Προς το περιεχόμενο

Χαμενα ssd gigabytes μετα απο εγκατασταση windows7/ubuntu dual boot

benign

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενας noobie φιλος μου εκανε σε ενα Kinston 180αρη ssd (http://www.e-shop.gr/product?id=PER.345397) ενα partition 15GB προορισμενο για Ubuntu με dual boot windows 7. Πρωτα εγκατεστησε windows στο μεγαλο partition και μετα το Ubuntu στο μικρο.

Αλλα δεν τα καταφερε για καποιο λογο(κατι λαθος εκανε προφανως στις επιλογες του κατα ην διαρκεια εγκαταστασης του Ubuntu)και μπουταρε μονο σε windows.Πουθενα linux.

Οταν λοιπον επιχειρησε να διαγραψει τα παντα στον ssd απο την αρχη μεσω του windows 7 dvd και να βαλει windows 7 μονο, το dvd εβλεπε μονο τα gigabytes του μεγαλου partition ,τα 15 gigs που ειχε δωσει για το Ubuntu ειναι αορατα.

Δοκιμασε με το Acronis Director κατοπιν δικης μου συμβουλης,δεν πετυχε τιποτε,ουτε εκει φαινονται.Δευτερο που του προτεινα ηταν το boot repair, αλλα δυστυχως τα ιδια.

Δεν μου ερχεται κατι αλλο σαν λυση,δεν μου εχει τυχει και κατι αντιστοιχο γιατι χρησιμοποιω διαφορετικο ssd στο δικο μου μηχανημα για linux.Ουσιαστικα εχει χασει τα 15 αυτα gigs και θελει να τα ξαναβρει και να επανακτησει το πληρες μεγεθος του δισκου του για να βαλει εξ ολοκληρου windows 7 ενω θα παρει αλλον δισκο για το Ubuntu.

Επειδη δεν εχω εμπειρια στο θεμα,μηπως κανεις εχει καποια ιδεα να τον βοηθησουμε? :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν μπει σε GParted μεσω απο ενα Live CD των λινουξ? Νομιζω εκει δεν γινεται να μην φανει. 

Ξεχασα να το αναφερω και αυτο. Του ειπα να δοκιμασει και το GParted και παλι τα 15 gigs αφαντα.

Σίγουρα είναι άφαντα ή απλά επειδή δεν ξέρει πολλά από Η/Υ έτσι του φαίνονται;;

Αν δεν το είδες ο ίδιος ζήτα του να ανεβάσει καμιά εικόνα από την διαχείριση δίσκων ή οποιοδήποτε πρόγραμμα να δούμε τι παίζει.

• Like 1

Θα του πω αμεσως τωρα και μολις μου τα στειλει θα τα ποσταρω asap. :)

Απο linux ειναι ασχετος, σε γενικα θεματα εχει καποιες γνωσεις.

Εικονες απο crime scene. :devil:

post-73690-0-21291800-1391020535_thumb.png

post-73690-0-78627700-1391020549_thumb.png

post-73690-0-69097400-1391020562_thumb.png

post-73690-0-89685400-1391020571_thumb.jpg

post-73690-0-48769600-1391020893_thumb.png

http://wintelguy.com/gb2gib.html
γράψε 180 στο πρώτο πλαίσιο,εκεί που λέει gb, και θα δεις ότι είναι ακριβός «167,κάτι ψιλά» δεν έχει χαθεί τίποτα, όλα είναι μια χαρά,these aren't the droids you're looking for.

• Like 4

Ξερω οτι στην πραγματικοτητα η χωρητικοτητα ειναι μικροτερη απο αυτη που αναφερεται απο τις εταιριες αλλα δεν γνωριζα την ακριβη αριθμητικη αναλογια και νομιζα οτι στα 180GB θα εδειχνε,ας πουμε, 176 και κατι ψιλα,μου φανηκε μεγαλη η διαφορα των 13 GB.

Ενταξει παιδια ,ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και τον χρονο σας. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...