Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εδώ και ~2 χρόνια έχω ένα router της wind (το λευκό ZTE), στο οποίο ορισμένες φορές "μπλοκάρει" το wifi και ενώ έχω ίντερνετ δεν μπορώ να συνδεθώ και θέλει επανεκκίνηση. 

Επίσης, ορισμένες φορές πάλι θέλει επανεκκίνηση γιατί είτε ρίχνει υπερβολικά την ταχύτητα είτε (όταν χρησιμοποιώ όλο το εύρος ζώνης της σύνδεσης) πέφτει η σύνδεση (ενώ τα λαμπάκια δείχνουν ότι δουλεύει κανονικά).

Τέλος, η εμβέλειά του δεν είναι τόσο καλή από τη στιγμή που όταν πάω δύο δωμάτια πιο δίπλα πιάνω με δυσκολία από το κινητό...

Λέω, επομένως, να πάω να πάρω ένα άλλο οικονομικό router (το ΖΤΕ δεν μου πολυγέμιζε το μάτι από την αρχή). Θα δω κάποια διαφορά σε σχέση με τα παραπάνω αν πάω σε κάποια επώνυμη λύση?

Υπάρχει κάποιο γύρω στα 20 ευρώ που να μπορεί να καλύψει ικανοποιητικά 2 ορόφους 70 τ.μ. ο καθένας?

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιο γύρω στα 20 ευρώ που να μπορεί να καλύψει ικανοποιητικά 2 ορόφους 70 τ.μ. ο καθένας?

Οχι. Με 20 ευρώ είσαι πολύ μακρια απο ικανοποιητικό router. Επισης ακόμα κι αν το βάλεις στο κέντρο του κάτω ορόφου, είναι δύσκολο να πιάνεις σε όλα τα σημεία, ειδικά του πάνω ορόφου

Άρα χρειάζεσαι έν router και ένα access point (ή ένα αναμεταδότη)

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το ZTE εννοείς?

images?q=tbn:ANd9GcRLRyvLcxZ2_OlOAV24axF

Αν ναι, το ίδιο έχω και εγώ. Μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα αξιόλογο πρόβλημα αλλά το θέμα είναι ότι καμιά φορά ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ψήνεται.

Ειδικά πέρσι μια περίοδο μου έδινε την εντύπωση ότι θα πάρει φωτιά.

Πάντως επειδή και εγώ με την πρώτη ευκαιρία που θα έχω μερικά χρήματα στην άκρη (τώρα σώθηκα) έχω σκοπό να πάω σε κάποιο καλύτερο router και επειδή το έχω ψάξει λίγο το θέμα, όπως είπε και ο arc, με 20 ευρώ αν είναι να πάρεις καλύτερα να κρατήσεις το υπάρχων.

Υπολόγιζε απο 35-45 και πάνω για κάτι που να μην χρειαστεί να το ξανα αλλάξεις.

Πάντως εμένα μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον κάτι router της asus που κυμαίνονται μεταξύ 35-60 ευρώ.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς έχω και τα προβλήματα που ανέφερα δεν με ενοχλούν τόσο όσο το ότι μου φαίνεται ψεύτικο και σκέφτηκα μήπως ακόμα και ένα TP-Link του εικοσάρικου είναι καλύτερο...

Για την κάλυψη δεν θέλω απόλυτη και στα 70 τ.μ., ας πέφτει σε κάποια σημεία αλλά όχι τελείως!

Γενικότερα, ας πούμε ότι το βλέπω σαν επένδυση ώστε για τα επόμενα χρόνια να ξενοιάσω και να έχω κάτι αξιόπιστο, σε τι ποσό πάμε περίπου και ποιες είναι οι προτάσεις σας?? 

*Μιλάμε πάντα για οικιακή χρήση και όχι κάτι τρελό..

Δημοσ.

Εκτός απο κάτι router της asus που είπα και πάνω, εγώ κοιτάω και αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/313403/NetGear-DGN2200.html

Αλλά το θέμα είναι ότι διαβάζω αρνητικά σχόλια για την εμβέλεια του

Αλλά απο ότι κατάλαβα θες κάτι σε πιο χαμηλή τιμή.

Δημοσ.

Να έχεις σωστό σήμα σε δυο 70αριδες οροφουν μόνο με ένα ρουτερ είναι απο δυσκολο έως αδυνατο .. Πόσο μάλλον με ένα ρουτερ του 20αρικου.

Δημοσ.

