Padaz Bloody Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Θα τις ξαναστείλει ο θείος! α ρε θείε με τα δώρα σου τα πάντα όλα μου έχεις πάρει... ^^^ καλά παίζουν και σε lcd, δεν έχω πρόβλημα με τα dvd. Αν θέλω να ξαναδώ μία ταινία που έχω δει και στο παρελθόν, λέω του θείου μου να μου στείλει ένα bluray και έτσι τη βλέπω και με υψηλή ανάλυση. Μπορεί όμως (τουλάχιστον ορισμένες) να μην τις έχει ξανά διαθέσιμες. Σωστό και αυτό. Η καλύτερη λύση θα ήτανε να γίνει η συλλογή σε bluray disks. Αλλά όπως ανέφερα και σε προηγούμενο post, δεν συμφέρει καθόλου οικονομικά.
micos000 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 BTW, πήρα την προηγούμενη εβδομάδα από τα ΗΛΜΑΚ με Hyumdai 32'' led (228€ στα media markt) για τους γονείς μου που παιδεύονταν με μια παλιά crt και έπαθα πλάκα από την εικόνα, ακόμα και στα αναλογικά τηλεοπτικά προγράμματα. Φίλε padaz, μάλλον είναι καιρός να κοιτάξεις για νέα τηλεόραση με usb.
kostas_dr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Φίλε padaz, μάλλον είναι καιρός να κοιτάξεις για νέα τηλεόραση με usb. Για τους λάτρεις ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, είναι must.
disqualified Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ χάλια, καθόλου καλή εικόνα, με μέγεθος 2.3 GB. Δεν Καλύπτει τα 4GB του dvd. δοκιμασε στο convertxtodvd στην κωδικοποιηση να επιλέξεις μικρές εργασίες Για μενα ολο αυτο ειναι τζαμπα δουλεια και μεγαλο χασιμο χρονου μόνο για μερικες κλασσικες ή αγαπημενες αξιζει να το κανεις και αν... Πάρε ενα μεγαλύτερο σκληρο απλά και ό,τι βλέπεις σβηνε το. Για να καταλαβεις το ματαιο της δουλειας φαντασου οτι καποιοι εκαναν συλλογη με τις ταινιες σε divx των 700ΜΒ...Στο μελλον θα είναι τα παντα διαθεσιμα Online γι αυτο επικεντρωσου μονο σε συγκεκριμενες πολυ αγαπημενες αν θελεις. Και αν εχεις τη δυνατοτητα παρε μια καινουρια τηλεοραση ή εστω εναν media player με συνδεση scart
Padaz Bloody Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Όπα μισό λεπτάκι, μην προτρέχουμε, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Άλλο εννοώ. Έχω ήδη τεράστια lcd τηλεόραση για το σαλόνι στην οποία βλέπω τις καινούριες ταινίες του θείου (οι οποίες είναι 40 GB η κάθε μία - ναι έχω μεγάλο κόλλημα με την ποιότητα παρεμπιπτόντως ). Επίσης έχω και μία δεύτερη tv crt, την οποία και δεν πετάω με τίποτα - όποιος έχει παίξει retro games σε crt tv καταλαβαίνει τι πράγμα εννοώ, καμία lcd - plasma - ips - led οθόνη δεν αποδίδει πιστά την ανάλυση και εικόνα με εκείνα τα old school retro games. Οι καινούριες πάνε για την lcd και μετά delete. Μόνο οι πιο αγαπημένες πάνε σε τσάντα σε θήκες. Έχω ήδη μεγάλη συλλογή, μόνο που μέχρι τώρα όλες αυτές ήτανε backup από τα original dvd του θείου. Ε και είπα να το προχωρήσω λίγο παρακάτω το θέμα και να ξεκινήσω το άθλημα με τις μετατροπές από bluray σε dvd. Δεν τίθεται θέμα κόπου ή χρόνου ίσα ίσα που θα το κάνω με μεράκι
disqualified Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 ok τωρα έχουμε όλη την εικόνα. οπότε μείνε στο σχόλιό μου μόνο για το convertxtodvd.
CheOnWeb Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Ε και είπα να το προχωρήσω λίγο παρακάτω το θέμα και να ξεκινήσω το άθλημα με τις μετατροπές από bluray σε dvd. Εννοείς να προχωρήσεις προς τα πίσω. Η αλλαγή από H264 HD σε MPG2 PAL είναι μια ακατανόητη οπισθοδρόμιση που αν σκεφτώ ότι έχεις κόλλημα με την ποιότητα (40GB κάθε ταινία;; και θέμα με το κόστος συντήρησης (θα πάρεις άδεια DVD, δηλ. πιο ακριβό μέσον εφ' όσον θα τα γεμίσεις με το "ογκοβόρο" MPG2) γίνεται ακόμη πιο ακατανόητη. Προτείνω φθηνό Media Player για την crt.(Θα μπορούσε να σου κάνει και ένας αποκωδικοποιητής με USB.) Με το μεράκι που διαθέτεις θα βρεις το κατάλληλο φορμάτ που θα παίζει μέσω Media Player, θα είναι σχετικά μικρό σε όγκο, κρατώντας την HD ανάλυση. Anyway, δικιά σου η απόφαση αλλά... νέο παιδί να ασχολείσαι ακόμα με δισκάκια DVD και BD; ΠΕ-ΘΑ-ΝΑΝ!
disqualified Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Τις πιο αγαπημενες νοικιασέ τες σε DVD και αντεγραψε τες μη σου πω κιολας να αγοραζεις και θηκες φωτοτυπωντας και το εξώφυλλο. Εσύ βέβαια αποφασίζεις και τι πραγματικα σε ευχαριστει αλλά θεωρώ ότι ετσι θα χαίρεσαι περισσότερο τις αγαπημένες σου απο το να τις εχεις σε μια τσάντα και που κατα πασα πιθανοτητα δε θα τις δεις ποτε ξανα από εκεί.
kostas_dr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Απο περιέργεια, 40GB mkv, που αναπαράγεις;
micos000 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 [...] Προτείνω φθηνό Media Player για την crt.(Θα μπορούσε να σου κάνει και ένας αποκωδικοποιητής με USB.)[...] Σε αυτό να προτείνω το crystal audio prime hd (http://www.skroutz.gr/s/2405229/Crystal-Audio-Prime-HD.html). Κοστίζει γύρω στα 30€ και είναι πολύ καλό. Έχει hdmi και rca (video & audio) οπότε συνδέεται σε όλες τις τηλεοράσεις. Παίζει πολύ καλά ότι βίντεο φορμάτ του έχω βάλει, από flv μέχρι full hd h264). Του λείπει μόνο το dts sypport αλλά για να έχεις κάτι τέτοιο πρέπει να ακουμπήσεις πάνω από 100€. Το μόνο σημείο που με χάλασε λίγο είναι το λεπτό περίγραμμα στους υπότιτλους, θα ήθελα να ήταν λίγο πιο χοντρό. Έχει pvr και σε μια παλιά τηλεόραση όπως λέει ο φίλος θα δώσει νέα πνοή με digea.
Padaz Bloody Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) thanks για τις γνώμες. Το λοιπόν: ok τωρα έχουμε όλη την εικόνα. οπότε μείνε στο σχόλιό μου μόνο για το convertxtodvd. θα το κοιτάξω με την πρώτη ευκαιρία, btw είχα και εγώ συλλογή με divx πριν πολλά χρόνια, τότε ήτανε πολύ πιο δύσκολο να μετατρέψεις dvd σε divx, ήθελες audio filters, video codecs, subtitle muxer, πολλά και διάφορα εργαλεία τα οποία έπρεπε να τα σετάρεις από μόνος σου για να δουλέψουν σωστά και να βγει ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, δηλαδή μία ταινία. θυμάμαι ακόμα εκείνη την πρώτη ημέρα με την πρώτη μετατροπή που έκανα σε divx, μου πήρε 4-5 ώρες μέχρι να ετοιμάσω όλα τα settings για να αρχίσουν να μπαίνουνε σε σειρά τα πράγματα, και καμία δεκαριά ώρες (μπορεί και παραπάνω με τον τότε Pentium 4 prescott 478 στα 3 GH - τότε τον είχα πληρώσει πανάκριβα) για να ολοκληρωθεί η όλη δουλειά - συμπίεση της ταινίας. Εντάξει έχω πάρει το μάθημά μου και εννοείται ότι δεν ξαναμπαίνω στον κόπο να αφιερώσω τόσες πολλές ώρες για να ετοιμάσω μία ταινία. Όμως τα πράγματα στην εποχή μας τώρα, έχουν αλλάξει άρδην. Οι περισσότερες εφαρμογές κάνουνε αυτόματα την μετατροπή από το ένα format στο άλλο, χωρίς τον παραμικρό κόπο. Με το πάτημα ενός κουμπιού, σου ετοιμάζεται η ταινία, και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις να ολοκληρωθεί. Εννοείς να προχωρήσεις προς τα πίσω. Η αλλαγή από H264 HD σε MPG2 PAL είναι μια ακατανόητη οπισθοδρόμιση που αν σκεφτώ ότι έχεις κόλλημα με την ποιότητα (40GB κάθε ταινία;; και θέμα με το κόστος συντήρησης (θα πάρεις άδεια DVD, δηλ. πιο ακριβό μέσον εφ' όσον θα τα γεμίσεις με το "ογκοβόρο" MPG2) γίνεται ακόμη πιο ακατανόητη. Προτείνω φθηνό Media Player για την crt.(Θα μπορούσε να σου κάνει και ένας αποκωδικοποιητής με USB.) Με το μεράκι που διαθέτεις θα βρεις το κατάλληλο φορμάτ που θα παίζει μέσω Media Player, θα είναι σχετικά μικρό σε όγκο, κρατώντας την HD ανάλυση. Anyway, δικιά σου η απόφαση αλλά... νέο παιδί να ασχολείσαι ακόμα με δισκάκια DVD και BD; ΠΕ-ΘΑ-ΝΑΝ! Συμφωνώ απολύτως με την ποιότητα, δεν περίμενα να είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, νόμιζα ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ήτανε τουλάχιστον ισάξιο σαν μία ταινία νοικιασμένη σε dvd. Είχα την αίσθηση ότι εφόσον μία ταινία ματρόσκα έχει μέγεθος 20 GB τουλάχιστον (στην περίπτωσή μου), το τελικό αποτέλεσμα της μετατροπής δεν θα έχανε τόσο σε ποιότητα. Άυτό πίστευα. Μάλλον τελικά αυταπατώμαι. Αν είναι όμως ισάξιο το αποτέλεσμα γιατί όχι? Δεν θα με πείραζε να γινότανε η μετατροπή και να περίμενα να ολοκληρωθεί. Μπορώ να κάτσω στο laptop αν θέλω να κάνω τις άλλες δουλειές μου, έχω δύο Η/Υ. Τις πιο αγαπημενες νοικιασέ τες σε DVD και αντεγραψε τες μη σου πω κιολας να αγοραζεις και θηκες φωτοτυπωντας και το εξώφυλλο. Εσύ βέβαια αποφασίζεις και τι πραγματικα σε ευχαριστει αλλά θεωρώ ότι ετσι θα χαίρεσαι περισσότερο τις αγαπημένες σου απο το να τις εχεις σε μια τσάντα και που κατα πασα πιθανοτητα δε θα τις δεις ποτε ξανα από εκεί. Τελικά αυτό θα συνεχίσω να κάνω, δηλαδή αυτό που έκανα και μέχρι τώρα, νοικιάζοντας και γράφοντας Απο περιέργεια, 40GB mkv, που αναπαράγεις; Όλες τις ταινίες τις βλέπω σε lcd στο σαλόνι, με laptop (core i5) σε σύνδεση hdmi και η αναπαραγωγή ταινιών γίνεται με media Player classics. Σε αυτό να προτείνω το crystal audio prime hd (http://www.skroutz.gr/s/2405229/Crystal-Audio-Prime-HD.html). Κοστίζει γύρω στα 30€ και είναι πολύ καλό. Έχει hdmi και rca (video & audio) οπότε συνδέεται σε όλες τις τηλεοράσεις. Παίζει πολύ καλά ότι βίντεο φορμάτ του έχω βάλει, από flv μέχρι full hd h264). Του λείπει μόνο το dts sypport αλλά για να έχεις κάτι τέτοιο πρέπει να ακουμπήσεις πάνω από 100€. Το μόνο σημείο που με χάλασε λίγο είναι το λεπτό περίγραμμα στους υπότιτλους, θα ήθελα να ήταν λίγο πιο χοντρό. Έχει pvr και σε μια παλιά τηλεόραση όπως λέει ο φίλος θα δώσει νέα πνοή με digea. Ωραία φάση το media Player, σου δίνει τη δυνατότητα να διαλέξεις τι μέγεθος θα είναι οι υπότιτλοι? Γιατί σε crt 4:3 που