Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλιστα μάλιστα...Θα παλέψω λιγάκι το βράδυ με το Plex και θα επανέλθω δριμύτερος. :) Sent from my iPhone

Βαζεις plex server στο pc σου, του λες σε ποιο φακελο εχεις τις ταινιες , περιμενεις λιγη ωρα για να κατεβασει αυτοματα ολα τα metadata(εξωφυλλα κλπ) και μετα τρεχεις plex client σε οποια συσκευη θελεις να κανεις streaming.

Πχ στο iphone σου.

Δεν ειναι δωρεαν βεβαια ο plex client για ios, αλλα τωρα με το jailbreak του ios 7 μπορεις να το δοκιμασεις "δωρεαν" για να δεις αν σου κανει.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μάλιστα μάλιστα...Θα παλέψω λιγάκι το βράδυ με το Plex και θα επανέλθω δριμύτερος. :) Sent from my iPhone

Βαζεις plex server στο pc σου, του λες σε ποιο φακελο εχεις τις ταινιες , περιμενεις λιγη ωρα για να κατεβασει αυτοματα ολα τα metadata(εξωφυλλα κλπ) και μετα τρεχεις plex client σε οποια συσκευη θελεις να κανεις streaming.

Πχ στο iphone σου.

Δεν ειναι δωρεαν βεβαια ο plex client για ios, αλλα τωρα με το jailbreak του ios 7 μπορεις να το δοκιμασεις "δωρεαν" για να δεις αν σου κανει.

Αν δω πως στα PC και το home cinema δουλεύει μπόμπα, δεν νομίζω να μην πληρώσω 4.49€ για τον iOS client.Εδώ σκεφτόμουν να πληρώσω το Serviio. Sent from my iPhone
Δημοσ.

Αν δω πως στα PC και το home cinema δουλεύει μπόμπα, δεν νομίζω να μην πληρώσω 4.49€ για τον iOS client.Εδώ σκεφτόμουν να πληρώσω το Serviio. Sent from my iPhone

Το home cinema σου δεν εχει plex client, οποτε δεν μπορεις να σερβιρεις απο τον plex server.

Μονο σαν plex dlna server μπορεις να σερβιρεις, αλλα χανεις ολα τα καλουδια (περιγραφη, εξωφυλλα κλπ).

Ασε που δεν σε νοιαζει να σερβιρεις στο home cinema σου, μιας και μελλοντικα στην ιδια θεση θα ειναι το htpc.

Αυτο που μπορεις να δοκιμασεις(δεν ξερω αν γινεται) ειναι να εχεις plex server και plex client στο ιδιο pc , ωστε να δεις πως θα ειναι μελλοντικα η λειτουργικοτητα που θα σερβιρεις απο το htpc στο pc γραφειου.

Δημοσ.

Το home cinema σου δεν εχει plex client, οποτε δεν μπορεις να σερβιρεις απο τον plex server.

Μονο σαν plex dlna server μπορεις να σερβιρεις, αλλα χανεις ολα τα καλουδια (περιγραφη, εξωφυλλα κλπ).

Ασε που δεν σε νοιαζει να σερβιρεις στο home cinema σου, μιας και μελλοντικα στην ιδια θεση θα ειναι το htpc.

Αυτο που μπορεις να δοκιμασεις(δεν ξερω αν γινεται) ειναι να εχεις plex server και plex client στο ιδιο pc , ωστε να δεις πως θα ειναι μελλοντικα η λειτουργικοτητα που θα σερβιρεις απο το htpc στο pc γραφειου.

Θα το τσεκάρω στην πορεία αυτό. Τελικά θα πάω σε micro ATX υλοποίηση και ανάλογο κουτί γιατί η ATI 4870 μάλλον θα μετακομίσει στο HTPC.Προς το παρόν τσίμπησα τον G3420 με μια MSI H81M-E33. Sent from my iPhone
Δημοσ.

Μπορεί να είμαι και ακυρος αλλά θα τολμισω να το πω...από library ταινίες και με όλα τα extra καλούδια δε του κάνει του ts το xbmc?

Θελει server-client υλοποιηση γιατι θελει να στριμαρει και σε αλλες συσκευες.

Δεν θελει απλα ενα ωραιο UI για να διαλεγει ταινιες τοπικα μονο σε ενα μηχανημα.

Θα το τσεκάρω στην πορεία αυτό. Τελικά θα πάω σε micro ATX υλοποίηση και ανάλογο κουτί γιατί η ATI 4870 μάλλον θα μετακομίσει στο HTPC.

Γιατι;;

Θα παιζεις παιχνιδια εκει;

Θορυβος και καταναλωση θα πανε στον θεο με την 4870, δεν ταιριαζει στο χαρακτηρα του htpc.

• Like 1
Δημοσ.

Υπερέβαλα με την 4870. Πάντως μια low profile για κανένα Pro Evolution, θα παίξει λογικά.

Τελικά πήρα ένα κουτάκι από e-shop.gr με ενσωματωμένο τροφοδοτικό SFX 400W.

Δεν το έχω στήσει ακόμα αλλά πιστεύω από θόρυβο θα είμαι αρκετά ψηλά.

Αλλά ήθελα να μείνω σχετικά χαμηλά στο κόστος.

Αν βάλω ένα 2.5" σκληρό από laptop στις 5400, λέτε να το γονατίσω το PC;

Sent from my iPhone

Το κουτί είναι αυτό

http://www.e-shop.gr/s/PER.663381/MS-TECH-LC-01-400W-BLACK.html

Sent from my iPhone

Δημοσ.

Υπερέβαλα με την 4870. Πάντως μια low profile για κανένα Pro Evolution, θα παίξει λογικά.

Τελικά πήρα ένα κουτάκι από e-shop.gr με ενσωματωμένο τροφοδοτικό SFX 400W.

Δεν το έχω στήσει ακόμα αλλά πιστεύω από θόρυβο θα είμαι αρκετά ψηλά.

Αλλά ήθελα να μείνω σχετικά χαμηλά στο κόστος.

Αν βάλω ένα 2.5" σκληρό από laptop στις 5400, λέτε να το γονατίσω το PC;

Kαλη υπομονη με σκληρο δισκο 5400....

Παντως ακομα και ενας ssd 32gb στα 40€ θα σε κανει πιστευω να χρησιμοποιεις πολυ περισσοτερο το htpc, να το ευχαριστιεσαι κλπ.

------

Pro evolution θα μπορεις να παιζεις λογικα και με την ενσωματωμενη.

Εδω ενδεικτικα για το fifa 2014:

http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html

Image%202014-01-29%20at%202.10.32%20PM.p

Δημοσ.

Θέλω να βάλω κάτι σχετικά αθόρυβο και λιγότερο ενεργοβόρο.

πχ έχω ένα 80GB Seagate 3.5" αλλά κάνει θόρυβο και θέλει τα Watts του.

Έχω καλομάθει στην ησυχία, τις επιδόσεις και τις θερμοκρασίες των SSD και αυτή τη στιγμή ότι πιο κοντά σε ησυχία και θερμοκρασίες είναι 2.5" WD Scorpio (WD2500BEVS).

Επίσης γιατί να μην μπεί στο μέλλον μια R7 250 (http://www.skroutz.gr/s/4036155/XFX-Radeon-R7-250-1GB-LP.html) που φαίνεται να είναι κοντά σε επιδόσεις με την 4870 που ήδη έχω (αλλά τελικά δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω λόγω μεγέθους);

Ή έστω μια R7 240... (Link.png Site: Active or Link.png Site: Passive cooling);

Δημοσ.

Θέλω να βάλω κάτι σχετικά αθόρυβο και λιγότερο ενεργοβόρο.

πχ έχω ένα 80GB Seagate 3.5" αλλά κάνει θόρυβο και θέλει τα Watts του.

Έχω καλομάθει στην ησυχία, τις επιδόσεις και τις θερμοκρασίες των SSD και αυτή τη στιγμή ότι πιο κοντά σε ησυχία και θερμοκρασίες είναι 2.5" WD Scorpio (WD2500BEVS).

Kαλα εννοειται πως ειναι προτιμοτερος ο 2.5" απο τον seagate 3.5" που θα κανει σαν τρακτερ μεσα σε αυτο το κουτι.

Απλα θεωρω πως ενας ssd ειναι εκ των ουκ ανευ, ειδικα σε  htpc.

Δημοσ.

Νομίζω πως θα θα κάνω τράμπα ένα SSD Kingston 60GB που έχω στο netbook με τον Scorpio,

αλλά αυτό σημαίνει 2 εγκαταστάσεις Windows!

Ή απλά θα σκάσω 70€ για Link.png Site: αυτόν στα 120GB....

Σημασία έχει πως κρατάω το κόστος χαμηλά! ;p

Δημοσ.

Η εγκατασταση windows 8.1 παντως παιρνει γυρω στα 10 λεπτα..

Για το netbook με τον scorpio(αν κανεις την τραμπα) αντε να παρει 20 λεπτα.

Και συνηθως βρισκει τα παντα απο drivers, οποτε μετα την εγκατασταση το μονο που εχεις να βαλεις ειναι browser και τα προγραμματα σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η εγκατασταση windows 8.1 παντως παιρνει γυρω στα 10 λεπτα..

Για το netbook με τον scorpio(αν κανεις την τραμπα) αντε να παρει 20 λεπτα.

Και συνηθως βρισκει τα παντα απο drivers, οποτε μετα την εγκατασταση το μονο που εχεις να βαλεις ειναι browser και τα προγραμματα σου.

Βασικά θα δοκιμάσω με τον Scorpio πρώτα και αν δεν μείνω ικανοποιημένος θα τσιμπήσω τον SSD 120GB Kingston με τα 70 γιούρια.

Το χειρουργείο έχει ήδη ξεκινήσει. ;)

Update: Το περισσότερο θόρυβο τον κάνει το τροφοδοτικό (αναμενόμενο) και δευτερευόντως ο 80άρης ανεμιστήρας που δουλεύεις σε full στροφές λόγω molex.

Αμφότεροι είναι 80άρηδες.

Προς το παρόν θα το δουλέψω έτσι, και αν δεν, θα πέσει δεύτερο χειρουργείο για αντικατάσταση του ανεμιστήρα στο τροφοδοτικό και προσθήκη adaptor SYS FAN για τον άλλο.

Επεξ/σία από nikoskon
Δημοσ.

Χαλαρα windows 8.1.

Πιο ελαφρια, πιο γρηγορο boot, καλυτερη υποστηριξη, το metroui μπορει να βρει χρηση με την tv (πχ να βλεπεις ευκολα και απο μακρια καιρο ή να διαβαζει νεα κλπ)..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...