Padaz Bloody Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Χρειάζομαι ένα καλό πρόγραμμα που να μετατρέπει τις ματρόσκες σε dvd μορφή (iso). Πρέπει να είναι οπωσδήποτε καλής ποιότητας, να έχει δυνατότητα για 2 περάσματα για καλύτερα αποτελέσματα. Δοκίμασα το dvdfab αλλά μου κρεμάει πάντα στην αρχή. 1-2 άλλα Free προγράμματα που εγκατάστησα δεν μου κρεμάνε, αλλά δεν κάνουν καλή δουλειά στη σάρωση. Κανένα άλλο καλό υπάρχει?
TheELF Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 bluray = 1920x1080 dvd=720x576(το μέγιστο) Όσο καλό και να είναι το πρόγραμμα δεν μπορεί να αλλάξει τα πρότυπα του dvd,μειωμένη ανάλυση θα έχεις αναγκαστικά .
jim_p Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 ConvertXtodvd http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/ 2
Padaz Bloody Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) bluray = 1920x1080 dvd=720x576(το μέγιστο) Όσο καλό και να είναι το πρόγραμμα δεν μπορεί να αλλάξει τα πρότυπα του dvd,μειωμένη ανάλυση θα έχεις αναγκαστικά . Εντάξει η ανάλυση το ξέρω ότι θα είναι πολύ κάτω. Αν έχεις προσέξει με το ένα πέρασμα δεν κάνει ωραία δουλειά. Μερικές φορές βγάζει χιόνια ή γραμμές ή τετράγωνα κτλπ. Αυτό το φαινόμενο θέλω να αποφύγω. Βέβαια θέλει λίγο παρατηρητικότητα για να το καταλάβεις, έχει όμως αρκετή διαφορά. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2014 από Padaz Bloody
Padaz Bloody Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 ConvertXtodvd http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/ Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ χάλια, καθόλου καλή εικόνα, με μέγεθος 2.3 GB. Δεν Καλύπτει τα 4GB του dvd. Δοκιμάζω τώρα τα προγράμματα FAVC και AVStoDVD. Κάπου διάβαζα ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να μετατρέψεις την ματρόσκα πρώτα σε dvd-9 και μετά με dvdshrink να την μετατρέψεις με 2 περάσματα σε dvd-5.
CheOnWeb Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ χάλια, καθόλου καλή εικόνα, με μέγεθος 2.3 GB. Δεν Καλύπτει τα 4GB του dvd. Τι διάρκεια έχει; Κάπου διάβαζα ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να μετατρέψεις την ματρόσκα πρώτα σε dvd-9 και μετά με dvdshrink να την μετατρέψεις με 2 περάσματα σε dvd-5. No way. Χρειάζομαι ένα καλό πρόγραμμα που να μετατρέπει τις ματρόσκες σε dvd μορφή (iso). Παρεμπιπτόντως, τι σε αναγκάζει να κάνεις αυτό το ""έγκλημα"";
Padaz Bloody Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 ^^^ Θέλω να αρχίσω να αδειάζω σιγά σιγά τον εξωτερικό σκληρό δίσκο γιατί έχει μπουκώσει με ταινίες. + ότι θέλω να τις προσθέσω στη συλλογή από dvd που έχω. Για να τις γράψω σε bluray discs δεν παίζει γιατί είναι ακριβά σε σχέση με τα dvd. ^^^ Η διάρκεια της ταινίας είναι 1h:40m Οι ταινίες dvd μία χαρά βλέπονται, βέβαια συγκριτικά με bluray δεν λέω, οκ.
accipio Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Και γιατί να μην τις μετατρέψεις σε μορφή mkv/mp4, με τον αντίστοιχο codec (h264 για την εικόνα, aac για τον ήχο), με την ανάλυση του DVD (720x576 για PAL) ώστε και μικρό μέγεθος να έχεις ανά ταινία (1-1,5 GB, 3-4 ταινίες σε ένα DVD δισκάκι αν θες να τις μεταφέρεις σε DVD - σε BluRay δισκάκι χωράνε 15+ ταινίες) και υψηλή ποιότητα, και κρατώντας τους εξωτερικούς υπότιτλους στη μορφή που είναι; (τους οποίους αν θέλεις μπορείς να ενσωματώσεις στο mkv αρχείο) Αν πρόκειται για θέμα συμβατότητας (αναπαραγωγή σε συσκευή DVD/BluRay) κατανοητό, αλλιώς είναι κάτι που πρέπει να σκεφθείς, ειδικά αν δεν σε πειράζει η μείωση της ανάλυσης. 1
CheOnWeb Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Το DVD δεν είναι φθηνότερο αποθηκευτικό μέσο. Επίσης είναι αργό. Για μένα έχει πεθάνει ΚΑΙ το BluRay. Κάνε ξεσκαρτάρισμα και όταν γεμίσει ο δίσκος πάρε άλλον. Αν θες οικονομία χώρου βάλε το Handbrake ή όποιο άλλο πρόγραμμα σ´ αρέσει και κατέβασε τις (σε όσες χρειάζεται) στα 2.000 Kbps κρατώντας τις διαστάσεις σε HD (720p ή 1080p). Θα είναι περίπου 2GB το 2ωρο σε αντίθεση με το DVD Video που χρειάζεται το τετραπλάσιο BitRate και με χειρότερη ποιότητα. Στη θέση θα κατέβαζα και την ήδη υπάρχουσα συλλογή σε HD και όσες δεν θα έβρισκα θα τις έκανα Mp4 768x576 (όχι 720χ576) αν είναι για ταινίες 4:3 ή 1024χ576 για τις 16:9.
micos000 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Εγώ το 90% των bdrip που έχω είναι στα 2,8-3,5 GB οπότε δεν χρειάζονται καμία μετατροπή για εγγραφή σε dvd. Το convertx είναι πολύ καλό εργαλείο για την δουλειά αυτή αρκεί να τσεκάρεις το διπλό πέρασμα και να βάλεις το τελικό μέγεθος χειροκίνητα στα 4470. Αυτά τα έχει στην έκδοση 4. Στην 5 δεν ξέρω πως είναι αλλά αν έχει επιλογή για project size επέλεξε το hq. Αν σου βγει λίγο μεγαλύτερο από το dvd πέρνα το ένα γρήγορο χέρι με το dvdshrink.
Padaz Bloody Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Και γιατί να μην τις μετατρέψεις σε μορφή mkv/mp4, με τον αντίστοιχο codec (h264 για την εικόνα, aac για τον ήχο), με την ανάλυση του DVD (720x576 για PAL) ώστε και μικρό μέγεθος να έχεις ανά ταινία (1-1,5 GB, 3-4 ταινίες σε ένα DVD δισκάκι αν θες να τις μεταφέρεις σε DVD - σε BluRay δισκάκι χωράνε 15+ ταινίες) και υψηλή ποιότητα, και κρατώντας τους εξωτερικούς υπότιτλους στη μορφή που είναι; (τους οποίους αν θέλεις μπορείς να ενσωματώσεις στο mkv αρχείο) Αν πρόκειται για θέμα συμβατότητας (αναπαραγωγή σε συσκευή DVD/BluRay) κατανοητό, αλλιώς είναι κάτι που πρέπει να σκεφθείς, ειδικά αν δεν σε πειράζει η μείωση της ανάλυσης. Είναι το θέμα συμβατότητας κυρίως, γιαυτό αποφάσισα σε dvd μορφή. Θέλω να αποφύγω τις προχειράντζες λύσεις στυλ όλες οι ταινίες σε ένα bluray δισκάκι. Κυρίως τις ταινίες θα τις βλέπω σε crt tv, οπόταν... Το AvstoDvd έκανε τρομερή δουλειά, μου φάνηκε πολύ καθαρή και sharp η εικόνα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!! 1
kostas_dr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Κάνε ξεσκαρτάρισμα και όταν γεμίσει ο δίσκος πάρε άλλον. +1 Τώρα τις ταινίες τις βλέπεις σε μια παλιά crt. Αύριο, μεθαύριο όμως, που θα πάρεις μια full HD;
micos000 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 +1 Τώρα τις ταινίες τις βλέπεις σε μια παλιά crt. Αύριο, μεθαύριο όμως, που θα πάρεις μια full HD; Θα τις ξαναστείλει ο θείος! 1
kostas_dr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Μπορεί όμως (τουλάχιστον ορισμένες) να μην τις έχει ξανά διαθέσιμες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα