nopap Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Καταρχην καλημέρα και συγνώμη προκαταβολικά στον admin αν το θέμα μου είναι εκτος topic (δεν ηξερα που να το γραψω). Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε όσους γνωρίζουν, αν και πολλοί μπορεί να την θεωρήσετε και λίγο χαζή, αλλα δεν ξέρω και πολλά απο προγραμματισμό(μόνο κάτι ψιλά). Τι είδους γνώση-γλώσσες θα χρειαστεί κάποιος για να αναπτύξει ένα online παιχνιδι? Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θέλω να βρω προγραμματιστές για να φτιάξω ένα online παιχνίδι με χαρτιά, κάτι σαν το ποκερ ας πούμε, και επειδή θέλω να βρω άτομα, πρέπει να ξέρω τι ακριβώς ψάχνω. Εκτός απο JAVA σε τι άλλη γλώσσα θα μπορούσε να γίνει? Ευχαριστώ
Moderators Kercyn Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Flash "Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!"
nopap Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 flash για το παιχνιδι αυτο καθε αυτο. Και για το λογισμικό? Φαντάσου το ποκερ σαν παραδειγμα
Konsul Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Ναι, Flash είναι μια λύση και C# είναι η άλλη. Θα χρειαστείς άτομα που να ξέρουν καλά μαθηματικά για να κάνουν σωστές πράξεις και να υπολογίζουν πιθανότητες/αλγορίθμους με χαρτιά κτλ. Επίσης άτομα που να ξέρουν από βάσεις δεδομένων και άτομα που να ξέρουν από socket programming. Δηλαδή, να μπορούν να φτιάξουν ένα παιχνίδι που θα μπαίνουν ταυτόχρονα πολλά άτομα σε "τραπέζια" και θα παίζουν.Για το user interface επίσης ίσως χρειαστεί και ένα άτομο αλλά ίσως και όχι, εξαρτάται τη φαντασία και την ιδέα από τα ήδη υπάρχοντα μέλη της ομάδας. Όχι πως δεν γίνεται 1 άτομο να τα ξέρει όλα αυτά, αλλά λίγο δύσκολο να είναι ένας καλός το ίδιο σε όλα. 1
nopap Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Πολυ διαφωτιστικο! Οσο για τις πιθανοτητες γλυτωνω ενα ατομο γιατι ειμαι μαθηματικος-στατιστικος.Ευχαριστω πολυ....
defacer Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Και πες ότι έμαθες τι ακριβώς ψάχνεις (που δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει έτσι επειδή η "σωστή" απάντηση δεν είναι μοναδική). Πώς σκοπεύεις να εξακριβώσεις αν τα άτομα που θα βρεις όντως ξέρουν το αντικείμενο; Γιατί αλλιώς δώρον άδωρον. 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Πρέπει να εξατάσεις εκατοντάδες παραμέτρους. Θα είναι web/browser based; Θα είναι available σε Facebook/Google+;Θα παίζει σε κινητά; Και στις 3 μεγάλες πλατφόρμες; Θα είναι free; Θα αφορά τζόγο; Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι πράγματα που πρέπει να εξετάσεις και με βάση αυτά να πάρεις διαφορετικές αποφάσεις.
vacilis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μπορει να γινει σε παρα πολλες γλωσσες αλλα πρεπει να επιλεξεις τις πλατφορμες που θα ειναι διαθεσιμο (π.χ. browser, standalone, mobile) το online αφορα το multiplayer. Aλλα για παιχνίδι δεν χρειάζεσαι μονο προγραματιστες, χρειάζεσαι και άτομα για τα γραφικά (χαρακτηρες και περιβαλλον), τους ήχους...ίσως και ψυχολόγους και μαθηματικους.
seedrr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Έχοντας στο μιαλό μου το texasHoldem της zynga που παιζω στο facebook μερικές φορες θα έλεγα ότι θέλεις ένα επιτελείο ανθρώπων για να το φτιάξεις σωστά. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει φτιαχτεί σε flash γιατί παίζει κυρίως σε browsers αλλα έχει και εκδόσεις για smart phones . Απο προγραματιστική αποψη ειναι ομως αρκετα απλό και οι αλγόρι8μοι που το απαρτιζουν επίσης. Στην ποιο απλή εκδοχή του θα έλεγα οτι υπαρχει ένας server που ελέγχει το τραπεζι και τις θέσεις των παιχτών καθως και τα χρηματα που εχει ο καθενας απο αυτούς. Μετά μοιράζει μια τραπουλα και απλα κανει τις συγκρίσεις για το δυνατότερο φιλο. Oi παιχτες εχουν δυνατότητα να ποντάρουν ή μη ή να κάνουν πασω. Όλες αυτες οι ενεργιες αποστελωνται στο σερβερ για να κανει τις αναλογες εκτημίσεις και να δωσει στο νικητη τα επαθλα του. Αν ξεκινησα να φτιαξω κατι τετοιο θα το χωριζα σε τρεις βασικους πυλώνες που θα επρεπε να δουλεψω ανεξαρτητα και παραλληλα. Το προγραμματιστικό κομμάτι απο την πλευρα του server. Το προγραμματιστικό κομμάτι απο την πλευρα του πελάτη. Τα ανάλογα γραφικά και τα User interfaces. Τώρα αναλόγος την έκταση που θα ηθελα να δωσω στο project μου θα μπορούσα να έχω απο έναν έως δεκάδες ατομα να δουλεουν σε κάθε ένα απο τα παραπάνω. Αν το έκανα μόνος μου θα ετρωγα πολυ ζορι και θα είχε αρκετα μειονεκτήματα αλλα παρόλα αυτα θα γινόταν . Για το πρωτο μέρος θα επέλεγα Python . Οχι γιατί είναι η καλύτερη ισως για την δουλεια αυτη αλλα μονο και μονο επειδη την ξερω λιγο καλύτερα. Μετα στην πλευρά του πελάτη θα δουλευα σε flash με actionscript 3 που την γνωρίζω πολύ καλα και για τα γραφικά που στην ουσία δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερα θα τα έκανα σε illustrator kai photoshop. 1
defacer Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Αν το έκανα μόνος μου θα ετρωγα πολυ ζορι και θα είχε αρκετα μειονεκτήματα αλλα παρόλα αυτα θα γινόταν . Αυτό μπορείς και το λες μόνο και μόνο για 2 λόγους (σχετικούς μεταξύ τους): δεν έχεις δοκιμάσει να το κάνεις, με αποτέλεσμα ότι δεν έχεις λάβει υπόψη το τι συμβαίνει όταν παίζονται λεφτά και πενταψήφιοι/εξαψήφιοι/κλπ αριθμοί χρηστών ταυτόχρονα Όχι πως ο OP στοχεύει σε τέτοια νούμερα, αλλά παραπάνω έγραψες ότι θα έχτιζες ουρανοξύστη πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο που θα έχτιζες καλύβα. Ή, για να το θέσω διαφορετικά: το 1v1 poker hotseat στον ίδιο υπολογιστή είναι "το ίδιο πρόγραμμα" με real money online poker με ενα εκατομμύριο τραπέζια ταυτόχρονα. Και την ίδια ακριβώς στιγμή, δεν έχει απολύτως καμία σχέση.
nopap Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τη βοήθεια. Θα ήθελα να μιλήσω προσωπικά με κάποιους και γι΄αυτό θα σας στείλω pm. Ξέρω είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημά μου, το είχα προσπαθήσει και στο παρελθόν χωρίς όμως να βρω τα κατάληλα άτομα, όπως επισήμανε και ένας φίλος εδώ, αλλά θέλω να το παλέψω λίγο ακόμα. Ο στόχος του να βρείς την σωστή ομάδα είναι από τα πιο δυσκολα κομμάτια. Όποια άλλα σχόλια και επισημάνσεις δεκτά. Πήρα μια γεύση για το τι περίπου χρειάζεται....
defacer Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Τελείως πρακτικά μιλώντας: Αν η δουλειά που θέλεις είναι αρκετά μεγάλου εύρους ούτως ώστε να μη γίνεται από 1 άντε 2 το πολύ άτομα, χρειάζεσαι κάποιον να κάνει τον project manager. Από τη στιγμή που εσύ ο ίδιος δεν έχεις γνώση του αντικειμένου δε μπορείς να καλύψεις αυτό το ρόλο. Επομένως θα σου συνιστούσα να βρεις κάποιον που θα αναλάβει χρέη PM και σ' αυτόν να αναθέσεις και την αρμοδιότητα για τη συγκρότηση της υπόλοιπης ομάδας. Αν πάλι είναι για 1-2 άτομα μπορείς να κάνεις το σταυρό σου και να το δοκιμάσεις, η πιθανότητα να τα καταφέρεις μπορεί να μην είναι αυτή που θα ήθελες αλλά δεν είναι και αμελητέα.
geo1st487 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Ναι, Flash είναι μια λύση και C# είναι η άλλη. Τι εννοεις; Τα γραφικα και το animation θα ειναι σε flash και τα υπολοιπα σε C# ; Πως ακριβως θα τα συνδυασεις αυτα τα δυο; Οταν λες για C# μιλας για WinForms, WPF ή κατι αλλο;
albNik Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Τι εννοεις; Τα γραφικα και το animation θα ειναι σε flash και τα υπολοιπα σε C# ; Πως ακριβως θα τα συνδυασεις αυτα τα δυο; Οταν λες για C# μιλας για WinForms, WPF ή κατι αλλο; Δεν εχεις ακουσει για asp.net ?
geo1st487 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δεν εχεις ακουσει για asp.net ? Εχω ακουσει για asp.net αλλα η αληθεια ειναι οτι ακουω περισσοτερο για PHP. Γιατι αραγε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα