Προς το περιεχόμενο

Bit Defender Free

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λεπτομερής έλεγχος του βάρους των τελευταίων antivirus. Τα γράψω με σειρά απόδοσης. 

Avast: κατά μέσο όρο 20mb RAM σε idle, σε χρήση ανεβαίνει αναλόγως φτάνει και τα 70mb. Πολύ σταθερό στους πόρους που καταναλώνει. Με πολλές δυνατότητες

BitDefender: κατά μέσο όρο 30mb RAM σε idle αλλά δεν είναι καθόλου σταθερό τη μια στιγμή καταναλώνει 20 και την άλλη 60. Ελάχιστες δυνατότητες, αυτόματο. 

Panda cloud: κατά μέσο όρο 40mb RAM όταν εμφανίζεται το interface αλλά φτάνει και τα 80 σε idle, μάλλον αυτό είναι γενικά θέμα των cloud. Επίσης χρησιμοποιεί πολύ τoν επεξεργαστή σε αντίθεση με τα άλλα που τον χρησιμοποιούν σπάνια. Δεν μου έκατσε καθόλου καλά το νέο. 

AVG: κατά μέσο όρο 40mb σε idle και 70 σε χρήση. 

Avira: κατά μέσο όρο 60mb σε idle και περίπου το ίδιο σε χρήση. 

Ο νικητής των free, όπως πάντα άλλωστε  :-D , είναι το avast.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Και φυσικά έχει.

Και έχει και την πολύ χρήσιμη τεχνολογία active virus protection, που εχω δει πολλές φορές εν δράσει. Είναι αναλυτής "συμπεριφοράς" και όχι απλό marketing.

Πολύ πολύ καλή λύση. Είναι κάπως ζόρικο με μερικά συστήματα, κλωτσάει κάπως.

Δημοσ.

Γράφω εδώ για να μην ανοίγο νέο thread.

Έχω το bit defender free, ξαφνικά εδώ και 5 μέρες μου ζητάει να κάνω μια εγγραφή στο site της bit defender και να φαίνομαι συνδεδεμένος σε αυτό μέσω του λογισμικού bit defender. Αν κάνω log out από εκεί μου βγάζει εικονίδιο κάθε 5 λεπτά να κάνω login και μερικές φορές απενεργοποιείται το antivirus.

Δημοσ.

Στο bitdefender gui πετάει παράθυρο για login. Κάνε εκεί ένα και τέλος. Μια φορά.

Στο site δεν είχα κάνει ποτέ και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.

Δημοσ.

ενταξει το bitdefender ειναι απο τα καλυτερα δε λεω αλλα αυτο το active scan ειναι για οταν σερφαρεις ή για οταν κατεβαζεις κατι?

ναι Βασιλη πρεπει ν κανεις login μεσα σε 30 μερες αλλιως κλεινειαυτο ειχα αλλα το εσβησα γιατι οντως τρωει κολληματα και στα vista που το ειχα και στα 8.1...δεν ξερω ομως αμα ειναι θεμα windows ή εχει σχεση με chrome και firefox..

ξερει κανενας?

και κατι αλλο..με το bitdefender free που ειχα πανω μου πεταξε τον ιο της αστυνομιας (οχι οχι δεν ειμουνα σε πορνοσιαιτ!!!) :ph34r:  αυτον που πρεπει να πληρωσεις 100€ για να ξεκλειδωσει..τεσπα το εβγαλα απο την πριζα και ολα καλα δεν εγινε τπτ..αλλα απο κει και μετα αρχισε να κολλαει το bitdefender..δεν ξερω αν αυτο ειναι realtime protection!

Δημοσ.

Οκ είμαι login από το gui του λογισμικού, πάντως δεν μπορώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί αυτή η λειτουργία.

2 μήνες πιο πριν είχα το avira που το έβγαλα. Όταν έβαλα bit defender και έκανα scan μου εντόπισε ένα trojan που το έβαλα σε καραντίνα.

Δημοσ.

Και το avast ζητάει έναν λογαριασμό (καλά εκεί βάζεις και ότι να ναι δεν το κάνουν επιβεβαίωση).

Απλά είναι ένα μέσο προώθησης, ειδικά όταν συνδέεσαι με facebook λογαριασμό πχ.

Δημοσ.

Με ένα πρόχειρο έλεγχο το bitdefendter free θέλει κατά μέσο όρο 6.100 Κb, το avast είναι στα ίδια επίπεδα, το avira είναι λίγο παρακάτω στα 4-5000kb σε χρήσει ανεβαίνει πολύ.

Μάλλον παίζει περισσότερο ρόλο ο τρόπος λειτουργίες και η "κατασκευή" του antivirus παρά οι φαινομενικοί πόροι που καταναλώνει.

Σε αυτά τα επίπεδα των γνωστών free όλα είναι πάνω κάτω ίδια. Στα πληρωμένα μπορούμε να μιλάμε για διαφορές, οι οποίες φαίνονται και στην τιμή. 

Εγώ για απαιτητική προστασία free δαγκωτό comodo, τώρα για απλή χρήση κατέβασμα καμιά ταινία κανά παιχνίδι και τέτοια όλα καλά είναι όποιο κάθετε καλύτερα στο εκάστοτε σύστημα. Γιατί πάντα υπάρχει και η προσωπική παράμετρος.

Το comodo δεν είναι και τόσο βαρύ, καταλαμβάνει πολύ λίγα mb στην μνήμη.

Για όσους θέλουν κάτι ακόμη πιο ελαφρύ, μπορούν να αφήσουν το firewall και να κατεβάσουν μόνο το antivirus.

Το κατέβασμα ταινίας-παιχνιδιού δεν είναι απλή χρήση... αντιθέτως είναι το πιο επικίνδυνο για να κολλήσεις ιό. Ειδικά γιατί πάνω στην ανυπομονεσία σου για να παίξεις το παιχνίδι απλά πατάς ναι σε όλα  :-D

Δημοσ.

ε ναι ρε παιδια  σοβαρο ιο θα κολλησεις μονο αν κατεβαζεις παιχνιδια, αν μπαινεις σε πορνοσαιτ και πατας σε λινκ που σε πανε αλλου και αστειους ιους αν πατας στις διαφημίσεις σε οποιοδηποτε σαιτ! τα free ειναι μονο για ψυχολογικους λογους!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...