kavouras Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδιά, Έφτιαξα ενα mini σύστημα με το Asrock E350M1 http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=E350M1 και του έβαλα πάνω 4gb μνήμη http://www.amazon.co.uk/dp/B0030YIUA0/ref=pe_385721_37038051_pe_217191_31005151_M3T1_dp_3 και εναν ssd (crucial). Εγκατέστησα τα windows 7 ultimate (version 6.1.7601 Service pack1 Build 7601). Απο την πρώτη φορά που έβαλα τα windows 7, φάνηκε οτι υπάρχει πρόβλημα με την ethernet θύρα. Συγκεκριμένα δεν έβρισκε δίκτυο παρότι είχα συνδέσει το ethernet καλώδιο. Έλεγε unidentified network. Όταν άνοιγα to local area connection status και πάταγα diagnose, κολλούσε όλος ο υπολογιστής και ήθελε restart. Όταν έκανα restart αναγνώριζε κανονικά το δίκτυο. Αυτό το έκανε 2-3 φορές. Εδω και 1 μήνα τον έχω μόνιμα ανοιχτό(γιατι πρέπει να είναι 24/7 ανοιχτός) και ξαφνικά εχθες το βράδυ δεν έβλεπε το δίκτυο. Τον έχω πάνω σε ups οπότε λογικά δεν έκλεισε το ρεύμα ή κάτι τέτοιο. Πάλι πάτησα diagnose και κόλησε. Τώρα μετά το restart είδε κανονικά το δίκτυο... Επειδή είναι σε αποθήκη και λειτουργεί ως server, εννοείται οτι δεν πρέπει να χάνει το δίκτυο ποτέ, αλλα επίσης δεν έχω και οθόνη πάνω του και δε συνδέεται με teamviewer αφου δεν έχει δίκτυο, οπότε είναι απίστευτη φασαρία να μπαίνω να τον φτιάχνω κάθε φορά. Μπορώ απο κάποιο log ή κάτι τέτοιο να δω τι ακριβώς φταίει? Να πω οτι έχω βάλει τους drivers που δίνει η asrock στο site της ( ftp://europe.asrock.com/drivers/All/LAN/Realtek_Win7-64_Win7(7048).zip ) και τους έχω κάνει απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση, αλλα τίποτα. Στέκει να βάλω άλλους dirves? Μήοως να πάρω μια εξτρά κάρτα δικτύου για να ησυχάσω? Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2014 από kavouras
SPANK Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Αν δεν ειναι σε εγγύηση η motherboard να πας για αλλαγή κτλπ παρε μια gigabit κάρτα δικτύου να τελειώνεις , να κανεις την δουλειά σου βασικά.
kavouras Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Αν δεν ειναι σε εγγύηση η motherboard να πας για αλλαγή κτλπ παρε μια gigabit κάρτα δικτύου να τελειώνεις , να κανεις την δουλειά σου βασικά. Βασικά είναι σε εγγύηση, αλλα την εχω πάρει απο amazon.co.uk και δεν ξέρω αν αξίζει να τη στείλω πίσω. Θα δοκιμάσω να κάνω ενα rma στην asrock να δω τι θα γίνει.... Ποιά κάρτα δικτύου θα μου προτείνατε να πάρω?
SPANK Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Αφου ειναι σε εγγύηση και αν ειναι η κάρτα δικτύου πίεσε το για rma στην asrock αλλα μιλα και με το amazon. Απο εκει και πέρα υπάρχουν αρκετές κάρτες δικτύου αλλα μπορεις να πάρεις καποια να εχει και gigabit https://www.skroutz.gr/s/310818/TP-LINK-TG-3269.html
kavouras Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Θα τους στείλω και στο amazon και στην asrock, το θέμα είναι όμως αν όντως είναι προβληματικό το motherboard ή παίζει τίποτα με software,windows κτλ...
SPANK Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Θα σου έλεγα μεχρι να σου απαντήσουν να παίξεις και λιγο με ενα live cd με linux να δεις αν λειτουργεί σωστα εκει
kavouras Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Το κακό είναι οτι το πρόβλημα το έκανε 2-3 φορές στην αρχή, και τώρα το εμφάνισε ξαφνικά μετά απο 1 μήνα! Μόνο αν δοκίμαζα κάποιο hardware check που να ελέγξει την κάρτα δικτύου. Υπάρχει κάτι τέτοιο?
SPANK Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Σε επίπεδο hardware δεν μπορεις να την ελέγξεις οχι , μονο σε επίπεδο software με drivers κυρίως και μετα με format να ξανα περάσεις windows η το ive cd linux που σου ειπα
Ziant Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Για ποιο λόγο έχεις βάλει ECC ram, από την στιγμή που δεν υποστηρίζει ECC η μητρική/επεξεργαστής σου ? Τρέξε ένα memtest86 να δεις αν έχεις πρόβλημα, δοκίμασε μια non-ecc ram (όχι μαζί με την ECC)…
kavouras Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Για ποιο λόγο έχεις βάλει ECC ram, από την στιγμή που δεν υποστηρίζει ECC η μητρική/επεξεργαστής σου ? Τρέξε ένα memtest86 να δεις αν έχεις πρόβλημα, δοκίμασε μια non-ecc ram (όχι μαζί με την ECC)… Ωχ λες να είναι αυτό το πρόβλημα? Δεν το είχα προσέξει καθόλου αυτό....Απλά είδα οτι είναι DDR3 στα 1066 και νόμιζα οτι όλα θα είναι οκ...Κρίμα...
tioklou Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Oπως λεει κ ο φιλος Ziant επισημα η μητρικη δεν υποστηριζει ECC ram! ομως η αποψη μου ειναι πως αφου κανει ποστ ο υπολογιστης απλα η ραμ λειτουργει σαν non-ecc! Αν ηταν προβλημα μνημης θα δημιουργουσε πολλα προβληματα παντου και σε διαφορες στιγμες κ οχι απλα στο λαν! εγω θα προσπαθουσα να εξαντλησω οποιαδηποτε αλλη εκδοχη στο προβλημα κ στο τελος θα εψαχνα και το θεμα μνημης! Απλα η προσωπικη μου αποψη χωρις να απορριπτω κ τις αποψεις των παραπανω φιλων!!! Αν θες κοιταξε kai αν εχεις το τελευταιο bios! Δοκιμασε αυτους τους drivers! ειναι νεοτεροι της αsrock! http://www.realtek.com.tw/Downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=13&PFid=5&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false
kavouras Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Oπως λεει κ ο φιλος Ziant επισημα η μητρικη δεν υποστηριζει ECC ram! ομως η αποψη μου ειναι πως αφου κανει ποστ ο υπολογιστης απλα η ραμ λειτουργει σαν non-ecc! Αν ηταν προβλημα μνημης θα δημιουργουσε πολλα προβληματα παντου και σε διαφορες στιγμες κ οχι απλα στο λαν! εγω θα προσπαθουσα να εξαντλησω οποιαδηποτε αλλη εκδοχη στο προβλημα κ στο τελος θα εψαχνα και το θεμα μνημης! Απλα η προσωπικη μου αποψη χωρις να απορριπτω κ τις αποψεις των παραπανω φιλων!!! Αν θες κοιταξε kai αν εχεις το τελευταιο bios! Δοκιμασε αυτους τους drivers! ειναι νεοτεροι της αsrock! http://www.realtek.com.tw/Downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=13&PFid=5&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false Φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! Θα κατεβασω τους καινουριους drivers της realtek και θα αναβαθμισω το bios στην εκδοση 2.0 (εχω την 1.8). Ελπιζω να δουλεψει....
kavouras Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Η αναβάθμιση των drivers τηε realtek πέτυχε. Η αναβάθμιση του bios όμως με τρομάζει λίγο, διάβασα σε κάποιους που κόλλησε το motherboard. Επίσης στο site της asrock αναφέρει οτι η αναβάθμιση στη 2.0 θέλει XP ή vista. Δεν αναφέρει τα 7. Άρα πρέπει να το κάνω με instant flash, να το περάσω δηλαδή σε φλασάκι και μέσω του bios να κάνω το update. Καλύτερα λεω να περιμενω να δω μηπωε διορθώθηκε το πρόβλημα με τους drivers της realtek και αν οχι θα προχωρήσω σε bios update..
tioklou Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 ναι αν σε φοβιζει καντο ετσι μηπως το προβλημα διορθωθηκε με τους drivers!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα