Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω macbook pro late 2008 και αποφάσισα να βάλω ssd γιατί με το Maverick του έχει κάτσει λίγο βαρύ.

Το θέμα μου είναι ότι δεν ξέρω τι sata πρέπει να του βάλω , Ι ?  ΙΙ ? ΙΙΙ ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Έχω macbook pro late 2008 και αποφάσισα να βάλω ssd γιατί με το Maverick του έχει κάτσει λίγο βαρύ.

Το θέμα μου είναι ότι δεν ξέρω τι sata πρέπει να του βάλω , Ι ?  ΙΙ ? ΙΙΙ ? 

αυτός ο δίσκος που φοράς τώρα είναι SATA II 3 Gbps

Επεξ/σία από xtraktor
Δημοσ.

φανταζομαι πως δεν εχει σημασια καθως στην αγορα θα βρεις sata 3 και ισως κανενα ξεχασμενο sata 2, ολα συμβατα. παρε οτι σε συμφερει στην τσεπη. σκεψου απλα πως οι επιδοσεις σε sata 3 που αθ δεις δεν θα εχουν ιδιαιτερο νοημα στην περιπτωση σου, οποτε εχε στην ακρη του μυαλου σου και τα gb (πχ δεν αξιζει για εμενα λιγοτερο απο 240-250 gb..)

οτι και να βαλεις, η διαφορα με τον 5400 που φορουσε απο την μανα του θα ειναι θεαματικη.

Δημοσ.

Από μάρκες ? Βάζω κατά σειρά samsung , Osz, Kingstom. τι λέτε? 

δεν ξερω κατα ποσο σε συμφερει για macbookpro 2008 αλλα πρωτα κοιτας samsung 840 evo/pro..ακομα και λαπτοπ να αλλαξεις ενας τετοιος ssd θηριο θα σου μεινει,με ενα αλλο enclosure,θα τον κανεις και εξωτερικο usb ssd... η σειρα που τους εχεις στο μυαλο σου ειναι καλη μπορω να πω...να στραφεις προς samsung κυριως...

Δημοσ.

δεν ξερω κατα ποσο σε συμφερει για macbookpro 2008 αλλα πρωτα κοιτας samsung 840 evo/pro..ακομα και λαπτοπ να αλλαξεις ενας τετοιος ssd θηριο θα σου μεινει,με ενα αλλο enclosure,θα τον κανεις και εξωτερικο usb ssd... η σειρα που τους εχεις στο μυαλο σου ειναι καλη μπορω να πω...να στραφεις προς samsung κυριως...

Με βάζεις σε σκέψεις , εννοείς ότι δεν θα έχω ιδιαίτερη διαφορά?μήπως να έβαζα μνήμη καλύτερα?  τώρα έχει 4gb 1067 Mhz.

Δημοσ.

Με βάζεις σε σκέψεις , εννοείς ότι δεν θα έχω ιδιαίτερη διαφορά?μήπως να έβαζα μνήμη καλύτερα?  τώρα έχει 4gb 1067 Mhz.

Εννοεί πως δε θα δεις διαφορά μεταξύ των διαφόρων εταιριών SSD. Μεταξύ (οποιουδήποτε) SSD και του παλιού δίσκου στις 5400rpm θα δεις τεράστια διαφορά, πολύ μεγαλύτερη απ' ότι αν κρατούσες τον 5400rpm και έβαζες μεγαλύτερη μνήμη. Δαγκωτό SSD.
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ν'αγοράσεις τον Samsung 840 EVO. Έχουμε το ίδιο μηχάνημα κι έχω βάλει αυτόν. Αν διαβάσεις τα σχετικά posts με το θέμα αυτό θα δεις πως τα Macbook (pro) late 08 είχαν ένα θέμα με τα SATA, δηλαδή ενώ έχεις SATA II ο υπολογιστής διάβαζε SATA I. Ο Samsung EVO είναι 'optimized' (δεν είναι όλοι οι SSD έτσι) και τρέχει σε SATA II. Για παράδειγμα στο δικό μου (macbook pro late 08) ο EVO τρέχει σε SATA II ενώ σε macbook late 08 φίλου, ο Kingston HyperX τρέχει σε SATA I. Παραπέρα, ο Samsung είναι δοκιμασμένος και σε άλλα παιδιά στο forum (αν διαβάσεις θα το διαπιστώσεις και μόνος σου ;) ). Φυσικά, δεν παίρνω ποσοστά από την Samsung  :-D  :-D

Κάτι τελευταίο. Τα Mavericks τα έβαλε φίλος σε αντίστοιχο μηχάνημα και είχε θέμα. Μπορεί η Apple να περηφανεύεται για κατανομή πόρων συστήματος και βέλτιστη χρήση RAM κλπ αλλά όπως μου πε ο κολλητός με 4Gb RAM ... 'Φίλε! Τα έβαλα και καταστράφηκα!'  :-D

Με άλλα λόγια. Με τον SSD θα δεις απίστευτη διαφορά αλλά τα Mavericks είναι βαριά. Θα χρειαστείς και μνήμη. Αν έχεις 4Gb (δλδ 2+2) καλό θα είναι να πάρεις ένα 4άρι και να τα κάνεις 6 σύνολο. Κανονικά, αναγνωρίζοντια μέχρι 8 αλλά ορισμένοι παρατήρησαν freezes με τα 8. Τα 6 δουλεύουν άψογα. 

Αυτά. Καλές αγορές!

• Like 1
Δημοσ.

Έχω σκοπό και για μνήμη , έκανα έλεγχο στην crucial και μου έβγαλε ότι παίρνει 8gb , θα το τολμήσω σε κάνα μήνα σειρά έχει ο SSD.

Υπάρχει θέμα κατανάλωσης με τον ssd ?? καλύτερα? χειρότερα? 

Δημοσ.

Έχω βγάλει την μπαταρία του και δεν μπορώ να σου πω προσωπικά. Δεν έχω διαβάσει για διαφορές όμως. Θα έχεις ένα boot time (20-25secs) και το σημαντικότερα θα φορτώνει τα πάντα άμεσα, γρήγορα κι αποτελεσματικά. Προχώρα το γιατί αξίζει και αναρωτιέμαι κι εγώ με την σειρά μου γιατί περίμενα τόσο καιρό. Καλές αγορές και... 'αέρα στα πανιά μας' ;)  

Δημοσ.

Καλημέρα,

το εργαλείο πλέον έβγαλε φτερά επίσης είδα μεγάλη διαφορά και στην ταχυτητα  internet.

Χρειάζομαι κατι άλλο ? πχ με το trim τι κάνω ? και που το βρίσκω? 

thx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...