Federacion Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Έχω, όπως θα δείτε και παρακάτω, τα Windows 8.1 64bit. Παρόλαυτα δεν αναγνωρίζουν παρά μόνο 4gb από τα 6gb που βλέπει ως usable. Μέχρι σήμερα είχα 5 γίγα μνήμη (όπως λέει και η υπογραφή μου ακόμη). Είχα 1 ντιμ των 2 και 3 των 1 γιγα. Τα έβλεπε όλα κομπλέ. Αντικατέστησα το ένα ντιμάκι των 1 γίγα noname επειδή ήταν το μόνο στα 667Mhz και με έκοβε με ένα ντιμάκι των 2 γίγα Κingston στα 2 γίγα 800 Mhz. Παρόλαυτα και τα Windows και το Aida64 βλέπουν όλα τα ντιμ αλλά δεν τα χρησιμοποιούν... Οι μνήμες είναι τοποθετημένες ανα ζεύγη με το χρώμα που έχει η μητρική δλδ dimm1 και dimm3 από 2gb ram dimm2 και dimm4 από 1gb ram Πρόσεξα πως ο χρονισμός τώρα είναι οκ σε όλες δλδ 800Mhz Επίσης δοκίμασα ν΄αλλάξω τη ρύθμιση από το bios από 2T σε 1Τ αλλά δεν έφερε αποτέλεσμα (μάλιστα δεν βλέπω και κάποια διαφορά στη ταχύτητα τώρα που είμαι 1Τ) Τι μπορεί να φταίει;
Federacion Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Άλλαξα και θέσεις στις μνήμες αλλά το πρόβλημα παραμένει.. Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
Federacion Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Μάλλον έπεσα σε ελλατωματικό κομμάτι ραμ, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. [από ebay την πήρα http://www.ebay.co.uk/itm/271339109818?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 , ευτυχώς μου έχει κάνει ήδη refund δίχως δεύτερη κουβέντα] Είναι αυτή στο σλοτ 1: RAMMon - SPD Info.html Η μόνη διαφορά που βλέπω είναι πως αυτή υποστηρίζει CAS Latencies Supported 5 6 ενώ τα 3 υπόλοιπα dimm 3 4 5 4 5 6 4 5 6 Παίζει ρόλο; Τι είναι τα CAS Latencies;
Federacion Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Μόνος μου τα λέω, μόνος μου τα γράφω, μου φαίνεται...
tioklou Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 AΜα την τοποθετισεις μονη της τη μνημη αυτη πως συμπεριφερεται ο υπολογιστης?
Federacion Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Το μόνο που δεν δοκίμασα είναι αυτό! Θα το δω μόλις γυρίσω σπίτι. Ευχαριστώ Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
Federacion Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Λοιπόν, μάλλον είναι σκάρτη η ram ή για κάποιον άγνωστο λόγο, υπάρχει ασυμβατότητα με την μητρική μου. Δεν ανοίγει το pc αν είναι κουμπωμένη μόνο αυτή. Η απορία πάντως που μου έμεινε αναπάτητη την έχω ξαναγράψει παραπάνω: Η μόνη διαφορά που βλέπω είναι πως αυτή υποστηρίζει CAS Latencies Supported 5 6 ενώ τα 3 υπόλοιπα dimm 3 4 5 4 5 6 4 5 6 Παίζει ρόλο; Τι είναι τα CAS Latencies;
blitzNikos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Σου επισημαίνω ότι, σε μια αρκετά παλαιά μητρική, χρησιμοποιείς τέσσερις διαφορετικές μνήμες. Από ότι διάβασα στην αρχή τα τέσσερα στικάκια είναι διαφορετικοί τύποι, ακόμα και αν τα τρία είναι kingston. Τσέκαρε προσεκτικά τις ιδιαίτερες ιδιότητες του καθενός και σε τι ρεύματα παίζουν. Είναι όλα default στα 1,8volt? Το cas latency είναι ο χρόνος καθυστέρησης (time delay) της επικοινωνίας της μνήμης με τον ελεγκτή μνήμης (memory controller) που βρίσκεται στη μητρική, για να μεταφέρει δεδομένα. Άρα όσο μικρότερο το cas latencies, μικρότερη και η καθυστέρηση μετάδοσης δεδομένων, άρα "ταχύτερη" μνήμη. Σε περίπτωση διαφορετικών χρονισμών, συνήθως, ο ελεγκτής μνήμης επιλέγει αυτόματα τον μεγαλύτερο, για να μπορούν να παίξουν όλες οι μνήμες. Σε περίπτωση διαφορετικού voltage το πρόβλημα είναι δυσκολότερο, πιθανόν να πρέπει να ρυθμίσεις τα ρεύματα χειροκίνητα από το bios. Ακόμα και αν ταιριάζουν οι αριθμοί μπορεί το κάθε ένα από τα όμοια αλλά όχι ίδια στικάκια να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά να έχει διαφορετικά τσιπάκια και αυτά να μην συνεργάζονται μεταξύ τους ή, κάποιο τσιπάκι να έχει ασυμβατότητα με τη μητρική. Γενικός κανόνας: Η "χημεία" μεταξύ διαφορετικών μνημών και μνημών-μητρικής αποτελεί πάντα ένα ευαίσθητο θέμα που μπορεί να παρουσιάσει ασυμβατότητες. Βασικά μέτρα για να περιορίσουμε πιθανές ασυμβατότητες είναι να λαμβάνουμε υπόψη τις οδηγίες του κατασκευαστή της μητρικής, που συνήθως έχει μια λίστα με προτεινόμενες μνήμες (Qualified Vendors List - QVL) και να προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε ίδιες μνήμες ή, τουλάχιστον, ίδιες μνήμες σε ζευγάρια. Ελπίζω να βοήθησα! φιλικά Νίκος 2
Federacion Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Νίκο σ ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου. Όλες οι μνήμες είναι στα 1.8v από τη μάνα τους. Ρωτάω για το λατενσι επειδή λογικά αν δουλεύανε θα δουλεύαν όλα μαζί στο 5. To αξιοπερίεργο με τη μητρική μου είναι (επειδή το είχα τσεκάρει) δεν εχει τέτοια λίστα με μνήμες... http://www.msi.com/product/mb/K9A2-CF.html#/?div=Basic Θα το έχω υπόψιν μου την άλλη φορά που θα πάρω μνήμη. Σαν συμπερασμα, αν κατάλαβα καλά, υπάρχει περίπτωση να δουλεύει η μνήμη αλλά να είναι ασυμβατή με το σύστημα μου; και πάλι ευχαριστώ
Federacion Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Τελικά πήρα από συμφορουμίτη την KINGSTON KHX6400D2/2G HYPERX DDR2 2GB PC6400 800MHZ και ησύχασα. Για του λόγου το αληθές: Ερώτηση τελείως noob.... γράφει 400Mhz, τρέχει στα 800 έτσι;
Millennium Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Ερώτηση τελείως noob.... γράφει 400Mhz, τρέχει στα 800 έτσι; Ναι..
LLLEFTERIS Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Την Kingston που πηρες την εψαχνα και γω γιατι εχω μια KHX6400D2/2G και εψαχνα αλλη μια για να τις κανω σετ αλλα πηρα αλλο σετακι και μου εχει μεινει πλεον η Kingston στο συρταρι. Περνει μονο δυο dimm η μητρικη μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα