Lemuria Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Εχω ενα πισι με τον εν λογω επξεργαστη και mobo asus m4a 78 T-e. Εχω τη stock ψυκτρα. Χθες δοκιμασα πρωτη φορα oc ανεβαζοντας τον multiplier στο 16x με ταση 1.45 v . Επαιξα just cause 2 για κανα 2ωρο χωρις το παραμικρο προβλημα. Η μητρικη μου με το bios που εχω δεν μου επιτρεπει να ξεκλειδωσω 4ο πυρηνα. Οταν δοκιμασα να αλλαξω τις ρυθμισεις του bios και να βαλω στο auto το ai tuning στην καρτελα tools, το πισι εσβησε και με την επανεκιννηση δεν bootare καθολου. Αναηκαστηκα να κανω clear mos και να ξαναρυθμισω τα παντα απο την αρχη προκειμενου να ξεκινησει.. Δεν ξαναπειραξα ουτε συχνοτητες με το σκεπτικο να αναβαθμισω bios και να αγορασω after market ψυκτρα γιατι ειμαι με την stock.. Ποιες ειναι οι προτεινομενες τιμες για oc εως 3.4? Και ποσο θα μπορουσα να τον ανεβασω? Case εχω το coolermaster sileo 500
Thanos1972 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 εαν οι μνημες σου ειναι 1600αρες,τις βαζεις στα 1600 με το ρευμα που θελουν. επισης,για τα 3.4 πολυ απλα βαζεις τον πολλαπλασιαστη στο 17.ρευμα παιζει να μην χειαστει να ανεβασεις και καθολου.λογικα θα εισαι με κατω απο 1.35 ανεβασε και το cpu_nb στο 2400 τουλαχιστον και εισαι οκ. μην χρησιμοποιεις το ai tuning.
Lemuria Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Οι μνημες μου ειναι 1333....ειχα την αισθηση οτι δεν υποστηριζονταν 1600 παρα μονο overclocked...απορια ...οταν λεμε μνημες overclocked εννοουμε 1333 που εχουν ανεβει στα 1600 ή ότι οι 1600αρες υποστηρίζονται μόνο σε overclocking?
Lemuria Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 ανεβασα επιτυχως την συχνοτητα στο 3.3 χωρις να πειραξω ρευματα.....και δεν εχω πειραξει ακομη cpu_nb .Τι πιο πολυ θα εχω αν το παω στα 2400?
duffyduck Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 1. Η αγορα μιας καλης ψυκτρας ειναι απαραιτητη. Ειδικα αν κανεις υπερχρονισμο. 2. Εχεις δοκιμασει να ξεκλειδωσεις τον Phenom II X3 720 σε 4-πυρηνο ? Δεν ειναι βεβαια σιγουρο οτι ο επεξεργαστης σου ξεκλειδωνει σε 4-πυρηνο, αλλα αν οντως γινεται τοτε χρειαζεται οπωσδηποτε καινουργια ψυκτρα. Φυσικα τωρα εχουμε χειμωνα, το καλοκαιρι ομως δεν θα μπορεσεις να κρατησεις τον υπερχρονισμο που εκανες, εχοντας την στοκ ψυκτρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα