Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την τηλεόραση toshiba 40tl938. Οι υποτιτλοι srt φαίνονται κάπως μικροί και προσπάθησα να τους μετατρέψω σε idx/sub με το aviaddxsubs (Η ταινια είναι mp4). Δεν εμφανίζονται όμως στην τηλεόραση αλλά πρέπει να τους αναγνωρίζει γιατι όταν πατάω το κουμπί για τους υποτιτλους στο τηλεχειριστήριο δειχνει ότι υπάρχουν. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να κάνω τη μετατροπή; Αυτό που με ενδιαφέρει ειναι να μεγαλώσω το μέγεθος των υποτίτλων.

Δημοσ.

Μόνο αν ενσωματώσεις μόνιμα τους υπότιτλους στην ταινία, αλλά αυτό απαιτεί επανακωδικοποίηση της ταινίας οπότε θα υπάρχουν απώλειες στην εικόνα. Επίσης θα πάρει αρκετή ώρα για να γίνει αυτό.

Δημοσ.

Ναι το γνωρίζω αυτό με τη μόνιμη ενσωμάτωση. Δεν με πειράζει ότι θέλει χρόνο, αλλά ότι κάνει επανακωδικοποίηση του video και χαλάει η ποιότητα. Γνωρίζεις κάποιο media player που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ώστε να παρέχεται αυτή η λειτουργία;

Θα ήταν καλύτερα μήπως το raspberry pi;

Δημοσ.

Το raspberry που κολλάει; Το έκαναν και media player;

Από media player υπάρχουν πολλά και εξαρτάται από τον οβολό σου και τις ανάγκες σου.

Αν θέλεις δικτυακές δυνατότητες θα δώσεις από 100 και πάνω και μια καλή λύση είναι το wdtv live γύρω στα 90€ ενώ το tv play πάλι της wd 30€ φθηνότερο.

Υπάρχουν πλέον πάρα πολλά και καλά είναι να κάνεις μια εξόρμηση να δεις τι παίζει στα μαγαζιά αλλά προσπάθησε να τα βρεις στημένα για παρουσίαση για να δεις αν έχουν ικανοποιητικό μέγεθος υπότιτλων.

Δημοσ.

Νομίζω ότι αν περάσεις το xbmc στο raspberry pi λειτουργεί στην ουσία σαν media player χρησιμοποιώντας μάλιστα ως τηλεχειριστήριο αυτό της τηλεόρασης. Δεν ξέρω βέβαια τι ποιότητα video θα έχει...

Θα προτιμίσω μάλλον κάποιο απλό media player χωρίς δικτυακές δυνατότητες γιατί έχω στην τηλεόραση το chromecast το οποίο κάνει ότι μου χρειάζεται από άποψη streaming.

Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας!

Δημοσ.

Να ´σαι καλά.

Αν δεν έχουν μεγάλη διαφορά ωραία θα είναι να έχει και δίκτυο. Να βλέπει ας πούμε το δίκτυό σου τους δίσκους που έχεις καρφωμένος πάνω. Ή να βλέπεις τα computer και τα media τους μέσα απ´ το MP κλπ.

Δημοσ.

Ξέρετε μήπως αν υπάρχει κάποιο blu ray player που να δίνει τη δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων video με αλλαγή στο μέγεθος των υποτίτλων;

Δημοσ.

Εγώ γενικώς δεν ξέρω τίποτα από τις δυνατότητες των bd. Φαντάζομαι όμως ότι για να πάρεις κάποιο καλό θα πρέπει να ακουμπήσεις τα διπλά, να μην πω τα τριπλά από ένα media player.

Δημοσ.

Τελικά βρήκα λύση με το chromecast που έχω. Μετατρέπω τους υπότιτλους σε idx sub, οπότε ορίζεται εκεί το μέγεθος, τα περνάω στο plex (και την ταινία και τους υπότιτλους) και μετά τους "castάρω" με plex web app στο chromecast. Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι τα παίζει σε 1080p, αλλά νομίζω το κάνει...

Δημοσ.

Έχω την τηλεόραση toshiba 40tl938. Οι υποτιτλοι srt φαίνονται κάπως μικροί και προσπάθησα να τους μετατρέψω σε idx/sub με το aviaddxsubs (Η ταινια είναι mp4). Δεν εμφανίζονται όμως στην τηλεόραση αλλά πρέπει να τους αναγνωρίζει γιατι όταν πατάω το κουμπί για τους υποτιτλους στο τηλεχειριστήριο δειχνει ότι υπάρχουν. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να κάνω τη μετατροπή; Αυτό που με ενδιαφέρει ειναι να μεγαλώσω το μέγεθος των υποτίτλων.

ονόμασε τη ταινία και το ζευγάρι idx/sub με όνομα 8 γραμμάτων και προέκταση 3 γραμμάτων, (κανόνες MS-DOS) κατά προτίμηση λατινικών χαρακτήρων και δοκίμασε αν τους αναγνωρίζει  η τηλεόρασή σου.

Δημοσ.

ονόμασε τη ταινία και το ζευγάρι idx/sub με όνομα 8 γραμμάτων και προέκταση 3 γραμμάτων, (κανόνες MS-DOS) κατά προτίμηση λατινικών χαρακτήρων και δοκίμασε αν τους αναγνωρίζει  η τηλεόρασή σου.

Το δοκίμασα, αλλά δεν δούλεψε δυστυχώς. Ευτυχώς δουλεύει το chromecast.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...