Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Λοιπον για να μπω κατευθειαν στο θεμα, ειμαι φοιτητης και μενω σε ενα ξενοδοχειο με κοινοχρηστο ιντερνετ. Ο οροφος που μενω συγκεκριμενα εχει 5 μοντεμ και το ενα ακριβως εξω απο το δωματιο μου. Το προβλημα ειναι οτι παρολο που εχω σημα ολες τις γραμμες η συνδεση ειναι υπερβολικα αργη! Επειδη μενουν και αλλοι φοιτητες φανταζομαι πως περιπου (υπολογιζω) θα χρισιμοποιουν το ιδιο μοντεμ αλλοι 5-6 φοιτητες. Επισης ο ενας μου λεει πως ειχε πιασει και ταχυτητα download 1Μb/s, που εγω το πιο γρηγορο download speed που εχω πιασει απο utorrent και με πολλους seeders ειναι 400kb/s και ολο και αυξομοιονεται δηλαδη δεν μενει ποτε σταθερο σε μια ταχυτητα. Το αλλο προβλημα ειναι πως καποιες φορες παρολο που λεει οτι εχει συνδεθει στο ιντερνετ δεν μπορει να φορτωσει ιστοσελιδες και πολλες φορες μου βγαζει χωρις προσβαση στο ιντερνετ παρολο που εχω συνδεθει και με φουλ σημα. Προσπαθω να συνδεθω και σε ενα αλλο μοντεμ του κατω οροφου αλλα και εκει παλι τα ιδια! 

Εχω εγκαταστισει τους τελευταιους drivers για την καρτα δικτυου και για κανεναν ιο δεν νομιζω γιατι το pc το εχω κανει πολυ προσφατα φορματ και το ιδιο προβλημα το ειχα και πριν το κανω. Ακομα, αφου ειμαι συνδεδεμενος στο ενα το μοντεμ με πεταει και δεν με αφηνει να ξαναμπω το ιδιο και με το μοντεμ του κατω οροφου. Αυτη την στιγμη ειμαι με hotspot απο το κινητο και δεν εχω προβλημα στην συνδεση. 

Παρακαλω καποιος να με βοηθησει στο να βρω το προβλημα! Ευχαριστω!!

Δημοσ.

Το ότι δεν πιάνεις ταχύτητα και και δεν σου ανοίγουν οι σελίδες κατά πάσα πιθανότητα είναι ότι συνδέονται οι άλλοι και παίρνουν όλη την ταχύτητα. Το να μην ανοίγουν σελίδες όταν κάποιος έχει από αυτό έχει ανοιχτό torrent και ειδικά με πολλές συνδέσεις είναι κλασσικό φαινόμενο.

Το ότι σε πετάει έξω προσδιόρισε το λίγο. Πετάει μόνο εσένα ή και τους άλλους?

Αν είναι το ίδιο και στους άλλους πιθανός να έχει πρόβλημα το ρούτερ ή να χάνει την γραμμή και να κάνει επανεκκίνηση. Δοκίμασε όταν το ξανακάνει να διαγράψεις τις αποθηκευμένες ρυθμίσεις της σύνδεσης στον υπολογιστή σου και να συνδεθείς.

Αν το κάνει μόνο σε εσένα , τότε 2 περιπτώσεις μπορώ να σκεφτώ.

1) Κάποιος να έχει τους κωδικούς administrator του ρούτερ , και να σε πετάει όταν θέλει ταχύτητα για τον εαυτό του

2) κάποια ασυμβατότητα μεταξύ της κάρτας δικτύου και του ρούτερ. Η κάρτα έχει κάποιο δικό της πρόγραμμα διαχείρισης? Ή αν υπάρχει μήπως δεν το έχεις βάλει? Σε κάθε περίπτωση βγάλε/βάλε το πρόγραμμα.

Από εκεί και πέρα θα σου πω να δοκιμάσεις με μία usb κάρτα αν μπορείς , και να δοκιμάσεις να απενεργοποιήσεις την διαχείριση ρεύματος για την κάρτα από την  διαχείριση συσκευών

Δημοσ.

Με το με πεταει εξω εννοω οτι αφού κανω την αντιμετώπιση προβλημάτων σταματάει η σύνδεση και μου δειχνει πως υπάρχουν δυο συνδέσεις αλλα σε κανενα απο τα δυο μοντεμ δεν με αφηνει να συνδεθω και μου βγαζει μυνημα πως δεν μπορεί να συνδεθεί. Τωρα αν πεταει καποιον αλλον δεν ξέρω. Οσο για τους κωδικους του ρουτερ δεν νομίζω να τους εχει κάποιος γιατι εχω προσπαθησει και ειναι βιδωμενο στον τοιχο(ναι ειχα αγανακτησει). Η καρτα δικτύου οχι δεν έχει δικο της πρόγραμμα και τον driver το εχω αποκαταστήσει και ξαναεγκαταστισει πανω απο τρεις φορες. Αυτο με το torrent που λες το καταλαβαίνω αλλα δεν θα επρεπε να συμβαίνει και σε εμενα το ιδιο δηλαδη και απο την μερια μου να κατεβάζω με 1mb/s και να κοβω την συνδεση των υπολοιπων; Αυτο ομως που με προβληματιζει ειναι πως στην συνδεση με το μόντεμ αυξομειώνεται απο 150mbit σε 65mbit μέσα σε διάρκεια δευτερολέπτων.

Και ξεχασα να προσθεσω πως το λαπτοπ ειναι ενα fujitsu ah530 με καρτα δικτυου atheros ar9285 και τα μοντεμ tp-link

Δημοσ.

Η ταχύτητα που βλέπεις, τα 150 και τα 65 Mbit, είναι η ταχύτητα της ασύρματης σύνδεσης και δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα του ίντερνετ γιατί είναι πάντα μεγαλύτερη. Οι αυξομειώσεις είναι από το σήμα του ασύρματου για αυτό παίζει. Τα 5 μόντεμ δεν συνδέονται με ξεχωριστές γραμμές στο ίντερνετ. Μία σύνδεση έχει το ξενοδοχείο, τα υπόλοιπα είναι απλά αναμεταδότες για να έχεις σήμα. Αν συνδέονται πολλοί χρήστες δημιουργείτε πρόβλημα. Επίσης μπορεί να μην έχει ρυθμίσει σωστά το pool για τις ips και να δημιουργείτε κάποιο conflict. Αν είναι ανοιχτό το torrent σε αρκετούς χρήστες και έχουν όλοι πολλά connections, πιθανότατα κανείς δεν μπορεί να πιάσει καλή ταχύτητα και απλά κολλάει το σύμπαν.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την βοηθεια! Εβαλα τα ubuntu 13.10 και ολες οι εφαρμογες που χριαζονται ιντερνετ και τα downloads, ακομα και στο skype οι βιντεοκλησεις ολα λειτουργουν πολυ πιο καλα και πιο γρηγορα! Ειναι θεμα των linux αυτο ή εχουν οντως καποιο προβλημα τα windows; Και αφου εβαλα τα linux ανοιξα ξανα τα windows και δεν μπορουσαν να συνδεθουν στο ιντερνετ ενω με τα linux συνδεονται μια χαρα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...