vaggelis7172 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Καλησπερα!!Ενας φιλος μου που μου ζητησε βοηθεια εχει ενα netbook HP,μεσα εχει τρια λειτουργικα:ενα εργοστασιακο που πρωτη φορα το βλεπω,win xp home και ubuntu linux.Ενω το netbook συνδεεται κανονικα με το ασυρματο ρουτερ δεν μπορει να μπει στο ιντερνετ(να ανοιξει σελιδες).Αυτο συμβαινει μονο με τα windows xp.Με τα αλλα δυο λειτουργικα μπαινει κανονικα.Το firewall ειναι απενεργοποιημενο.Καμια βοηθεια?
poulinos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 α.πηγαινε στο Tcp/ip και βαλε τις ip στο αυτοματο. β.κλεισε το firewall. γ.σιγουρεψου οτι ο κωδικος ειναι σωστος.τα κεφαλαια κεφαλαια τα μικρα μικρα και προσοχη μην ειναι το Keyboard στα ελληνικα. δ.πες μας τι Ip εχει ο ρουτερ και μετα πηγαινe σε command prompt και γραψε Ipconfig και πες μας τι σου γραφει. το ε.ειναι να δοκιμασεις απο command prompt να κανεις ping ip router πχ Ping 192.168.1.1 ping 194.219.227.2 και να δουμε αν παιρνεις Reply και Ping www.insomnia.gr και να δουμε αν παιρνεις Reply>επισης προληπτικα να εχεις περασμενο service pack 3 και τα Updates οποως και οσο πιο νεους drivers μπορεις για την ασυρματη καρτα.ειτε απο το site της hp ειτε απο το site που ειναι η μαρκα της καρτας πχ Intel,realtek κτλ ειτε με βαση το chipset της καρτας.στο λεω διοτι η Hp μπορει να εχει παλιους drivers ενω πχ η realtek να δινει πιο καινουριους για αυτην την καρτα
ilove3dmax Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Καλησπερα και απο μενα Επειδη τον τελευταιο καιρο το εχω δει το σεναριο αυτο να μην μπωρεις να παρεις IP δυο τινα μπορει να συμβαινουν πρωτον κανε επαννεκινηση το ρουτερ σου διοτι μπωρει να εχεις δεσμευσει ολες τις δυναμικες σπανιο αλλα ποτε δεν ξερεις και δευτερον αν εχεις κανενα ρουτερ forthnet πχ σου δινουν εχει μια επιλογη μεσα στο wifi/lan ποσοι clients να συνδεοντε στο δυκτιο σου αν εχει 3 πχ μεγαλωσε το σε 50 η βαλε 0 unlimited
poulinos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 σε ποιο ρουτερ το εχεις δει αυτο για τους clients/?σε Thomson/technicolor παντως δεν ειναι.Σε κανα zte (για να το ξερω)(το εχω δει σε Huawei)?επισης εφοσον μπαινει με τα αλλα 2 λειτουργικα κατι αλλο πρεπει να ειναι για αυτο και ειπα να τσεκαρει με drivers κτλ.
vaggelis7172 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Οκ παιδια,τωρα δεν το εχω μπροστα μου το netbook,θα το κοιταξω και θα σας πω.
poulinos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 επισης εφοσον λες οτι σε συνδεει δεν πρεπει να εχεις θεμα με τον dhcp διοτι εκει θα εμενα στην προσπαθεια να παρει Ip>συν οτι οι περισσοτεροι dhcp ειναι ορισμενοι να δινουν πανω απο 40-50 Ip απο default.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα