ozelot Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Καλημέρα, το εργαλείο πλέον έβγαλε φτερά επίσης είδα μεγάλη διαφορά και στην ταχυτητα internet. Χρειάζομαι κατι άλλο ? πχ με το trim τι κάνω ? και που το βρίσκω? thx Με το καλό να απολαύσεις την νέα αίσθηση στο μηχάνημα. Θα πρέπει να εγκαταστήσεις οπωσδήποτε ένα trim utility, κατά την γνώμη μου αυτό είναι πολύ καλό και στην free version του. 1
mistr4l Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Καλημέρα, Καλορίζικο και να το χαρείς! Το trim utility που σου προτείνει ο ozelot έχω κι εγώ (εδώ μου το πρότειναν κι εμένα) και ναι είναι μια χαρά. Δεν θα δεις διαφορά σε ταχύτητα κλπ, απλά για την σωστότερη λειτουργία του SSD το βάζεις. Ερώτηση: Με τα 4Gb και τον SSD τα Mavericks πώς τα βλέπεις? Κολλάει καθόλου ή διαφορά μέρα με τη νύχτα? Επίσης αν σου είναι εύκολο πες μου κι από το Activity Monitor όταν μπαίνεις στα Mavericks, πόσο free ram έχεις. Ευχαριστώ Καλορίζικος και πάλι!
shamanpk Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Το μηχάνημα απλά πετάει , καταρχήν ανοίγει σε 16-20 δευτερόλεπτα και κλείνει σε 3 , δεύτερον αυξήθηκε αισθητά η ταχύτητα στο σερφάρισμα του internet τρίτον άνοιγα το imovie και άνοιγε μετά από 20 δευτερόλεπτα τώρα έπεσε στα 6, τέταρτον στο active monitor πριν τον ssd είχα used memory 3.80 GB τώρα έχω 1.64GB . Μακράν η καλύτερη αναβάθμιση . Σκέφτομαι οι επόμενες κινήσεις θα είναι μνήμη στα 8GB (αν και έχω διαβάσει διάφορα περί freeze ) και έναν δεύτερο ssd στην θέση του super drive. Πια είναι γνώμη σας?
ozelot Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Σκέφτομαι οι επόμενες κινήσεις θα είναι μνήμη στα 8GB (αν και έχω διαβάσει διάφορα περί freeze ) Gof for it, χωρίς δεύτερη σκέψη, όσο περισσότερη RAM τόσο το καλύτερο. Freezes και συναφή μπορεί να προκύψουν μόνο σε εγκατάσταση ευτελών ή ασύμβατων RAM modules. και έναν δεύτερο ssd στην θέση του super drive. Δεν νομίζω, αν τον χρησιμποιήσεις για backup disk ή για φύλαξη Libraries, αρχείων γενικότερα. Πια είναι γνώμη σας?
shamanpk Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Να προσθέσω ότι δεν δουλεύει το fan ( αρα χαμηλότερη θερμοκρασία ) και πλέον αθόρυβο . Σκέφτομαι οι επόμενες κινήσεις θα είναι μνήμη στα 8GB (αν και έχω διαβάσει διάφορα περί freeze ) Gof for it, χωρίς δεύτερη σκέψη, όσο περισσότερη RAM τόσο το καλύτερο. Freezes και συναφή μπορεί να προκύψουν μόνο σε εγκατάσταση ευτελών ή ασύμβατων RAM modules. και έναν δεύτερο ssd στην θέση του super drive. Δεν νομίζω, αν τον χρησιμποιήσεις για backup disk ή για φύλαξη Libraries, αρχείων γενικότερα. Πια είναι γνώμη σας? επειδή δουλεύω αρκετά το imovie φαντάζομαι ότι θα γεμίζει εύκολα ο 250 GB που έβαλα
mistr4l Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Ναι αυτό με την χαμηλή θερμοκρασία ισχύει στον SSD. Δεν ζεσταίνεται. Κοίταξε. Αν χρησιμοποιείς imovie όπως λες κλπ, τότε σίγουρα χρειάζεσαι μνήμη και χώρο. Οπότε στην περίπτωσή σου (αφού είσαι απαιτητικός σχετικά χρήστης) θα μπορούσες να βάλεις έναν δεύτερο SSD στη θέση του optical drive. Στην θέση σου βέβαια, θα περίμενα λίγο να δω πώς πάνε τα πράγματα. Δεν θα βιαζόμουνα. Θέμα μνήμη: Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα (υποθέτοντας πάντα πως χρησιμοποιείς εφαρμογές απαιτητικές). Αν ας πούμε τώρα έχεις free 2Gb, προφανώς γνωρίζεις πως δεν θα δεις διαφορά σε τίποτα απολύτως είτε έχεις 16 είτε 32. Δώσε σημασία όμως σε αυτό που σου ξαναέγραψα. Αρκετοί παρατηρούν freezes στα 8Gb RAM συγκεκριμένα στο macbook pro late 08. Άλλοι πάλι όχι. Δεν έχει να κάνει δηλαδή με την εγκατάσταση ασύμβατων modules κλπ. Συμπέρασμα: Στην θέση σου θα προχωρούσα αρχικά σε μνήμη (είτε 2χ4Gb - με το όποιο ρίσκο - είτε ένα τεσσάρι να τα κάνω σύνολο 6 στα σίγουρα) και μετά τον δεύτερο SSD αν υποθέσουμε πως χρειάζεται. Έχε υπ'όψιν πως αρκετοί που είχαν θέματα με τα freezes το έχουν αναφέρει στο forum της OWC, αφού έχουν αγοράσει από αυτούς τα 2x4Gb (αδιαμφισβήτητα έχουν καλά προϊόντα). Και φυσικά έχει αναφερθεί και σε άλλα forums... Τέλος, η Apple αναγνώριζε max 4Gb στο macbook pro late 08. Απλά, διαπιστώθηκε πως βγήκε ένα firmware κάποια στιγμή που επέτρεπε την χρήση έως 8Gb, απλά δεν αναφέρθηκε ποτέ επίσημα από την εταιρεία. Αυτά.
ozelot Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2014 επειδή δουλεύω αρκετά το imovie φαντάζομαι ότι θα γεμίζει εύκολα ο 250 GB που έβαλα Αυτό είναι σχετικό και θα το κρίνεις εσύ σύμφωνα με τον όγκο των αρχείων σου. Όπότε μπορείς να βάλεις έναν δίσκο στην θέση του super driveκαι να μεταφέρεις εκεί την iMovie Library. Ή να την μεταφέρεις σε έναν εξωτερικό δίσκο. Όσο αφορά στην μνήμη, δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα αν πας στα 2x4GB, επιλέγοντας έναν από τους κατασκευαστές που αναφέρεις. Θα έχεις πιθανώς πρόβλημα άν κάνεις mix RAM modules διάφορων κατασκευαστών. Πάντως, κατά την γνώμη μου, βάλε στην κορυφή την Crucial οι μνήμες της είναι 100% συμβατές. Όμως δυστυχώς τελευταία έχει αυξήσει δραματικά τις τιμές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα