Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

σκέφτηκα να στήσω ένα μικρό pc για media server/HTPC αποτελούμενο από τα εξής:

Intel G2020

Asrock H61MV-ITX

4GB DDR3 1600 (single channel για αρχή)

Θα μπορέσει το συγκεκριμένο σύστημα με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών να κάνει τα ακόλουθα;

1. Αναπαραγωγή Full HD (& 3D) ταινιών μέσω HDMI
  2. Streaming με ενδεχόμενο transcoding (λειτουργία ως DLNA  media server) μέσω LAN/WLAN

Αν όχι, τί προτείνετε;

Τοποθέτηση ανεξάρτητης κάρτας γραφικών ή αλλαγή της προεπιλεγμένης CPU;

Προσθήκη άλλων 4GB μνήμης RAM;

Να σημειωθεί πως δεν με ενδιαφέρει το gaming. Just streaming/browsing.

Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση στο ίδιο budget(~150€) περίπου, ευπρόσδεκτη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

σκέφτηκα να στήσω ένα μικρό pc για media server/HTPC αποτελούμενο από τα εξής:

Intel G2020

Asrock H61MV-ITX

4GB DDR3 1600 (single channel για αρχή)

Θα μπορέσει το συγκεκριμένο σύστημα με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών να κάνει τα ακόλουθα;

1. Αναπαραγωγή Full HD (& 3D) ταινιών μέσω HDMI
  2. Streaming με ενδεχόμενο transcoding (λειτουργία ως DLNA  media server) μέσω LAN/WLAN

Αν όχι, τί προτείνετε;

Τοποθέτηση ανεξάρτητης κάρτας γραφικών ή αλλαγή της προεπιλεγμένης CPU;

Προσθήκη άλλων 4GB μνήμης RAM;

Να σημειωθεί πως δεν με ενδιαφέρει το gaming. Just streaming/browsing.

Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση στο ίδιο budget(~150€) περίπου, ευπρόσδεκτη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παρα πολυ ανετα θα κανει αυτα που θελεις.

Τα εξτρα 4gb δεν θα προσφερουν τιποτα.

Καλυτερα να δωσεις χρηματα σε εναν ssd (εστω και 32-64gb).

Επισης, για streaming, δες την λυση του plex server αντι για dlna.

Τελος, αντι για τον intel g2020, θα πηγαινα στον intel g3220 που ειναι μονο 3€ ακριβοτερος, αλλα ειναι επομενης γενιας (haswell εναντι ivy bridge), που σημαινει λιγο καλυτερη καταναλωση, λιγο γρηγοροτερη cpu και πιο γρηγορη gpu.

Φυσικα, ψαχνεις και την αντιστοιχη συμβατη μητρικη.Πχ:

http://www.asrock.com/mb/Intel/H81M-ITX/

(εχει το πλεονεκτημα του usb 3.0 για γρηγορες μεταφορες ταινιων και εχει και ψηφιακη εξοδο ηχου αν θελεις να δωσεις τον ηχο σε ενισχυτη και οχι στην tv μεσω hdmi, κατι που δεν ειχει η προηγουμενη μητρικη)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ!

Μέχρι στιγμής από όσα έχω δοκιμάσει,

μόνο το Serviio καταφέρνει να μου streamάρει υποτίτλους (srt, sub, txt) χωρίς transcoding μέσω wifi/LAN.

Με Plex δεν ασχολήθηκα ακόμα. Θα το τσεκάρω.

Το σύστημα που χρησιμοποιώ για αυτή τη δουλειά είναι

P5Q

E8500

8GB

4870 512MB

Και αν εξαιρέσεις την 4870, το υπόλοιπο σύστημα δεν διαφέρει και τόσο από εκείνο με τον G2020/3220. Σωστά;

Sent from my iPhone

Επεξ/σία από nikoskon
Δημοσ.

<p>Αν θεωρείς ~20% μικρή διαφορά,τότε ναι, δεν διαφέρει και τόσο.</p> <p><a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.cpu-world.com/Compare/386/Intel_Core_2_Duo_E8500_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_G3220.html'>http://www.cpu-world.com/Compare/386/Intel_Core_2_Duo_E8500_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_G3220.html</a></p>

Όπου πέφτει στο 15% με τον G2020 που αρχικά ανέφερα.

http://www.cpu-world.com/Compare/383/Intel_Core_2_Duo_E8500_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_G2020.html

Αλλά όπως είπα δεν το θέλω για gaming, και το μέτρο σύγκρισης που αυτή τη στιγμή είναι ο Ε8500 κάνει άνετα την δουλειά που χρειάζομαι.

Πολύ ειρωνία βρε ξωτικό όμως...

Sent from my iPhone

Δημοσ.

