Hal9000 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Στην προσθήκη χαρακτηριστικών τα οποία διέθετε πριν την μετάβαση στην rendering engine Blink της Google, προχωράει η Opera σήμερα με τη νέα έκδοση του ομώνυμου browser.Ο Opera 19 που είναι διαθέσιμος από σήμερα, φέρνει πίσω τη μπάρα σελιδοδεικτών (bookmarks bar) μέσω της οποίας ο χρήστης έχει άμεση πρόσβαση στις αγαπημένες του ιστοσελίδες. Επίσης ο Opera 19 υποστηρίζει πλέον περισσότερα extensions,ο αριθμός των οποίων έχει ξεπεράσει τα 700 στην Opera extensions gallery. Το μόνο νέο χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης είναι η δυνατότητα μετατροπής οποιασδήποτε εικόνας σε Wallpaper της εφαρμογής, επιλέγοντας το "Use Image as theme". Κατά τα άλλα, σημαντικά χαρακτηριστικά όπως το μενού σελιδοδεικτών εξακολουθούν να λείπουν από τον Opera browser ο οποίος μας είχε συνηθίσει σε αρκετά ενδιαφέρουσες λειτουργίες. Όπως είχε δηλώσει η Opera, η μετάβαση στη νέα engine σήμαινε και την αλλαγή του γραφικού περιβάλλοντος με το αρχικό λανσάρισμα να περιλαμβάνει ένα βασικό σετ εργαλείων. Download: Opera 19 για Windows | OS X Site: TechCrunch
YellowBlackGod Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Τώρα πια είναι αργά για τον Opera....To νέο κουμάντο στην πιάτσα είναι ο Maxthon.... 2
xtrim Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Τώρα πια είναι αργά για τον Opera....To νέο κουμάντο στην πιάτσα είναι ο Maxthon.... Πάντα προσπαθούσα να βρω αφορμές να χρησιμοποιήσω τον Maxthon, αλλά κάθε φορά που τον εγκαθιστώ και τον δοκιμάζω πάντα μου εμφανίζει άκυρα κολλήματα και ανεξήγητα κρασαρίσματα... Πάντα μου άρεσε βέβαια, αλλά δε νομίζω να καταφέρει ποτέ να τα πάει καλά μαζί μου Παρόλο που του έχω δώσει άπειρες ευκαιρίες. Άσε που έχει και έλλειψη σε add-ons, σε σχέση με άλλους browsers. Όσον αφορά τον Opera, σταμάτησα να τον χρησιμοποιώ όταν υιοθέτησε την Chromium, οπότε έγινε άλλος ένας κλώνος του Chrome (όχι ότι έχω κάτι με τον Chrome, αυτός είναι ο main μου, απλά είναι άσκοπο να χρησιμοποιείς αντίγραφό του). Οπότε πλέον ό,τι κι αν κάνει το έχω ήδη βρει σε άλλον/άλλους browser(s). 3
Gtr34 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Όποιος θέλει να τον δοκιμάσει χωρίς να τον κάνει εγκατάσταση στην αρχική οθόνη που εμφανίζεται επιλέγουμε options και αλλάζουμε το install for σε stand alone installation (usb) Στο install path μπορούμε να ορίσουμε έναν φάκελο και έτσι έχουμε τον opera σε portable μορφή . 1
Plug Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Εγώ ακόμα τον 12 έχω. Πήγαν οι μλκες και γαμηασαν, τον καλύτερο φυλλομετρητη.. 18
YellowBlackGod Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Πάντα προσπαθούσα να βρω αφορμές να χρησιμοποιήσω τον Maxthon, αλλά κάθε φορά που τον εγκαθιστώ και τον δοκιμάζω πάντα μου εμφανίζει άκυρα κολλήματα και ανεξήγητα κρασαρίσματα... Πάντα μου άρεσε βέβαια, αλλά δε νομίζω να καταφέρει ποτέ να τα πάει καλά μαζί μου Παρόλο που του έχω δώσει άπειρες ευκαιρίες. Άσε που έχει και έλλειψη σε add-ons, σε σχέση με άλλους browsers. Όσον αφορά τον Opera, σταμάτησα να τον χρησιμοποιώ όταν υιοθέτησε την Chromium, οπότε έγινε άλλος ένας κλώνος του Chrome (όχι ότι έχω κάτι με τον Chrome, αυτός είναι ο main μου, απλά είναι άσκοπο να χρησιμοποιείς αντίγραφό του). Οπότε πλέον ό,τι κι αν κάνει το έχω ήδη βρει σε άλλον/άλλους browser(s). Aπό τότε που τον εγκατέστησα έχω ξεχάσει κάθε άλλο Browser.Χωρίς κανένα κόλλημα η κρασάρισμα. ταχύτατος, πανεύκολος, ωραίος! Τι να πω φίλε μάλλον ατύχησες, συμβαίνουν αυτά με τα εκάστοτε προγράμματα.
Avatar_GR Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Εγώ ακόμα τον 12 έχω. Πήγαν οι μλκες και γαμηασαν, τον καλύτερο φυλλομετρητη.. Ναι όντως. Πως το σκέφτηκαν να βγάλουν την μπάρα με τους σελιδοδείκτες; Άστην μπάρα στην θέση της και όποιος δεν την θέλει την βγάζει, απλό! 1
xtrim Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Εγώ ακόμα τον 12 έχω. Πήγαν οι μλκες και γαμηασαν, τον καλύτερο φυλλομετρητη.. +1 Κι εγώ θα τον είχα, αν συνέχιζαν την υποστήριξη για διόρθωση κενών ασφαλείας τουλάχιστον. Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, είχε αρκετές ασυμβατότητες με sites κατά καιρούς, οπότε ίσως μερικοί το βλέπουν ότι ωφελήθηκαν από τη μετάβαση σε chromium. Εγώ πάντως όχι, γι' αυτό και δεν τον χρησιμοποιώ, δυστυχώς.
thodoris1985 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Ο Opera είναι ακόμα σε Chromium; Made possible by the Chromium open source project and other open source software. 1
jmirko15 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Made possible by the Chromium open source project and other open source software. Ακόμα πατάτα δηλαδή.. 2
Odyss3us Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Ο Opera 19 που είναι διαθέσιμος από σήμερα, φέρνει πίσω τη μπάρα σελιδοδεικτών (bookmarks bar) μέσω της οποίας ο χρήστης έχει άμεση πρόσβαση στις αγαπημένες του ιστοσελίδες το νεο ανεκδοτο της ημερας ο οπερα στη 19η εκδοση του το 2014 επανεφευρισκει τα bookmarks αλλα για να μη παιρνετε και πολυ θαρρος μονο στην top horizontal bar θα ειναι προσβασιμα... μαλιστα... αντε και του χρονου εις ανωτερα 5
Moderators Praetorian Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Είναι ακόμα πολλές οι ελλείψεις σε σχέση με τον παλιό Opera (ακόμα και στον 12 είχαν ήδη αφαιρέσει διάφορα). Λείπει το κλασσικό menu bookmarks, το customization του UI (πχ side-bar για tabs), δεν υπάρχει ακόμα έκδοση για Linux). Αλλά τους παραδέχομαι ότι ακόμα δεν έχουν εγκαταλείψει τον desktop, και τουλάχιστον τον βελτιώνουν σε σχέση με αυτό που έβγαλαν αρχικά/ τους πρώτους μήνες. Καταλαβαίνω ότι δεν πρόκειται να γυρίσουν στην πολυπλοκότητα (και πολυ-χρηστικότητα) του παλιού καλού Opera, αλλά δεν μπορώ να συγχωρήσω το πόσο άσχημα φέρθηκαν ουσιαστικά στο core user base τους, ανταλλάσσοντάς το με κάποιο άλλο που θα ήθελαν να έχουν. Μακάρι η αντίδραση και το feedback να ήταν (και να είναι ακόμα) γερή σφαλιάρα για να τους επαναφέρει σε καλύτερες μέρες... Stable έχω τον Opera 12 ακόμα, αν και τελευταία παίζω όλο και περισσότερο με τον Next (λόγω καλύτερης συμβατότητας με κάποιες σελίδες - ακόμα ωστόσο όχι 100%). 1
amius Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Όλο και πληθαίνουν οι ενδείξεις πως εκεί στη Νορβηγία έχουν βάλει στοίχημα να κλείσουν το μαγαζί... Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση. Η δουλειά με τα εικονίδια των σελιδοδεικτών είναι για να μας παιδεύει. Τι πιο απλό από τους σελιδοδείκτες όπως τους ξέραμε... Αχρήστεψαν συγχρονισμό, συμβατότητα και η αντιγραφή - επικόλληση κ.λπ. με το που συνοδεύτηκε (επιτέλους!!!) με page formatting paste έχει άλλα προβλήματα... Το κακό είναι πως αυτό το τελευταίο νοσεί ακόμη και στον FF. Δεν μπορεί! Κάποιος τους έχει υποβάλει στο να κάνουν τα απλά πολύπλοκα! Κανένας φυλλομετρητής δεν υπάρχει πια που να μην παρενοχλεί κάπου - κάπου τον απαιτητικό χρήστη... 1
markos9 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Και η ζωή του opera σταμάτησε στο 12. Ελπίζω κάποια στιγμή να το κάνουν όπως πριν Γτ μετα με βλέπω να μένω χωρίς browser :/ Sent from my iPhone using Insomnia 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα