Προς το περιεχόμενο

Περί Copy Protection ο λόγος.

cronos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απόλυτο δίκιο έχουμε σε αυτό το θέμα, πρέπει να αγοράζουμε το cd & όπως θέλουμε να το ακούμε, αλλά μια παρατηρησούλα:

δεν ανακαλύψαμε ξαφνικά την αμερική, το θέμα είναι αρκετά παλιό, απλά τώρα σιγά σιγά καταφέρνουν να κλειδώσουν αποτελεσματικά οι εταιρίες τα σιντιά τους. πχ το πρώτο cd που είχε κυκλοφορήσει με προσπάθεια κλειδώματος στην ελλάδα ήταν γύρω στο 99 και αυτοί που την είχαν πληρώσει τότε ήταν οι δύστυχοι κάτοχοι φετών philips.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ego pali diafono giati san xrhsths tou cd exo dikaioma na dimiourgo antitipa eite se kasseta eite se mp3 gia diki mou xrhsh ... me poio dikaioma autoi mas to steroun ??? Ara ego an xrisimopoiiso crack kai spaso thn asfaleia den mporoun na mou poun tpt... An vgei crack ego tha to xrisimopoiiso .

An theloun mporeis na to grapseis apo cd se kasseta kai apo ekei na to peraseis sto pc opou tha to epeksergasteis , ksero meso lamias alla den xanei poiotita (simantiki).

Δημοσ.

Σήμερα πήγα σε ένα κατάστημα στην Αγία Παρασκευή το οποίο πουλά μόνο συσκευές Sony να ρωτήσω σχετικά με το φορητό μου MP3 player και την αδυναμία αναπαραγωγής CD με το Copy protection. Στην αρχή το έπαιξα Fu Man Chu, ότι και καλά δεν γνωρίζω τίποτα και ότι δεν παίζει το φορητό μερικά CDs. Ευγενέστατος ο άνθρωπος προσφέρθηκε να με βοηθήσει. Μετά από λίγες ερωτήσεις και μόλις πιάσαμε κουβέντα για το copy protection άρχισε να μου το παίζει αυτός κινέζος. Ότι και καλά το μοντέλο μου είναι παλιό και έχει αποσυρθεί (μοντέλο εξαμήνου) , ότι η Sony δεν τον έχει ενημερώσει για τέτοιου είδους προβλήματα και ότι γενικά θα ρωτήσει. Μου έδωσε για καλό και για κακό το τηλέφωνο της τεχνικής υποστήριξης της Sony (8011192000) για να ρωτήσω και ο ίδιος.

Το γεγονός παραμένει ότι δεν μπορώ να ακούσω τα κλειδωμένα στο φορητό μου. Ποιός μου εγγυάται ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσω πρόβλημα σε άλλες συσκευές (επιτραπέζια CD/DVD)? Γιατί παίρνω original CD? Για να το παίξω κορώνα - γράμματα θα παίξει δε θα παίξει?

Δημοσ.

Κάνε ένα αντίγραφο με το Easy CD-DA Extractor που θα σου το αντιγράψει σχεδόν σίγουρα, και μετά κάνε το εξής Ελληνικότατο:

πήγαινε με το φορητό σου και το πρωτότυπο CD στην εταιρεία που το κυκλοφορεί στην Ελλάδα και ζήτα να σου δώσουν πίσω τα λεφτά σου επειδή το CD που χρυσοπλήρωσες δεν παίζει στο μοναδικό player που έχεις (παίξτο πάλι κινέζος ;)).

Τέτοιοι που είναι, αυτή η συμπεριφορά τους χρειάζεται.

ΥΓ. Στην Αμερική, που οι νόμοι λειτουργούν λίγο καλύτερα, έχουν γίνει μηνύσεις από καταναλωτές εναντίων των εταιρειών επειδή πουλάνε προϊόντα που δεν παίζουν σε όλα τα μηχανήματα ή ο ήχος είναι χαμηλής ποιότητας εξαιτίας του κλειδώματος.

Δημοσ.

Κάνε ένα αντίγραφο με το Easy CD-DA Extractor που θα σου το αντιγράψει σχεδόν σίγουρα, και μετά κάνε το εξής Ελληνικότατο: /quote

oxi den ginontai auta! Kai plz... mhn paizeis me ton pono mou!:PP

Pisteuw einai 8ema hardware sto an 8a sou antigrapsei to cd to Easy CD-DA extr...! egw dokimasa oti programma yparxei sto internet kai den mporesa me TPT na to antrigrapsw to Hail to the thief!

Kala, den mporoun na broun enan tropo re paidia na spastei to paliokleidwma?!

Δημοσ.

Kati pou diabasa se ksena forum...den exw tetoia cd opote den kserw an douleuei...

If you look at the bottom of your CD, you can see that about half a centimeter from the CD's outside edge, there is what appears to be "session seperation line." Everything after that line is your normal audio CD, everything before that, up to the edge of the CD, is the "copy protection."

Solution? Take a bit of scotch tape, colour it black, and stick it so it reaches from the outside edge of the CD, right up to where the copy protection ends and the 'normal' part of the CD begins. It can and should only be a tiny piece - don't need to tape the *whole* copy protection area away ;p

Now, when you put your CD into your drive, it will automically skip the copy porotection, and mount properly.

Δημοσ.

Πριν λίγο έκανα mp3 το τελευταίο CD των Placebo και το διπλό "Solo" του Μιχάλη Ρακιντζή. Και τα δύο είχαν το γνωστό αυτοκόλλητο "Copy Controlled" και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με το Easy CD-DA Extractor. Το CD-ROM που χρησιμοποιώ (αν πιστεύετε ότι παίζει ρόλο) είναι ένα ASUS 52x

Δημοσ.

Ρε παιδιά το ζητούμενο δεν είναι να το αντιγράψω, αλλά ούτε να το περάσω σε MP3. MP3 κατεβάζω από το πανεπιστήμιο με υπερηχητικές ταχύτητες. Το ζητούμενο είναι ότι δεν παίζει σε μια από τις συσκευές μου. Ποιός μου εγγυάται ότι όταν θα πάω να αγοράσω ένα επιτραπέζιο CD/DVD δεν θα έχει πρόβλημα και εκεί.

Δημοσ.

Είναι αυτό που λένε "και να θέλεις να αγιάσεις δε σε αφήνουν". Παίρνεις ένα νόμιμο προϊόν, το πληρώνεις, δεν παίζει και μετά κατεβάζεις το περιεχόμενο από το internet και είναι όλα μια χαρά. Είπαμε, προστασία δικαιωμάτων αλλά αυτό είναι από γελοιότητα μέχρι απάτη. Κάποτε πρέπει να σέβονται οι εταιρείες και τον καταναλωτή τουλάχιστον όσο σέβονται και ένα πακέτο χαρτονομίσματα.

Δημοσ.

Πάνω που διάβαζα αυτό το topic από καθαρή περιέργεια, μιας και έχω να αγοράσω CD κάτι χιλιετίες, να πως τα φέρνει η ....... η τύχη!

Ένας φίλος μου ζήτησε να του αγοράσω δύο CDs, και, βέβαια, μέχρι να του τα δώσω, τα άκουσα. Στο Technics CD player μου ("φέτα" όπως λένε και μερικοί) μιά χαρά, και ούτε θα πρόσεχα τίποτα, εάν δεν είχα διαβάσει τα περί copy protection.

Έλα όμως που τα διάβασα! Χμμμ... τι track είναι αυτό το έξω-έξω; Για να δούμε το κουτί, τι λέει;

"This CD cannot be played on a computer disk drive."

Μπα; Σοβαρά; Κάνει τέτοιο πράγμα; Γιά να δούμε και το CD-RW τι γνώμη έχει...

Το λειτουργικό εμφανίζει "Incorrect function". Μάλιστα. Τα Audio Players παίζουν μιά χαρά, όμως, τουλάχιστον από όσο μπορώ να ακούσω. Ακόμη και στο DVD-ROM παίζει.

Ο αγαπημένος μου αυτοκράτορας της Ρώμης, όμως (Νέρωνας); Τι λέει; Λέει πως έχουμε hybrid CD, με 12 audio tracks και ένα data. Μου χα χα χα ! Ας κάνουμε ένα ωραίο track extraction! Δουλεύει μιά χαρά, και μετατρέπει ταχύτατα τα audio tracks σε variable bitrate highest quality mp3pro.

Μιά ματιά στο data track, με το hex editor, αποκαλύπτει πως το CD το φτιάξανε σε macintosh, το πρωτότυπο γράφτηκε με Toast, και πως είναι αυτό που προκαλεί όλα τα read errors στα CD-ROMs όταν είναι σε data mode, διότι έχουν "μαρκαλέψει" το content index. Τα CD-ROMS έχουν την κακή συνήθεια να διαβάζουν ό,τι βρούν, από την αρχή του access, και γι' αυτό κολλάνε. Σε audio mode, όμως, κανένα πρόβλημα.

Τελικά, αυτό που μπορεί κανείς να κάνει είναι να αντιγράψει τα audio tracks στο δίσκο, ακόμη και σε raw PCM μορφή (WAV), και να γράψει ένα ωραίο audio CD με αυτά, το οποίο θα παίζει παντού!

Δημοσ.

egw paidia den tha pw kati sxetika me to pws ksekleidwnoyme ta cd alla to antitheto.pws MPORW na kleidwsw ena cd wste na mhn mporoyn na to grapsoyne oyte se allo cd oyte sto sklhro?exw katebasei kapoia analoga programata alla den mporw na katalabw thn leitoyrgia toys.an mporeite kai kserete pws na to kanw msg.an gia opoiodhpote logo den thelete na to peite edw....yparxoyn kai ta mail. [email protected]

Thanks

Δημοσ.

Παιδια εγω οταν αντιμετωπιζω τετοιο προβλημα κανω το εξης: Παιρνω το κλειδωμενο cd και το αντιγραφω με το Επιτραπαιζιο Philips CD-RW μου οποτε το εχω πλεον σε ενα ξεκλειδωτο αντιγραφο που παιζει παντου!

Το κακο ειναι οτι γραφει σε 1x αλλα ας μην τα θελουμε και ολα δικα μας...

Δημοσ.

Να σας πω κι εγώ μια απλή μέθοδο που χρησιμοποιώ για να αντιγράψω τα -και καλά- copy protected. Έχει δουλέψει στο νέο CD των Maiden (το οποίο το βρήκα πολύ καλό by the way), στο Symbol Of Life των Paradise Lost και στο Tubular Bells 2003 του Mike Oldfield και είναι το παρακάτω: Βάζουμε στο writer (εχω ένα 16αρι Plextor) το πρωτότυπο CD και ξεκινάμε το CloneCD. Στις επιλογές ανάγνωσης επιλέγουμε "Ανάγνωση μόνο της πρώτης περιόδου" για να αφήσει στην άκρη το ενοχλητικό data track και φτιάχνουμε ένα κανονικότατο ξεκλείδωτο image. Παρατήρησα βέβαια ότι το DVD-ROM μου δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο οπότε υποθέτω πως το ίδιο μπορεί να συμβεί και με ορισμένα recorders αν και έχω αντιγράψει με κάμποσες μάρκες χωρίς πρόβλημα.

Το ζήτημα όμως είναι τι χρωστάω εγω ο άμοιρος καταναλωτής που στην τιμή του CD γνωρίζω ότι πληρώνω το δικαίωμα της κόπιας για προσωπική χρήση (λέγε με αντίγραφο ασφαλείας); Γιατί να μη μπορώ να κάνω μια συλλογη MP3 για το αυτοκίνητό μου σαν άνθρωπος χωρίς να χρειάζεται να κάνω πρώτα κόπια σε κανονικό audio cd πριν κάνω το encoding σε mp3; Και δε μιλάω για το κόστος του άδειου CD αλλά για το εκνευριστικό της υπόθεσης. Τέλως πάντων, τα Cd αντιγράφονται και είναι απολύτως νόμιμο να συμβαίνει, έτσι για να μη νομίζουν κάτι φραγκοKillers με κοστούμια ότι μπορούν να εκμεταλλεύονται και να κοροϊδεύουν τον κοσμάκη.

Δημοσ.

Paidia pantos simera agorasa to hi tec autou tou mina.... perigrafei analytika ti isxyei me ta copy protection, ligo polly perigrafei akrivos tous diaforetikous tropous kleidomatos kai anaferete kai se cd pou exete agorasei kapioi apo edo mesa... 3 selido arthro polly endiaferon. An kai den anaferei tropous spasimatos ...!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...