Duke_2_gr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2003 Παιδιά βοήθεια , δεν αντέχω άλλο.Πήρα ένα σκληρό δίσκο WD 80 Gb και με τις δισκέτες των XP του έκανα format.Μόλις άρχισε να κάνει την εγκατάσταση τον σταμάτησα και τον συνέδεσα με τον παλιό μου σκληρο . Τα XP τον είδαν κανονικά και τον βάφτισαν I.Επειδή όμως είχαν ήδη αρχίσει να γράφονται κάποια αρχεία , θέλω να του ξανακάνω ένα format μέσα από τα Win.Πάω λοιπόν στο MyComputer --> I --> δεξί κλικ --> format με προειδοποιεί ότι όλα θα σβήσουν , πατάω οκ και μετα αυτό! "Windows cannot format this drive.Quit any disk utilities or other programs that are using this drive, and make sure that no window is displayingthe contents of the drive. Then try formatting again." Άνοιξα το Windows Task Manager αλλά δε βρίκα κανένα utilitie που να πρέπει να κλείσω.Έχει κανείς καμιά ιδέα????
andreaslfc Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2003 Κάνε το format από το Srart -> Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management. Και πήγαινε εκεί που λέει Storage και επέλεξε Disk Management, διάλεξε τον I και πάτα δεξί κλικ και επέλεξε Format. Ανδρέας.
polidis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2003 Kai pios o logos na ton formaris apo win kai oxi apo Dos?Min pedevese vale mia boot disketa kai formare oti thes
Duke_2_gr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2003 Τι δισκέτα , Win 98? ο δίσκος είναι φορμαρισμένος με NTFS.Μήπως δισκέτες WinXP? Βάζε , βγάζε , χρονοβόρο και βαρετό , άσε που γράφει αρχεία εγκατάστασης.Boot CD δεν έχω... Δοκίμασα την πρόταση του Ανδρέα και πάει καλά μέχρι το σημείο που αρχίζει το format οπότε και μου λέει να κάνω force σε ορισμένα προγράμματα να κλείσουν , κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κατασροφή τους.Λέω να δοκιμάσω να συνεχίσω , αλλά τώρα δεν έχω χρόνο
insomniaK Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2003 Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Είναι φανερό πως όταν έκανες το πρώτο format, ξεκίνησες και εγκατάσταση των XP, σβήσε (delete) τα αρχεία που γράφτηκαν τότε και κάν εότι έκανες! Αν έχεις εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα στον Ι τότε τα πράγματα περιπλέκονται, πρέπει πρώτα να απεγκαταστήσεις τα προγράμματα και μετά να κάνεις format. Επίσης καλό θα είναι, αν έχεις πχ mp3 στον σκληρό αυτό, μην τα έχεις να τρέχουν όταν κάνεις format...
fireblade9 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2003 k me to cd ton xp ginetai format.valto na xekinisi me to cd k dialexe to disko pou thes, meta install k ekei se rwtai ean thes na kaneis format ston disko
Duke_2_gr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2003 Insomniac εννοείται ότι πριν ζητήσω βοήθεια αυτά τα έκανα.Τελικά έφτιαξα ένα bootable cd WinXP και έκανα πάλι format.Η εγκατάσταση ξεκινάει αμέσως μετά , δεν μπορώ να κάνω κάτι εκτός από reset.Έτσι , τα ίδια.Και κάτι άλλο.μου φαίνεται ότι ο I είναι κάπως αργός.Έκανα paste ένα φάκελο 4,5 Gb και χρειάστηκε μία ώρα σχεδόν.To DVD-R μου κάνει 20 λεπτάκια... Τελικά ούτε από το Administrative Tools έγινε τίποτα.Μήπως επειδή ο Ι είναι μαζί με τον D που έχει τα Win στο primary? εννοείται master και slave είναι σωστά.Όταν όμως είχα συνδέσει τον D στο τέλος του καλωδίου , δεν τον έβλεπε το bios!! Περίεργο αλλά δεν ξέρω τι σημαίνει
fireblade9 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 i metafora ton arxeiwn pou egine pragmati itan kathisterimeni k to mono sigouro einai oti prepei na vgalis tous sklirous k na tous valis ton enan sto ide1 k ton allon sto ide2.tin eixa patisi k egw filarako:)
Duke_2_gr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 Γαμώτο! και τι θα κάνω με DVD-R και CD-ROM ? Πάλι καλά που ο 3ος δίσκος είναι SCSI!
insomniaK Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 τιάξε πρώτα όπως θες τους σκληρούς σου και τα συνδέεις όλα στο τέλος... Άσχετο αλλά είμαι περίεργος... Τι κουτί έχεις;
fireblade9 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 ti ennois ti tha kaneis; dokimase ide1 ton master skliro me ta windows k sto telos to dvd-r k sto ide2 ton deftero skliro me telos to cd-rom.
Duke_2_gr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 fireblade thanx , θα δοκιμάσω και θα σου πω... CD-ROM με HDD στο ίδιο IDE??? Insomniak το κουτί είναι full tower βέβαια , με 5 PCI γεμάτα και για τον 3ο δίσκο έκανα κατασκευή για να μην τους έχω κολλητά.Παλεύω όμως με τα καλώδια lol
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.