Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορασα προσφατα εναν samsung 840 evo 256Gb.

Eκανα clean install τα win7 και χθες δοκιμαζοντας το samsung magician μου εβγαλε οτι δεν ειναι ενεργοποιημενο το AHCI.

Μπηκα στο BIOS και στα integrated peripherals αλλαξα το "PCH SATA CONTROL" απο IDE σε AHCI και απο τοτε μετα την εικονα εισαγωγης στα win7 (μαυρη εικονα με το logo windows και τις σφαιρες να τριγυρνανε γυρω του) σβηνει και κανει restart μονο του , χωρις να μπορει να μπει στα windows.

Δοκιμασα και το windows repair που μου εμφανιζει μονο του και παλι τπτ.

Μολις το ξαναγυρισω σε IDE μπαινει κανονικα. Μετα αλλαξα και τα eSATA και gSATA απο IDE σε AHCI χωρις να εμφανιζει κανενα προβλημα στο να μπει στα windows αλλα και χωρις να εμφανιζει το magician το ΑΗCI enabled.

facts:

1) τα windows 7 γινανε clean install και ειναι πληρως ενημερωμενα

2) το ΒΙΟS ειναι το "AWARD SOFTWARE INTERNATIONAL -F3 9/11/2009-" πιθανον να εχει βγει πιο καινουριο αλλα θα προτιμουσα να μην περασω καινουριο αν δεν ειναι απαραιτητο

3) το magician μου εμφανιζει οτι υπαρχει καινουριο firmware για τον SSD αλλα ακομα δεν το εχω περασει

4) το magician στα benchmarks μου βγαζει read&write στα 240ΜΒ/s , αλλα να τονισω οτι τον σκληρο τον εχω συνδεδεμενο σε SATA2 αφου η μητρικη μου ΔΕΝ υποστηριζει SATA3

Ευχαριστω εκ των προτερων

post-86643-0-17651500-1390986484_thumb.jpg

post-86643-0-37856900-1390986490_thumb.jpg

Επεξ/σία από mdr21
Δημοσ.

Το ειχα δει φιλε μου το συγκεκριμενο θεμα, αλλα απο τη μια δεν ειμαι σπιτι να το δοκιμασω και απο την αλλη επειδη εμενα μου φαινεται προβλημα BIOS δεν ηξερα αν εχει σχεση με το δικο μου προβλημα.

Ισως να μπορουσα να το αναφερω στο αρχικο μου ποστ , αλλα δεν ηθελα να μπερδεψω/προδιαθεσω απαντησεις.

Δημοσ.

Οταν πας σπίτι δόκιμασε πρώτα τον οδηγό και αν εχεις παλι πρόβλημα το βλέπουμε , αν και νομιζω οτι θα εισαι εντάξει

• Like 1
Δημοσ.

Ενταξει οντως λυθηκε το θεμα με το παραπανω λινκ.

Βεβαια λογω sata2 τα readings απο 240/240 βελτιωθηκαν μονο σε 280/260

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ε ναι, για πιο πάνω μόνο μόνο SATA3

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
Δημοσ.

ηθελα να ρωτησω και εγω για το ahci..εχω την μητρικη asus p8h77-m διαβασα τον οδηγο του spank πηγα στους drivers για το sata που λει παω να κατεβασω τους τελευταιους drivers και με λει σφαλμα κατα την εγκατασταση και δεν με αφηνει να τους κανω εγκατασταση...μηπως ειναι ηδη εγκατεστημενη οι drivers για το sata πως μπορω να το δω αυτο αν εχω δλδ drivers για το sata controllers??

ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Δες αν στο bios ειναι ενεργοποιημένο το ahci , αν ναι τοτε ειναι περασμένοι και οι drivers φυσιολογικά αφου μπορει και μπαίνεις στο λειτουργικό , μπορει και οχι ομως.

Τι σφάλμα σου βγάζει ομως και τι windows εχεις ?

Στα 8 με το uefi bios συνήθως δεν χρειάζονται drivers

Δημοσ.

μπηκα στο bios και ειναι γυρισμενο σε ide εχει και επιλογη ahci ....εχω windows 7 ultimate service pack 1 το σφαλμα που μου βγαζει λει οτι το συγκεκριμενο συστημα δεν καλυπτει τις ελαχιστες απαιτησεις για την εγκατασταση του λογισμικου .... αυτο το μηνυμα με βγαζει.... φιλε λες να το γυρισει στο ahci με τη μια και να πατησω save settings και οτι γινει??

Δημοσ.

Δοκίμασε το αλλα λογικά δεν θα παίξει εκτος και αν εχει drivers  δεν χάνεις τιποτα δες το .

Tι windows εχεις ?

Δημοσ.

το εγραψα παραπανω windows 7 ultimate service pack 1... αν δεν εχω drivers και το γυρισω σε ahci δεν θα παθει τιποτα το συστημα ε?? το πολυ πολυ ξαναγυρναω σε ide παλι απο το bios εννοω δεν θα εχω κατι μη ανατρεψιμο στο συστημα αν το δοκιμασω και δεν εχω drivers?? θα παθει καμια ζημια??

Δημοσ.

Οχι δεν παθαίνει τιποτα απλα δεν θα μπει στα windows καθόλου η θα παει να τα φορτώσει και θα κανει restart η θα κολλήσει , το γυρνάς παλι μετα σε ide και θα εισαι κομπλε

Δημοσ.

οκ φιλος thnx το δοκιμαζω τωρα και ενημερωνω!!!!!

οκ φιλος το εκανα μπηκε κανονικα στα windows με το που ανοιξαν εγραψε κατω δεξια αναζητουνται προγραμματα οδηγησης μετα μου εβγαλε ολοληρωθηκε με επιτυχια και εκανε ρεσετ και μπηκε κανονικα ... να σε ρωτησω κατω απο τις επιλογες του ahci ειχε κατι επιλογες hot plug ελεγε και τα εκανα enable τη ειναι αυτα ?? να τα κανω enable h disable??

Δημοσ.

Α ωραία οποτε ειχε περασμένους drivers και απλα τους εκανε install με το που το πέρασες σε ahci :) , αυτο για το hot plug καλύτερα αστο disable οπως το ειχε

Δημοσ.

οκ φιλος ηταν προεπιλεγμενα disable και τα αφησα ετσι.. εχει τεραστια διαφορα στην εκκινηση με πριν καμια σχεση... να σε ρωτησω και κατι τελευταιο πως μπορω να δω τις ταχυτητες του δισκου  read write??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...