Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε

Έχω την ψύκτρα 212 evo και έχω την εντύπωση ότι δουλεύει σε πολύ χαμηλές στροφές.

Εδώ έχω ένα screen απο το hwmonitor

Γιατί λέει ότι τρέχει στα 50rpm? Σίγουρα δεν είναι τόσο χαμηλά γιατί στο bios λέει ότι τρέχει στα 600rpm.

2cs6t1c.jpg

Πως μπορώ να ανεβάσω τις στροφές του ανεμιστήρα της ψύκτρας?

Υπάρχει άλλος τρόπος η κανένα πρόγραμμα εκτός απο το bios;; Αν όχι μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος που ακριβώς πάω στο bios γιατί είναι καινούρια η μητρική και έχω μαύρα μεσάνυχτα απο το συγκεκριμένο interface.

Η μητρική είναι η Asus F2A85-V και το bios είναι έτσι ακριβώς.. (Εκεί που έχω κυκλωμένες τις στροφές απο το fan της ψύκτρας, στην δικιά μου λέει 550-600RPM)

2zp74gh.jpg

Δημοσ.

Προφανώς το hwmonitor έχει λάθος ένδειξη. Τρέξε κάτι βαρύ και θα δεις τα rpm να ανεβαινουν δεν έχει κάτι η evo

Δημοσ.

Προσπάθησα να τον ζορίσω όσο πιο πολύ μπορώ αν αναλογιστείς βέβαια ότι ο υπολογιστής είναι καινούριος ακόμα και δεν έχει κάτι "βαρύ" ακόμα μέσα :P

Πάντως την θερμοκρασία του επεξεργαστή την αισθάνομαι και εγώ κάπως ανεβασμένη πιάνοντας το κουτί απο την πλευρά της μητρικής.

Θα δοκιμάσω με cpu-z, real temp και speedfan μια.

Χειροκίνητα μπορώ όμως να ανεβάσω τις στροφές σε περίπτωση που όντως εχει κολλήσει στις 600;

Δημοσ.

Μάλλον το HWmonitor εχει ασυμβατότητα με το UEFI, αν το fan γύριζε με 50rpm θα το βλεπες με το μάτι αφού θα γύριζε περίπου μια στροφή το δευτερόλεπτο!

Δημοσ.

Ρε παιδιά κάτι άλλο.

Με το που ανοίγω το pc, κάνει 6-7 συνεχόμενα "μπιπ" η μητρική και βγάζει η οθόνη ένα μεγάλο κατεβατό, και στο τέλος λέει: "CPU Fan ERROR - Press F1 to setup"

Και πρέπει συνέχεια να πατάω F1 να μπαίνω στο bios και απλώς μετά να πατάω save changes and exit για να αρχίσει να bootάρει.

Όσο για τις στροφές του fan της ψύκτρας, Όλα τα προγράμματα για κάποιον λόγο μου το δείχνουν στα 40-50rpm. Μπορεί να φταίει και αυτό που είπε ο madtaz.

Μόνο στο Speed fan καμιά φορά δείχνει ότι πιάνει 1000-1200rpm κλπ. Ενώ την ίδια ώρα στην ενδειξη στο bios εχει κολλήσει στα 600rpm.

Δημοσ.

κανε ignore απο το bios τον ανεμιστηρα και βαλε το fan expert εαν θελεις να παιξεις με τις στροφες του.νομιζω το υποστηριζει η μητρικη σου.

Thanks θα το τσεκάρω. Έχει διαφορά αν κατεβάσω το 1 ή το 2;

Δημοσ.

Προσπάθησα να τον ζορίσω όσο πιο πολύ μπορώ αν αναλογιστείς βέβαια ότι ο υπολογιστής είναι καινούριος ακόμα και δεν έχει κάτι "βαρύ" ακόμα μέσα :P

Πάντως την θερμοκρασία του επεξεργαστή την αισθάνομαι και εγώ κάπως ανεβασμένη πιάνοντας το κουτί απο την πλευρά της μητρικής.

Θα δοκιμάσω με cpu-z, real temp και speedfan μια.

Χειροκίνητα μπορώ όμως να ανεβάσω τις στροφές σε περίπτωση που όντως εχει κολλήσει στις 600;

Για να το ζορισεις τρεξε κανα prime95

Δημοσ.

Συνεχίζει αυτό το θέμα με την ένδειξη CPU fan error. Σαν αυτό είναι 

2dm851d.jpg

Εντωμεταξύ έχω την εντύπωση ότι βρήκα γιατί το κάνει.

Στο BIOS όταν ο ανεμιστήρας είναι κάτω απο τις 600 στροφές, τότε η μπάρα του είναι κόκκινη και πρέπει να πιάσει τις 600rpm + για να γίνει μπλε.

Άρα με το που ανοίγει ο υπολογιστής δεν προλαβαίνει ο ανεμιστήρας να πιάσει κατευθείαν τις 600rpm και προφανώς το βλέπει σαν CPU fan error η μητρική και πετάει αυτό το μήνυμα.

Για αυτό και θέλω να ανεβάσω κάπως χειροκίνητα τις στροφές.

Υ.Γ. Επίσης δεν γίνεται εγκατάσταση του fan xpert. Πετάει error παραθυράκια. Είτε το 1 είτε το 2

Δημοσ.

Στο Tom's Hardware βλεπω πολλους χρηστες να εχουν προβλημα με τη 212 και με Asus μητρικες..Αν δε βγαλεις ακρη, πηγαινε για αναβαθμιση bios. Βλεπω οτι η Asus εχει βγαλει το τελευταιο bios για τη μητρικη σου 10 μερες πριν.:)

Δημοσ.

Ναι αυτό είδα και εγώ όταν έψαξα στο google. Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση πάντως, θα κοιτάξω για αναβάθμιση bios αν συνεχιστεί.

Δημοσ.

απο το bios δεν εχει να το φτιαξεις εσυ στις ποσες στροφες να σου πεταει το error?

Ακομα και αν μπορει παλι προβλημα θα εχει...Κατι παιζει μαλλον με το pwm της 212..

Δημοσ.

δοκιμασε να κλεισεις και τον fan control για τον επεξεργαστη ωστε να δουλευει παντα ο ανεμιστηρας 100% να δεις τι γινεται.

(δεν ξερω να η δικια σου μητρικη εχει αυτη την λειτουργια)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...