de173 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα. Ήρθε η φαινή ιδέα σε έναν γνωστό μου να εγκαταστήσει τα 7 αυθεντικά στο laptop του. Ο σκληρός καινούργιος, image του παλιού δεν υπήρχε και πήγε και αγόρασε από γνωστό μαγαζί, ένα πακέτο Windows 7. Όλα καλά μέχρι τη στιγμή που μου το έφερε στο σπίτι! Εκεί είδα ότι αυτό το πακέτο είναι πακέτο κατασκευαστών συστημάτων OEM. Και αναρωτιέμαι τώρα... Αν το ανοίξω, τι θα βρω μέσα; Μόνο το κλειδί; Και αν βρω μόνο το κλειδί, πως θα κάνω την εγκατάσταση; Από που θα κατεβάσω το image του λειτουργικού για να το εγκαταστήσω; Θα δουλέυει κανονικά; Μήπως ξέρει κανείς να μου πει; Στο αυτοκολλητάκι που έχει από έξω, λέει Win Pro 7 SP1 32-bit Greek 1pk DSP OEI DVD611
micos000 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Οι dsp εκδόσεις συνοδεύουν νέο υπολογιστή και κλειδώνουν "δια βίου" στον υπολογιστή που θα μπουν πρώτη φορά. Δεν επιτρέπουν τη μεταφορά του κωδικού σε άλλο pc μετά την πρώτη ενεργοποίηση, ενώ οι retail εκδόσεις μπορούν να ενεργοποιηθούν πολλές φορές και σε διαφορετικούς υπολογιστές (πάντα όμως σε έναν τη φορά) αλλά είναι ποιο ακριβές.Λογικά μέσα πρέπει να έχει και cd. Δες και εδώ (http://www.insomnia.gr/topic/250648-vista-oem-dsp-ή-retail-άσχετος-ολέ/), είναι για τα vista αλλά ισχύουν τα ίδια πράγματα.ΚΛακώς που πήρε την pro έκδοση, θα έπρεπε να πάρει την πιο φθηνή home premium έκδοση. Επίσης παρατήρησα ότι είναι η 32bit έκδοση. Αν έχει από 4 gb ram και πάνω πες του να το γυρίσει και να πάρει την 64bit
de173 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Διάβασα και το παραπάνω link που μου έδωσες αλλά η απορία μου παραμένει... Αν ανοίξω τη συσκευασία, τι θα βρω μέσα; DVD; Χαρτάκι με το κλειδί μόνο; Αν βρω DVD, θα μπορέσω να κάνω εγκατάσταση στον υπολογιστή του χωρίς μελλοντικά προβλήματα; Δε με ενδιαφέρει η υποστήριξη (τηλεφωνική) από την Microsoft. Με ενδιαφέρει μόνο να μη κλειδώσουν με κανένα update. Και μία τελευταία ερώτηση.. Πως γίνεται οι DSP εκδόσεις να συνοδεύουν νέο υπολογιστή και να την πουλούν στα καταστήματα χωρίς αγορά νέου υπολογιστή;
micos000 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Διάβασα και το παραπάνω link που μου έδωσες αλλά η απορία μου παραμένει... Αν ανοίξω τη συσκευασία, τι θα βρω μέσα; DVD; Χαρτάκι με το κλειδί μόνο; Αν βρω DVD, θα μπορέσω να κάνω εγκατάσταση στον υπολογιστή του χωρίς μελλοντικά προβλήματα; Δε με ενδιαφέρει η υποστήριξη (τηλεφωνική) από την Microsoft. Με ενδιαφέρει μόνο να μη κλειδώσουν με κανένα update.Όπως είπα, λογικά θα έχει μέσα dvd και δεν πρόκειται να κλειδώσουν στο μέλλον αν ενεργοποιηθούν. Και μία τελευταία ερώτηση.. Πως γίνεται οι DSP εκδόσεις να συνοδεύουν νέο υπολογιστή και να την πουλούν στα καταστήματα χωρίς αγορά νέου υπολογιστή;Έλα ντε;;; MS γαρ! Βασικά οι απλές oem είναι μόνο για τους κατασκευαστές. Οι dsp θεωρείται ότι τις παίρνει ένα κατασκευαστής και δίνονται μαζί με νέο υπολογιστή γι αυτό και δεν έχουν καμιά συσκευασία της προκοπής.
de173 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δε με ενδιαφέρει η συσκευασία. Η συσκευασία είναι το λιγότερο... Το ανοίγω λοιπόν και ο Θεός βοηθός... Σε ευχαριστώ πολύ micos!!
de173 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Επιβεβαιώθηκε και από το μαγαζί που τα πήρα... Λόγω της έννοιας του "κατασκευαστή", η MS έχει δηλώσει ότι μπορεί να πουλάει ο συγκεκριμένος τα Windows σε αυτό το πακέτο (OEM, DSP). Επίσης μου ανέφεραν ότι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα εγκατάστασης και ενημέρωσης του λογισμικού για τη περίπτωσή μου (laptop με νέο σκληρό δίσκο). Αυτά προς ενημέρωση όλων!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα