Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Ψάχνω 2 πράγματα! Το ένα το έχω καλύψει, αλλά δεν με πείθει τόσο το προγραμματάκι γι' αυτό θα σας ζητήσω και τα 2. Α. Ένα πρόγραμμα, το οποίο θα "κλειδώνει" ένα αρχείο (δεν μας ενδιαφέρουν αισθητικές, ούτε βάρος) το οποίο στη πραγματικότητα θα κάνει τα αρχεία READ ONLY.Δεν θα μπορούν να μεταφερθούν, δεν θα μπορούν να αντιγραφούν, δεν θα μπορούν να διαγραφούν, παρά μόνο να τους προσπελάσει κάποιος. Β. Μια εφαρμογή που θα μπορεί να κλειδώνει έναν Folder, και θα ζητάει απλά Pass όταν θέλεις να μπεις σε αυτόν. Να τα έχει όσο πιο καλά γίνεται με την αισθητική, και επίσης να ξέρουμε πως είναι safe και ελαφρύ για το σύστημα και τα βιβλία (registry).Το Α το οποίο με καίει, και το χρειάζομαι το απόγευμα, αν μπορεί και να κλειδώνει δεν είναι κακό. Αλλά κυρίως τα ΔΕΝ είναι οι προτεραιότητες!Ευχαριστώ in advance.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Στο linux αυτα γινονται απο το ιδιο το λειτουργικό δεν θελεις πρόγραμμα.
nikomas50 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Πριν οριστικοποιήσεις τη χρήση της εφαρμογής Β. ως μέτρου ασφαλείας βεβαιώσου πρώτα ότι αντιγράφοντας τον κλειδωμένο φάκελο σε USB Stick τα περιεχόμενά του δεν φαίνονται σε άλλον υπολογιστή.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Για να καταλάβω. Εννοείς να δω αν αντιγράφονται ουσιαστικά; Αν όχι, δεν σε έχω.Καλλιθεότη μπράβο στα Linux.Κυρίως το Α. ελάααατε κανείς δεν το χρειάστηκε; Θαρρώ πως όλες οι επιλογές που έχουν built-in στα Windows δεν δουλεύουν, ακόμη και το απλό και ξεκάθαρο τικ "Read Only" στα Prefs.|Χρειάζομαι πρόγραμμα για το Α. επειγόντως.
nikomas50 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Να δεις αν αντιγράφονται σε στικάκι και πηγαίνοντάς το σε άλλο υπολογιστή αν ο κλειδωμένος με κωδικό φάκελος εξακολουθεί να μην ανοίγει αν δε βάλεις κωδικό.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Διαβάζω πως μάλλον το Α. δεν υπάρχει, και δεν γίνεται. Λέει αν υπάρξει ΕΝΑ immutable αρχείο, θα μπορούσε να προξενήσει χάος στο λειτουργικό. Αν δε μπορεί να μετακινηθεί θα κρασάρει λέει και το defrag και γι' αυτό δεν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα τουλάχιστον στην αγορά.Ένα πρόγραμμα που απλά να κλειδώνει φάκελο τουλάχιστον; Παίζει;
soteras Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 καποτε οταν πηγαινα σχολειο ειχαμε ενα προγραμμα το winguard αν θυμαμαι καλα που μας κλειδωναν κατι φακελους και προγραμματα δες το αν ειναι τωρα για το πρωτο που ζητας νομιζω καπου στον πινακα με τα δικαιωματα καθε χρηστη εχει καπου μια επιλογη με το διακιωμα θες να εχει ο καθε χρηστης αυτον τον πινακα στη φωτο εννοω απο κει λογικα αν αλλαξεις της παραμετρους κατι μπορει να καταφεριες θελω να πιστευω http://lavag.org/uploads/monthly_11_2011/post-13461-0-76501000-1320859085.png
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Πρέπει κάποτε να προσπάθησα κάτι με αυτές τις παραμέτρους, και για κάποιο λόγο από τότε τις έχω σαν μύθο.Θα τα δοκιμάσω. Τουλάχιστον η πρόταση του Winguard κάτι είναι.. το Pro έρχεται, να δούμε τι θα κάνει.sotera ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!
nikomas50 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Υπάρχουν πολλά προγράμματα για το Β. Εγώ έχω δοκιμάσει το Folder Lock αλλά όπως προανέφερα το κλείδωμα ισχύει μόνο για τον υπολογιστή στον οποίο είναι εγκατεστημένο και όχι για άλλον στον οποίο ενδεχομένως θα μεταφερθεί το αρχείο. Ο ασφαλέστερος τρόπος για προστασία των φακέλων είναι η συμπίεση με 7zip ή Winrar σε συνδυασμό με χρήση ενός πολύπλοκου κωδικού. Αυτό βέβαια θα αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που ο φάκελος χρειάζεται συχνές προσπελάσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα