Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το speed dial και το smooth scrolling του 12 δεν υπηρχαν απλα κριμα . Ελπιζω η presto engine να γινει open source και να συνεχισθει η πορεια του.

• Like 3
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μία λειτουργία είχε ο κλασσικός Opera που με ενδιέφερε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Μία μόνο λειτουργία που δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος browser. Tabs σε πολλές σειρές! είχα μόνιμα ανοιχτά πάνω από 50 tabs ανοιχτά στον Opera γιατί μπορούσα! τώρα ποιά το πολύ καμιά 30αριά γιατί μετά δεν διαχειρίζονται με τίποτα.

Δημοσ.

αυτή την ηλιθιότητα των εταιρειών με τις αλλαγές δεν την καταλαβαίνω... καταστρέψανε ένα πολύ καλό browser και τώρα βάζουν πίσω πετσοκομμένα features , σαν την ms και το start menu ένα πράμα... δυτυχώς μετά από 13 χρόνια άλλαξα σε chrome που αν και δεν με βολεύει ιδιαίτερα είναι καλύτερος από την βλακεία που βγάλανε και το ονομάσανε "OPERA"

Δημοσ.

Που είναι τα παλιά καλά bookmarks? Η καινούρια ενσωμάτωση είναι τόσο δύσχρηστη σε σχέση με την παλιά, που ουσιαστικά είναι σα να μη συνέβη... κρίμα

• Like 1
Δημοσ.

αυτή την ηλιθιότητα των εταιρειών με τις αλλαγές δεν την καταλαβαίνω... καταστρέψανε ένα πολύ καλό browser και τώρα βάζουν πίσω πετσοκομμένα features , σαν την ms και το start menu ένα πράμα... δυτυχώς μετά από 13 χρόνια άλλαξα σε chrome που αν και δεν με βολεύει ιδιαίτερα είναι καλύτερος από την βλακεία που βγάλανε και το ονομάσανε "OPERA"

Γιατί δεν χρησιμοποιείς FireFox;

Δημοσ.

Είναι ακόμα πολλές οι ελλείψεις σε σχέση με τον παλιό Opera (ακόμα και στον 12 είχαν ήδη αφαιρέσει διάφορα). Λείπει το κλασσικό menu bookmarks, το customization του UI (πχ side-bar για tabs), δεν υπάρχει ακόμα έκδοση για Linux).

Αλλά τους παραδέχομαι ότι ακόμα δεν έχουν εγκαταλείψει τον desktop, και τουλάχιστον τον βελτιώνουν σε σχέση με αυτό που έβγαλαν αρχικά/ τους πρώτους μήνες.

Καταλαβαίνω ότι δεν πρόκειται να γυρίσουν στην πολυπλοκότητα (και πολυ-χρηστικότητα) του παλιού καλού Opera, αλλά δεν μπορώ να συγχωρήσω το πόσο άσχημα φέρθηκαν ουσιαστικά στο core user base τους, ανταλλάσσοντάς το με κάποιο άλλο που θα ήθελαν να έχουν. Μακάρι η αντίδραση και το feedback να ήταν (και να είναι ακόμα) γερή σφαλιάρα για να τους επαναφέρει σε καλύτερες μέρες...

Stable έχω τον Opera 12 ακόμα, αν και τελευταία παίζω όλο και περισσότερο με τον Next (λόγω καλύτερης συμβατότητας με κάποιες σελίδες - ακόμα ωστόσο όχι 100%). 

Συγγνώμη φιλε αλλα και στα κινητά,ο νεος οπερα ειναι επιεικώς γτπκ.

Κι εκει τον κλασσικό εχω.

Δημοσ.

Μία λειτουργία είχε ο κλασσικός Opera που με ενδιέφερε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Μία μόνο λειτουργία που δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος browser. Tabs σε πολλές σειρές! είχα μόνιμα ανοιχτά πάνω από 50 tabs ανοιχτά στον Opera γιατί μπορούσα! τώρα ποιά το πολύ καμιά 30αριά γιατί μετά δεν διαχειρίζονται με τίποτα.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/tab-mix-plus/

• Like 1
Δημοσ.

δεν μου αρέσει καθόλου το OPERA στα windows, μόνο στο android το χρησιμοποιώ συνέχεια, για εμένα το google chrome είναι το καλύτερο για windows!!

Δημοσ.

δεν μου αρέσει καθόλου το OPERA στα windows, μόνο στο android το χρησιμοποιώ συνέχεια, για εμένα το google chrome είναι το καλύτερο για windows!!

Καλό spyware είναι όντως.

• Like 1
Δημοσ.

Το καλοκαίρι όταν πέρασε στην έκδοση 15 και μετά... τραβούσα τα μαλλιά μου, τους έκραζα σε κάθε forum, στο facebook... παντού! Η έκδοση 15 ήταν ένα αστείο...

O Opera 12 ήταν ο καλύτερος browser από άποψης λειτουργικότητας και όχι συμβατότητας...
Από ταχύτητα τα πήγαινε καλά...

Μέχρι και την 16, δοκίμασα ένα σκασμό Browsers η 1η μου επιλογή ήταν ο Maxthon (Cloud Maxthon πλέον) μου φάνηκε πολύ καλός αλλά το ότι δεν επιλογές όπως custom speed dial και 1-2 ακόμη που δεν τα θυμάμαι τον απέρριψα.
Στράφηκα στους γνωστούς FF & Chrome... τα άλλα παραπαίδια τους δεν τα αναφέρω καν, μια ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Torch (Webkit Based αν θυμάμαι καλά...

O FF σερνόταν αηδιαστικά πολύ, τα addons που δούλευα ήταν λίγα, firebug, ένα για speed dial και ένα για καλύτερο management για τα tabs του που το default παραμένει άθλιο.
Σερνόταν του κερατά... το μόνο που του αναγνωρίζω και του βγάζω το καπέλο (το έχει και ο maxthon αυτό) είναι το direct open του αρχείου, δηλαδή κατεβάζεις μια εικόνα, δεν χρειάζεται να την αποθηκεύσεις κάπου, μπορείς να επιλέξεις άνοιγμα με την μία... Μεγάλη υπόθεση αυτό...
Για αυτό και μόνο έμεινα αρκετό καιρό...

Άντε, πάνω που είχα στρώσει bookmarks speed dials κτλπ. να μεταβώ σε Chrome... 
Εκεί έμεινα αρκετά ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές, αλλά το ότι δεν έχει direct open και ότι κάθε φορά που κατεβάζεις κάτι σου βγάζει αυτή την κωλο-μπάρα κάτω και πρέπει να την διώξεις εσύ δεν μπορώ να το χωνέψω με ΤΙΠΟΤΑ! Στην κρεμάλα αυτός που το σκέφτηκε!
Τουλάχιστον ας εξαφανιζόταν μετά από n δευτερόλεπτα μόνο του! Όχι! Εκεί! Μπάστακας!

Μετά ήρθε η έκδοση 17 του όπερα όπου έφερε πάλι το wand, (Ctrl+Enter για αυτόματο συμπλήρωμα του www.<name>.com) και γύρισα εκεί...

Έχω την σπιρτάδα του chrome, έναν download manager παραπλήσιο με αυτό του FF.
Κουτσά στραβά βολεύτηκα με νέα dials και την ιδέα ότι πλέον τα dials μου είναι bookmarks (χρησιμοποιώ παράλληλα και το evernote web clip) και είδα από την πλευρά της Opera υπάρχει διάθεση να επαναφέρουν σιγά σιγά κάποια πράγματα...

Ξέρω, δεν θα δω ποτέ ενσωματωμένο ad blocker, mail client, torrent client, irc client, rss reader κ.ά. 
Αλλά τουλάχιστον προσπαθούν...

Για μία ακόμη φορά έβγαλα τα εσώψυχα μου και την χολή μου.

• Like 2
Δημοσ.

Και εγώ ακόμα στον 12 είμαι αλλά δεν ξέρω για πόσο. Δεν συζητάω καν να περάσω σε κάποια κάινούργια έκδοση. Σκέφτομαι να τον παρατήσω μετά απο τόσα χρόνια που τον χρησιμοποιώ. Στο κινητό ήδη μοιράζεται τη χρήση με τον dolphin.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...