Εκτός απο κάτι router της asus που είπα και πάνω, εγώ κοιτάω και αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/313403/NetGear-DGN2200.html

Είναι λίγο τσιμπημένα, δυστυχώς...

Να έχεις σωστό σήμα σε δυο 70αριδες οροφουν μόνο με ένα ρουτερ είναι απο δυσκολο έως αδυνατο .. Πόσο μάλλον με ένα ρουτερ του 20αρικου.

Μα δεν θέλω τέλεια κάλυψη αλλά να μην κόβεται με δύο τοίχους σε απόσταση 4-5 μέτρων από την πηγή.. Σχετικά με τα χρήματα είπα ότι μπορώ να ανέβω (ας πούμε μέχρι 50 ευρώ) προκειμένου να πάω σε κάτι πιο αξιόλογο από αυτό που έχω ήδη.

Δημοσ.

Τέτοιες συζητήσεις έχουν γίνει δεκαδες στο Insomnia. 

Σε γενικές γραμμές είτε αναγκάζεσαι να εχεις δυο wifi σημεία πρόσβασης

ή

αγοράζεις ρουτερ που του περνάς custom firmware (για να εκπεμπει πάνω από τα (νομιμα) 100mW ), του κοτσάρεις και μια κεραία με μπόλικα dbi και έτσι καλύπτεις πλήρως 2 ορόφους ανεξάρτητα από κολώνες, τοίχους, κλπ. Το δευτερο δεν το προτείνω, ειδικά αν εχει μικρά παιδιά. 

Αν δεν γίνει πρακτική δοκιμή κανείς δεν προκειται να σου πει οτι με το Χ εμπορικό ρουτερ θα κάνεις αυτό που θες. Το μόνο σίγουρο ειναι οτι αν βάλεις 2 wifi σημεία στο κάτω όροφο, θα καλύπτεις και τον πάνω όροφο. 

Δημοσ.

ή

αγοράζεις ρουτερ που του περνάς custom firmware (για να εκπεμπει πάνω από τα (νομιμα) 100mW ), του κοτσάρεις και μια κεραία με μπόλικα dbi και έτσι καλύπτεις πλήρως 2 ορόφους ανεξάρτητα από κολώνες, τοίχους, κλπ. Το δευτερο δεν το προτείνω, ειδικά αν εχει μικρά παιδιά. 

Αν δεν γίνει πρακτική δοκιμή κανείς δεν προκειται να σου πει οτι με το Χ εμπορικό ρουτερ θα κάνεις αυτό που θες. Το μόνο σίγουρο ειναι οτι αν βάλεις 2 wifi σημεία στο κάτω όροφο, θα καλύπτεις και τον πάνω όροφο. 

Σε πρώτη φάση θα πάρω το router και θα δω πως με καλύπτει και λογικά θα πάρω και έναν αναμεταδότη για τον άλλο όροφο.

(Με τις κεραίες του e-bay δεν παίζω...)

Το θέμα είναι, ποιο router μου προτείνετε με ταβάνι τα 40-50 ευρώ?

Δημοσ.

Αυτό το ZTE εννοείς?

Αν ναι, το ίδιο έχω και εγώ. Μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα αξιόλογο πρόβλημα αλλά το θέμα είναι ότι καμιά φορά ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ψήνεται.

Ειδικά πέρσι μια περίοδο μου έδινε την εντύπωση ότι θα πάρει φωτιά.

Πάντως επειδή και εγώ με την πρώτη ευκαιρία που θα έχω μερικά χρήματα στην άκρη (τώρα σώθηκα) έχω σκοπό να πάω σε κάποιο καλύτερο router και επειδή το έχω ψάξει λίγο το θέμα, όπως είπε και ο arc, με 20 ευρώ αν είναι να πάρεις καλύτερα να κρατήσεις το υπάρχων.

Υπολόγιζε απο 35-45 και πάνω για κάτι που να μην χρειαστεί να το ξανα αλλάξεις.

Πάντως εμένα μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον κάτι router της asus που κυμαίνονται μεταξύ 35-60 ευρώ.

και αλλο zte να ειχε τα ιδια χαλια θα ηταν

zte και καλο δεν υπαρχει.επισης αλλο adsl router και αλλο σκετο ρουτερ.αν παρεις σκετο ρουτερ θες και adsl modem/router πιο πριν οποτε δεν αξιζει .σκοπος ειναι να παρεις adsl routerνα ειναι ολα σε ενα.ουτε αξιζει να κανεις το zte να παιζει σαν Modem (bridge mode)Πριν απο το asus.σκοπος ειναι νατο πεταξεις το zte.

Αυτό ακριβώς έχω και τα προβλήματα που ανέφερα δεν με ενοχλούν τόσο όσο το ότι μου φαίνεται ψεύτικο και σκέφτηκα μήπως ακόμα και ένα TP-Link του εικοσάρικου είναι καλύτερο...

Για την κάλυψη δεν θέλω απόλυτη και στα 70 τ.μ., ας πέφτει σε κάποια σημεία αλλά όχι τελείως!

Γενικότερα, ας πούμε ότι το βλέπω σαν επένδυση ώστε για τα επόμενα χρόνια να ξενοιάσω και να έχω κάτι αξιόπιστο, σε τι ποσό πάμε περίπου και ποιες είναι οι προτάσεις σας?? 

*Μιλάμε πάντα για οικιακή χρήση και όχι κάτι τρελό..

καλυτερο απο το zte πιστευω οτι θα ειναι απλα προσεχε και εσυ να παρεις adsl router και οχι router.γιατι στο 20αρικο κατι σκετα router βρισκεις συνηθως.τωρα αξιοπιστο και με 20 ευρω δυσκολο.δεν ειπε κανεις οτι θα σου καει το tp link αλλα οκ.ειναι value for money τα ρουτερ.καλο ρουτερ 80 ευρω και πανω

.συν οτι μπορει σε 2-3 χρονια να βαλεις vdsl και να αλλαξεις ρουτερ.

γενικα τα Netgear σαν μαρκα ειναι μια χαρα.τωρα για την εμβελεια του ολα ειναι σχετικα.ειναι τι θελει ο καθενας κτλ.και στα Thomson λενε οτι το wifi δεν παιζει καλα και εγω εδινα 2 οροφους κατω στον γειτονα.τωρα που εγιναν technicolor η αληθεια ειναι οτι ναι δεν εχουν εξωτερικη κεραια και το σημα ειναι πιο αδυναμο.

Είναι λίγο τσιμπημένα, δυστυχώς...

Μα δεν θέλω τέλεια κάλυψη αλλά να μην κόβεται με δύο τοίχους σε απόσταση 4-5 μέτρων από την πηγή.. Σχετικά με τα χρήματα είπα ότι μπορώ να ανέβω (ας πούμε μέχρι 50 ευρώ) προκειμένου να πάω σε κάτι πιο αξιόλογο από αυτό που έχω ήδη.

σε 50 ευρω πας σε καποιο dlink.

http://www.skroutz.gr/c/775/adsl-modem.html?from=most-popular&keyphrase=d+link+adsl2%2B

δες εδω στα μοντελα που ειναι απο 40 μεχρι 58.προσεχε απλα να ειναι annex a αν εχεις adsl over pstn και annex b αν εχεις adsl over isdn.

και τα θεωρω καλυτερα απο τα tp link.

Σε πρώτη φάση θα πάρω το router και θα δω πως με καλύπτει και λογικά θα πάρω και έναν αναμεταδότη για τον άλλο όροφο.

(Με τις κεραίες του e-bay δεν παίζω...)

Το θέμα είναι, ποιο router μου προτείνετε με ταβάνι τα 40-50 ευρώ?

φτηνα repeater βγαζει και η tp link.βεβαια αν μπορεις να ριξεις καλωδιο απο τον οροφο που ειναι το adsl router μεχρι τον αλλον οροφο τοτε θα εχεις κερδισει τα εξης.

α.δεν θα εχεις απωλειες οπως θα εχεις αν εισαι με repeater.το καλωδιο δεν χανει.

β.μπορεις να χρησιμοποιησεις το zte σαν access point και να γλυτωσεις τα λεφτα ενος repeater.τωρα βεβαια αν σου κολλαει το wifi στο zte ναι θα εχεις θεμα.

Καλησπέρα,

Εδώ και ~2 χρόνια έχω ένα router της wind (το λευκό ZTE), στο οποίο ορισμένες φορές "μπλοκάρει" το wifi και ενώ έχω ίντερνετ δεν μπορώ να συνδεθώ και θέλει επανεκκίνηση. 

Επίσης, ορισμένες φορές πάλι θέλει επανεκκίνηση γιατί είτε ρίχνει υπερβολικά την ταχύτητα είτε (όταν χρησιμοποιώ όλο το εύρος ζώνης της σύνδεσης) πέφτει η σύνδεση (ενώ τα λαμπάκια δείχνουν ότι δουλεύει κανονικά).

Τέλος, η εμβέλειά του δεν είναι τόσο καλή από τη στιγμή που όταν πάω δύο δωμάτια πιο δίπλα πιάνω με δυσκολία από το κινητό...

Λέω, επομένως, να πάω να πάρω ένα άλλο οικονομικό router (το ΖΤΕ δεν μου πολυγέμιζε το μάτι από την αρχή). Θα δω κάποια διαφορά σε σχέση με τα παραπάνω αν πάω σε κάποια επώνυμη λύση?

ναι λογικα θα δεις διαφορα με καλυτερα adsl router.ισως συγχρονισει και πιο καλα.ΙΣΩΣ.και λογικα ναι θα παιζει πιο καλα με καλυτερο wireless καιχωρις να κολλαει.τωρα για την ταχυτητα που λες μπορει να ειναι θεμα zte μπορει να ειναι και θεμα γραμμης που μαλλον το κοβω για θεμα zte εφοσον μου λες οτι ριχνει και το ιντερνετ οταν το ζοριζεις.γενικα θα δεις απειρα θεματα τωρα τελευταια στο insomnia με ατομα που εχουν θεμα με τα zte ανεξαρτητος παροχου.

Οχι. Με 20 ευρώ είσαι πολύ μακρια απο ικανοποιητικό router. Επισης ακόμα κι αν το βάλεις στο κέντρο του κάτω ορόφου, είναι δύσκολο να πιάνεις σε όλα τα σημεία, ειδικά του πάνω ορόφου

Άρα χρειάζεσαι έν router και ένα access point (ή ένα αναμεταδότη)

+1

ή

απλα πρεπει να βρει και ρουτερ που να παιρνει custom και να αλλαζουν και οι κεραιες.οποτε η α λυση που ειπες ειναι πολυ καλυτερη.access point και ειναι αρχοντας.

• Like 1
Δημοσ.

@poulinos Thanks για την διευκρίνηση βασικά. Δεν ήξερα καν τις διαφορές τους

δυστυχως ναι την εχει πατησει πολυς κοσμος και παει και αγοραζει σκετο ρουτερ το οποιο δεν εχει υποδοχη για τηλεφωνο αλλα εχει μια υποδοχη wan/internet στην οποια περιμενει το ιντερνετ απο καποια αλλη συσκευη που θα το δωσει με ethernet.

Δημοσ.

δυστυχως ναι την εχει πατησει πολυς κοσμος και παει και αγοραζει σκετο ρουτερ το οποιο δεν εχει υποδοχη για τηλεφωνο αλλα εχει μια υποδοχη wan/internet στην οποια περιμενει το ιντερνετ απο καποια αλλη συσκευη που θα το δωσει με ethernet.

Και εγώ το είχα ξεχάσει και πήγα να την πατήσω.. Ευχαριστώ για την επισήμανση!

Σχετικά με την απάντησή σου πιο πάνω (δεν σου έκανα quote εκεί λόγω του μεγέθους) έχεις δίκιο γιατί λίγο που έψαξα εδώ διάβασα για ZTE τα χειρότερα, κάτι που το είχα καταλάβει κι εγώ και χωρίς μάλιστα να έχω τη σχετική εμπειρία πάνω στο θέμα..

Μάλλον τελικά θα πάω στη λύση του d-link των 40-50 ευρώ για να κάνω τη δουλειά μου και θα δω τι κάλυψη έχει, αν χρειαστεί βάζω άλλο ένα access point στον άλλο όροφο και είμαι κομπλέ!

Τέλος (και λίγο off), σχετικά με το vdsl υπάρχει περίπτωση να το δω ποτέ εγώ που μένω Αθήνα αλλά περίπου 2.5χλμ από ΟΤΕ και με ταχύτητα ~6mbps?

Δημοσ.

Και εγώ το είχα ξεχάσει και πήγα να την πατήσω.. Ευχαριστώ για την επισήμανση!

Σχετικά με την απάντησή σου πιο πάνω (δεν σου έκανα quote εκεί λόγω του μεγέθους) έχεις δίκιο γιατί λίγο που έψαξα εδώ διάβασα για ZTE τα χειρότερα, κάτι που το είχα καταλάβει κι εγώ και χωρίς μάλιστα να έχω τη σχετική εμπειρία πάνω στο θέμα..

Μάλλον τελικά θα πάω στη λύση του d-link των 40-50 ευρώ για να κάνω τη δουλειά μου και θα δω τι κάλυψη έχει, αν χρειαστεί βάζω άλλο ένα access point στον άλλο όροφο και είμαι κομπλέ!

Τέλος (και λίγο off), σχετικά με το vdsl υπάρχει περίπτωση να το δω ποτέ εγώ που μένω Αθήνα αλλά περίπου 2.5χλμ από ΟΤΕ και με ταχύτητα ~6mbps?

α.η διαφορα ειναι οτι το ενα γραφει ads2+ ενω το αλλο σκετο router.Οποτε πραγματι ειναι ευκολο να την πατησει καποιος.ειδικα παλια με τα linksys wag Που ηταν adsl και τα wrt Που ηταν ρουτερ.ολοι επαιρναν τα wrt γιατι συνηθως τα ρουτερ ειναι πιο φτηνα και εβαζαν το τηλεφωνικο καλωδιο στην wan/internet και λενε δεν αναβει το ιντερνετ.:P

ναι οπως ειδες και εσυ μονος σου αλλα και οπως διαβασες στα αρκετα τοπικ(δυστυχως) για τα zte στο Insomnia οτι δεν ειναι τιποτα σωστο και αξιοπιστο.οποτε ενα dlink θα τα βγαλει τα λεφτα του αυτο ειναι το σιγουρο.αν χρειαστεις αλλο access Point τοτε ή

α.βαλε το zte σαν access point να δεις αν θα παιξει σωστα.

β.αν εχεις καποιο αλλο παλιο adsl router καντο access point.

γ.αγορασε access point.

εσυ θα δεις vdsl μονο οταν παρεις vdsl απο το Kv.δηλαδη θα αλλαχτει το καφαο με νεο καφαο το οποιο λεγεται Kv και το dslam θα ειναι εκειμεσα.οποτε δεν θα παιρνεις ιντερνετ απο το αστικο κεντρο αλλα απο το Kv.δες το guide στην υπογραφη μου πως δουλευει το adsl και θα δεις εικονες απο Kv.τι περιοχη εισαι?

Δημοσ.

α.η διαφορα ειναι οτι το ενα γραφει ads2+ ενω το αλλο σκετο router.Οποτε πραγματι ειναι ευκολο να την πατησει καποιος.ειδικα παλια με τα linksys wag Που ηταν adsl και τα wrt Που ηταν ρουτερ.ολοι επαιρναν τα wrt γιατι συνηθως τα ρουτερ ειναι πιο φτηνα και εβαζαν το τηλεφωνικο καλωδιο στην wan/internet και λενε δεν αναβει το ιντερνετ. :P

ναι οπως ειδες και εσυ μονος σου αλλα και οπως διαβασες στα αρκετα τοπικ(δυστυχως) για τα zte στο Insomnia οτι δεν ειναι τιποτα σωστο και αξιοπιστο.οποτε ενα dlink θα τα βγαλει τα λεφτα του αυτο ειναι το σιγουρο.αν χρειαστεις αλλο access Point τοτε ή

α.βαλε το zte σαν access point να δεις αν θα παιξει σωστα.

β.αν εχεις καποιο αλλο παλιο adsl router καντο access point.

γ.αγορασε access point.

εσυ θα δεις vdsl μονο οταν παρεις vdsl απο το Kv.δηλαδη θα αλλαχτει το καφαο με νεο καφαο το οποιο λεγεται Kv και το dslam θα ειναι εκειμεσα.οποτε δεν θα παιρνεις ιντερνετ απο το αστικο κεντρο αλλα απο το Kv.δες το guide στην υπογραφη μου πως δουλευει το adsl και θα δεις εικονες απο Kv.τι περιοχη εισαι?

Αν χρειαστώ access point μάλλον θα κάνω το "γ" και θα κρατήσω το zte ως εφεδρικό modem/router για περίπτωση ανάγκης..

Τώρα πάω να διαβάσω το guide για το adsl μιας και το είχα δει αλλά σχετικά βιαστικά στο παρελθόν..

Όσο για την περιοχή, όπως βλέπεις έχω location: Αθήνα. E, ποιος δήμος δίπλα στην Αθήνα προσφέρει στο 50+% (2χλμ από το κέντρο) των δημοτών του ταχύτητες μικρότερες των 5-6 Mbps? Το Περιστέρι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...