Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

έχω μια απορεία σχετικά με την Java. Συγκεκριμένα κάνω μια εφαρμογή και κάπου έχω μπερδευτεί με την χρήση των JFrames kai Jpanels. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει? Αν είναι να σας πω συγκεκριμένα το πρόβλημα μου.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά,έχω φτίαξει 4 εφαρμογές σε Java στο Netbeans. Θέλω όμως να τις βάλω όλες σε ένα κοινό πρότζεκτ ως μια εφαρμογή.

΄Εχω δημιουργήσει ένα Jframe και μέσα σε αυτό έχω κάποια Jpanels. Μέχρι τώρα έχω μόνο μια κλάση που ανοίγουν 3 panels (με χρήση CardLayout) που προηγούντε των εφαρμογών που θέλω να βάλω.Αλλά δεν μπορώ να βάλω και τις 4 εφαρμογές μέσα σε μια κλάση.Θέλω με κάποιο τρόπο το κάθε Jpanel να έχει την δική του κλάση,χωρίς κάθε φορά που παράω ένα button για να ανοίξει μια εφαρμογή να ανοιγει νέο παράθυρο.Ελπίζω να σας βοήθησα να καταλάβετε.

Eυχαριστώ

Δημοσ.

χωρίς uml ή κώδικα δύσκολα θα καταλάβει κανείς τι κάνεις ή τι θες να κάνουν οι εφαρμογές σου. Βασικά θα έχεις μια main σε όλο το project και θα δημιουργείς εκει τα στιγμιοτυπα των αντικειμένων. Θα πρέπει να έχεις ένα jframe και όσα jpanel όσες κ οι εφαρμογές που θελεις(ή αυτο που προσπαθείς να πετύχεις τέλοσπαντων).

Δημοσ.

΄Οπως λες,έχω ήδη μια main,και επίσης ο κώδικας των εφαρμογών είναι έτοιμος σε διαφορετικές κλάσεις.Πώς μπορώ να τις καλώ από την main και να μπαίνουν στα jpanels που θέλω δεν έχω καταλάβει.

Δημοσ.

Κάνε δικές σου κλάσεις που να κάνουν extend την JPanel και βάλε πάνω ότι θες.  Μετά μέσα στη βασική σου κλάση ή στη main δημιουργησε αντικείμενα και φόρτωσε όλα μαζι !!! 

Δημοσ.

Το πιο απλό που μου έρχεται στο μυαλό είναι να κάνεις μια κλάση parent που θα δημιουργει το jframe jpanel και τα subclasses θα δημιουργούν απο ένα panel με τις λειτουργίες και στη main θα δημιουργείς με τη σειρα τα στιγμιοτυπα. Δηλ. η main θα έχει 4-5 γραμμές κώδικα όλες κι όλες. Ε με τισ κλήσεις των συναρτήσεων να γίνουν λίγες παραπάνω!

Βασικά ότι λέει ο απο πάνω με πρόλαβε!

Δημοσ.

Οκ παιδιά ευχαριστώ,θα το προσπαθήσω και αν έχω άλλες απορείες θα επανέλθω.

Ευχαριστώ

Υ.Γ οποιαδήποτε άλλη ιδέα-συμβουλή δεκτή ! :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...