι δεν υποστηρίζεται η συγκεκριμένη ανάλυση ?

Δημοσ.

Από την στιγμή που η μετατροπή του σήματος γίνεται 2 φορές, από ψηφιακό σε αναλογικό και από αναλογικό σε ψηφιακό, έχεις χάσει ποιότητα, και αν το μάτι σου είναι εκπαιδευμένο θα μπορείς να δεις την διαφορά, στην κατάλληλη ανάλυση.

Γιατί γίνεται δυο φορές μετατροπή του σήματος; Από DVI σε DVI θα πάει

Δημοσ.

Γιατί γίνεται δυο φορές μετατροπή του σήματος; Από DVI σε DVI θα πάει

Τώρα έχεις καλώδιο d-sub σε d-sub (vga), και γίνεται 2 φορές η μετατροπή.

Αν θα πας με dvi-d σε dvi-d δεν γίνεται καμία έχτρα μετατροπή

Ο Η/Υ μου έχει έξοδο VGA και DVI ενώ η οθόνη HDMI, VGA και DVI. Αυτή την στιγμή την έχω συνδεμένη VGA to VGA εάν αγοράσω καλώδιο DVI θα έχει κάποια εμφανή διαφορά ή θα δώσω τζάμπα 15 ευρώ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...