zanskou Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 H Fujifilm ανακοίνωσε πριν από λίγο μια νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, με ρετρο σχεδιασμό και με την ονομασία X-T1.Η νέα αυτή φωτογραφική μηχανή, έρχεται εξοπλισμένη με έναν αισθητήρα APS-C X-Trans CMOS II ανάλυσης 16.3 ΜΡ καθώς και τον επεξεργαστή εικόνας EXR Processor II και εκτός των άλλων προσφέρει ταχύτατη αυτόματη εστίαση, κάτι που έλειπε από το προηγούμενο μοντέλο. Ακόμη το νέο αυτό μοντέλο, διαθέτει ηλεκτρονικό OLED εικονοσκόπιο το οποίο μάλιστα σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει τη μεγαλύτερη μεγέθυνση (0.77x) που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κατηγορία αυτή, καθώς στα περισσότερα άλλα μοντέλα είναι συνήθως στο .70x ή .71x. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και το γεγονός πως η εταιρεία δεν περιορίστηκε μόνο στον εξωτερικό σχεδιασμό της για να αποδώσει την επιθυμητή ρετρό αίσθηση, αλλά προσέθεσε στη δεξιά πλευρά έναν ανεξάρτητο περιστροφικό διακόπτη για τη ρύθμιση της ευαισθησίας ISO, κάτι που φυσικά παραπέμπει στην εποχή του φίλμ και δεν είχαμε ξαναδεί μέχρι στγμής σε παρόμοια μοντέλα. Κλείνοντας αξίζει να σημειώσουμε πως η οθόνη που βρίσκεται στην πλάτη της κάμερας ειναι αποσπώμενη ενώ διαθέτει και Wifi για την καλύτερη διαχείριση του υλικού από τον κάτοχό της. Η τιμή της έχει οριστεί από την εταιρεία στα 1.299.95 δολάρια για το σώμα ή στα 1.699.95 δολάρια εάν αγοραστεί ως κιτ με τον φακό 18-55 f/2.8-4 ενώ οι υπόψήφιοι κάτοχοι έχουν ακομη τη δυνατότητα επιλογής φακού 18-135mm f/3.5-5.6 ή μεταξύ των 16-55mm f/2.8 και 50-140mm f/2.8 που θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο έτος. Site: Gizmodo
nhzt Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Ναι έτσι ήταν οι περισσότερες αναλογικές φωτογραφικές μηχανές . Τι μου θύμισες τώρα , το βαρύ μεταλλικό σώμα , τις manual ρυθμίσεις και το χειρότερο , για να δεις την φωτογραφία που έβγαλες , περίμενες μέχρι να εμφανισθεί το φιλμ . Ωραίες αναλογικές εποχές , όπως και σε άλλες συσκευές ήχου (πικαπ , κασσετόφωνα κπλ). 2
keysmith Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 ναι αλλά βελόνα φωτόμετρο δεν έβαλε μέσα στο viewfinder.. 3
sabrewulf Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 οταν βγει κατι αντιστοιχο σε full frame δε 8α εχω λογια
ramarg Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 ναι αλλά βελόνα φωτόμετρο δεν έβαλε μέσα στο viewfinder.. χαχα καλό... σιγά μην έβαζε πάντως !
mitos79 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Εντάξει είναι πολύ όμορφη, αλλά έχω μία ένσταση... Οι mirrorless είναι για μένα μια καλή επιλογή γιατί έχουν μικρό μέγεθος. Η συγκεκριμένη όπως και η τελευταία της Olympus είναι αρκετά μεγάλες για το γούστο μου. Θα ήθελα την ίδια ποιότητα σε μικρότερο μέγεθος (αν είναι δυνατόν να χωράει στην τσέπη από το μπουφάν μου) ακόμα και αν χρειαζόταν να θυσιάσω έναν από τους πολλούς αναλογικούς επιλογείς...
alex.kotanidis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Σε αυτό το μέγεθος και σε αυτά τα χρήματα αν κάποιος θέλει να πάρει κάτι καλύτερα να πάει σε 6D.
FarCry Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 However, in combination with the increasingly comprehensive-looking lens range, it's pretty clear that Fujifilm doesn't see the X-T1 as competing with mirrorless cameras, but with the enthusiast-level DSLRs such as the Canon EOS 70D, Nikon D7100, and Pentax K-3. http://www.dpreview.com/previews/fujifilm-x-t1/7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα