Προς το περιεχόμενο

Περί Copy Protection ο λόγος.

cronos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρέπει να έχει ξαναγίνει topic σχετικά με το Copy Protection αλλά θα ήθελα να προσθέσω μερικές παρατηρήσεις.

Εχθές πήρα το νέο cd των Iron Maiden το Dance Of Death (σ.σ. : γαμάει) γνωρίζοντας ότι έχει το εν λόγω σύστημα προστασίας από αντιγραφή. Γνώριζα επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει στο φορητό μου MP3 player, αφού ένα άλλο CD (το Live των Blind Guardian) δεν έπαιζε με τίποτα. Λόγω απουσίας στερεοφωνικού αναγκάστικα να το ακούσω στο PC μου. Το DVD player του PC το έβλεπε ως audio CD αλλά κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής κόλαγε συχνά πυκνά. Στο plextor το έβλεπε ώς data CD και μου έβγαζε μήνυμα για να φορτώσει τον δικό του player.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση στον player ήταν ότι μου έβγαζε διάφορες πληροφορίες όπως για παράδειγμα STEREO 128kbps 44 kHz , τίς ίδιες ακριβώς που βγάζει και όταν παίζει ένα MP3 στο winamp. Σκέφτομαι κάτσε να δοκιμάσω και το διπλό των Blind Guardian. Προς μεγάλη μου έκπληξη είδα πάλι τις ίδιες πληροφορίες με την διαφορά ότι η ποιότητα του ήχου ήταν 32kbps . Ακούγωντας προσεχτικά τον ήχο διαπίστωσα ότι ήταν παραμορφωμένος σα να άκουγα χαμηλής ποιότητας MP3.

Υποψιάζομαι λοιπόν ότι το CD περιέχει το κανονικό audio κομμάτι και στο data κομμάτι περιέχει το ίδιο cd σε mp3 μορφή έτσι ώστε να παίζει με τον ειδικό player στο pc. Η ποιότητα των mp3 εξαρτάται από το πόσο ελεύθερο χώρο έχει μείνει στο CD.

Και ρωτάω τώρα. Από τη στιγμή που στο PC μου θα το ακούω ως χαμηλής ποίοτητας MP3, ποιός ο λόγος να πάω να αγοράσω το νέο cd? Δεν κάθομαι να το κατεβάσω σε μισή ώρα από το πανεπιστήμιο? Γίνεσαι ή δε γίνεσαι παράνομος?

Σχετικά τώρα με το MP3 Player της SONY που έχω (εξαμήνου) και δεν τα παίζει αυτά, τί μπορώ να κάνω? Αν πάω σε καμιά Sony και τους πώ μερικά φωνήεντα λέτε να μου το αλλάξουν?

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χμμ... Με βάζεις σε σκέψεις..

Και εγώ χθες το πήρα το εν λόγω CD (σ.σ. για πέταμα είναι, πάνε και οι Maiden), θα κοιτάξω να δω αν ισχύουν αυτά που λες. Σε περίπτωση που ισχύουν τότε έχουμε να κάνουμε με χοντρές βλακίες των υπευθύνων παραγωγής και προστασίας υλικού-μουσικής.

Δημοσ.
Και εγώ χθες το πήρα το εν λόγω CD (σ.σ. για πέταμα είναι, πάνε και οι Maiden.

E. Όχι και για πέταμα. Σίγουρα δεν είναι ένα νέο Powerslave αλλά ακούγεται (συγκριτικά πάντα με τα τελευταία). Τώρα το αν πάνε και οι Maiden, τουλάχιστον δεν έχουν ξεπέσει όπως οι Metallica.

Αλλά το topic δεν έγινε για να κάνουμε κριτική στο νέο album των Iron Maiden αλλά για να δούμε τί παίζεται με το copy protection.

Δημοσ.

Και να προσθέσω ότι κατά την ακρόαση από το PC, το CD-ROM player διαβάζει ένα μέρος του κομματιού, το περνά στη μνήμη και μόλις τελειώσει το μέρος του κομματιού διαβάζει το νέο μέρος κ.ο.κ . Δηλαδή το CD-ROM player δεν δουλεύει συνέχεια. Όταν αλλάζει το κομμάτι υπάρχει ένα μικρό κενό μέχρι να διαβάσει το επόμενο. Τα ίδια ακριβώς συμπτώματα έχω και στο MP3 player.

Φαντάσου τώρα να ακούς συναυλία όπου δεν υπάρχει fade in και fade out αλλά η διαδοχή των κομματιών είναι συνεχής. Εκεί να δείς σπάσιμο. Άκουγα το live των Blind Guardian (στο pc φυσικά) και κάθε φορά που άλλαζε κομμάτι υπήρχε κενό.

Επαναλαμβάνω γίνεσαι ή δε γίνεσαι κλέφτης?

Δημοσ.

Μόλις πήρα και το Heavy Horses των Jethro Tull (έδωσαν ρέστα στο Ηρώδειο) και αυτό κλειδωμένο. Ο ήχος στο Pc είναι άθλιος. Η ποιότητα είναι 48kbps. Τελικά βάζουν το ίδιο το album σε MP3 format και η ποιότητά του είναι όσο χώρος υπάρχει στο cd.

Δημοσ.

εγω έχω το White Lilies Island της Natalie Imbruglia ( τι μεταλλάδες και @@ λέτε εσείς :P ) και όταν το βάζω σε PC ανοίγει ένα δικό του player και παίζει τα κομμάτια απο εκεί. Δοκίμασα να το κανω αντιγραφή στο Nero, δοκίμασα να γράψω με μαρκαδόρο στα περίεργα sections του cd μπας και απενεργοποιήσω το κλείδωμα (κάπου το είχα διαβάσει πως και καλά γίνεται) αλλα τίποτα, αν έχει κάποιος κάποια ιδέα για το πως σπάει το crack ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Το ζητούμενο δεν είναι να τα κάνω MP3. MP3 μπορώ να κατεβάσω και από το πανεπιστήμιο με παλαβές ταχύητητες. Το ζητούμενο είναι να μπορώ να τα ακούσω σαν κανονικό audio CD από το PC μου. ΕΠίσης έχω και το πρόβλημα ότι δεν παίζουν αυτά τα CDs στο φορητό μου MP3 player.

Δημοσ.

Ρε παιδιά αυτό που λέτε αν αληθεύει, είναι σκανδαλώδες! Και μας χρεώνουν και τα CD 20 και 30 ευρώ οι κλέφτες.

Φταίει μετά ο πειρατής...

Μην τις λυπάστε τις εταιρίες!

Δημοσ.

Μπορώ να πώ ότι κατά μεγάλο ποσοστό είναι αληθές!

Χθες έκανα αυτό που λέει ο cronos και το CD των Maiden το έβγαλα με Cactus 2.00 Protection (ghost file των ~700MB).

Ενώ υπήρχε ένα data track των 110ΜΒ στο CD (το είδα με το Audiograbber) και όπως ήταν φυσικό δεν μπορούσα να κάνω extraction από την εφαρμογή αυτή.

Όντως η ποιότητα ήταν σαν MP3 και τα στοιχεία των 128kbps/44KHz ήταν παρόν.

Παιδιά, αν όντως αυτό αποδειχθεί αληθές, τότε έχουμε να κάνουμε με το θέμα της δεκαετίας στον κόσμο των Η/Υ!!!

Καταργούν το MP3 για να μπορούν να το δίνουν επι πληρωμή μέσω των ίδιων των CD!!! :mad:

Δημοσ.

Όπως είπα η ποιότητα στο CD των Iron Maiden είναι 128kbps, στο Live των Blind Guardian είναι 32kbps, ενώ στο Heavy Horses των Jethro Tull είναι 48kbps . Και καλά το Iron Maiden ακούγεται. Στα υπόλοιπα η ποιότητα είναι άθλια από το PC.

Δημοσ.

Το WinDAC το έχει δοκιμάσει κανείς ?

http://www.windac.de/

Πάντως το "songs from the woods" των Jethro Tull δεν παίζει στο PC , αλλά μπορώ να το αντιγράψω με το WinDAC.

Η προστασία Cactus είναι hardware-εξαρτώμενη και από το DVD ή

CD-ROM με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην μπορεί να γίνει extract χωρίς προγράμματα τύπου windac.

Μόλις πήρα και το Heavy Horses των Jethro Tull (έδωσαν ρέστα στο Ηρώδειο) και αυτό κλειδωμένο. Ο ήχος στο Pc είναι άθλιος. Η ποιότητα είναι 48kbps. Τελικά βάζουν το ίδιο το album σε MP3 format και η ποιότητά του είναι όσο χώρος υπάρχει στο cd.

Κυκλοφόρησε σε remastered έκδοση και το Heavy Horses ? Είναι καλό ?

Δημοσ.

Φίλε μου δεν έχω καταφέρει να ακούσω την remastered τέλεια έκδοση του Heavy Horses, αλλά μόνο το low quality mp3 που πάιζει στο PC.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...