Γιατί ειρωνεία;;

Αν έχεις τον e8500 και είσαι μια χαρά με αυτόν και δεν την θεωρείς μεγάλη διαφορά τα 15-20% (μιας και είσαι μια χαρά όπως είσαι) και αφού έχεις και ξεχωριστή vga τότε δεν διαφέρει και τόσο,που το είδες το ειρωνικό;

Αν όμως δεν έχεις τίποτα και σκέφτεσαι μεταξύ g2020 και g3220 τότε όσο νάνε για τα 3-4€ παραπάνω από τον g2020 παίρνεις τον g3220 αφού θα έχεις ~10% καλύτερο επεξεργαστή,δεν έχει μεγάλη διαφορά αλλά για το ότι είναι στα ίδια λεφτά, και η μικρή διαφορά είναι σημαντική.

Δημοσ.

Όπου πέφτει στο 15% με τον G2020 που αρχικά ανέφερα.

http://www.cpu-world.com/Compare/383/Intel_Core_2_Duo_E8500_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_G2020.html

Αλλά όπως είπα δεν το θέλω για gaming, και το μέτρο σύγκρισης που αυτή τη στιγμή είναι ο Ε8500 κάνει άνετα την δουλειά που χρειάζομαι.

Πολύ ειρωνία βρε ξωτικό όμως...

Sent from my iPhone

O g3220 αξιζει οχι τοσο γιατι ειναι πιο γρηγορος απο τον g2020 στο cpu κομματι, αλλα επειδη θα ειναι αρκετα πιο γρηγορος στο gpu κομματι(+ τα εξτρα features της gpu) και ειναι πιο energy efficient.

Πιστευω σε idle το μηχανημα θα καιει κατω απο 15watt.

-----------------------------

Σε τι μηχανηματα κανεις streaming? Κινητα, αλλους υπολογιστες, τηλεορασεις;

Το plex server ειναι πολυ ανωτερο απο dlna, απλα πρεπει να πληρωσεις για τον plex client στις mobile συσκευες. Επισης δεν εχουν ολες οι τηλεορασεις plex client.

Δες ενα video  στο youtube για plex  και θα δεις τι ωραιο interface εχει, ποσο απλο ειναι, που βρισκει αυτοματα εξωφυλλα κλπ.

Δημοσ.

Το θέμα είναι αν ο G3220 χωρίς να του βάλω GPU θα αντεπεξέλθει και από ό,τι μου λέτε, δεν θα έχω θέμα.

Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να βάλω GPU ακριβώς γιατί θέλω να καίει ελάχιστα watts.

Οπότε προχωράω άφοβα και βλέπουμε...

Thx παίδες...

Δημοσ.

Το θέμα είναι αν ο G3220 χωρίς να του βάλω GPU θα αντεπεξέλθει και από ό,τι μου λέτε, δεν θα έχω θέμα.

Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να βάλω GPU ακριβώς γιατί θέλω να καίει ελάχιστα watts.

Οπότε προχωράω άφοβα και βλέπουμε...

Thx παίδες...

Μια χαρα θα αντεπεξερχεται.

Ετσι κι αλλιως το απαιτητικο απο αυτα που θελεις να κανεις ειναι το on the fly transcoding , που εκει δεν βοηθαει η gpu.

Η απλη αναπαραγωγη ταινιων full hd(αυτο το κανει κυριως η gpu, οποτε μικρη ως ελαχιστη διαφορα θα εχεις αν παρεις καλυτερο cpu) δεν ειναι κατι απαιτητικο και η gpu του g3220 το κανει πολυ ανετα.

Σε αυτο τον τομεα μαλιστα ειναι πολυ πιο γρηγορη απο την 4870.

---------------------

Στο θεμα του streaming-transcoding, θεωρω πως ο g3220 θα ειναι 30-40% πιο γρηγορος απο τον e8500.

----------------------

Σε τι συσκευες θελεις να κανεις stream?

Επιμενω, τσεκαρε το plex server, το dlna ειναι μεσαιωνας μπροστα του.

Σου βρισκει αυτοματα εξωφυλλα, υποτιτλους, κατηγοριοποιει τις σειρες αναλογα με τις σεζον, σου δειχνει βαθμολογιες και περιληψη της ταινιας κλπ και ολα αυτα χωρις να κανεις τιποτα!

Aυτο ειναι το interface που θα βλεπεις στις συσκευες που θα κανεις stream και θα εχουν plex client:

Plex-Web-Client.jpg

Plex%2BMovie.jpg

plex-gtv-allmovies1-e1320243106294.jpg

Δημοσ.

Thx again...

Έχω στήσει home cinema 7.1 στο σαλόνι. Το pc είναι σε άλλο χώρο μέσα στο γραφείο.

Το blueray play (Pioneer BDP-150 και ο ενισχυτής Pioneer VSX-828K) υποσηρίζουν DLNA και είναι κουμπωμένοι wired στο δίκτυο

μέσω switch.

Επειδή με wifi streaming από το pc γραφείου, έχω σπασίματα μόλις ανεβαίνει το bitrate, είπα να στήσω ένα pc για το σαλόνι με κύριο σκοπό να αποσυμφορήσω το pc γραφείου από την multimedia χρήση και φυσικά να παίξω με DLNA και πολυκάναλο ήχο και στο σαλόνι αλλά και στο iPhone και αν θέλω να streamάρω και στο pc γραφείου.

Δημοσ.

Thx again...

Έχω στήσει home cinema 7.1 στο σαλόνι. Το pc είναι σε άλλο χώρο μέσα στο γραφείο.

Το blueray play (Pioneer BDP-150 και ο ενισχυτής Pioneer VSX-828K) υποσηρίζουν DLNA και είναι κουμπωμένοι wired στο δίκτυο

μέσω switch.

Επειδή με wifi streaming από το pc γραφείου, έχω σπασίματα μόλις ανεβαίνει το bitrate, είπα να στήσω ένα pc για το σαλόνι με κύριο σκοπό να αποσυμφορήσω το pc γραφείου από την multimedia χρήση και φυσικά να παίξω με DLNA και πολυκάναλο ήχο και στο σαλόνι αλλά και στο iPhone και αν θέλω να streamάρω και στο pc γραφείου.

H λογικη λεει οτι απο την στιγμη που θα βαλεις το htpc στο σαλονι, τοτε δεν σε πολυνοιαζει το dlna για το blueray player.

Το htpc θα δινει κατευθειαν μεσω  hdmi στην τηλεοραση.(ποια ειναι η τηλεοραση? Ρωταω γιατι αν ειναι lg/samsung των 2 τελευταιων ετων, μαλλον παιρνει plex client, οποτε θα μπορεις να βλεπεις τις ταινιες μεσω του τηλεχειρηστηριου της)

Θα στησεις plex server στο htpc στο σαλονι και αυτο θα σερβιρει στο plex client του ios σε ipad/ iphone και σε plex client στο pc του γραφειου.

Δεν θα σε νοιαζει καν το φορματ κλπ, θα κανει transcoding αν ειναι ασυμβατο με την εκαστοτε συσκευη που κανεις viewing.

Επισης, ο plex server δημιουργει και ενα dlna server για να κανεις streaming σε συσκευες που δεν εχουν plex client.

Εδω το interface του plex client σε ipad:

iOS-Simulator-iPad-_-iOS-4.3-8F190-12.jp

Plex_iPad.jpg

και εδω σε iphone:

P43A9997.jpeg

(αντιστοιχοι plex clients υπαρχουν και για android)

Επισης, αν πραγματι η τηλεοραση σου υποστηριζει plex client (εγκατασταση απο το store της τηλεορασης αν ειναι lg/samsung), τοτε θα μπορεις να χαζευεις/διαλεγεις τις ταινιες στο iphone σου, να βλεπεις την περιγραφη της ταινιας και να δινεις εντολη απο το iphone σου να αρχισει η ταινια στην τηλεοραση. Απο εκει και περα το iphone σου δεν χρησιμοποιειται, ηταν απλα το "τηλεχειρηστηριο".

Αν νυσταξεις, τοτε πας στο κρεβατι και συνεχιζεις την θεαση ξαπλωμενος στο κρεβατι στο iphone/ipad απο εκει που εμεινε η ταινια στο σαλονι.

Τελος, αν εχεις καλο internet upload speed, μπορεις να κανεις stream την library σου και οταν εισαι εκτος του σπιτιου σου. Οχι βεβαια σε τοπ ποιοτητα, αλλα για να δεις κανα επεισοδιο οταν εισαι στο δρομο ειναι οκ.

Δημοσ.

Με τους υποτίτλους θα έχω θέμα;

Η τηλεόραση είναι μια 42" Full HD Sharp 6-ετίας.

Sent from my iPhone

Οποτε δεν παιζει plex  μεσω δικτυου σε αυτην και θα βλεπεις μεσω του hdmi τις ταινιες.

Ισως αν σε ενδιαφερει να βλεπεις μεγαλα μενου στην τηλεοραση και να χειριζεισαι απο αποσταση ποια ταινια θα δεις απο το htpc(και οχι να μπλεκεις με windows explorer, επιλογη ταινιας, διπλο κλικ που ειναι δυσκολο απο αποσταση καναπε-τηλεορασης ), να τρεχεις στο htpc και plex client -εκτος απο τον plex server- και να διαλεγεις πιο ευκολα ταινια απο την library που θα εχει φτιαξει ομορφα και αυτοματα ο plex server .

---------------------

Κανενα θεμα δεν θα εχεις με υποτιτλους, θα κανει stream στα plex clients αυτοματα ο plex server τους υποτιτλους που εχεις στον ιδιο φακελο.

Mαλιστα, μπορει και βρισκει και μονος του υποτιτλους αν δεν εχεις.

Δημοσ.

Με τους υποτίτλους θα έχω θέμα;

Η τηλεόραση είναι μια 42" Full HD Sharp 6-ετίας.

Sent from my iPhone

Οποτε δεν παιζει plex σε αυτην.

Κανενα θεμα δεν θα εχεις με υποτιτλους, θα κανει stream στα plex clients αυτοματα ο plex server τους υποτιτλους που εχεις στον ιδιο φακελο.

Mαλιστα, μπορει και βρισκει και μονος του υποτιτλους αν δεν εχεις.

Μάλιστα μάλιστα...Θα παλέψω λιγάκι το βράδυ με το Plex και θα επανέλθω δριμύτερος. :) Sent from my iPhone

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...