είναι 21 ιντσών θα χρειαστώ στάνταρ κάτι τέτοιο. Ειδάλλως μπορώ να χρησιμοποιήσω το playstation 3 σαν media player, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά έχω ακούσει ότι με το showtime media player του multiman μπορώ να δω ότι ματρόσκα θέλω και με ελληνικούς υπότιτλους. Γιατί να πληρώσω 30€ για κάτι που ήδη έχω? Το ps3 συνδέεται και με crt tv με καλώδιο scart. EDIT Είδες το review από έναν πελάτη τι γράφει για το crystal audio prime? Έχει προβλήματα με τις hd ταινίες όπως κολλήματα και άλλα. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2014 από Padaz Bloody
CheOnWeb Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Συμφωνώ απολύτως με την ποιότητα, δεν περίμενα να είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, νόμιζα ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ήτανε τουλάχιστον ισάξιο σαν μία ταινία νοικιασμένη σε dvd. Είχα την αίσθηση ότι εφόσον μία ταινία ματρόσκα έχει μέγεθος 20 GB τουλάχιστον (στην περίπτωσή μου), το τελικό αποτέλεσμα της μετατροπής δεν θα έχανε τόσο σε ποιότητα. Άυτό πίστευα. Μάλλον τελικά αυταπατώμαι. Αν είναι όμως ισάξιο το αποτέλεσμα γιατί όχι? Δεν θα με πείραζε να γινότανε η μετατροπή και να περίμενα να ολοκληρωθεί. Μπορώ να κάτσω στο laptop αν θέλω να κάνω τις άλλες δουλειές μου, έχω δύο Η/Υ. Ισάξιο αποτέλεσμα HDvsPAL? Με τίποτα. Το HD είναι πενταπλάσιο σε ανάλυση και ο codec του πολλά χρόνια μπροστά. Το εργοστασιακό DVD μπορείς να το φτάσεις αν χρησιμοποιήσεις έναν καλό encoder και double layer δισκάκια. Αλλά είπαμε να γλυτώσεις, οπότε, κατέβασε έναν καλό encoder (πχ. handbrake) φτιάξε αρχεία HD στα 2-3-4 Mbps (όσο σε ικανοποιεί) και πάρε Media Player.
micos000 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δεν είχα πρόβλημα με το prime αλλά δεν έχω δοκιμάσει πλήρες bdrip με πολύ υψηλό bitrate. Οι ταινίες που έχω είναι ή 720p ή μερικές 1080p αλλά στα 7-8gb, δεν έχω μεγαλύτερες ταινίες να δοκιμάσω και σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να ζητήσω από τον θείο να μου στείλει 40gb για μια ταινία. Ίσως στο μέλλον αν αξιωθώ να πάρω καμιά 46άρα 3d και αν έχω vdsl έστω και 30άρα να κάνω καμιά νύξη στο θείο. Από υπότιτλους, έχει 3 μεγέθη και εγώ χρησιμοποιώ το μεγαλύτερο που μου φαίνεται καλό σε 32άρα από τα 3 μέτρα απόσταση. Με το ps3 είναι καλή η φάση αλλά δεν ξέρω αν αντέχεις κάθε τρεις και λίγο να το μεταφέρεις από την μία τηλεόραση στην άλλη, εκτός αν το αφήσεις μόνιμα στην crt και παίζεις cod και uncharted εκεί!
Padaz Bloody Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Ισάξιο αποτέλεσμα HDvsPAL? Με τίποτα. Το HD είναι πενταπλάσιο σε ανάλυση και ο codec του πολλά χρόνια μπροστά. Το εργοστασιακό DVD μπορείς να το φτάσεις αν χρησιμοποιήσεις έναν καλό encoder και double layer δισκάκια. Αλλά είπαμε να γλυτώσεις, οπότε, κατέβασε έναν καλό encoder (πχ. handbrake) φτιάξε αρχεία HD στα 2-3-4 Mbps (όσο σε ικανοποιεί) και πάρε Media Player. Εννοώ για το εργοστασιακό DVD ισάξιο αποτέλεσμα. Για Dual layer, πάλι δεν το βλέπω, είναι ακριβό και αυτό. Τέσπα θα το ρίξω στο videoclub.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα