Προς το περιεχόμενο

password management

basilis5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θελω μια λυση που να προσφερεται σε ολες τις πλατφορμες μου (mac , ios, win 7)

θελω να εχω safari integration, οποτε η λυση του Onesafe δεν μου κανει, γιατι αν και στο ios εχει ωραια εφαρμογη, στο mac δεν προσφερει ενσωματωση μεσω plug in στο safari.

σε windows χρησιμοποιω chrome, και εκει υπαρχει η λύση του 1password και του lastpass, ομως το πρωτο ειναι πανακριβο για να το εχω και στα 3 περιβαλλοντα. Ειμαι ηδη χρηστης του lastpass σε mac+win αλλα δεν ειμαι premium, που χρειαζεται για να εχω τους κωδικους στο iphone.

το icloud keychain δεν με βολευει, και λογω ελλειψης προβολης κωδικων στο iphone, και λογω μη υλοποιησης σε win.

το chrome δεν τον χρησιμοποιω σε mac-iphone σαν βασικο περιηγητη και τελος, το lastpass εχει κακη εφαρμογη απο οσο ειδα-εψαξα στο iphone (premium λογαριασμος-δεν εχω προσωπικη αποψη).

Υπαρχει καποιος με αναλογο προβληματισμο, κι αν ναι εχετε να προτεινεται καποια υλοποιηση που βολευει;

Αξιζει τοσο πολυ τα λεφτα του το 1 password;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεωρω προτιμοτερη και φθηνοτερη λυση του lastpass.

Ειναι δωρεαν και πληρωνεις μονο 1€/μηνα αν θελεις να εχεις και στο κινητο σου password management.

Σιγουρα πιο φθηνο απο τα 60+€ που πρεπει να δωσεις για το 1password.

Αλλη δωρεαν λυση ειναι το keepassx, αλλα δεν ειναι τοσο elegant.

η εφαρμογη της lastpass αραγε παλευεται; (Ios)

Δεν την εχω δοκιμασει σε ios.

H αγορα του αυθεντικου 1password για win+mac+ios κοστιζει 80€....

Ειναι αστειοι οι τυποι!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η αληθεια ειναι πως τα 80 ευρω ειναι πολλα, αλλα απο οτι εχω καταλαβει ειναι η καλυτερη υλοποιηση. Μαλλον θα δοκιμασω την λυση του lastpass πρωτα, μηπως αξιζει.

Απλα δεν βρισκω και κανενα βιντεακι της προκοπης να δω πως ειναι.

edit:

ψαχνοντας βρηκα την λυση που προσφερει το lastpass με τα bookmarklets για safari intergration στο ios, αρκετα τιμιο. Βεβαια δεν ξεπερνα το icloud keychain σε ευχρηστια καθως απαιτει 1-2 βηματα επιπλεον, αλλα είναι τιμιο για δωρεαν.

Επεξ/σία από basilis5

τελικα εβαλα δοκιμαστικα ένα χρονο lastpass, αρκετα καλο με μοναδικη εξαιρεση τα security features στην εφαρμογη.

μπορεις ειτε να μην αποθηκευεις τον κωδικο σου, και να τον βαζεις καθε φορα, είτε να βαλεις ενα 4ψηφιο Pin για να εχεις προσβαση στην εφαρμογη (εχεις δεν εχεις αποθηκευμενο κωδικο).

Οποιος θελει να με ρωτησει κατι για lastpass.

το απερριψα τελικα γιατι ειναι εκνευριστικα ακριβο και δεν εχει τοσο καλη υλοποιηση σε safari integration στο iPhone (συμφωνα με κατι βιντεακια που ειδα youtube).

Εγώ χρησιμοποιώ το keepassx

Opensource portable σε osx, Linux και win και υπάρχει και μια χαρα εφαρμογή για ios (πληρώνοντας ένα υποτυπώδες πόσο). Με ένα owncloud για τον συνχρονισμό έχεις και εσυ τον έλεγχο της βάσης δεδομένων με τα passwords.

Τα παραπάνω τα θεωρώ πολύ πιο συμαντικά από την αυτόματη συμπλήρωση password των closed source εφαρμογών που δεν ξέρεις τι κάνουν πίσω από την πλάτη σου και με ποιο τροπο συγχρονίζονται μεταξύ τους.

Opensource portable σε osx, Linux και win και υπάρχει και μια χαρα εφαρμογή για ios (πληρώνοντας ένα υποτυπώδες πόσο). Με ένα owncloud για τον συνχρονισμό έχεις και εσυ τον έλεγχο της βάσης δεδομένων με τα passwords.

Τα παραπάνω τα θεωρώ πολύ πιο συμαντικά από την αυτόματη συμπλήρωση password των closed source εφαρμογών που δεν ξέρεις τι κάνουν πίσω από την πλάτη σου και με ποιο τροπο συγχρονίζονται μεταξύ τους.

με λιγα λογια δεν χρησιμοποιεις εφαρμογες που χρειαζονται log in credentials ;

εγώ έχω το 1password σε Mac OS X, Win 8.1 και iOS. Το είχα πετύχει σε κάποιο bundle και βγήκε πιο φτηνό. Είναι πανάκριβο και ειναι κλέφτες αλλά το πρόγραμμα και η ενημέρωση του είναι απλά μοναδικά!

• Like 1

πως δουλευει το owncloud;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...